72793
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]
Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
-
#70389 Nem hinném, hogy újdonság, de azé érdemes (angol feliratos):
-
#70388 Baromi ciki az animáció... -
#70387 Akkor tessék, a Kengan Asura is náluk lesz és ez nem néz ki 3D-nek. :) -
Nirz #70386 Nagyon amerikai stilus meg persze a CGI, ezt biztos nem nézem meg -
#70385 A Netflixnek is lesz saját bokszolós animéje: Levius teaser. (Az eredeti manga 2012-ben indult.) -
#70384 A "The Sword Interval"- nak van esetleg valahol magyar verziója ?
link -
#70383 Most fejeztem be én is az utolsóval. Nagyon tetszett, hogy új, már ismert írókhoz nyúltak (Reynolds, Scalzi, Kloos, stb.) és a sztorik mind újszerűek voltak valamilyen formában, még ha némelyiknél a lezárás kicsit laposra is sikeredett. Remélem, lesz még ilyen.
Nekem legjobban a három Scalzi (Three Robots, When The Yoghurt Took Over, Alternate Histories) és a két Kloos (Shape Shifters, Lucky 13) tetszett. Leggyengébb talán az Ice Age volt. -
#70382 Netflix sorozat. 18 resz. Kulonbozo sztorik. Kulon csapatoktol. Az egyik, legkomolyabb reszt egy magyar csapat csinalta!!
A legtobb film 10 perc korul van es nemelyik nagyon jo. Van 1-2 szarabb is. Mindenkinek ajanlom.
Amit mindenkeppen ajanlok:
Szamomra Sonnie's edge volt a legdurvabb eddig, twist is jo volt ( igazabol mindegyik resz a twist-re jatszik ra szal nemelyiket nem nehez kitalalni, hiszen "ugyis valami hulyeseg lesz a vege"
three robots; poen volt. tetszett
Suits. szodaval elmegy. csotany-alien lovoldozos
Sucker of souls: lovoldozos-poenos. jo volt
beyond the aquila rift. grafika nagyon durva. twist fasza volt de nem volt sok ujdonsag benne
Good hunting ; na ebbol meglesnek egy full filmet!!! alakvaltozos gyilkolo csajok levadaszasa.
The dump: szodaval elmegy de azert meg lehet lesni.
Shape Shifters: nem mutat be semmi ujat de a verekedes eleg jol meg lett csinalva
Secret War; eszmeletlen szep a grafika. Ez az epizod amit magyarok csinaltak. jo volt!
-
Nirz #70381 -
#70380 Non Non Biyori - Vacation (2018, anidb): A csipet-csapat a nyár vége felé nyer egy utazást Okinawára, így Big Sis, Candy Lady, és a többiek társaságában felkerekednek, hogy a vakáció végét egy egzotikus kirándulással koronázzák meg.
Szokásos minőség, újabb realisztikus képek gyönyörű helyekről, és persze az ismerős karakterek. 8/10 -
#70379 -
#70378 Kőszegi Ákos? Eh...hmm... érdekes... -
#70377 -
#70376 Koszontem! Volt szerencsem vegigdolgozni a napot :( -
#70375 Boldog Születésnapot! -
#70374 BUlldog Szülinapot a szülinaposnak :O -
#70373 Boldog születésnapot CSOCSO :) -
#70372 ejtsd: Rodrigez. nem uez.
Amugy valoban a legjobb adaptacio. Es amugy van meg sok mas megfilmesitett manga nem csak a DBZ meg az airbender. Irtam is roluk az elozo hozzaszolasomban. Egyik se volt tul jo. -
#70371 Ha valakit érdekel, készítettem egy nagy elemző videót az Alita mangáról és a filmről.
-
cateran #70370 Nem, nem erted...a GitS mint mozis akciofilm teljesen okes..mint 1 mas mufajbol atultetett/atdolgozott produkcio..na, ugy szar... -
#70369 undorító dolog... -
#70368 Hogy merészeli más élvezni azt, amit te nem tudtál!? -
cateran #70367 Az ellenerzes azert lehet, mert az eredeti GitS filozofikus cyberpunk hebe-hoba (epikus) akciojelenetekkel, mig a mozis verzio akciofilm ilyen-olyan akciojelenetekkel...A neveken kivul SEMMI azonossag nincs a kettoben (ezert erthetetlen -szamomra- hogy talalhatja valaki akar csak elfogadhatonak...) -
#70366 fél off
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
#70365 én semmi problémát nem láttam benne. Teljesen rendben volt a filmbeli magyarázatával együtt...
Utoljára szerkesztette: LasDen, 2019.02.17. 20:38:28 -
Nirz #70364 Az a óriási szem nagyon zavaró, film formában szerintem nem szabad lenne hogy helye legyen -
#70363 Rohadt jó film volt.
A jó folytatásban reménykedem. -
#70362 OK. Ettol fuggetlenul nagyon jo film volt. -
#70361 Az Edge of Tomorrow nem adaptáció, inkább nagyon-nagyon távoli "based on"... A film után olvastam a mangát, majd az eredeti könyvet is, és a film igen messze áll ezektől és maximum közepes. -
#70360 GITS nel SOKKAL jobb volt az Alita. tetszett a GITS de kisse csalodas volt. ( pedig vartam mint a messiast. ) Alita az egyik legjobb manga adaptacio. Vagy inkabb mondjuk ugy, hogy alegjobb manga adaptacio amit mar lattam mint anime. Masik nagyon jo adaptacio az Edge of Tomorrow volt, de sosem hallottam rola elotte.
Ultiumate Survivor meg jobban tetszett filmkent mint az anime. De egyiket sem pontoznam tul magasra.
Death Note adaptaciot inkabb kihagyom. Jin-Roh lehet meglesem majd de nemsokat varok tole. Bleach annyiban volt kellemes csalodas, hogy neha nagyon jo anime megmozdulasok/jelenetek voltak. -
#70359 én már a Gits-t is egy jó adaptációnak tartottam még ha sokaknak ez nem is tetszett. De én ezen az adaptáció dolgon sosem akadtam fenn. Meg nem is igazán érdekel az hasonlítgatás az eredetivel. Ha jó jó, ha nem nem. Nem számít, hogy az alapja milyen volt, meg mennyire hű, meg mennyire ilyen vagy olyan...
Utoljára szerkesztette: LasDen, 2019.02.16. 21:06:09 -
#70358 De legalább a jobbik fajta adaptáció még ha bele is lehet kötni néhány dologba. -
#70357 Én nem voltam ennyire elalélva tőle. A világépítés nekem tetszett az apró utalásokkal és a magyarázatok nem túlzásba vitelével. Ahogy Zálem misztifikációja is... -
Prof William #70356 Ez szerintem illik ide a témája miatt. Végül is mangafeldolgozásról van szó.
Battle Angel Alita
Nagyon kellemesen csalódtam. Talán még nem készült ennyire jó anime/manga adaptáció. A mangát már elég régen olvastam de a filmet nézve egymás után ugrottak a régen olvasott a dolgok. Ha csak a háttérben is de igyekeztek utalni amire csak lehetettet.
Külön piros pont hogy igyekeztek egy koherens történetet is kialakítani. Úgy vettem észre hogy az első 2-3 kötet történéseit -némi kikacsintással a későbbi kötetekre- vágták össz egy történetté. De ezt sikerült úgy megoldani, hogy egész jó sztori kerekedett ki belőle.
A szereplők nekem tetszettek. Az Alitát játszó színésznő még az arcát fedő több tonna CGI ellenére is jól játszott és sokak által kritizált nagy szemek is egész jól meg lettek magyarázva ugyanis a film soránSPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!. Cristophert Waltz jó volt Ido-ként. Amolyan igazi apafigura volt. Külön piros pont hogy Alita neve -amit a mangában kb 3 mondattal elintéztek- itt azért egy kicsit mélyebb értelmet kapott.felbukkanó háborús flashbackokból kiderül, hogy Mars katonái mind ilyen nagy szemű fazonok voltak
A többiek még ha nem is volt nagy szerepük - de abban pont jók voltak.
A környezet nagyon szépen sikerült. Mint Zalem (a lebegő város) mint az alatta húzódó Roncsváros igazán hangulatos volt.
Külön jó pont, hogy Roncsvárosból nem csináltak rothadó pöcegödröt, hanem olyan maradt mint a mangában. Egy alacsony színvonalú de azért többé-kevésbé élhető város. A kiborgok és különböző robotok megvalósítása is jó volt.
Ilyennek kellene lennie a legtöbb adaptációnak. A nézők -ebben az esetben- nem akarnak eröltetetten kreatívkodó rendezőket (Legyen Női DOOMSLAYER! Ne pokol legyen hanem vírus! Vegyük ki a homokszörnyeket mert kinek kell az?) hanem el akarnak merülni a nosztalgiában.
Ami itt tökéletesen sikerült. Kaptunk egy -szerintem- elsőrangú adaptációt. Mindegyiknek minimum ilyennek kellene lennie.
Remélem még legalább egy részt láthatunk majd Alita kalandjaiból mert természetesen azért belengettek némi folytatási lehetőséget a végén. De ha mégsem akkor a jelenlegi vég is tökéletes.
9/10 -
#70355 Sziasztok,
Egy retro régi transofmers jellegű animét, nem sorozat egy teljes film, gyerekkoromban láttam és sehogy nem tudom megtalálni pedig rákerestem a releváns kulcsszavakra angolul is.
Ez egy félig meddig élőszereplős cucc, a sztori szerint ha jól emlékszem dél koreai gyerekek táboroznak de a környéken kommunisták portyáznak, elalszanak a sátrukban és ámlukban már rajzfilmfigurák lesznek, a közeli tóban találnak egy sárga helikoptert, a helikopterben van két humanoid zöld színű utas egy lány és egy fiú, kihuzzák a tóból a repcsit abból később robot lesz, de a többi gyereknek is lesz később robotja és harcolnak a kommunisták ellen akiknek tankjaik vannak.
Valakinek esetleg rémlik ez?
Köszi előre is -
#70354 A "csúnya" emberek meglehetősen nehezen tudják elhinni, ha tetszenek valakinek... -
#70353 Forever alone?
-
#70352 Kész, ennyi, feladtam a SAO:A-t. Képtelen vagyok átvergődni az egyre rosszabb és unalmasabb részeken, teljesen érdektelen számomra, hogy mi történik (= semmi, csak üres infodump teljes részeken át). -
#70351 Sokszorosan túlteljesített :)
R.I.P. -