72793
kep
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]

Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
  • Maala
    Épp ezért zseniális. :-)
  • PetruZ
    Olvastam (a webcomic-ot nem), de totál mellékszálnak érzem őt.
  • Maala
    OPM:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    De hisz most jött a legerősebb a szervezetből, vagy nem olvastad még a legújabb epizódot Black Spermmel? Most tértünk vissza a webcomichoz, amiben Orochi nincs is benne.

Utoljára szerkesztette: Maala, 2019.07.08. 21:17:13
  • PetruZ
    Manga spoiler:
    Az MA-nak még nem igazán van vége, bár Saitama leverte Orochi-t, a királyukat. Csak megint az a hülye helyzet van, hogy erről még senki sem tud és megy a darálás tovább... Valami még változni fog érzésem szerint és nem arra számítok, hogy új, még erősebb lény jön, hanem lesz valami Saitama és a hősök szervezete között Blast, a még nem látott szuperhős miatt.

• PetruZ
    Arifureta: Egy egész osztály transzportálódik át egy másik világra, ahol mindenki csodálatos képességeket kap - kivéve hősünket, aki az egyik legközismertebb és harcban teljesen használhatatlan skillt kapja. Egy labirintusban gyakorolva aztán csapdába esnek és hősünk elszakad a többiektől, lezuhan a mélybe, ahol még soha nem járt senki. Éhségtől legyengülve, súlyos sebektől kínozva jut a felismerésre: a legveszedelmesebb szörnyek közül csak egyféle módon juthat ki - ha ő maga is szörnyeteggé válik és a hazavezető útján mindenkit megöl, aki az útjába merészel állni...
    Erről már hallottam, több LN is megjelent róla, a mangája is megy, de még nem olvastam semmit belőle. A kezdés után már nem hiszem, hogy fogok még, bár az animének adok még pár részt... Túl dühös és túl ostoba sztori, kicsit a Dungeon Seeker és a Shield Hero keverékének tűnik. Az animáció sem túl jó és a rendezés is valahogy darabos, ütemtelen.
  • Sippie
    hát a mangát én nem nézem, szóval igazából ha a monster associationnak vége, akkor gondolom a mangának is vége, és az anime is befejeződik. Talán lesz akkor 4 évad összesen? Sajnálnám :(
  • PetruZ
    Cop Craft: 15 évvel ezelőtt egy idegen térkapu nyílt a Földre Csendes-óceán felett és megtörtént a kapcsolatfelvétel a túloldalon élő tündék és szörnyek lakta mágikus világgal. Ez eleinte háborús helyzetet okozott, de manapság már béke honol. Egy új sziget tűnt fel a kapu közelében, és egy hatalmas, többmilliós modern metropolisz épült ki rajta. De az "Álmok városa" nem csak csillogás és könnyű élet, a sikátorok és felhőkarcolók árnyékába beszivárgott a bűn minden formája, kiegészülve az idegen világról csempészett illegális holmik kereskedelmével. Matoba rendőr őrmester sokéves tapasztalattal a háta mögött egy fura ügybe nyúl bele, amelynek része egy elrabolt high spirit - és egy tünde kislány, aki egy fennhéjázó nemes lovag, és a túloldal világáról érkezett, hogy segítse a nyomozást. Természetesen mit sem ért a földi körülményekből és az első perctől kezdve utálják egymást az őrmesterrel...
    Meglepően jó volt. Korábban semmit sem hallottam róla, az LN-ek sem ismerősek. Igazi modern akciófilmes krimi feeling-je van, nézős.
    Utoljára szerkesztette: PetruZ, 2019.07.08. 20:32:58
  • PetruZ
    Mire gondolsz? A manga még megy, az anime 3. évadát még nem jelentették be, de az s2 végén lévő jelenet átvezetés oda, szóval valószínűleg lesz.
  • dave9004
    ajánlom még az Enen no Shouboutai-t
  • Maala
    Wow, ez a Vinland Saga tényleg jónak tűnik, eddig mindig csak átugrottam, ha láttam, hogy updatelték. :-o Thx az ajánlót.

Legalább találtam valamit Danmachi S2 mellé erre a szezonra is.
    Utoljára szerkesztette: Maala, 2019.07.08. 03:29:10
  • Sippie
    nem is lesz utána folytatás?
  • PetruZ
    Vinland Saga: Az anime, amit már mindenki várt. Az utóbbi évek egyik legjobb, még mindig futó mangája az alapja, és az anyagot az első három rész* alapján kitűnően dolgozzák fel. Aki szövevényes, akciódús, a Vikings sorozat idején/után játszódó, erős karakterekkel bíró történetet keres, mindenképpen tegyen próbát vele.

(* Egyben kijött az első három epizód, folytatás majd július végén. Az évad 24 részes lesz, a tempót nézve és a szokásos 2-3 fejezet/részt tekintve pont kijön belőle az első nagy felvonás a lezárásig, és a "Farmland Saga" majd a jövő zenéje lesz, ha megcsinálják még. :) )
  • PetruZ
    One Punch Man 2x12 END: Mivel tudtam, mi fog következni, nem nagyon erőltettem a befejezését, az utolsó részeket egyben daráltam le, hátha izgalmasabbak lesznek. Valamivel jobb volt az élmény így, de összességében ez az egész Garou vonal ritka unalmas volt, 5/10.
    És most jön még csak a java, a következő évadban a Monster Association elleni harc hasonlóan elnyújtott és unalmas lesz, szinte végig Saitama és Genos nélkül. Annyiban nem rossz, hogy jópár S-osztályú főhősről azért kiderül, hogy nem éppen kutyaütők - csakhogy a címszereplők nem ők. A manga itt már a végén van ennek a történetszálnak (a teljesen kitalálható befejezéssel), csak itt már az író önmagát manőverezte sarokba...
  • PetruZ
    Dr Stone: Egy nap különös fény árasztja el az egész világot és mindent embert, valamint az állatok többségét is kővé változtatja. Évszázadok, évezredek telnek el, mikor váratlanul ketten (két középiskolás fiú, akik egy osztályba jártak) újra magukhoz térnek. Valójában végig maguknál voltak, a kő börtönébe zárva és ez a külső héj valami okból lefoszlott róluk, miközben másokat továbbra is fogva tart - vagy talán már meg is ölt, hiszen rengeteg "szobor" széttört. A két fiú - egyikük a lángész, a másikuk az izom - elhatározza, hogy megfejtik visszatérésük okát és felébresztik a többi, kőbe zárt embert is, ha még lehetséges ez egyáltalán...
    Korábban csak futólag ismertem, így nekem is új. Nem is volt rossz és az animációt sem nagyolták el, a megváltozott világ részletgazdag és hihető.
  • PetruZ
    Joshikousei no Mudazukai: Három régi barátnő találkozik ugyanabban a középiskolában, ráadásul egy osztályba is kerülnek, és figyelemmel kísérhetjük, hogyan vesztegetik el fiatalságuk legszebb éveit hülyeségekre...
    A mangáját ennek is követem, így tudtam mit kapok: nem egy Asobi Asobase, ez máshogyan őrült és fura. A sztorit nem egyenesben dolozzák fel, néhány további szereplő már hamarabb bemutatkozott, mint a mangában, de igazából mindegy is, a történetek egymásutánisága nem fontos.
  • PetruZ
    UchiMusume: Dale, az ismert kalandozó egy nap a vad erdő mélyén egy piszkos, törött szarvú démonlányt talál. A kislány nem érti az emberek nyelvét és meglehetősen elveszettnek tűnik, viszont veszedelmesen aranyos, így hősünk hazaviszi a városba és kis hezitálás után elhatározza, felneveli. Ebben barátai és környezete is segítségére lesznek, de persze a feladat nem lesz olyan könnyű, mint elsőre tűnik...
    A mangáját követem, így tudtam, mire számíthatok: egy, az apaszerepben kissé ügyetlen hős, és egy elsőre idegen, de aranyos kislány (és majd később számos pót-papa és -mama :) ). Semmi vérbelezés, semmi op főhős, csak egy alapvetően nyugisan csordogáló (bár időnként lesz majd kisebb-nagyobb dráma a lány származása miatt) fantasy slice-of--life.
  • Mr_no_NaMe
    Jéé, köszönöm <3

IMYke2.0.0.0 #70534: okosabb már nem leszek, csak vénebb és gyökerebb :(
  • IMYke2.0.0.0
    Végül is csak a bannerben van pár éve, hogy...
  • Count Adyn
    pl itt :)
  • Mr_no_NaMe
    Sziasztok!

Tudnátok esetleg forrást adni a Dragon Ball Kai s05 (és felfelé) évadokhoz? Konkrétan SEHOL nem találok róla semmit, de wikipédián látom, hogy léteznek, és már rég lement belőlük az összes rész.
  • PetruZ
    Maou-sama, Retry!: Hősünk kivételes helyzetben volt, ugyanis ő irányíthatta a cége fejlesztette MMORPG leggonoszabb démonúr npc-jét, míg egy nap az utolsó szerver is lekapcsolásra került, ő pedig az isekai szabályok szerint át nem került egy másik világba. Valakik a démonurat akarták megidézni és őt kapták helyette. Nem biztos, hogy a világ így járt jobban...
    A mangájával naprakész vagyok, a sztori egész tűrhető és vicces lesz az op főhős ellenére is, inkább csak az volt furcsa, mennyire eltér a karakter dizájn az eredetitől és mennyire "olcsó" a manga részletességéhez képest. Azért nézhető.
  • PetruZ
    Kanata no Astra: Valamikor a nem túl távoli jövőben, a fénysebességnél gyorsabb űrutazás és az antigrav hajtóművek korában kilenc fiatal vág neki az űrnek, hogy iskolai kötelezettségüknek eleget téve öt napot töltsenek el egy lakatlan bolygón tapasztalatszerzés céljából. Van, akinek ez lépcsőfok lenne a további terveihez, másoknak viszont csak a szükséges kreditet jelenti. Egyikük sem számít arra azonban, hogy valahol egészen máshol lyukadnak ki, ahol semmiféle külső segítségre nem számíthatnak, csak a saját képességeikre...
    A szezonból ez az egyik, amit vártam és nem is okozott csalódást. A duplarész eleje kissé szeleburdi és ökörködős, de aztán komolyra fordulnak a dolgok. A mangáját még nem olvastam, de majd elkezdem.
  • PetruZ
    Sounan Desuka?: Négy lány vetődik partra egy szigeten a semmi közepén. Egyikük nem először kerül már ilyen helyzetbe, bár túlélési módszerei időnként kiborítják és megbotránkoztatják a másik hármat...
    Ez is félhosszú epizódos, de nézhetőbb, és a trükkök hasznosak is lehetnek, ha majd egyszer fiatal középiskolás lányok társaságában vetődök partra egy lakatlan szigeten... Amúgy az a stílusú történet, ahol a japán iskolai ruházat tartóssága és örök tisztasága ismét bizonyítást nyer.
  • PetruZ
    2019., nyári szezon GO!

Tejina Senpai: Hősünk friss középiskolásként köteles klubot választani és válogatás közben véletlenül a bűvészklub teljesen tehetségtelen (de más külső adottságaiban annál "tehetségesebb") vezetőjének - és egyben a klub egyetlen tagjának - előadására néz be és a sors úgy hozza, hogy megragad a klubban...
    Félhosszú epizódok, amelyen belül is további mini-epizódok vannak. Vicceskedő boing/pantsu, de f*s. 3/10
  • PetruZ
    Bokutachi wa Benkyou ga Dekinai 1x13 END: Nehéz a döntés, hogy a sokszereplős egyenletből kinek lehet drukkolni, de ha a szokványos romkom harem klisék szerint megy a dolog, akkor senki sem fog nyerni. Azért ha választani lehetne, akkor az úszócsajnak szurkolok. 5/10, októbertől jön is folytatás.
  • RelakS
    Na, erre akartam utalni én is :)
  • dave9004
    korábban nem láttam.
  • RelakS
    Az endingben. Vagy esetleg korábban is?
  • dave9004
    Egy fél pillanatra feltűnik Sora mellett.
  • RelakS
    hehe, fun fact:
    Nem emlékszem, hogy az animében benne lenne-e, de az utolsó endingben felbukkan Suzu, a fiatal róka :)
  • RelakS
    Heh, nem tudom, mi lesz a manga vége, de az anime vége a 12. "farok" :D
    Mármint többé-kevésbé
    Utoljára szerkesztette: RelakS, 2019.06.27. 22:08:05
  • PetruZ
    Dororo 1x24 END: Ez egész jó volt, volt mögötte egy kerek, egész, jól lezárt történet, dráma, humor, és fejlődés, és az akciók is jók voltak. Viszont a minőség néhol olcsónak tűnt és a filler részek kilógtak a fő szálból, ezért csak 7/10.
  • RelakS
    Hát ez az, hogy hirtelen mintha egy csomó minden kimaradt volna az animében, és a történet végére ugrottak volna. Eleinte szinte manga fejezetről manga fejezetre meg lehetett mondani, hogy mi történik.
    Lehet, majd ezt is összevetem az animével, mint az InuYashát :D Ott aztán van baj, főleg a Kanketsu-hen első 6-7 részében
  • PetruZ
    Szerintem nem zanzásított, hiszen a manga (amennyire tudom) még hivatalosan sem tart ott, ahol a sorozat lezárult. Naprakész vagyok belőle, olvasom én is, ott kicsit másfajta ending kezd kirajzolódni.
  • RelakS
    Annyira nem tért el, inkább zanzásított szerintem.
    Most olvasom újra a mangát pont emiatt.

12 rész. Szerintem megérdemelt volna egy hosszabb évadot.
    Utoljára szerkesztette: RelakS, 2019.06.27. 17:01:16
  • Nirz
    Shield Hero is borzalmas lett, tucat isekai, MC mindenki isteniti szokásos hárem, a többi hös csak azért hogy még jobban nézzen ki MC, semmi edge az utolsó harc nevetséges, haggy mindenkit elmenni akik elözöleg végezni akartak vele, hárem end, nagyon rossz, miután tisztázodott a neve az egész meghalt teljesen de már előtte voltak gondok 5/10

És adom a kenjo no mago-t is, annyira rossz volt hogy droppoltam szintúgy a szenkot(1-3 elment) de semmi újat nem tudott mutatni később
  • cateran
    4? Bokezu vagy...az utolso reszt mar meg sem birtam nezni, de az addigiak 1/10 (a nulla is jatszik..) az az 1 pedig azert, mert nem ment el harembe....de minden mas - nalam - a "lowest of the low"
  • PetruZ
    Kenja no Mago 1x12 END: Csak az ultra-op főhősre adott reakciók miatt volt igazán érdekes (meg az utolsó részek se voltak olyan rosszak, amikor komolyabbra fordult a dolog). Nagyon félbe lett hagyva, idővel biztos lesz valami folytatása. 4/10
  • PetruZ
    Sewayaki Kitsune no Senko-san 1x12 END: Meg lehetett nézni, bár kb. a felétől már eltért a mangától és nekem úgy tűnt, original ending-et kapott (a manga még csak pedzeget egy végjátékot). 5/10
  • Prof William
    Remek kérdés. :)