Anime, manga és LN

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

armageddon666
Elkezdtem Gintamát... 20. résznél vagyok...
azt kell mondanom underrated, túl kevés ember által ismert nagyszerû anime :D

Egyszerre parodizál ki több mainstream shounent (Dragon Ball, Bleach, One Piece, Death Note...), ám megvan a saját világa és története is, ami még nem indult be, de ha minden igaz 40. résztõl elkezdõdnek az ilyenek is...

Nagyon humoros, jók a karakterek is, és amikor kell komoly is tud lenni... vagy ijesztõ... vagy akármilyen x) all-in-one :D

@

LeventeV
megneztem es egesz jo volt :D kosz a tippet

--PC--PS3 Slim - PSN:LEVi-o_0

LeventeV
ha tenyleg olyan humoros amilyennek a hszedbol kovetkeztettem akkor mar tudom is, hogy most mit fogok megnezni ;) <#vigyor>

RelakS
Lezárni?
Azt a rést kell lezárni, amit a rekeszizmon okoz <#idiota>

sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE

LeventeV
a full metal panic OVA-jat megnezte mar valaki? nem zarja le a tortenetet szerelmi teren?

LeventeV
#24202 en is erdeklodtem az anime felol :D

Arra igen.

Nana mangát, animét látta-e valaki?

Asztali számítógép. Egér. Billenyt?zet. Hangfal. SHARP számológép. Heil Sogron!

RelakS
Hát a Tsuma (妻) az az én feleségem.
Ha a waifu (ワイフ) alatt a wife-ra gondolsz, akkor ja :]

Waifu, geek-nerd-otaku kifejezés. De amúgy az. Szóval az?

RelakS
úgy érted, tsuma? :]

Ez nem ér, mindig a waifu-jeiddel gizdulsz <#idiota>

Mellesleg nektek is így utólag ;)

Ja és köszi a leírásokat... Hát akiben van elég bátorság az nézze meg a filmet.

LeventeV
kellemes husvetot igy utolag :)

armageddon666
Kellemes húsvétot :)

@

Bulykin
<#vigyor2>viszont<#wave>

A nyúl egy igazi jellem. Ott ül a fûben és mégsem szívja. &#12385;&#12403; Kicsi

RelakS
Ja, igen, majdnem kimaradt:

LeventeV
nem lett tul laza, jol kiegeszitetted az enyemet :))
"szigetlako ven perverz" ezen doltem a kacagastol, de igaz :D

RelakS
A történet elején Goku asszem 14 éves. Mikor találkozik a sárkánygömböket hajkurászó Bulmával, akkor Bulma 16, és ha jól emlékszem, megegyeznek, hogy csak két év van köztük.
Goku abban a kis szentélyben él, ahol addig a "nagyapjával", és mivel mindentõl elég távol van, Bulma volt az elsõ lány, akit szemügyre vehetett ... ami azt illeti, elég alaposan. Ez Bulmának nem tetszett, és ezt egy géppisztoly sorozattal kifejezésre is juttatta <#idiota>
Chichi: valami cifraság volt az apja palotájával, nameg az egyik sárkánygömb is ott volt, így keveredett oda Goku, Roshii (igen, szigetlakó vén perverz), meg a többi jónép (Ami azt illeti, Yamcha ki akarta rabolni õket, aztán meg arra akart rágyúrni, hogyha lányt lát, ne hagyja el az ereje). Késõbb Yamcha kiüti Chichit, majd mikor a bikadémon, vagy mi, Chichi apja, na, mutat nekik egy képet, hogy meg kéne keresni, akkor Goku megtalálja. Természetesen, mivel Chichi lány, ezért Goku leellenõrzi az alsóbb szinteket (konkrétan megtapossa a lába között <#idiota>), ami miatt Chichi úgy dönt, hogy õt bizony feleségül kell vennie.

Remélem, nem lett túl kusza <#idiota>

LeventeV
hu, hat amennyire en emlekszem, de en is csak emlekezetbol mondom, de Gohan nagypapa mar reg meg kellet volna haljon, akkor asszem kihagytak Kamit (ugye Kami es Piccolo egy "ember" volt a Namek nevu bolygorol, de gonoszsaga miatt szamuztek, a Foldon pedig Kami megszabadult a gonosz enjetol, ezert vannak ketten es a dragonballokat is Kami hozta letre). Akkor Goku nem jart iskolaba, es az animebe chichivel mar nemtudom hogy talakozott, de arra emlekszem hogy chichi szerelmes volt gokuba es mindig arrol almodozott, hogy a felesege lesz, ami a tortenet vegere ossze is jott ;). Akkor Master Roshi (azaz Zsenialis teknos - behalok ezen a figuran) o egy szigeten elt (amin volt egy haz es egy fa)es goku hozza ment edzeni Krilinnel(azert ot tenyleg nem kellet volna kihagyni a tortenetbol). A filmbe ha jol tudom akkor a varosba elt, marmint zsenialis teknos. Akkor goku az oreg piccolot akkor gyozte le mikor fiatal volt, es a fiatal piccolot (king piccolo mielott meghalt volna kikopott magabol egy tojast es abbol lett a fiatal piccolo) akkor gyozte le, mikor mar nagyobb volt(emlekeim szerint tinedzser).

Asszem van a filmbe valami majom kulseju ember, de azt se ugy abrazoltak ahogy kell, mert goku egy csillagharcos azert van farka (vagyis a filmbe nincs neki) es teliholdkor atalakul egy bazi nagy majomma (kb mint egy tombhaz ugyhogy ez se az anime szerint van) ezert is halt meg gohan nagypapa.

Ha esetleg valamiben tevedtem a filmmel vagy az animevel, mangaval kapcsolatban, akkor nyugodtan javitsatok ki. Remelem a segitsegedre, segitsegetekre valtam.

Mint tudjátok végtelen optimizmusom van.
Ezelõtt volt alkalmam egy kedélyeset beszélgetni animékbõl adoptált filmekrõl. ;)
Ma viszont elég egyedi élményben volt részem. Ma megnéztem barátnõmmel a Dragonball: Evolúció c. filmet. A fent leírtak ellenére azt kell mondjam nem sok reménnyel mentünk be a filmre, (ebbõl aki jót tud csinálni, az elõtt le a kalappal) de kijõve róla azt ajánlom: akiben nincs egy vagon toleránsság, az nehogy kiadjon rá pénzt, sõt, csak akkor nézze meg, ha lekötözik, kipeckelik a szemeit, száját, és választhat: Balázs Pali, vagy ez. Mondjuk Balázs Pali koncerten részt vettem már, igaz nem szándékosan, éppen egy velencei tavon lévõ strandon dolgoztam és ott esett ilyen koncert, de most a hasonlaton van a hangsúly :)

Nos bevallom õszintén kicsit szenzáció-hajhászás miatt szóltam ekkorát, de a tény az tény: nem lett valami jó.
FONTOS: hozzáteszem én így gondolom mert nem olvastam a mangát, és nem emlékszem a gyerekkoromra, amikor ez ment a tévében :Ð
Ezért a film lehet hogy követi a cselekményt, csak nekem nem tetszik a felállás, nembaj, beégek.
(csak nagyvonalakban emlékeztem a sztorira, lehet elõtte utána kellett volna néznem wikipédián vagy bárhol a sztorinak )

Szóval:
Azt írják ha jól emlékszem: Amerikai-Japán produkció.
Mint azt ilyenkor a többség várja, rágyúrnak a látványra, ez okés volt.
Nem ismerem a manga történetét, úgyhogy még mielõtt felvázolom szpojlerben a történetet, igyekezve nem lelõni a poént hogy nézhetõ legyen, elõbb leírom a szereplõket:
Goku: átlagos kinézetû srác, aki a nagyapjával él. Középiskolába jár. Lúzersrác, folyton kiszúrnak vele.
Gohan Nagypapa: úgy néz ki mint a képregényben Zseniális teknõs, de nem az. (miért is lenne? <#idiota>
Chichi: Goku osztálytársa, menõ csaj a menõ bandában. De bûnbánóan néz Gokura.
Muten Roshi: egy középkorú férfi, kicsit hasonlít a távol-keleti filmek szerencsétlenkedõs középosztálybeli karakterére, valójában ugye erõs, nagytudásu, stb...
Bulma: bütykölõ testalkat, instant zsebben hordozható, kinyíló jármûvel, Dragonball keresõ készülékkel
Yamcha: a film alapján kissé szélhámos testalkatúnak tûnik, 1-1 apró megmozdulása van csak a film során.
Piccolo: egy zöldbõrû, hegyesfülü forma. Páncélban.

Aki olvasta a mangát, vagy jobban nyomon kísérte az animét, mondja meg legyen szíves mennyire tükrözik a karakterek a 'valóságot'?

Elõtörténet: Piccolo és egy majomdémon el akarja pusztítani a földet, de pár erõs harcos legyõzi õket, és leláncolja õket. (nem így pontosan de ez a lényeg) aztán 2000 évvel késõbb:
A történet röviden:
Goku és nagyapa élnek egy házban, Goku megkapja 18. szülinapjára az egyik Dragonball-t, hogy vigyázzon rá. Az iskolában összeismerkedik Chichivel, megtudják egymásról hogy mindketten értenek a harcmûvészethez. Piccolo eközben kiszabadul, a labdákat gyûjtögeti szorgosan, hogy napfogyatkozásra valami ördögit mûveljen. Keresés közben egy csicskája megöli a nagyapát. Bulmától ellopnak egy labdát, azt hiszi Songoku tette mert a nyomok hozzá vezették, ezután együtt indulnak a keresésre.
Ennyi elég belõle, aki olvasta/látta az úgyis tudja hogy jó lesz-e vagy szar.

A látvány mint mondtam jó, nem nagyon feltûnõ a régi korok japán-kínai-koreai lebegõs-ugrálós stílusa, csak néhol :P
A varázslatokat vagy technikákat lég- vagy légtérhajlításnak nevezték magyarul, a kámehámehá maradt, jó látványos kézmozdulatokkal.

Valaki kérlek szóljon le, hogy ez a leírtak alapján gecijónak kéne hogy legyen, és a hiba az én készülékemben van, vagy valami!
Meg igazából kissé ha érthetetlen amit írtam, bocsánat érte, friss élményként akartam beszámolni errõl.

Ha megnézitek, feltétlen várjátok meg a stáblista végét, mert ott egy marha nagy poén van. :D
(vagy legalábbis NEM HISZEM hogy ezt a készítõk egyáltalán komolyan beletették, de ha ez is benne van a mangában akkor megeszem a kalapom >:D )

Frosty01
#24216. lécci.

practitioner of the forbidden arts of death

Malakai
Soknak tûnik, annyira nem (ahogy írtam, mehetnének onholdra belõle), két naponta megnézek 4-5 epizódnyit.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

RelakS
nade ennyire? <#wilting>

Bulykin
sztem itt mindenki az<#vigyor1>

A nyúl egy igazi jellem. Ott ül a fûben és mégsem szívja. &#12385;&#12403; Kicsi

Egy kis Death Note angol szinron annak aki még nem hallotta

RelakS
Otaku vagyol-e?

Frosty01
mik vannak a watching listán? (csak hogy hátha találok köztük jót magamnak is :D )

practitioner of the forbidden arts of death

Malakai
Nekem is nagyon ritka, hogy vmit (végleg?) dobjak, ilyen volt végülis a DBZ, a Project ARMS második szezonja, meg a Shining Tears X Wind.

A 36-ból onholdra nekem is lehetne tenni párat, de nagyon össze-vissza nézek, mikor mit, ráadásul mostmár mindbõl erõsen "lemaradásom" van.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Timbo
hát nekem is van 15 körül amit nézek :D de eddig animes történelmem során egy sorozatot nem hagytam abba :D akármilyen szar mindig megnézem :D

\"First escape you own faults before you free yourself to critize others.\"

armageddon666
36 watching? O.o az szép... egyszerre egy híve vagyok xD
ami most 7, de ebbõl jópár mehetne On-Holdra...

@

Malakai
Áá most nem, itt van 36 anime a watching listán, amit nem nézek mindet folyamatosan, na de mégiscsak elsõ alkalommal, plussz a tavaszi frissbõl is van ami érdekel. :)

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Timbo
már 6. résznél járok :D szerintem nézd meg 3adjára is :D

RelakS
Nem! (ha jól emlékszik, látta annyiszor)

armageddon666
nekem is kedvem lenne... de azért 3szor megnézni nem túlzás? :D

@

RelakS
töltsétek le a blu-ray változatot :D

Bár sajnos valami elképesztõen szar upscale az egész :S

Malakai
Amúgy nekem is kedvem lett elõvenni, de az idõmet inkább arra szánom, amit még nem láttam kétszer. :)

(\__/) ( X.x) ( } . { )

LeventeV
orulok, hogy ilyen jo hatassal vagyunk rad <#idiota>

Timbo
annyit beszéltetek róla, hogy újra megnézem a sorozatot :D

RelakS
Ja, pókerarccal eljátszani, mi?
*Robbanás, Kaname berohan az elõtérbe, mutatják Sousukét:*
S:-Good.
K:-Not good! *kupánvágja a legyezõvel*

Meg még az elején, mikor Sousuke elkezdi osztani az észt, hogy használt már kotont XD

LeventeV
kosz

es bocs a dupla hszert, nem volt szandekos :|

Malakai
Nana jófajta, persze az azért kell, hogy ne idegenkedj a komolyabb hangvéteû soujotól. :)
Ha belepróbálsz esetleg arra készülj, hogy a második felében a humor max éppenhogy vissza-vissza kacsint, de semmi szerepet nem kap.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

LeventeV
TEK

LeventeV
TEK

LeventeV
a Nanarol mit tudtok elmondani? megeri megnezni, eddig csak dicseretet hallottam rola.

LeventeV
En is szeretek olyan emberekkel vitazni akik kiallnak a velemenyuk mellett , sokmindent tanulhat belole az ember (sok uj informaciora tehetsz szert, es megtanit tisztelni a masik velemenyet es ezaltal ot magat). Sajnos animeconra meg nem volt alkalmam elmenni, itt erdelyben nem nagyon hallottam hogy szerveznek, de egyszer mindenkepp elmegyek egyre. Amugy nem voltam en mindig ilyen pesszimista ;) de azt kivanom, hogy sok jo film es anime keruljon ki sok jo alkoto keze alol.

Es kivanok neked es mindenkinek kellemes husveti unnepeket.

#24191: elfelejtesz két apróságot, és eskü, most hozom vissza utoljára a dolgot:

A színész azért színész, mert el tud játszani egy szerepet. Nem csak azt, amit legelõször játszott.
Nézd meg például Arnold Schwarzeneggert: elõször terminátor, aztán terhes apuka, és aztán szenátor <#idiota>

A másik: elhamarkodottság azt mondani, hogy az animében egyáltalán nem cuki a fõszereplõ. Jártál már valaha animeconon? Olvastál valaha rajongói véleményeket az animérõl? Keményen le fogja rombolni ezeket az elõítéleteidet.
Azt mondod nem tetszik az a felállás, hogy szépfiú, és beleszeretnek a lányok. Az animében mi van? Szépfiú, beleszeret az osztály legmenõbb csaja, a kapitány, és még had' ne mondjam kik. Sajnos csak az 1. sorozatot és a fumoffut láttam csak, de az végig errõl szól, hogy: SZÓSZKE TE BAROM (összetört szivecskék, nyúúú T___T brühühûûû) UTÁLLAK UTÁLLAK *csap csap*.
Ez mi ha nem egy kibaszott tipikus amerikai film ideális penész-tenéysztõ-gödre?!! <#idiota>
De most komolyan, ha Zac Afron pókerarccal azt tudja mondani, hogy "sajnálom de felrobbantottam a szekrényt, mert hozzányúltak" akkor õ az isten. Szerintem nem létezik ember aki az ilyen poénokat röhögés nélkül kibírja.
Jólvan jólvan ennyire nem szerettem meg, de én szeretek nem elítélni elsõre embereket.

Mindenesetre jó veled vitatkozni, tudsz érveket mondani a véleményeddel kapcsolatban, és ez sok embernél hiányzik sajnos :|

Mellesleg én is továbbra is annál maradok, hogy pletyka, átverés, és nem fog elkészülni a film.

LeventeV
kosz, es bocs :P, remelem nincs harag

Seth
#24167 , még te kérdezted

PSN ID.: Beegabor

LeventeV
A Fullmetal alchemist manga fut meg?

LeventeV
"szerintem el sem fog készülni a film XD". A profeta szoljon beloled. Es ezzel a hsz-el le is szeretnem zarni ezt a temat. Aki meg nem latta az nezze meg a ket Death note moviet, gondolok itt az eloszereplosre.Jol koveti az animet, csak a vege mas, nem viszik be N-t, ez pedig magautan von egy masik befejezest. Aztan nezzetek meg, vagy nezzetek bele az "L change the world"-ba. Azon kivul, hogy L jatsza benne a foszerepet semmi koze nincs az animehez. Szerintem ha lesz Full Metal Panic eloszereplos film akkor az olyan lesz mint az L change the world. a szereplokon kivul nem fog megtartani semmit, ahogy mar lejjebb is irtam (mar unom ismetelni magam) egy romantikus tinifilm lesz.

Es ezzel reszemrol vege, gondolom sokatok oromere :P

Seth
"U.I. Eleg jol megdobjuk most a napi hsz-ek szmat ebben a topikban ;) "

Inkább ne, egyrészt uncsi már a téma, már csak olvasgatni is, másrészt szerintem el sem fog készülni a film XD

PSN ID.: Beegabor