72816
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]
Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
-
Nincs baj 
Lelouch: még majdnem több száz megnézendő / megnézni kívánt "klasszikusom" van - mechás/harcolós témán kívül.
Hangulat ember vagyok. Most például "Sumomomo Momomo"-t nézem lazításként, egy komoly Saikano után.
Lehet, hogy 1 év múlva csak harcolós/rakétákat kilövős/levegőben percekig állós/talpig fémbe bújós/meg egyéb "mechás" cuccok függője leszek... [most, szerintem nem]
-
Hát ha már cool anime csajok:
Homura OK
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Időmegállítással odahord egy seregnyi fegyvert? :D Mi ez ha nem cool?
Hitaga és Misaki is azok, esetleg Saber is, de ő már inkább Revy meg Balaikaval a BADASS kategóriába tartoznak :D -
Nem akarlak rábeszélni semmire, de így jópár klasszikustól megfosztod magad. -
#define mecha ...
Macross F nem az.
Egyébként el van nézve :D Nem szóltalak le, hogy de tájékozatlan vagy, felvilágosítottalak, hogy nem úgy van ahogy sejted :)
btw: Evangelion? :) Az inkább mecha. -
#45701... -
Kár, h amit leirtál abbol kb. semmi nem igaz a sorozatra... :D
A MacrossF-ben F14-es vadászgépekre hajazo ürrepülökkel harcolnak és néha átváltanak robot formába, de elég ritkán...amugy is a történet semmivel sem lenne kevesebb, ha nem alakulnának át, ez csak ilyen +dolog benne...
Nagyon messza van ez egy mecha sorozattol...de nézz meg 1-2 részt és megtudod miröl beszélek :) -
Lucy-t már nem is írtam...
-
Ha már cool csajok, miféle lista az, amelyikről hiányzik Revy, esetleg Balalaika? Vagy Balsa jut még az eszembe.
-
Nos, mivel ugye kábé leszaro ma mechákat, így a tévedes kegyes lehetősége megadatok nekem, s kéretik hát el is nézni nekem, hogy nem tudom, az egyes mechás/repülő-robotos-harcolós animékben mi van s mi nincs. 
Mondom, kerülöm őket.
S még így is láttam olyan animét/moviet, amiben gépbe bújó emberek harcoltak gépbe bújt emberek ellen... [Appleseed, Vexille pl.]
-
Óriás - akkora mint egy vadászgép
Harcoló - írjon verseket?
Repülő - pont az!
Beszélő - nem
Robot - ember irányította, nem automatikus, nincs lelke.
A Valkyrie az egy vadászgép ami űrben is képes mozogni (igazából 90%ban ott repked) és képes felvenni humanoid formát (illetve egy köztes állapotot, ami egy extrém megvalósítási a Vector Thrustingnak).
De emlékeim szerint repülő formában vannak :)
Innentől meg nem is mecha, hanem top gun :D
Az "erősen mechás" meg... Nem játszik benne akkora szerepet, mint mondjuk Gundamban.
-
"12: jaj, mecha" amig nem láttad a Macross Frontiert addig ne mondj ilyet :)
Ez olyan mintha a clannad-ot egyszerü slice of life-nak nevezném... :)
Gyönyörű hasonlat
Macross F == Space Opera -
Az erősen mechás témát (értsd: óriás harcoló, repülő, beszélő stb. robotok) a hátam közepére kívánom - mindegy milyen a sztori, a körítés.
Amíg van néznivalóm, kerülni fogom azt a stílust.
-
mi az, h nem Saber van az elsö helyen...rossz a lista... 
"12: jaj, mecha" amig nem láttad a Macross Frontiert addig ne mondj ilyet :)
Ez olyan mintha a clannad-ot egyszerü slice of life-nak nevezném... :)
Számomra a a Macross F-ben vannak az egyik legemlékezetesebb zenék, amiket animek alatt hallottam :)
Ráadásul ez a szám amugy is nagyon jo érdemes végighallgatni. -
A Dango engem nem érint meg... idegesítően bugyutának találom mindegy milyen a körítés. A többi zene azonban igenis felidézi a hozzákapcsolt emlékeket, és ez sokat dob rajta. -
hát igen Kaiji még mindig EPIC!! -
Homura helyezése nem lep meg annyira, viszont van pár érdekes név a listán, akiknél simán lehetne jobbat találni. -
[URL=http://www.sankakucomplex.com/2011/05/26/top-10-coolest-anime-girls/]Újabb példa arra, hogy az új élmény felülírja az értékrendet - "Top 10 Coolest Anime Girls"[/URL]
S mi az első?
"1. Homura Akemi (Madoka)"
-
Inquisitor #45692 Gantz mozi második részének (is) állati jó az OST-je ... kár, hogy a film csak novemberben jön :( -
"Clannad" esetére igaz: zene nélkül nem lett volna olyan hatásos.
A "Bakemonogatari" zenéje nekem nem jön be - és itt most nem is javíthat a helyzeten az, hogy esetleg majd megnézem a sorozatot.
Szóval, szerintem, az első hely túlzás.
-
Ezen néha elgondolkodom, vajon miért van az hogy a legjobb animéknak van a legjobb zenéje?
Úgy értem, ott van például a Clannad: vajon a Dango daikazoku-ba azért látunk bele többet más csilingelő hangsoroknál, mert emlékszünk a kiváló történetre ami mindannyiunkat megérintett, vagy éppen ellenkezőleg, azért emlékszünk pont erre a formakövetően keserédes vígdráma cselekményre a többi helyett, mert erre rátette a gyönyörű zene is a végső ecsetvonást?
Az első helyezettel meg maximálisan egyet értek, ahogy azt már többször is elmondtam, még amikor tavaly augusztusban végignéztem, akkor is az volt a fő gondolatom hogy "na, ez az ED gyönyörű volt", azóta meg le is töltöttem a szerző összes számát meghallgatásra.
Örülök, hogy ezek szerint nem csak számomra különleges.
-
Köszönöm szépen!
-
16: Mahou Shoujo Madoka★Magica
15: Bakemonogatari
14: Bokurano -
25-01-ig:
25-22: nem ismerem őket
21: Fullmetal Alchemist - jó helyen van
20-19: nem ismerem
18: GTO - sokkal lejjebb való
17: ?
16-15-14: jó zene - ezek miből vannak?
13: Paradise Lost - lejjebb, nagyon lejjebb!
12: jaj, mecha
11: Hát igen - Toki wo Kakeru Shoujo - 10-en belül a helye
10: főképp, hogy ez a tizedik helyezett, hááát
09: Level 5 - induló, én lejjebb soroltam volna
08: Haruhi (God Knows) - nem tízben, de annak közelébe.
07: Air - nem top 10-es zene
06: induló, megint
05: "Clannad AF" - csak 5. helyezett?!
04: "Clannad AF" - csak 4. helyezett?!
03: Index - na ne szívassanak már...
02: mi eeeeeezzzzzz - jézusom
01: Bake... nem első helyezett nálam! Hihetetlen :(
-
Na ugye-hogy-ugye?! Érdemes anime movie-kat nézni!
A megnézett példány kifejezetten kellemes volt.
De nézd meg az összes Ghost in the Shell-t!
Majd:
- 5 centimeters per second
- The Place Promised in Our Early Days"-t is!
S ezután pedig:
- Brave Story
- Metropolis
- Millenium Actress (!!)
- Paprika[/urlg (!!!)
- [url=http://myanimelist.net/anime/437/Perfect_Blue]Perfect Blue (!!!)
- Summer Wars
- Sword of the Stranger
- Spriggan
-
Én NDK-ba való utazáskor próbálkoztam [1988, 14 évesen!] így vinni egy sporttáskát - akkoriban nekem is 1,5-es csőkarom volt -, mert ugye a tinédzserek lazasága, meg minden. Hááááát :)))
Inkább hagytam a fenébe, és vittem, cihheltem egy kézben.
-
Megnéztem a The Girl Who Leapt Through Time-ot...nagyon jo anime volt :)
Egyedül a végével volt bajom...
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Egyrészt nem értem a srácnak miért kell visszamennie...aztán miután visszamegy miért ne vehetne még1 idöutazo bigyot...harmadszor mi az, h várja a csajt a jövöben, amikor igy leirás alapján elég távoli jövöböl jött...
meg igazán elmondhadták volna mi makoto terve a jövöben...
vagy legalább egy pár másodperces jelenet lett volna, h a jövöben télleg találkoznak...
igy számomra nagyon log a semmibe a történet vége :S
De amugy tetszett...egy 9/10-nek simán elmegy :)
-
a bentendos owee részeket akartam megnézni a felirataikkal, de mikor kiderült, hogy regisztrálnom kell az oldalon nagyon elment a kedvem tőle....:D úgyhogy nem tudom már meg milyenek.... -
Ja. -
a Saiyan Rivalsos??? -
A Gintamához se valami jó a magyar felirat...
Olyan egyértelmű elnézések vannak benne, hogy az valami hihetetlen.
-
utazó táska alatt ezt a sporttáska jellegű xart értettem, amibe frankón lehet nyaraláshoz is pakolni :) Koleszból haza azért szépen tömve volt :D -
áhá...van abban valami amit mondasz... :D -
Az NGE 2000 előtti. -
de a filmek 1 történetet mesélnek el lezásárassal mindennel.....szerintem vétek ki hagyni ilyen miatt bármelyik filmet...:D
(én 44 moviet eddig :D) -
fogalmam sincs... :D
leginkább azért, mert csak 1 rész és többet akarok belöle... :D
mondjuk a rendes filmeket meg nagyon szeretem...csak az anime-knel alakult ki ez...
Nem is láttam még sokat...csak King of thorns, NGE filmek, meg FSN film, jah meg a Haruhi...mondjuk az a 2.5 orájával és a rengeteg szövegével minden percét élveztem :D
Természetesen a Sora no otoshimono filmet is várom, mint a messiást... :D -
hogy nem lehet szeretni a filmeket??? :D -
Sok anime-re rá lehet fogni, hogy gyenge NGE koppintás mégis megéri megnézni őket. Szerintem egynek bőven elment. :) -
áh nagyon köszi :)
The Girl Who Leapt Through Time-ot meg kéne nézni csak valahogy a movie-kat nem szeretem...
Fafner-t meg tuti nem fogom megnézni tudtommal egy gyenge NGE koppintás...
Bakemonogatari-t meg asszem mindjárt le is kapom :D -
38. Buso Renkin
32. Toki wo Kakeru Shoujo
28. a Shangri La a szám címe, az anime Soukyuu no Fafner
15. és az 1. is Bakemonogatari
Amúgy a Tales of the Abyss és a Shakugan no Shana jófélék voltak. :) Az első számot viszont még mindig nem tudom, pedig ismerem. :/ -
a 38. micsoda(nemtom elolvasni mert kanjik-kal van irva)?
hm igy ez alapján a rövid trailer alapján a Mahou Shoujo Lyrical Nanoha StrikerS tetszik...31. a moive...ez is tetszik :D
32. mi? ezt sem sikerült megfejtenem
hm shana-t is meg kéne néznem :)
mondjuk én alapbol fentebb raknám az angel beats op-t :)
hm ez a Shangri-La ez milyen? :)
Bakemonogatari-t mostmár télleg meg kéne néznem :D
25. My Most Precious Treasure-t joval feljebb raknám...az egyik legszebb szám amit anime-ben hallottam :)
hm ez az eureka7 sem rossz...
22. na megint egy Shana...meg kéne néznem :D
20. megin egy nanoha zene...
19. hm ez a toradora ed tetszett...
nah ez a 18. gto viszont szvsz borzaszto :D
17 Tales of the Abyss se tünik rossznak :D
na 16. madoka... :D remélem az ED-je is benne lesz mert az sokkal jobb...
uristen ez a 15. micsoda? :D
14. ez a bokurano nem érdekel, de a zene jo :)
13. Ga Rei Zero-t is meg kéne nézni...
12. Macross Lion... <3
9. Railgun... <3 :)
8. God Knows.... <3 :D
6. nanoha...azért ennyire nem jo :D
5. clannad...szép szám :)
4. ezis
3. hehe megint Railgun...mondjuk nekem tetszik :D
2. neeeeeeeeeee neszivassatok, h egy digimon szám :DDDDD
1. ez meg miböl van?
hát mondjuk a legtöbbel nem volt gondom, de a top 10ben föleg az elsö 2 eléggé érdekes... :D
sehol Madoka ED...gosick 1. Ed...Fate/stay night disillusion, meg sztem az elejére böven beférne az NGE op is...