72793
kep
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]

Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
  • PetruZ
    Az első kettőt én is olvasom. A harmadikba beleolvastam, de nagyon nem tetszett.
  • BEAST #69867
    Ha már manga énis belekezdtem pár újabba. :)

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    - Goodbye! Fantasy World Reincarnation Nem a szokásos hősünk átkerül egy másik világba történet. Sőt eléggé felcserélődnek benne a szokásos szerepek amikor kiderül, hogy majd csak a következő életében lesz belőle hős egy másik világban, de most lenne rá szükség. Nem egy nagy szám, de ha már isekai tetszik benne ez a kis csavar, hogy az az oldal akin általában segíteni szokott a hős, most a halálát kívánja. :)

- My Daughter Is an S-Ranked Adventurer Hősünk az egykor nagy harcos, aki a munkaköri ártalmak miatt lesérül és így visszavonulni kényszerül. Szerencsére nem volt sok ideje unatkozni, mert összehozza a sors egy magárahagyott csecsemővel akit magához is vesz. A történetben kettőjük életét követhetjük nyomon amikor már a kislány szintén saját kalandra vágyik és elmegy, hogy legalább akkora harcos legyen belőle mint apjából.

- Goblin Slayer Nem új manga, de szerintem érdemes belekezdeni, bár igaz hamarosan TV anime adaptációt is kap. A történet főszereplője egy talpig páncélba búrkózott fickó aki bár az egyik legtapasztaltabb kalandornak számít, mégsem lép feljebb a ranglétrán mert csupán csak egyféle küldetéseket fogad el, amit a címből nem is nehéz kitalálni. Nem egy Berserk színvonal, de mégis komolyabb, mint a legtöbb fantasy manga az utóbbi időkben.

Utoljára szerkesztette: BEAST, 2018.06.27. 20:02:30
  • PetruZ
    Az új szezon előtt némi manga.

A még nem említett futó sorozatok közül azok, amik már legalább három résszel kijöttek és jók:

- Combatants Will Be Dispatched! A Konosuba írójának új sorozata. Csak 6-os sorszámmal jelölt hősünk egy átépített, felerősített ember harcos egy titkos szervezetben, akit egy még titkosabb küldetésre küldenek egy szupertitkos dimenzióba. Vele tart egy übertitkos és hiper-intelligens robotlány is, mint megfigyelő és támogató. A cél: felderíteni a dimenzió - egy fantasy világ - lakóit, erősségeit, nyersanyagait, és felmérni, megéri-e meghódítani a helyet... Kb. Konosuba hangulat, tele idiótaságokkal és szarkasztikus beszólásokkal, de nem annyira debil. :)
    - Planet With: Satoshi Mizukami (Psycho Staff, Trigun) új szuperhősös-robotos mangája. Ritka elborult alaphelyzete van, nehéz is elmagyarázni. A lényeg, hogy hősünk valamiért bosszút akar állni a Japánt a felbukkanó furcsa, idegen entitásoktól védelmező titokzatos szuperhősökön, és ebben egy titokzatoskodó szobalány (?), valamint egy emberméretű macska-sensei (?) lesz a segítségére... A mangával együtt az anime verziót is ő írta, jövő vasárnap indul az is.
    - I Can't Marry a Hugging Pillow!: Hősünk ölelőpárnája egyik napról a másikra szépséges leányzóvá változik, akit a szobájában kell rejtegetnie az anyja és húga elől (persze vissza is tud változni, ha nagyon vészhelyzet van)... Nem az év mangája, az biztos, de tekintve az egykaptafa isekai-kkal teletömött inséges időket, már egy ilyennek is örülni lehet.

Ezeken kívül elmaradtam még néhány befejeződött, mostanában olvasott, említésre méltó mangával is, most pótolom (zárójelben az utolsó volume/chapter):

- Robot x Laserbeam (4/62): A címe ellenére ez egy golfos sportmanga, ami pont a héten ért véget. Egész jó volt, kár, hogy be kellett fejezniük és ezért kicsit elkapkodott lett a vége. 7/10
    - Oyaji (3/25): Az ikonikus manga, japán maszkulin apakultusz non-plusz-ultrája. A széthullóban lévő családjához sok év után visszatérő brutális apa rendet rak otthon (és a környéken). Az elejétől a végéig lobogó tesztoszteron túladagolás és a rideg kúlság szívmelengető érzelmekkel átszőtt oszlopa. 7/10
    - Shoujo Shuumatsu Ryokou (6/44): Az ugyanilyen című anime mangája a teljes történettel. Az anime kb. a feléig tartott (néhány kihagyott, betoldott, vagy átrendezett résszel), kár, hogy nem folytatták a lezárással is, pedig elég érdekes dolgok történtek még. A vége, amikor elérik a céljukat, különösen szívbemarkoló... 7/10
  • IMYke2.0.0.0
    Nehéz a dolog (az ember már csak olyan, hogy mindig hasonlítgat), de amúgy:
  • Maala
    Hát, egyrészt az animek egy normál 40perces sorozat hosszának általában kb. a felét érik el évadonként, másrészt egyszerűen nem lehet annyira komolyan venni egy tinikről szóló sorozatot - legyen akármekkora dráma -, mint egy felnőttekről szólót.

No offense Stranger Things, de bármelyik hasonló "természetfeletti" anime felveszi vele a versenyt. Vagy ki tudja, lehet, hogy inkább arról szól, hogy mit láttál először, mert nyilván az "újdonság" érzése csak annál lesz meg, és az lesz rád nagyobb hatással, így a későbbi művek már eleve hátránnyal indulnak. Passzolom. :-)

Arra meg majd idővel rájössz és/vagy - jó esetben - beletörődsz, hogy sose lesz semmi akkora hatással rád már, mint korábban volt. Mert vén trotty... idősebb lettél.
    Egy Lost sorozatzáró, egy BSG sorozatzáró (például) anno bennem is akkora űrt hagyott, hogy ihaj. Nem jobbat kell keresni XY-nál (mert az esetek 99%-ában lehetetlen), hanem egyszerűen csak "mást, ami érdekes", és hanyagolni az összehasonlítgatást. Amit amúgy is maximum zsáneren belül érdemes.
  • CSOCSO
    Stranger Things nagyon jo volt. Breakind Bad ben voltak jo reszek de nem fogott meg annyira. Eddigi legeslegjobb sorozat a Game Of Thrones. Na az komoly volt. Rengeteg karakter tetszett avagy rengeteg karaktert gyuloltem. Nagyon megfogott.
  • DasIsFuck
    A Breaking Bad-et csak példának hoztam fel, nem specifikusan csak arra gondoltam.(Én is amúgy akkor akadtam rá, amikor már a 4.évad futott kb)

Engem egy anime nem nagyon tud úgy elkapni, mint egy Breaking Bad, Leftovers vagy Strangers Things, régebben a Vikings/Black Sails...stb
    A Boku dake ga Inai Machi volt az első, aminél ténylegesen az kapott el, mintha egy új nagy költségvetésű HBO vagy Netflix sorozatot néznék.

• PetruZ
    Mivel az anime többé-kevésbé lefedi az eddig megjelent 8 LN-t (hivatalos angol fordításban még csak az első 6 jött ki), nem valószínű, hogy a közeljövőben várható bármi más folytatás.
  • armageddon666
    Ez side storynak tunik, nem folytatasnak. :(
  • PetruZ
    Októberben lesz egy film.
  • IMYke2.0.0.0
    "Hat igy csak meg rosszabb neki, nem? :)"

De, pontosan. S ez miatti rinyálásáról is szólt gyakorlatilag az anime (a vége meg röhej lett a "felnövésével").
  • armageddon666
    Hat igy csak meg rosszabb neki, nem? :) No de senkit nem akarok meggyozni, nekem tetszett osszessegeben, megertem a hypeot ami volt korulotte (mintha lett volna).
    Tudtok arrol valamit, hogy lesz-e folytatasa, vettek-e a BD-t?
  • IMYke2.0.0.0
    Még ha "képessége" volna... de ez csak megtörténik vele.
  • armageddon666
    Hat sracok, lehet hogy csak regen neztem animet, es azert fogott meg, de nekem nagyon bejott a Re:Zero, es hianyolom a folytatast. :) Azert a nem beszel senkivel MC-nek kicsit tobb megertest
    Eleg sok trauman atment, kepzett katonak PTSD-t kapnak kevesebbtol... El sem mondhatja mi a kepessege, ami pedig sokat konnyitene a dolgan. Kurva frusztralo lehet: "Bizz bennem!" "Miert?" "Mert...csak?"

Mondjuk nem tudom mennyire volna loophole, hogy "Latom a lehetseges jovoket" :)
  • Count Adyn
    én már csak darálva néztem ugy jobban kijöttek az összefüggések, de tényleg nem volt annyira remegősen várós, inkább az utánna ürességet érzős sorozat mondhatni:D
  • IMYke2.0.0.0
    Érdekes ez a "Breaking Bad" dolog is.
    Végignéztem (nem aktuálisan, futó állapotában, hanem sok évvel később), de nem kapott el úgy, mint mondjuk a 24, vagy a Maffiózók, meg néhány sci-fi stb., vagy egy-egy anime sorozat: alig vártam, hogy másnap meg tudjak nézni belőlük újabb 4-5-8 részt.
  • DasIsFuck
    Hát akkor ez az SG hajó már nekem elment, mert azóta sikerült spoilereznem az új évada miatt...

Egyébként ez zavar egy kicsit, hogy nagyon kevés olyan animét láttam/nézek, ami úgy tényleg lebilincselne történet/történet vezetést tekintve, mint szokták azt a nyugati sorozatok elérni.
    A Boku dake ga Inai Machi volt az az anime, aminél először éreztem azt, amit pl egy Breaking Bad daránál éreztem anno.
  • LasDen #69851
    Konosuba Anime Movie Confirmed!
    We can’t wait to show it to you! Stay tuned! #konosuba

Utoljára szerkesztette: LasDen, 2018.06.25. 12:32:05
  • IMYke2.0.0.0
    A Steins:Gate-ben van "időhurok" -- a narratíva gyakorlatilag arra építkezik, csak baromi lassan (szó szerint is lassú az anime, de a karakterek "mélység-ábrázolása" is elnyújtott).
  • Maala
    Hát, pont addig nézted akkor, amikor elkezdődne a móka. :-)

Sajnos a jó történetekkel az a baj(?), hogy jó ideig épitkeznek, mielőtt megéri a befektetett bizalmat. Persze valójában az különbözteti meg őket a rossz animéktől (RE:Zero), hogy tényleg megérik a befektetett bizalmat, időráforditást. :-) (SG, vagy akár Clannad, ami ~20 részen át épitkezett, de a maradék ~28, de főleg az utolsó 10 miatt, bőven megérte)

---

Nagi no Asakura egyébként jóval többről szól, mint szerelmi drámázásról, elég nagy hangsúly van pl. a rasszizmuson és annak kezelésén is. Az az aspektusa pl. nagyon szimpatikus - ellenben sok más mai... ábrázolással.
    Utoljára szerkesztette: Maala, 2018.06.24. 23:17:31
  • DasIsFuck
    Oh jaj, a szerelmi sokszög és abból fakadó drámázás nagyon nem az én műfajom:D
  • DasIsFuck
    A steins gate nem időhurkos, legalábbis ameddig én néztem nem olyan volt.(14-15?)

Időhurkos alatt én pl a 12.01(kizökkent idő) fajta filmekre gondolok és Vissza a Jövőre.
  • Maala
    Nekem első 4 rész alapján nem jött be, a tipikus start miatt... De a vége nem marad tipikus, csak az elején tényleg "ragadó fogaskerék" módra kell erőltetned, hogy tovább nézd. Legalábbis nálam igy volt. A többi attól függ, mennyire vágysz épp romantikus animere hangulatban.

Plusz pont viszont, hogy nagyon szép az animáció. De tényleg, az a része 10/10 szerintem.

---

Mondjuk a Stein's Gate léte mellett kijelenteni, hogy nem láttál még ilyen jó időhurkos animet, kb egyenértékű azzal, mintha azt mondanád, hogy nem láttál még jó időhurkos filmet... Pedig ott van az a bizonyos Vissza a jövőbe trilógia (első két része legalább, ahogy az ottani 3. résznek itt is megfelel a SG 0)
    Utoljára szerkesztette: Maala, 2018.06.24. 21:43:13
  • xblades
    Érzelgős, romantikus story, szerelmi sokszög és az ebből adódó drámázás +
    egy kis időugrás és abból fakadó kavarás a szerelmi sokszögben és azon való drámázás
    ha ezt szereted akkor fogj bele.
  • DasIsFuck
    A Nagi no Asakura-ról mi a véleményetek? Mennyire lehúzós(?) story? Gondolkodtam rajta, hogy belenézek, de ha nagyon lejtős akkor inkább nem:D
  • DasIsFuck
    Nálam egyébként ott esett az egész, amikor véget ért az első reset.

Nekem pont az imponált, hogy ilyen idő hurkos animét még nem láttam és baromira tetszett. Egyedinek indult, de tucatszar kategóriába kötött ki végére.

Ettől független voltak még jó momentumai az animének. Én 8 pontot adtam rá, de leginkább az eleje miatt.
  • Maala
    Nem tudom, az ilyen antiszociális karakterábrázolást általában azért túlontúl túlzásba viszik, ahogy itt is. 0 kommunikáció a többi karakterrel az első ~16-18 rész alatt, és csak a picsongás, hogy Emilya-tan-tan-tan-tan. Úgy kb. az udvari gyülekezetes mélyponttól elkezdi használni az eszét - és igen, dramaturgiai okokból, mivel annál lejjebb egyszerűen NEM volt, illetve hát, ha a történet ívét nézzük, az volt a tetőpont -, és onnantól már egy sima 6/10. Ami igy felhozza 4-esre az évadot.

Persze az első pár rész után (kocsmás dolgot és feloldása) még 8-as volt, de aztán... Nem tudom, az én izlésemnek tulságosan idióta volt, a képessége, és annak eredete egyáltalán nem érdekelte még csak látszólag sem (még ha nem is beszélhet róla senkinek). Egyszerűen túl buta a sorozat, hogy bármi több maradandó legyen belőle a rajongótábor hype-ja miatti waifuháborúnál. :-)

Nem hiába pont a már emlitett 4. résztől (hisz egy héten adták le, asszem) volt egyértelmű, hogy abban a szezonban (2016 tavasz) a Boku no Hero Academia kb. fényévekkel jobb lesz. Vagy Sakamoto desu ga...
    Utoljára szerkesztette: Maala, 2018.06.23. 22:09:49
  • PetruZ
    Hinamatsuri 1x12 END: Ez is elég jó volt. Igazából csak annyi bajom volt vele, hogy eléggé csapongott a karakterek történetei között, miközben a három különleges lányról semmi sem derült ki. De talán lesz folytatás, legalább is az utolsó rész második fele ezt sejteti. 6/10
  • LeWyTy
    Én nem kritikus szemmel nézem és minden része tetszett
  • PetruZ
    Az állandó visszaesések.
  • Nirz
    Mi volt benne különösen idegesítő?
  • PetruZ
    Comic Girls 1x12 END: Egész nézhető volt, bár az első egy-két és a különösen idegesítő utolsó részért mínuszokat kellett adnom. De a nagy része rendben volt. 4/10
  • IMYke2.0.0.0
    Nézd csak tovább... :) :(
  • armageddon666
    Re:Zero 11. resznel vagyok. Mi a bajotok az MC-vel? Onzo? Skizofren?
  • IMYke2.0.0.0
    "mint Subaru, mert a végén azért sokat fejlődött imo."

Abszolút nem kötekedésből írom, de az efféle "fejlődés", amit Subaru levágott -- 10 perc alatt!!!! --, az simán csak dramaturgiai varázslat volt.
    A valóságban egy olyan személy, mint Subaru, továbbra is egy önző pöcs marad, skizofrén álarc mögött.
  • Maala
    White Album-ban találkoztam egyedül olyan MC-vel, akit jobban utáltam. Végig se néztem, aztán ki tudja, lehet úgy járt volna, mint Subaru, mert a végén azért sokat fejlődött imo.

White Album 2-t azóta se mertem elkezdeni, pedig azt mondják, nagyon jó, csak nem tudom, mennyi köze van az eredetihez... Amihez nem szeretném, ha sok közöm lenne a továbbiakban. :-D
  • LasDen #69832
    újraszerelt, masterelt hivatalos Cruel angel kiadás...
  • dave9004
    valószínűleg ekkorra szereztek olyan hadsereget más bolygókról, hogy biztosan nyerhessenek szerintük. plusz kellett nekik a fejlettebb emberiség(klónozás-Star Entity-hez, coreok bányászata Hringhorni-hoz magma energy kinyerése stb) is, hogy beépülve kiaknázzák a klaxxok sejtése nélkül a bolygót valahogy. Szóval nagyjából ezért várnék ennyi évet egy súlyosabb vereség után.
  • EnxTheOne
    Franx 21. rész
    Az űrlények miért vártak 60 millió évet azzal hogy újra eljöjjenek az első vereségük után? Most gondolom csak pár hét/hónap fog eltelni a fősereg megérkezéséig
  • dave9004
    21 is megvolt? Érdekes 3 rész maradt hátra