Anime, manga és LN
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Rebuild of Evangelion meg azért más, mert már pofátlanság lett volna kb. 4dszer kiadni ugyanazt 😊
@
met vannak benne új jelenetek is, nem? (rég látta)
sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE
-A legjobb anime. Nem feltétlen a legélvezhetõbb. De mestermû. Kb. mint a szépirodalom meg a ponyvaregények. Ez a szépirodalmi részt gazdagítja szerintem."
jajj... Ha annyira mesteri lenne, akkor a feldolgozások nem különböznének folyton egy kicsit, nem? 😄
@
-A legjobb anime. Nem feltétlen a legélvezhetõbb. De mestermû. Kb. mint a szépirodalom meg a ponyvaregények. Ez a szépirodalmi részt gazdagítja szerintem.
Elfen Lied
-Közrejátszik, hogy elsõ komoly animém volt. De nagyon megmaradt bennem... Erõteljes emlék, emiatt sajna nem tudom újra megnézni. Túl jól emlékszem még rá. Aki csak az erõszakot és a meztelenséget látja benne, az így járt. Nagyon jó tragédia.
Higurashi no Naku Koro ni (+Kai, Reit még nem láttam)
-Brutális horror. Illetve néhol félelmetes is. Sok résznél kirázott a hideg. A második évad meg inkább a lelket gyötörheti meg. Reménykedünk, hogy hátha, aztán mégse...
Code Geass - Hangyaku no Lelouch (+R2 természetesen)
-Hát mit mondjak errõl? Ha NGE a "szépirodalom" legjobbja, akkor ez a "ponyvamûveké"... Élvezhetõségi faktora meglehetõsen magas. Tele van fordulatokkal, kiszámíthatatlan, a minõséget képes folyamatosan hozni, és fokozni. Az állunkat meg csak keresgéljük a földön. Van benne minden, kis komédia, sok tragédia, akció, boldogság mikor jól sül el valami... Hatalmas cliffhangerrel ér véget az elsõ évad, és a második évad a végével becsempészte ezt az animét a kedvenceim közé.
Macross Frontier
-Ez újonnan került be. Nagy múltra visszatekintõ sorozat, én csak a Macross Zerot láttam elõtte (és javaslom is megtekintését elõtte). Sci-fi, repülõ/mechák vannak benne (átváltozósok). Ettõl függetlenül a zene (az ének) központi szerepet kap benne. Talán még jobban is, mint az elvileg errõl szóló K-ON!. Szerelmi háromszög, csúnya idegenek, ûrcsaták, NAGYON JÓ ZENÉK (csodás énekhangokkal). Kell még valami? Megnézésre THORA Blu-ray ripjét javaslom. Talán már kijöttek vele végig. Utolsó pár rész csak IRCrõl szerezhetõ be viszont.
Ez az 5 lenne most a kedvencek listám. Tulajdonképp 7, de a folytatásos mûveket egynek veszem, és még ha jobban is tetszik egy késõbbi része, az elsõt teszem be a listába.
Ha folytathatnám tuti benne lenne:
Clannad (de leginkább After Story)
-Nem éppen tipikus háremanime. A második évad semmiképp. A fõhõs összejön valakivel! Ez talán a leglényegesebb különbség. Illetve, hogy nem abszolút a fanservicere épít. És bizony ez egy sírós anime. Láttam már animét ami után 1 hónapig depis voltam, volt már nedvesebb a szemem az átlagosnál bizonyos animéknél, de ez volt az elsõ és egyetlen ezeddig, ahol könnyeket hullattam.
Berserk
-Bár az anime csak töredéke a mangának, szinte mintha egy trailer lenne hozzá. Nekem mégis nagyon tetszett. Volt egyfajta hangulata, amit eddig semmi nem hozott vissza. Talán a Claymore, de azért az is más volt. A zenék benne (Forces) valahogy... furák, de nem rosszak... szerintem nem illenének az adott környezetbe, de talán pont emiatt kölcsönöznek egy fura hangulatot az animének, amitõl egyedi lesz. Sok a vér, a harc, a karakterfejlõdés... Gutts és Griffit kapcsolata... a vége... Nekem tetszett, és lehet megnézem újra. Szintén eléggé tragikus 😊 Úgy tûnik ez az én mûfajom 😄
Full Metal Panic (+Fumoffu+Second Raid)
-Ezt A+on láttam még anno, és valahogy megfogott. Szintén meglehetõsen egyedi hangulattal rendelkezik. Nem éppen hihetõ... Speckó tinikommandó? 😄 De a lényeg hogy van benne iskolás slice-of-life, szerethetõ karakterek, egyedi humor, mechák, izgalmas harcok... Jó fõgonosz...
Gintama
-Shounen-paródia. Nem... parodizál ez mindent 😄 de mikor komolyra veszi... hát ritkán van és nem sokáig... de pont ezért ekkor nagyon intenzív... a Gintamás agyalágyultság a komoly Arcoknál is jelen van, de mégis... jobb a nagy "komoly shouneneknél" 😊
Benizakura-arc
Kyuubei-arc
Shinsengumi Rebellion-arc
ezek voltak eddig a legjobbak. Na meg a recap részek 😄 (ellentmondásnak tûnik, de nem elírtam 😄 A recap részek nagyon jók 😄)
És még van 2 hely, de annyit írhatnék... Az aktuális Higashi no Edent? A klasszikus Slayerst? Excel Sagat (aminél talán egyedül a világon teljesen elszomorodtam a végén... 24-25. résznél)? Azumanga Daioh esetleg?
The Melancholy of Haruhi Suzumiya
-Ezt talán betenném még. A teljeset (régi és új részek együtt). Nem tudok objektív magyarázatot adni rá, hogy miért tetszik... Haruhi-ism 😄
Eureka7
-Ezt kihagytam, mert NGE utánzatnak tartom. Ez egyáltalán nem értékcsökkentõ akar lenni. Egyszerûen nagyon hasonló, csak ez sokkal emészthetõbben és hosszabban van tálalva. Ez is komoly érzelmi nyomokat hagyott egyébként 😊
És +1
Tengen Toppa Gurren Lagann
-Ami a leginkább túlhájpolt anime, egy nagyon gyenge kezdéssel (kinek mi... más szerint humoros, nekem nem tetszett), de egy nagyon erõs második féllel... Epic: minden... a mechák mérete, a cél, még Yoko mellei is 😄, Manly tears... és még valami filozófiai maszlag is volt benne... Gainax, fuck yeah!
@
SZAVAZÁS! top 10 anime (irjatok hozzá azért 1-2 sort hogy miért van a tp 10-be) 😄
"I am the man who surpasses God!" "Kill me and become a hero, or die by my hand and become one of my victims."" "See you space cowboy..." "Roger, roger."
Asztali számítógép. Egér. Billenyt?zet. Hangfal. SHARP számológép. Heil Sogron!
Aktiv:ASUS PRIME H610M-E D4-CSM | INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GB | Chieftec GPS600A8
Tisztelem is meg becsülöm.
De pl animeconon, fõleg ha beöltözöl végtelen darab lánnyal ismerkedhetsz meg.
True Story.
és ezt a kulturát, többségük azt se tudja mi ez. szóval nagy mákos vagy 😄
practitioner of the forbidden arts of death
#26888: barátnõm csinálta. Én készítettem már neki mokonás párnát, pólót, sálat...
meg a lapok mivel lettek összeragasztva?
de marha jó amúgy 😄 megjegyzem 😄
@
persze figyelve arra hogy ne spoilerezzek, de egy ilyen beszélgetésnél ez letárgyalódik.
--PC--PS3 Slim - PSN:LEVi-o_0
"I am the man who surpasses God!" "Kill me and become a hero, or die by my hand and become one of my victims."" "See you space cowboy..." "Roger, roger."
másrészrõl, ez szvsz nagyon komoly spoiler... amit elvbõl nem írok le... akár ha valaki véletlen belekattint a spoilerba az már rossz :\
@
Szoktunk ilyen mélyreható beszélgetéseket tartani ismerõsökkel, pl ilyen témáról.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
@
egy kis vidámság, ez a videó nagyon durva 😄 (nem spoiler), must see 😄 ami nagyon fontos, hangerõt maximumra állitani!
http://www.youtube.com/watch?
v=wCvvS4kUpVI&feature=PlayList&p=7F9BCA0B7AC9C5DB&playnext=1&playnext_from=PL&index=9
<#idiota>#idiota>
Egyébként a goreon túl érdemes egyszer emberi szemmel is megnézni... nemrég youtuben megnéztem a szobros arcot, és hát eléggé ütött 😞
@
ha elkezded nézni, akkor nagyon fontos hogy ne válasz kedvenc karaktert 😄
@
ARSENAL-ANIME-SP-SG1-NOTV-ROCK-TES-ME
Az anime második fele még talán jó is lett volna, ha nem ilyen béna, semmilyen befejezést választanak.
PSN ID.: Beegabor
Gantz:
Na most ahogy én észrevettem (a szobros résznél), nem csak az emberek az "áldozatok" (szerintem egyébként nem is áldozatok :\ kaptak egy második esélyt...), hanem biza a gonosz idegenek is 😊 Na most ez egy játék (bár életre-halálra)... Azt nem tudom mi alapján, de Gantz osztogatja a pontokat. Aki eléri talán a 100-t, az választhat a nyeremények közül... Nem tudom manga-spoiler-e, de vagy: Visszahoz a gyõztes egy már vesztes játékost (Gantznak van backupja róluk 😄), vagy abbahagyja a játékot, vagy kap valami durva extra fegyvert 😊
És hát... kérdezz még ha kihagytam valamit 😊
@