Anime, manga és LN

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Bandi 18
De tényleg leírhatatlan. A két részben kb 10 perc volt amire azt mondanám hogy élveztem és lekötött. A többi mind üres beszéd.

armageddon666
De Sayonara Zetsubou Sensei mûvészi határokat közelítõ társadalomkritikai csoda 😄 persze hogy gyengébb annál 😄

@

Bandi 18
Megnéztem az elsõ két részét a Bakemonogatarinak. Lehet én vagyok hülye, vagy csak nincs ízlésem de ez valami oltári szar :S. Olyan mint a Sayonara Zetsubou Sensei csak rosszabb.

armageddon666
Ja igen, ezt asszem olvastam én is 😄 SHAFTék megoldják 😄

@

Lelouch
Én is már csak akkor kezdem el ha kijött végig... Vagy megvárom míg kijön DVD-n vagy valamin... Mert most is volt valami a 10. vagy a 11. résznél, hogy nem készültek el határidõre, és a rész jelentõs hányada elvileg csak állókép volt.
armageddon666
SHAFT pedig nagyon jó 😄 stílusosak... Bakemonogatariról meg szépeket hallottam... Koharubi (vagy ilyesmi) subot szedegetek... majd ha kijött végig megnézem 😊

@

armageddon666
legjobb 😊 jobb mint az evangelion!! (najó, nem, de nagyon jó 😊)

@

[NST]Cifu
Especiel a J-Pop-tól (meg úgy általában az ázsiai zenék jó részétõl) falra mászok, de a Macross F zenéje (najó, kb. 6 szám különbözõ változatokban) rendesen bejött. Most is az Infinity-t hallgatom éppen. 😊

Anime zenék közül utoljára a GitS SAC zenéi jöttek be (Inner Universe, Lithium Flower, Run Rabbit Junk, Rise, Living inside the Shell).

No persze ez nem meglepõ, mindkettõ zenéinek a többségét ugyanaz a személy (Yoko Kanno) írta. 😊

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

LeventeV
hat en betettem plan to watchba. nekem azt a 15 reszt megeri.

--PC--PS3 Slim - PSN:LEVi-o_0

Sailor Moon

Asztali számítógép. Egér. Billenyt?zet. Hangfal. SHARP számológép. Heil Sogron!

Lelouch
Akkor már én is rákérdezek egyre 😄 Bakemonogatari milyen? Jókat hallok róla úgy általában, de ugye vannak benne SHAFT sajátosságok, amihez nem nagyon vagyok hozzászokva<#vigyor>
Frosty01
+1

practitioner of the forbidden arts of death

Seth
Szép, tetszett. Ajánlom

PSN ID.: Beegabor

LeventeV
es a Haibane Renmei?

LeventeV
en is meglesem amjd a tavoli jovoben. aztan amjd meglatom.

Győri Devi
elsõ részt nem bírtam végignézni de majd talán egyszer megpróbálom ismét 😄

&#12420;&#12425;&#12428;&#12383;&#12425;&#12420;&#12426;&#36820;&#12377;&#12290;&#20493;&#36820;&#12375;&#12384;!

Seth
Hát mivel pixelpontosan rajzoltam -mivel profi vagyok - nem volt nehéz kitalálni

Frosty01
várjvárjvárjvárj!

kitalálom....

kamina van a képen?

Frosty01
drámát k. nehéz írni 😄

legyen kezdésnek csak vmi egyszerü poénos 5perces

Seth
Nem. Megfájdult tõle a fejem

LeventeV
na itt egy tema: Excel Saga jo anime?

LeventeV
drama legyen es ne masolj 😛

Van,térjen el az átlag történetektõl.

Seth
Én szívesen megrajzolom neked. Profi vagyok, 15 év tapasztalattal nem a levegõbe beszélek.

Egyik mûvem:

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
holnap elkezdek késziteni egy mangát, vagyis a történetet elkezdem irni, van 1-2 jó ötletem, rajzolni nem tudok, vagyis még soha nem probáltam ( ha van jó ötletetek (történet) küldjetek PÜ-et, és majd kaptok a bevételböl pár %-ot 😄) hires mangaka leszek. 😄

"I am the man who surpasses God!" "Kill me and become a hero, or die by my hand and become one of my victims."" "See you space cowboy..." "Roger, roger."

RelakS
何?

sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE

írjanak akik még eddig nem nyilatkoztak 😛

LeventeV
megint kezdunk meghalni. valaki dobjon mar fel valami temat.

antalkrisz
Nekem edddig legjobban az Elfen Lied, Claymore és a Fullmetal Alchemist tetszett (azért a Code Geass se elhanyagolandó). Mindegyik hangulatos, érdekes és látványos. A véres akció meg megávalragadó. A Gurren Laggannak a felénél járok (most váltott az opening és az ending), az eddigi tapasztalat alapján még egyszer meg fogom nézni. Egyszerre drámai és poénos, na meg színesen látványos.

Asus P5B, C2D 1.8 GHz, 3GB RAM, 820 GB HDD, nVidia 7xxx animepalota.atw.hu

Frosty01
most végeztem a soul eaterrel
eszméletlen jó anime

RelakS
tancinéni albumán jó zúzás van 😄

Viszont nagy kedvencem lett Mugi albumáról az elsõ zene ^^

Én még az elsõ évadnál járok és nem tudom.

armageddon666
Még mindig finomíthatnál, én speciel a metálért vagyok oda, szal egybõl beajánlanám a Detroit Metal Cityt, de te meg lehet hogy diszkós vagy 😄

Macross Frontier - kiváló zene. Pop, amit utálok, mert mindegyik ugyanolyan, de a J-poppal elfogult vagyok... az valahogy más. 😄

Detroit Metal City - durva metál... de azért nem annyira ^^ egyébként nagyon jó kis anime. És rövid, szal mindenképp megéri ránézni 😄

K-ON - aranyos és zene? 😄

BECK - zenekarról szól... itt tényleg jelentõs szerepet játszik a zene. Hogy milyen azt nem tudom, de biztos jó 😊

Így hirtelen... De ott vannak még esetleg a régebbi Macrossok is. Elsõ évadot ha minden igaz helyettesíti a film Do you remember love?. A Plusban talán rock számok mennek... Fire Bomber.

@

Azt elég nehézkes,maradjunk akkor annyiban van e olyan anime aminek kiváló zenéje van?

Lelouch
Én most járok a Higurashi Kai 20. részénél, és eddig úgy néz ki ez megy nálam a kedvencek közé<#vigyor>
LeventeV
akkor en se maradok ki:

Code Geass (mindket evad) - jo alapszituacio, varatlan fordulatok, erdekes szereplok, zsenialis tortenetvezetes. vegig a monitor elott tudott tartani, nem ereztem azt egyik resznel sem, hogy ezt inkabb kihagytam volna.

Death Note - elso dolog ami eszembe jutott mikor neztem az az volt, hogy ez az anime nagyon reszletes (Ryuk megemliti Lightnak az elejen hogy eddig minden embernek az okozott problemat, hogy hova rejtse el a listat es o ezt konnyen megoldotta; vagy mikor megfigyeltek Light szobajat es a zsebtv es a chips segitsegevel olt es zsenialisan manipulalt mindenkit)

Fate/Stay Night - tetszik a tortenete es a szereplok. grafikaja gyonyoru.

Shakugan no Shana - jol szorakoztam rajta. egyebet nem tudok mondani 😛

School Days - kb. egy honapja lattam, de ha ragondolok megint elfog az a kulonos erzes mint amikor neztem.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
hat ahogy Kotohana vegul elvesztette a szizesseget... tartogatta magat az igazinak aztan megis... ez nagyon megcsapott az animeben

ez eddig csak 5 de nem irtam be tobbet mert tobb animet meg nem lattam amit itt megemlitettetek (Clannad, K-on, Higurashi stb.) ezert a tobbi 5 helyet tartogatom kesobbre.
de meg mindig tartom magam ahhoz, hogy eddig nem volt olyan anime amire azt mondtam, hogy "Ez nem tetszett" es ennek nagyon orulok.

armageddon666
Hogy definiálod az "ari zenét"?

@

Nem tudsz valami olyat aminek ari zenéje van?😄DDDD

Én jövök:

Slayers: szerepjátékozni szoktam, és a fantasy világ (emiatt is) a szívemhez nagyon közel áll. (kedvenc könyvem például A Gyûrûk Ura) Innentõl fogva nem meglepõ hogy ez a legeslegkedvencebb animém mind közül. Persze a poénok is jók, ez csak a hab a tortán (vagy már az eper?😊

R.O.D.: régen én is olyan könyvbuzi voltam mint egyes szereplõ(k) ebben. Szemtanúk is tanúsíthatják, hogy még mindig olyan hatása van rám egy könyvesboltnak, mint egy fekete lyuknak. (egyik szülõm könyv-újság árusítással foglalkozik, szóval kicsit belém nevelõdött - habár nem szándékosan, a szülõk által)

Gallery Fake: (itt jön képbe a másik szülõ, illetve az õ ága): szóval õk mûvészettel foglalkoznak. Egyikük festészettel, a másikuk fényképészettel (habár elõször szobrászatot tanult). Így a mûvészet is egy kicsit el van rejtve a tudatalattimban (vagy nem😛). Mellesleg nagyon érdekes, sokat lehet belõle tanulni is.

Nerima Daikon Brothers: elsõ ilyen éneklõs-musicales animu amit láttam, és nagyon megtetszett.

Exxel Saga: azt az érzést váltja ki belõlem, amit az internetes kultúrával foglalkozó emberek így jellemeznének: "LOL SO RANDUMXD". Az iszonyatosan tömény hülyeség és minden, utána a komoly rész is nagyon emlékezetessé teszi.
A többi vicces animével szemben ez az utóbbi kettõ amin tényleg tudtam nevetni.

Interstella 5555: Daft Punk. Régóta kedvenc zenekar. Az én szememben egyedi darab. Olyan mint egy hatalmas AMV.

Rozen Maiden: itt nincs semmi magyarázat. Tényleg.

LeventeV
Death Note, Hell Girl, School Days - egyetertek
Welcome to the NHK - plan to watch

Hát te akartad😄.
Nem sorban de felsorolok 10 kedvencet.
-Death Note:Végig izgalmas,bárki fantáziáját beindító alapsztorival,váratlan fordulatokkal,kiváló macska egér játékkal.
-Hell Girl:Érdekes különálló történetek,az emberekrõl és bûneikrõl,áldozatokról olthatatlan bosszúvágyukról,bünösökrõl akik sosem ismerik el bûneiket,és kicsinyes bosszúhoz való ragaszkodásról,szól ezen különleges sorozat.
-Ginga Eiyuu Densetsu:Egy a jövöben játszodó történet két emberrõl akik teljesen különböznek gondolkodás módukban, ellenfelek országuk közti háború okán,csak egy a közös hogy mindketten zseniálisak.Váratlan fordulatokból kevés van de azok igazán meglepõek.A történet hosszú de érdekes és izgalmas egész végig.Politika és háború.
-Welcome to the NHK:Lássuk be ki kevésbé ki jobban de mindannyian hasonlítunk vmenyire a fõszereplõre csak annyi hogy õ már a legalján van a folyamatnak😄.Érdekes problémák,témakörök kivesézése.Aranyos lány szereplõ.Csak ajánlani tudom.
-Monster:A legreálisabb anime,a fõszereplõnek ugyanis semmi különleges képessége talán csak annyi hogy nagyon jó orvos illetve a rossz fiú talán már túlságosan is gonosz.Ezt leszámítva teljesen reális,izgalmas krimi.
-Higurashi:kiváló történet az elsõ évad végére csak sejtéseink lehetnek a miértre,a másodikban viszont teljesen hihetõ magyarázatot is kapunk.
-Night Shift Nurses:kakukktojás igen elismerem.Amiért bekerült az csak is arra vezethetõ vissza hogy viszonylag elég sokat foglalkozik és hihetõen mutatja be a pszichológiai terrort illetve a taktikákat amivel perverz doktorunk félelemben tartja áldozatait.
-Makai Tenshi Jibril:Újabb kakukktojás lévén ez is hentai.Hogy miért is szeretem annyira?Nos nagyon aranyos szereplõk,ultra kawaii zene,és néhány jó vicces jelenet,érdekes alapsztori😄.
-School Days:jó koktél eléjén vicces késõbb tetszetõs a senki nem jár jól történetvezetés ami végig logikus és percig sem unalmas.kiváló lezárás

Seth
"ami nem tartalmazza a befejezést pl..."

mert az End of Eva-t vezette fel

armageddon666
Nem, nincsenek. Csak össze vannak keverve a történések. Karakterek szerint mutatja be, és nem idõrendben. Egy más szögbõl tekinthetünk rá így az egészre. Egyszer meg lehetett nézni 😊

Rebuild of Evangelion meg azért más, mert már pofátlanság lett volna kb. 4dszer kiadni ugyanazt 😊

@

RelakS
ami nem tartalmazza a befejezést pl...
met vannak benne új jelenetek is, nem? (rég látta)

Seth
Egy nagy recap?

RelakS
Mert a Death and Rebirth az mi?

Seth
Ne beszélj többes számban. Egy feldolgozás van, mégpedig az új mozik.

RelakS
"Neon Genesis Evangelion
-A legjobb anime. Nem feltétlen a legélvezhetõbb. De mestermû. Kb. mint a szépirodalom meg a ponyvaregények. Ez a szépirodalmi részt gazdagítja szerintem."

jajj... Ha annyira mesteri lenne, akkor a feldolgozások nem különböznének folyton egy kicsit, nem? 😄

armageddon666
Epic is all about scale. Whether it is the vastness of the anime's universe, the grandeur of the protagonist's heroic journey, or the anime's over-the-top, pulse-pounding visual style--when the anime becomes larger than life and draws the viewer in with an overwhelming sense of awe, it can be described simply as EPIC.

@

armageddon666
Neon Genesis Evangelion
-A legjobb anime. Nem feltétlen a legélvezhetõbb. De mestermû. Kb. mint a szépirodalom meg a ponyvaregények. Ez a szépirodalmi részt gazdagítja szerintem.

Elfen Lied
-Közrejátszik, hogy elsõ komoly animém volt. De nagyon megmaradt bennem... Erõteljes emlék, emiatt sajna nem tudom újra megnézni. Túl jól emlékszem még rá. Aki csak az erõszakot és a meztelenséget látja benne, az így járt. Nagyon jó tragédia.

Higurashi no Naku Koro ni (+Kai, Reit még nem láttam)
-Brutális horror. Illetve néhol félelmetes is. Sok résznél kirázott a hideg. A második évad meg inkább a lelket gyötörheti meg. Reménykedünk, hogy hátha, aztán mégse...

Code Geass - Hangyaku no Lelouch (+R2 természetesen)
-Hát mit mondjak errõl? Ha NGE a "szépirodalom" legjobbja, akkor ez a "ponyvamûveké"... Élvezhetõségi faktora meglehetõsen magas. Tele van fordulatokkal, kiszámíthatatlan, a minõséget képes folyamatosan hozni, és fokozni. Az állunkat meg csak keresgéljük a földön. Van benne minden, kis komédia, sok tragédia, akció, boldogság mikor jól sül el valami... Hatalmas cliffhangerrel ér véget az elsõ évad, és a második évad a végével becsempészte ezt az animét a kedvenceim közé.

Macross Frontier
-Ez újonnan került be. Nagy múltra visszatekintõ sorozat, én csak a Macross Zerot láttam elõtte (és javaslom is megtekintését elõtte). Sci-fi, repülõ/mechák vannak benne (átváltozósok). Ettõl függetlenül a zene (az ének) központi szerepet kap benne. Talán még jobban is, mint az elvileg errõl szóló K-ON!. Szerelmi háromszög, csúnya idegenek, ûrcsaták, NAGYON JÓ ZENÉK (csodás énekhangokkal). Kell még valami? Megnézésre THORA Blu-ray ripjét javaslom. Talán már kijöttek vele végig. Utolsó pár rész csak IRCrõl szerezhetõ be viszont.

Ez az 5 lenne most a kedvencek listám. Tulajdonképp 7, de a folytatásos mûveket egynek veszem, és még ha jobban is tetszik egy késõbbi része, az elsõt teszem be a listába.
Ha folytathatnám tuti benne lenne:

Clannad (de leginkább After Story)
-Nem éppen tipikus háremanime. A második évad semmiképp. A fõhõs összejön valakivel! Ez talán a leglényegesebb különbség. Illetve, hogy nem abszolút a fanservicere épít. És bizony ez egy sírós anime. Láttam már animét ami után 1 hónapig depis voltam, volt már nedvesebb a szemem az átlagosnál bizonyos animéknél, de ez volt az elsõ és egyetlen ezeddig, ahol könnyeket hullattam.

Berserk
-Bár az anime csak töredéke a mangának, szinte mintha egy trailer lenne hozzá. Nekem mégis nagyon tetszett. Volt egyfajta hangulata, amit eddig semmi nem hozott vissza. Talán a Claymore, de azért az is más volt. A zenék benne (Forces) valahogy... furák, de nem rosszak... szerintem nem illenének az adott környezetbe, de talán pont emiatt kölcsönöznek egy fura hangulatot az animének, amitõl egyedi lesz. Sok a vér, a harc, a karakterfejlõdés... Gutts és Griffit kapcsolata... a vége... Nekem tetszett, és lehet megnézem újra. Szintén eléggé tragikus 😊 Úgy tûnik ez az én mûfajom 😄

Full Metal Panic (+Fumoffu+Second Raid)
-Ezt A+on láttam még anno, és valahogy megfogott. Szintén meglehetõsen egyedi hangulattal rendelkezik. Nem éppen hihetõ... Speckó tinikommandó? 😄 De a lényeg hogy van benne iskolás slice-of-life, szerethetõ karakterek, egyedi humor, mechák, izgalmas harcok... Jó fõgonosz...

Gintama
-Shounen-paródia. Nem... parodizál ez mindent 😄 de mikor komolyra veszi... hát ritkán van és nem sokáig... de pont ezért ekkor nagyon intenzív... a Gintamás agyalágyultság a komoly Arcoknál is jelen van, de mégis... jobb a nagy "komoly shouneneknél" 😊
Benizakura-arc
Kyuubei-arc
Shinsengumi Rebellion-arc
ezek voltak eddig a legjobbak. Na meg a recap részek 😄 (ellentmondásnak tûnik, de nem elírtam 😄 A recap részek nagyon jók 😄)

És még van 2 hely, de annyit írhatnék... Az aktuális Higashi no Edent? A klasszikus Slayerst? Excel Sagat (aminél talán egyedül a világon teljesen elszomorodtam a végén... 24-25. résznél)? Azumanga Daioh esetleg?

The Melancholy of Haruhi Suzumiya
-Ezt talán betenném még. A teljeset (régi és új részek együtt). Nem tudok objektív magyarázatot adni rá, hogy miért tetszik... Haruhi-ism 😄

Eureka7
-Ezt kihagytam, mert NGE utánzatnak tartom. Ez egyáltalán nem értékcsökkentõ akar lenni. Egyszerûen nagyon hasonló, csak ez sokkal emészthetõbben és hosszabban van tálalva. Ez is komoly érzelmi nyomokat hagyott egyébként 😊

És +1
Tengen Toppa Gurren Lagann
-Ami a leginkább túlhájpolt anime, egy nagyon gyenge kezdéssel (kinek mi... más szerint humoros, nekem nem tetszett), de egy nagyon erõs második féllel... Epic: minden... a mechák mérete, a cél, még Yoko mellei is 😄, Manly tears... és még valami filozófiai maszlag is volt benne... Gainax, fuck yeah!

@