Anime, manga és LN

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Zomil
Elkezdtem nézni a Heroic Age-et...ejha...hát nem mondanám, h sablon története van az biztos, legalábbis igy 2 rész alapján ez jött le 😊

Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"

armageddon666
Csak a Frontiert ajnároztuk 😊 Illetve én említést tettem a Do you remember love?-ról. Zerot, és Frontiert mindenképp megéri megnézni, DYRL?-t is valószínûleg, a maradék sok meg... ahogy érzed 😊 ha bejöttek ezek és nem zavar, hogy régi, akkor mehetnek, nekem túl sok.

@

Igaz. Pl. A Code Geassban (legalábbis a favorit elsõ évadban)a mechák a tanoknak vagy egyébb hadigépeknek felelnek meg. Nem gyõzhetetlen szuperlények (1-2 prototípust leszámítva)hanem a háború fegyverei. Ha pl tankok lennének helyettük akkor is ugyanolyan lenne a sorozat.
Zomil
Pedig mecha anime-k között akad böven olyan mestermü amit szégyen kihagyni 😊
Elsönek ott az NGE, Code Geass, de számomra nagyon bejött a Tengen-Toppa és a Macross Frontier is, meg a mostani Macross Zero.
De mnodhatnám még a Full Metal Panic-ot és a Van Dread-et is 😊

Ráadásul mecha és mecha között is van böven különbség...mig a Tengen-toppa izig vérig minden mecha benne és erre játszik leginkább, addig az NGE-nek nem a mecha harcok a lényege, hanem ami mögötte van...vagy pl. a Macross Frontier-ban sem éreztem nagyon eröltetettnek a mecha-kat(itt meg sokkal inkább az emberi kapcsolatokon/cselekedeteken volt a hangsuly)
Vagy a Code Geass is ha nem mecha-kal harcolnának akkor is egy felejthetetlen anime lenne sztem 😊

Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"

IMYke2.0.0.0
Tudom, minden mecha-elemekkel operáló anime más és más...
Kis- vagy fiatalkoromban valamiféle matinében láttam hatalmas beszélõ robotokat (lehet, hogy a Transformers, vagy a Bionicle vagy mittomén), ami már akkor kritikán alulinak tûnt a szememben.
Ezért, amennyiben elsõsorban a mecha a lényeg, akkor kerülöm.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Lelouch
Nincs mit. 😄 Az azért érdekelne, hogy mi vette el a kedved ennyire a mecháktól. 😄
Zomil
Pedig ennyire nem borzalmas 😊
Mármint a 2. rész, de tény, h kb. a 3. résztöl kezd érdekesebb lenni 😊

IMYke2.0.0.0
Köszönöm szépen - akkor nem szerzem be.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

LasDen
legjobb reklám a sorozatnak hogy fejezzem be a 2. részt...félúton kinyomtam meg dögunalom volt....ha sikerült befejezni a 3. résznek még esélyt adok....

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

Zomil
Befejeztem a Macross zero-t, csupán 5rész volt, de nagyon szép történet volt, bár vannak benne zavaros pontok 😊
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
pl. az a gép a madárember, az a protokulturábol maradt itt? nincs köze a Zentradi-hoz ugye?
meg a vége is teljesen el lett vágva...hova ment vissza a gép? Sara-val együtt, meg gondolom Shin is odakerült...eléggé zavaros a vége...
gondolom a késöbbi sorozatokban sincs utalás roluk :S

Lelouch
Akkor azt kell mondanom, hogy a Break Blade nagyon mechás... 😄
Harmadik résznél azt gondoltam ekkora hülyeséget nem vagyok hajlandó nézni, de nem bírtam abbahagyni ... azért vannak benne sziporkák, amiért érdemes átszenvedni a hülye részeket. 😊

Győri Devi
ennek ellenére számomra kellemes kis rész volt
a végét megint sikerült jól lezárniuk, amikor azt hinné az ember hogy végre lesz fejlemény, bamm indul az ed

やられたらやり返す。倍返しだ!

efti
Kimi ni todoke
Jol kovettek az eddigi receptet, a mostani epizodban sem tortent igazan semmi. Kulon bosszanto, hogy amikor tekernek kicsit az idon mint pl az elozo sorozat vegi szilveszter es valentin nap kozott, vagy a mostani 10 napot ahogy attekertek az OP notaja menten, azalatt a szereploknek mintha nem telne el ido, elhatarozasaik, gondolataik ugyanott tartanak mint a vagokep elott

WWFSMD?

Zomil
Macross Frontier-t néztem meg a legujabbat, ez mindenképp megéri...
Most kezdtem a Macross Zero-t, erröl meg azt hallottam, h megéri 😊

De a sorozat többi tagját is dicsérik 😄

Ez a Macross illetve az összes sorozata megéri a rászánt idõt? Nem szeretem a hosszú sorozatokat, de most majd két oldalt ajnároztátok a témát. 😊

LeventeV
megjelenesi sorrendbe nezzetek. ugy az igazi. es tenyleg nem nagy a katyvasz.

--PC--PS3 Slim - PSN:LEVi-o_0

IMYke2.0.0.0
Ez engem is érdekelne. Persze, spoilermentesen.

Á, most olvastam a választ. Én is köszönöm.

IMYke2.0.0.0
Ilyesmire gondoltam a kérdés megfogalmazásakor. <#eljen>

efti
Nem olyan nagy benne a zurzavar, hogy idosorrendben kelljen nezni, en a megjelenesi sorrendet ajanlom.

WWFSMD?

Zomil
Zombie 8.:
hehe Ayumu legalább tökös föhös és kihasználja a szemüveget, ahogy azt minden normális férfi tenné 😄
mask donald....niku...
és ezek a folyamatos lolis képzelgések minden részben... 😄
a hárem gyülik rendesen, szeretnék igy én is zombi lenni 😄

áááá Sera macskás pozolása meg kész... 😄

Áhh ez a sorozat nagyon beteg 😄 Minden rész után a földön fetrengek...

Malakai
Mechás vasemberek.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Ruley
Az IS-ben azok szerintem eleve nem is igazi mechák, csak testhezálló fegyverzetek, mint ami Vasembernek van, csak itt kicsit vastagabb és animésebb.

http://myanimelist.net/animelist/Alterego-X

xridergabo
Azoktól kérdezném akik látták a Kara no Kyoukai filmeket: hogy milyen sorrendben érdemesebb nézni, kronológiai vagy rendes sorrendeben?😊

Lelouch
Rosario Vampire II 40. fejezet
Igazából csak elég felszínesen követem a 2. felvonást, mert a hárem rész kezelése nagyon elszomorító számomra, de látva Tsukune új alakját lehet mégis elõveszem normálisan is... Az elsõ felvonásban is az volt a legjobb, mikor ghoul lett. 😄
Máté94
Yeye! 😄
Zomil
omg AA belehuzott meg is kaptuk a zombie 8-at kiváncsi vagyok milyen hülységeket kapunk most 😄

LasDen
xamd....mikor belenéztem meg a képek alapján aszittem valami mecha lesz vagy valamiféle idomított harcosállat....hát nagyot tévedtem....de érdekesnek ígérkezik...😄

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

Zomil
Amugy nem voltak nagyon nagy fordulatok a vandread-be, de egy jelenet nagyon meglepett:
mikor kiderült az alparancsnokrol, h igazábol férfi 😄DD
hát azt vagy 3szor megnéztem, h tényleg jol hallom-e 😄
szegény hajo navigátor jol beszopta a trap-et 😄

efti
nem vagyok nagy AMV fan, de ez tetszett <#eljen>

WWFSMD?

RelakS
vajon újra renderelik, vagy csak egy xar upscale lesz?

sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE

Zomil
Elkezdtem leirni mit ismertem fel, de a végén ki volt irva, ezért igy már nem poén 😄
Amugy nagyon jo amv.

LasDen

Máté94
Na mi? 😄
Lelouch
Máté94
Engem spec a "szajrendzsi" név fogott meg. 😄
Lelouch
Én pont nem bírom annyira a két fõ heroine-t... 😄 De amúgy egyik karakterrel sincs nagyobb bajom.
armageddon666
Engem speciel a karakterek fogtak meg benne 😊)

@

Lelouch
Ha kibírod addig, akkor az ovák és a 2. évad már jobb lesz. 😄 Bár ha már most laposnak érzed akkor lehet nem érdemes folytatnod. 😄
Malakai
Az, hogy minek nevezik, meg a pszeudo-scifi magyarázat tökmindegy, mecha az. 😊
Fumoffu a bannerben, elküldtem utána meg Bonta-kun... 😊

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Lelouch
Az már részletkérdés. 😊
Lelouch
Az IS jó példa, de ha már a Macross Fronier se számít igazán mechásnak, akkor azt hiszem ideje átértékelnem magamban a mûfajt. 😄
efti
viszont amennyire szorakoztato volt a to love ru az elso par epizodban, annyira ellaposodott igy a 10+ kornyekre ahol most tartok 😞

WWFSMD?

armageddon666
Pedig Gundam az egyik és Macrossz a másik klasszikus értelemben vett mecha szvsz.

Lelouch
NGEben nem mechák hanem óriások vannak
<#idiota>

@

Lelouch
Azért ennyire nem volt jelentéktelen a mecha része az NGE-nek...
Zomil
Én leirtam lentebb milyen a nem nagyon mecha 😄
Infinite stratos szvsz remek példa egy nem annyira mecha-s anime-re 😄

De mondjuk a Macross Frontier-t se mondanám igazán mecha-snak, eltekintve 1-2 dologtol.

efti
Az NGEben nem kap akkora szerepet a mecha, az a tortenet a szereploirol szol, a mechak csak a kornyezett adjak hozza. Leginkabb pedig pont ez amitol mechas vagy nem mechas szerintem egy tortenet amiben szerepel valamilyen mecha.

WWFSMD?

LasDen
a lényeg...ha mecha, akkor nagyon mecha...de ha nem nagyon mecha, akkor mecha....

Malakai
Talán elõbb azt kéne eldönteni, mitõl lesz egy anime "mechás" azon túl, hogy van benne mecha. 😊

(\__/) ( X.x) ( } . { )

armageddon666
Jó, mondjuk FMP sem feltétlen a legjobb példa az Arbalest miatt...
Akkor Blue Gender. Ott már nem volt semmi extra mecha, és elég sokat azokon kívül harcoltak 😊

Azt nem akarom mondani, hogy a nagyon mecha gyerekes, mert pl Gundam és Macross is a nagyon mecha kategóriába esik, viszont semmiképp sem tartom gyerekesnek õket.

Egyébként a NGE-nél nagy szerepet kap a "mecha", de szerintem mégsem nagyon mecha...

Ezt most valaki foglalja egy tézisbe 😄

@