Anime, manga és LN

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Máté94
Láttam, kicsit többet vártam tõle. De nézhetõ. 😊
Győri Devi
most jut eszembe hogy a héten nincs Hourou Musuko<#rinya>

Yakumora 5/10et adtam kicsit uncsi

&#12420;&#12425;&#12428;&#12383;&#12425;&#12420;&#12426;&#36820;&#12377;&#12290;&#20493;&#36820;&#12375;&#12384;!

LeventeV
elolvastam a wiki-jet az animenek, es hogyha meg nem jelent meg az utolso fejezet akkor meg van esely egy folytatasra. ahogy figyeltem azert meg megvan az erdeklodes az univerzum irant. en meg elkepzelhetonek tartok egy esetleges folytatast az oszi szezonra.

azt hiszem elkezdem a Psychic Detective Yakumo-t. latta valaki kozuletek? milyen?

--PC--PS3 Slim - PSN:LEVi-o_0

Lelouch
VN-bõl még az Umineko Chiru hátra van, amibõl elvileg most december 31-én jött ki az utolsó rész... Az animéhez hasonlóan a Chiru is 4 részbõl áll, úgyhogy lenne még mit feldolgozni bõven.
RelakS

sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE

LeventeV

valaki probalta mar?

zola2000
Mondjuk magam sem értem, miért az lett a kedvenc animém, mikor a rajzolása nem túl részletes, a krimiket filmben különösen nem szeretem, animében igen, a suteki tantei labirinth, a spirál, a gosick is nagyon jó, de valamiért a conan nagyon magávalragadott, az egyetlen anime, amit hajlandó voltam magyarosítás hiányában angol felirattal nézni (amivel nem is teljesen értettem), viszont itt az anime topicban is ahogy rákerestem nem volt túl pozitív a visszhangja, és az animaxon is elvileg az alacsony nézettség miatt szûnt meg, de lelouch írta a #32779ben A Conan az egyik legnépszerûbb és legnézettebb anime Japánban Elég megnézni a nézettségi listákat.", szal elég vegyes a fogadtatása...

A

LeventeV
nagyon kar. meg elnezegettem volna egy kicsit.
a vn-hez nincs kedvem, nincs valahol osszefoglalva a tortenete? esetleg ha olvasta valaki megosztana velem?

Zomil
Nem, de ezt irtuk már korábban is, h kéne hozzá 2. évad mint a Higurashi-hoz, csak ehhez nem sok esély van, h csinálnak 😞

Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"

LeventeV
Umineko no Naku Koro ni befejezve.

egesz jo volt, nekem bejott.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
csak nincs befejezve. VN is igy vegzodik?

Seth
Az komoly...

PSN ID.: Beegabor

LasDen
working jó volt...élveztem....szépen felépített szerelmi szál és jobbnál jobb poénok....kicsit sajnálom Inamit...de aranyosabb volt mint MM-ben Arashiko...kár hogy nincs folytatása, mert elég nyitott maratt a vége (bár konkrét sztori hiányában ez nem furcsa)...😄

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

zola2000
Na az USen komolyan nekiálltak a Detective Conannak, komolyan mondom talán a legjobb anime, és csak most álltak neki komolyabban magyarosítani!

A

Lelouch
Nagyon gyengén teljesített eladások terén, elég kétséges a folytatás. Bár ha azt nézzük, a Bakuman eladási mutatói se jobbak, aztán abból meg mégis be van már jelentve a 2. évad.
Jakuza001
Nyugodtan kezdj neki, de valoszinuleg lesz meg folytatasa, ill kovetkezo evad.
Mindenesetre jo volt, elso reszek alapjan a Code Geass ugrott be nekem , hogy hasonlit hozza, aztan mas iranyt vett kesobb a tortenet.
Kozepen volt egy vagy ket gyengebb episode, de osszesegeben nem rossz meg igy sem.

Lelouch
Fukou da... 4chan-on durva Index novel spoilerbe futottam bele... 😮 Van itt olyan, aki normálisan is olvassa a novel-t? Kiváncsi lennék mit gondol más...
Zomil
nyami 😊 madoka magica full verzio, mondjuk még csak ilyen live változat a rendes single 26-án jön ki 😊

Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"

Malakai
Angol fordítás egyáltalán teljes? (VN)
Én legalábbis nem játszok ilyen atlasokkal, meg hasonlókkal fordítva. 😛

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Zomil
igen, sok helyen olvastam ezt...ezért nincs kedvem elkezdeni, pedig azt tudom, h a VN iszonyat jó, szoval legfeljebb a VN-t kell végigtolni, de ahhoz meg nincs kedvem 😊

Lelouch
Szerintem max. akkor érdemes elkezdeni, ha már lesz hozzá második évad... De a gyér eladások miatt valószínüleg nem lesz.
LeventeV
meg az elejen vagyok ezert nem akarok most melyebben belemenni a dolgokba de igerem, hogy amint befejezem egy elmenybeszamolot irok ide 😛

Zomil
az a bajom vele, h mindenki elég átlagosnak irja, és hogy a VN nyomába se ér, igy nem nagyo érdekel :S

armageddon666
Lehet elkezdem ezt az Elemental Galád helyett

@

LeventeV
nem nagy spoiler de azert hasznalom a tageket
Umineko no Naku Koro ni

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
elso kor lement, az elso 5 reszt foglalta magaba. felepiteset tekintve Higurashi no naku koro ni, azaz lemegy egy valosag akinek kell az meghal aztan az egesz indul ujra, azzal a kulonbseggel, hogy itt mar az elso valosag utan kapunk egy magyarazatot a szereploktol. eddig nekem tetszik az anime. karakterek jopofak es az alapszituacio is jo, szerintem van olyan jo mint a higurashiba.

Malakai
Vége mondjuk kiabál a második évadért...
Ez még talán nem spoiler tages dolog, nem? 😛

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Jakuza001
Kifejezetten jo kis anime volt a Densetsu no Yuusha no Densetsu
Ezzel nem kellett kinlodni, hamar vegiglehetett nezni.

armageddon666
Egyébként a feltöltött kép biza a filmbõl kivett kép jpgbe mentve. Szval van többszörös minõségromlás.

@

armageddon666
De létezik veszteségmentes tömörítés is 😊

@

RelakS
én is így tudtam, csak nem emlékszek, milyen beállításokkal mentettem <#idiota>

Malakai
Png képes lossless tömöríteni.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Malakai
Najó, akkor legyen, megmagyarázom mit akartam írni. 😊

Nem véletlen írtam, hogy ennyi erõvel vissza lehet menni odáig, hogy a készítése során is lehet, hogy használtak olyan raszteres képeket, amik tömörítettek voltak, így még a tömörítetlen nyersanyagon is lehetnek efféle képhibák. És akkor oda ne menjünk, hogy a vektoros részeit is gyakran 720p-re renderelik, aztán az emberek húzzák a szájukat mert upscale az 1080p. És a nyersanyag tömörítése még csak ezután jön.

A dolog viszont a vízjelbõl és egy online újratömörítésbõl indult és arra akartam felhívni a figyelmet, hogy nem biztos, hogy az olyan sokat rontott rajta, hisz az eredeti ami fel lett töltve, lehet, hogy egy lossless tömörített screenshot volt, tehát az még az eredeti rip minõségét tükrözte és amit látunk nem a feltöltés utáni jpg-re jpg-el való újratömörítés hibái.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

RelakS
Nem tudom, hogy a png mennyire veszteséges, de sikerült már vele 6 megás HD képet (1920*1080 24 bit bmp) betömöríteni 1,8 megára. (játék screenshotok amúgy, tehát részletes cucc)
Ettõl függetlenül az mpeg4 (szerû valami... fura, hogy pl az MPCHC nem látja a BD-eket) és társai elvileg kulcskockákat használnak, utána meg a mozgásból illetve a mozgás hiányából adódó eltéréseket használják fel. Agyontömörítés esetén ezért van, hogy villan egyet a kép, szép tiszta lesz, majd elmosódik, és ezt kb másodpercenként ismétli (ha másodpercenként van kulcskocka)

Amúgy most fejezték be a GiTS: SAC-ot az animaxon. Hát ilyen véget... baxákmeg :S

LasDen
izgalmas téma.....😄

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

Győri Devi
720p mindig ha lehet. Kis szaros avikat kerülöm ha lehet. 😄 1080p meg nekem fölösleges mert a laptopom 1366x768nál többet nemtud. (ennek ellenére van az is a vinyón 😊)

&#12420;&#12425;&#12428;&#12383;&#12425;&#12420;&#12426;&#36820;&#12377;&#12290;&#20493;&#36820;&#12375;&#12384;!

PetruZ
Nincs olyan, hogy "rendes" lossless film (csak a nyersanyagok), ahogy Efti is írja. 😊 A 20-30 GB-os rip-ek mind a BD lemezek bit-másolatai, ahol újrakódolás nélkül szedik le a sávokat. De maga a BluRay nem lossless, majdnem ugyanaz az mpeg4, mint a dvd, csak nagyobb felbontással.
efti
ebben az esetben a screenshot se lehet 😊

WWFSMD?

Malakai
Amit senki nem cáfolt, hogy az eredeti anyag ne lenne veszteségesen tömörítve. 😊

(\__/) ( X.x) ( } . { )

efti
egy fullHD kep kb 2 megapixel. ha mindez 32bites szinmelyseggel van leirva, akkor az mindenfajta tomorites nelkul 8 megabit kepkockankent. (1MB/kepkocka)

24 frame/seccel szamolva tehat 24MB masodpercenkent. Egy ora az 3600 masodperc, tehat egy oranyi tomoritetlen anyag 24x3600=86.4GB

egy bluray lemez ha ket reteges akkor 50GB fer ra. Figyelembe veve, hogy hangrol meg nem is beszeltunk, ezert kb a harmadara kell tomoriteni a kepanyagot ahhoz, hogy egy masfel oras film elferhessen egy lemezen. Harmadara tomoriteni pedig alighanem nem megy vesztesegmentes eljarasokkal.

ugyhogy alighanem az eredeti anyag is mar veszteseggel tomoritett, vagy a DVDhez hasonloan csak minden valahanyadik kep a valodi kep (DVD-nel minden 5dik, blu raynel fogalmam sincs)

WWFSMD?

Zomil
nemtom anime-knel mi a helyzet, de egy rendes losless film olyan 20-30 giga körül van, ha jol tudom 😄

Malakai
Sõt, amikor az animét készítették ott is lehet használtak olyan bitmapokat, ami tömörítve volt, a lúzerek! De talán odáig nem kéne visszamenni... 😊

Az online tárhely nem a videóból mentette ki valószinüleg a képet, hanem egy kimentett képet töltöttek fel és ami lehetett lossless. 😊

(\__/) ( X.x) ( } . { )

RelakS
losless film? Maximum a hang, de a kép mindig veszteségesen lesz tömörítve

armageddon666
jpg... persze hogy gagyin néz ki.
bár még amellett, hogy jpg, szerintem jó, nem upscale

@

Malakai
Ha valami lossless formátumból alakították jöpeggé, akkor nem volt 2x vesztés. 😊
Persze írhattam volna valószinüleget is. 😊

(\__/) ( X.x) ( } . { )

efti
Udv a klubban 😊

Sorozatokat 720ban szoktam nezni, de ami mozi, azt lehetoleg 1080ban. Gin'iro no Kami no Agito pl beszaras olyan szep, de a sky crawlers is nagyon huha. Az egyetlen animem ami blu rayen van meg a ff7 advent children complete, na az pedig leirhatatlan. Csak azt kezdem banni, hogy maradtam a 42"-nal, pedig anno nagyon szemeztem a 47"-sel is..

WWFSMD?

LasDen
NOgizuka Haruka no himitsu 2 rész után kellemes...😄 semmi xtra nincs benne, de az egész olyan jó...Harukat elõször nem ilyennek gondoltam, de így még aranyosabb a karaktere...és a Yuuto srác se egy szerencsétlenkedõ pöcs mint manapság...mondjuk a srác hasonlít Kokutou Mikiyara....😄
de ezt meg most hallottam elõször, hogy otaku helyett aszondják, hogy Akiba féle hobbi...😄

LeventeV
aha... igy mar ertem.

RelakS
nem lehet, hanem tuti 😄

Amúgy inkább az a fura nekem hogy a vonalak jó része mintha nem lenne éles, hanem olyan ragyás az oldaluk

Malakai
Viszont a tárhely amikor rápakolta a vízjelét lehet újratömörítette a képet, ezért írta RelakS.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Zomil
én eddig is csak 720p-ben szedtem öket... 😄

LeventeV
belelestem a Code Geass-ba is ami 720p es valoban teljesen jo. nem szembetuno a kulonbseg, sot szinte nulla.
ezentul biztos ha lehet 1080p de legalabb 720p-be szedem az animeket.