Anime, manga és LN

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

efti
Ad nemi otletet ha elolvasod az elejet arrol, hogy ki kicsoda, de az anime time line-ja total ossze van keverve. pl:

major spoiler:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Mire ennel a romeo es julias tortenetnel tartunk addigra Shu mar osszejott, sot talan addigra mar szakitott is Anna-val

Mindenesetre vannak helyzetek, vagy legalabbis voltak az elso es a masodik epizodban amiket konnyebb megerteni a manga ismereteben, ugyanakkor a tortenet nem teljesen kovetese miatt meg az anime zavarobb lesz innentol akik a mangat is ismerik.

Ha ugy nagyjabol kepben vagy azzal az animet nezve, hogy ki kicsoda es mi tortenik, akkor lehet jobban jarsz ha a mangat csak akkor olvasod el ha mar az animet vegignezted.

-----

Mas

Az aktualis Yumekui Merry nagyon tetszett, nagyon jo sorozat eddig es gyanitom a dolgok majd csak eztan indulnak be igazan.

WWFSMD?

Zomil
Ja olvastam, de akkora is... 😄

Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"

Győri Devi
Szerinted az elsõ 5 volumot (33 chapter) érdemes elolvasni az animéhez? Mert igaz onnan kezdi el a történetet az animében.

やられたらやり返す。倍返しだ!

efti
A hourou musuko anime valahogy nagyon fura. Bar a jelenetek tobbe kevesbe megvannak a mangaban is, de gyakran tok mas helyszinen vannak mint az animeben, raadasul mintha a dolgok idorendje is teljesen ossze lenne zavarva

WWFSMD?

armageddon666
Az Ultimate 1-az-1-ben megegyezik a mangával 😊 a fura idióta pillanatok is a mangából valók...

@

Zomil
Amugy igazábol 1bajom volt a sorozattal, néha nagyon hülye pillanatokban dobtak be ilyen "vicces" jelenetet, tudjátok mikor a karakterek ilyen aranyosan vannak megrajzolva :S

Amugy minden forditott elkapott ez az influenza? szinte 1sorozat forditás se jött ki a héten 😞
Meh, pedig madoka/freezing/zombie már nagyon érdekelne 😄

Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"

Zomil
Hát utána olvasva nem akkora cliffhanger, mint amekkora lehetett volna...
tényleg csak az olvassa el akit érdekel milyen cliffhanger lehetett volna:
nos a mangában megjelenik darkWalter, átmossák az agyát a nácik és vámpir lesz, aztán ugye elkezd az ö oldalukon harcolni...sokak szerint elég hülye volt a studio, h nem ezt rakták be cliffhangernek...

Mangát nem olvastam, ugyhogy nem tudom pontosan, ezt csak forum post-okbol szedtem össze.

Szerencsére elvileg áprilisban jön a 8.rész 😊

armageddon666
Mennyire cliffhangeres? 😄 Lehet megnézem megint... de olyan rég láttam, hogy folytatni nem igazán szeretném, szóval elõröl. Úgyis asszem már jött ki Bluray. HEhe... elsõ néhány fejezetet már nem tudom hanyadszor fogom látni 😄 Ha a mangát is belevesszük, végülis kb. ugyanaz.

@

armageddon666
A kis playboy 😄DDD

@

LasDen
gyorsan lemarattam...😄 én még mindig a 3.-at akarom megnézni...😄

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

Zomil
Nah hellsing-nek befejeztem a 7. részét. Remélem hamar kijön a 8. rész, mert iszonyat jó volt!!
a végén Seras picit bedurvul 😄 gondolom azért lett ilyen erös, mert Alucard változtatta vámpirrá...
kiváncsi vagyok mi fog ezek után történni

Lelouch
Ha csak a szerelmi vallomáson múlik... 😄:

!!Spoiler veszély!!
armageddon666
Sehol, nem olvasom a mangát 😄 Csak
csak tudomásomra jutott hogy van ez a Osama Jimmy (osananajimi 😄) Athena akinek Hayate szerelmet vallott, és így Hinagikunak nem sok esélye van 😞 kegyetlen mangakák, sosem a legnépszerûbb kapja a fõszereplõt 😄

@

Lelouch
Nem tudom hol jársz, én is csak belenézegetni szoktam a mangába, de most
Athena loli, és Hinagiku-val együtt Hayaténál laknak... 😄
Lelouch
Ha ugyanarra gondolunk, annak én se láttam túl sok értelmét. 😄 De nem filler volt, a mangában szedték ezt a "humoros" jelenetet.
Győri Devi
Living the dream (minimális japán tudás kell)

やられたらやり返す。倍返しだ!

armageddon666
Go go Hinagiku!

manga
De úgyis ott van Athena vagy ki 😞((

@

PetruZ
Hayate no Gotoku 1. évad: Huhh, végigdaráltam, bár több hónapig is eltartott, mert volt, hogy nem volt kedvem folytatni. (nem spoiler) Az elsõ harmada egész jó, a második harmad a Butler Wars eseményeivel és lezárásával übersz*r, a harmadik harmad megint egész jó volt. Persze az 52 részt rengeteg változatos (értsd: jobb, rosszabb 😊 ) filler is tarkította, de azért összességében adtam neki egy 7/10-et.
Megnéztem már a 2. évadot felvezetõ OVA-t is, az szimplán csak egy "fan service" rész, sok-sok fürdõruhás szereplõvel, meg valami jelentéktelen történettel. 😊

Hamarosan belekezdek a 2. évadba is, amirõl azt olvastam, hogy nem az 1. közvetlen folytatása, hanem a 1x19 után veszi fel a fonalat és az eredeti mangát kezdi követni, ami elég jól hangzik. Mindenképpen szeretném befejezni, mire idén jön a film. 😊
RelakS
thx

sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE

Malakai
#40653 + #40655
Úgy tudom 9-10-nek még nincs megjelenési idõpontja, szóval nem tudni mikor lesz vége.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

RelakS
hány rész is van belõle?

Meg mikor lesz vége (majd ha a mangának is? 😄)

Zomil
Hellsing ultimate-et nézem még mindig...5. rész:
Ez mi a geci az elején? 😄 Ez a bruce willis parodia...uristen, de nem is értem, h mi volt az egész jelenetsor értelme 😄

Malakai
Villogni valamivel, hogy látta és beszélgetni róla azért nagyon nem ugyanaz. Ennyi erõvel villogás volt az, hogy beírtad, hogy letaglózó az EL vége? Szerintem nem.

A spoiler használata rendben van, figyelmesebbnek kéne lenni azokkal, akik nem frissibe nézik.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

IMYke2.0.0.0
Kibeszélnek egy epizódot...
Végig errõl beszéltem. De mindegy, tojok az egészre...

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Malakai
Itt semmi villogás nem volt, csak emberek megosztják anime élményeiket, kibeszélnek egy epizódot, ezt szerintem felesleges volt felhoznod.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

IMYke2.0.0.0
Mivel mindennap elolvasom az új hozzászólásokat, akaratom ellenére is rögzül(het)nek olyan történet-elemek, amik az aktuális sorozat/rész megtekintésekor villámcsapásként eszembejutnak.
Élõszereplõs sorozatoknál jártam már hasonlóképp, de egész-estés filmeknél, és legutóbb a "Silla királyság ékköve" (koreai) sorozatnál is belefutottam ilyenbe.

S mielõtt jönnének a "de akkor" hozzászólások:
Abban egyetérthetünk, hogy a topik lényege nem az, hogy mindenki villogjon azzal, hogy éppen mit néz, s azzal bizonyítsa, hogy valóban megnézte, hogy kisebb-nagyobb spoilereket közöl róla.
Régen, moziba járó társaságunkban is utáltam, ha valaki azzal akarta bizonygatni a hitetlenkedõknek, hogy látta a legújabb Alien filmet (pl.), hogy elmondta a végét...

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

armageddon666
De honnan tudod melyik részrõl van szó? 😄 Speciel én most azt sem tudom melyik animérõl beszélnek...

Zomil, jó neked, én anno a Doom3 végét olvastam el, kb. 3 szó volt a spoiler, 3 évvel késõbb játszottam vele, de még mindig emlékeztem... Illetve volt ilyenre példa animéknél is.

@

Zomil
Nemtudom elég sok spoilert olvastam már itt, mégis mire odajutok, h megnézzem az adott részt addigra böven elfelejtem 😊
De nekem8, majd akkor mostantol csak spoilerbe irom az adott résszel kapcsolatos véleményt 😊

IMYke2.0.0.0
Nem kötekedésbõl, de: a "rész végén végre megjött az uj föszereplö" nekem (!) már erõs spoiler. Mert, ha nézem a részt, tudom, hogy a végén jön az a bizonyos új szereplõ =/= meglepetés...

Azért érzed, remélem, hogy mire gondolok.
A topikban érthetõ okokból, saját élményeket, véleményeket osztunk meg egymással (sokszor kérjük is ezt mástól), de nyilvánosan nem kellene elrontani a felfedezés élményét.

Zomil
Én is pont erre gondoltam, csak nem akartam hülyeséget mondani 😄
Jó de ennek meg mi értelme lenne? Nah mind1...ebben a sorozatban felesleges logikát keresni 😄

Én probálok minél kevesebb spoilert irni, a most futo sorozatoknál, meg pl. olyat fölösleges spoilerbe irni szerintem, hogy a rész végén végre megjött az uj föszereplö...ezt nem igazán érzem durva spoilernek 😄
Ha de valami olyat irok amit nem kéne szoljatok rám nyugodtan 😊

RelakS
Hölgyeim és nyulaim.
Ezentúl ha nem látom a spoiler tag-ek használatát, rendkívül viszketni fog a link fölött az ujjam. És a bal egérgombon fogom vakargatni.
Világos?

Mert ha már IMYke szemét is bántja... <#idiota>

Ruley
Jé, ezek szerint mégsem annyira egyértelmû mint amilyennek nekem tûnt...

Arra tippelek hogy az új fiú a felsõruhája mögött egy mell-leszorító kötést hord, a gatyájában pedig egy vaginát. 😛

http://myanimelist.net/animelist/Alterego-X

PetruZ
Egyszer már elkezdtem, pár részig eljutottam, és valamikor talán végig is fogom nézni, de pont a fõszereplõ az, aki miatt nehezen lehet kibírni; állandóan nyavajog, meg a legjobb haverja utáni rinyál, ész nélkül menne vissza érte, és valami mániája is van, mert nem hajlandó levenni a láncait, amiben elmenekült... :/
Lelouch
Még csak RAW van.
armageddon666
Mangamester, új Rosario2 van már? 😄

@

Lelouch
Nem olyan vészes a DGM manga, csak a legutóbbi arc volt nagyon gáz, ráadásul túl sokáig is tartott. Nem tett jót a mangakának a sok kihagyás, és havi mangába kerülés... Az art is sokat változott, sajnos nem elõnyére.
A legújabb arc-ból eddig két fejezet jött ki, már jobb valamivel mint az a szappanopera, ami mostanában volt. 😄

Összefoglalva, szerintem nyugodtan belevághatsz a mangába, max. majd dobod. 😄
Jakuza001
Nekem tuti vege van. 😄

armageddon666
07-Ghost? Valaki? MALon borítókép alapján, meg hogy shoujo, félek hogy van benne egy kicsit több MELEGSÉG mint amennyit elviselek.

@

armageddon666
NINCS VÉGE!!!

viszont ahogy hallom nem is bánom. tök forrás szerint is már gagyi a manga 😞 pedig nekem a második kedvenc endless shounenem volt. (Elsõ a Gintama) De így legalább megmarad annak ^^

@

Jakuza001
Lassan de biztosan elszenvedtem magam a d.Grayman vegehez.
Mar csak 4 resz van hatra.

Az ertekelesem tovabbra is all. Hullamzoan lehet csak ertekelni, egy-ket kimagaslo szinvonalu resz utan jonnek a gyenge reszek, s utana ujraindul a libikoka.

A vege nezhetobb mint az elejen, de mar azt kivanom minnel hamarabb legyen vege. 😄

armageddon666
Igen, ez megfordult az én fejemben is <#dumcsi>

@

IMYke2.0.0.0
Muszáj minden megnézett rész után spoilerrel telebombáznotok a topikot? <#nemtudom>

LasDen
az agya blokkolja, hogy felismerje a helyzetet....😄 vagy úgy gondolja, hogy teszi a hülyét így nem kell döntenie...
(ezért jók a VN-ek...ott legalább lehet választani) 😄

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

Zomil
Mondjuk azt hozzátenném, h a föszereplö balfaszságát már nagyon tulzásba vitték, sztem Ichika akkor sem értené mi a szitu, ha már ágyban lenne az egyik csajjal... 😄

LasDen
nem hinném, hogy a nézõket akarnák hülyének nézni....inkább, hogy a szereplõk nem akarják észrevenni....elég egyértelmû a dörgés miben létére...de gondolom szándékáról csak a késõbbiekben lesz szó...
ez a szemkötõs csaj már most irritáló....nem fogadlak el??? aztán ugyan mi a fasz köze van õ neki hozzá és ki a faszom kérdezte a véleményét.....beleugat a más dolgába...na takarodjon....
de csak úgy záporoznak az áthelyezett diákok....ha így halad a sorozat az utolsó részre legalább 50 áthelyezett tanuló lesz....😄

Zomil
IS: nem volt rossz ahogy eddig se és végre megjelent az a szereplö is aki megtetszett már az elsö részben(a félszemü...Gisen 2... 😄 )

Ruley:
a #40659-ban mire célzol? Van egy sejtésem, de nem akarok hülyeséget gondolni 😄

Lelouch
Beelzebub-nál remélem csökkentik a továbbiakban a fillerek mennyiségét. :S Bár elõzetes alapján az 5. részben már egynél több fejezet lesz végre feldolgozva.
Zomil
😞

LasDen
viktorikatól falra mászom....Kujo is úgy csinál mintha nem tudná megvédeni magát, mer a jelenet így még drámaibb....unalmas rész volt....

RelakS
Neon Genesis Ringu?