72793
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]
Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
-
#70591 Wikipedia szócikk is van már róla.
J-List cikk, ez is folyamatosan frissül, úgy tűnik -
#70590 Már 33 halottnál tartanak... -
#70589 Rohadtanyujájátazilyenszarházinak! -
#70588 Gyújtogatás történt a KyoAni-nál, 16-an meghaltak, a feltételezett elkövetőt letartóztatták. -
#70587 Lehet, hogy Rowling babérjaira akart törni... fiatalon... -
#70586 Azért csak megírt nyolc könyvet abból is, és hivatalosan még nincs befejezve, csak szünetet tart... -
Prof William #70585 "És az Amagi Brilliant Park csak valami oldalhajtás lehetett a részéről."
Fiatal volt és kellet a pénz. :) -
#70584 TIL A Cop Craft írója az a Gatou Shouji, akinek a Fullmetal Panic!-sorozat és a Hyouka is köszönhető. Szóval a pörgős akciók és a misztikus rejtélyek innen jönnek. (És az Amagi Brilliant Park csak valami oldalhajtás lehetett a részéről.) -
#70583 biomage, BEAST, IMYke2.0.0.0,
Köszönöm, Thanks, どうもありがとう, Danke, Gracias, Ďakujem, Спасибо, 謝謝!
Megfelelő aláhúzandó! :D
Mádzsár, inglincs, japó, német, spanyol, szlovák, ruszki, kici ócó kínai -
#70582 Happy Birthday! :) -
#70581 Boldog születésnapot! :) -
#70580 Boldog SzületésNapot -
#70579 Ezzel régen rendbe raktam, legalábbis úgy emlékszem, a Full Metal Panic BD kiadását.
Most elővettem, és az első részben a francia felirat indít, nem az angol, a harmadik meg németül kezd brekegni... WTF?! XD -
#70578 https://www.reddit.com/r/anime/comments/ccd4wt/dungeon_ni_deai_o_motomeru_no_wa_machigatte_iru/ -
#70577 Na, én egy ilyen után teszem fel a kérdést magamnak,hogy ugyan van-e még lejjebb és mindig van:D
Furcsa az emberek ízlése az is biztos, én a mai napig nem tudok ezzel az isekai mániával mit kezdeni. -
#70576 Az az. :-) Megyünk prostizni Hermészzel!
Merre írnak ilyesmiket?
Utoljára szerkesztette: Maala, 2019.07.13. 11:30:16 -
#70575 valami Ishtart írtak a 2. felére... ¯\_(ツ)_/¯ -
#70574 Vol8 egy antológia, Vol9-ben kezdődik egy Arc, ami kb. Vol 13-ig tart, úgyhogy Vol 7-8ra tippelnék, hogy addig dolgozzák fel. Szóval évad 2. vége felé készülj fel jó sok fanszőrvízre. :-P -
#70573 állítólag lesz 5-6 rész ez az apollós faszkodás aztán jön a következő arc... -
#70572 a srác nélkül még egész érdekes is lenne :D -
#70571 Okaa-san Online, vagyis Do You Love Your Mom and Her Two-Hit Multi-Target Attacks?: A cím mindent elárul... Az a típusú kvázi-isekai trash, amit egy percig sem lehet komolyan venni, és ettől egész nézhető is. Legalább is egy darabig... -
#70570 DanMachi S2: Nagyjából ott folytatódik, ahol az előző véget ért, az istenek tovább kavarják a szószt és a Hestia család jó nagy bajba kerül...
Nem biztos, hogy tetszeni fog ez a felállás, jobban kedveltem az első évad hangulatát. -
#70569 Machikado Mazoku: A fény és a sötétség erőinek küzdelme az előbbi javára dől el, a démonok mágikus hatalmát lepecsételik, és szegénységben tengetik napjaikat. Hősnőnk mit sem tud erről addig, míg egy éjjel álmot nem lát, és reggelre különös változáson nem megy keresztül. Fontos feladatot kap: le kell győznie a városban tevékenykedő híres varázslólányt és a vérével kell lelocsolnia a család démoni szobrát. Ha ezt megteszi, vége a szűk éveknek és újra hatalomra kerülnek. Csakhogy hősnőnk nem túl kitartó, nem túl erős, nem túl okos, és nem bírja a vért sem, ezért a varázslólány csak szánni tudja szegényt...
Vicceskedő középiskolás anti-mahou shoujo. Határeset, kicsit túl sűrűre van véve, de még nézhető. -
#70568 Megesik az ilyen ¯\_(ツ)_/¯ -
#70567 Itt (is) látszik, mennyire nem egyezik az ízlésünk, ezeket én 10-15 rész után dobtam, szerintem rosszak. :) -
#70566 Elég sokat követek, de ha most választanom kellene akkor talán a Wortenia Senki és a Kuro no Shoukanshi lenne az a kettő ami a leginkább tetszik. -
#70565 én sem mostanában használtam utoljára, de egyszerűbb lett a kezelése, mint volt korábban. Csak néhány kattintás... -
#70564 Azt régen én is használtam. Mostanában már nem tudom, lenne-e erőm újra megtanulni a felületét :D #vénmarha -
#70563 ilyenből én csak az mkvtoolnixet ismerem... -
#70562 Lehet, lassan végre nekilátok a Full Metal Panic! Invisible Victory-nak. Csak belenéztem az első részbe, de jó újra hallani a régi hangokat :)
A védelmezők grafikája viszont elég tré :(
Nem tud valaki normális UI-al megáldott szoftvert, amivel egy MKV-ben összekeverhetem a hang és felirat sávokat? Nem akarok minden résznél váltogatni a japán és az angol között :) -
#70561 Azért van különbség isekai és isekai között, akár jelentősebb is. Ha a nálam magasan legjobb Youjo Senki-t leszámítjuk (isekai? nem isekai?), akkor ott van pl. az Isekai Tensei Soudouki, amelyben a főhős elég céltudatosan építgeti leendő birodalmát (és háremét), és nem igazán vannak cheat skilljei (oké, egy középkori tábornok és egy modern geek lelke is belé költözött, és súgnak neki időnként :) ). Ennek ellentéte a Kuma Kuma Kuma Bear, ahol a főhős lány szégyentelenül op, mégis aranyos és vicces az egész, jól lehet szórakozni rajta. Vagy a Nobunaga No Chef, ami totál eltér minden isekai sémától, és bár nagyon food p0rn néhol, mégis érdekes. És akkor ott van pl. a Combatants Will Be Dispatched, ahol a főhős kifejezetten gonoszkodás pontokat kell gyűjtsön a tápjaiért, mégsem op. :)
Ezek semmilyen szinten nem mérhetők össze az Isekai Cheat Magician-szintű blődségekkel. Számomra élvezhetetlen, ha egy isekai megpróbál nagyon komoly lenni, miközben esztelen ostobaságokat és illogikus dolgokat dobál egymásra*. A főhős legyen fineszes és merész, és akkor szórakoztatóvá válik az egyébként hihetetlen történet és a cheat hatalom is. Minden "hogyan írjunk fikciót?" könyv első számú alapszabálya, hogy a főhős mindennél jobb legyen valamiben, és ezt ne is féljen használni.
* Például:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!- Ha vadidegen, veszélyes helyre kerülünk, rögtön öribarizzunk az első, utunkba kerülő, barátságosnak tűnő idegenekkel, akik veszedelmes harcosnak és mágusnak néznek ki.
- A szörnyektől hemzsegő vidéken nyílt terepen üssünk tábort és rakjunk tüzet...
- ...és lehetőleg üljünk jó messze mindenkitől, amikor duzzogunk.
- A szörnyektől hemzsegő vidéken hagyjuk tárva-nyitva a kapukat őrség nélkül. Ne is ellenőrizzük az áthaladókat.
- Mitől lenne logikus, hogy egy idegen világon rögtön kalandozónak kell állni és ez az egyetlen választási lehetőség? A csaj percekkel előtte hisztizett, utána meg önként beállna egy veszélyes foglalkozásba. Nincsenek pl. mosogatók, takarítók, hordárok? Mitől evidens, hogy az rpg játékismeret ekvivalens a sikeres kalandozósággal? (Ellenpélda: Exterminator.)
- Ha a cheat skill mérhetetlen, lehet szórakoztatóan is csinálni a meglepetést. (Nem jut eszembe a címe, de az egyik isekai mangában a főhős cheat statja végtelen, csak a kijelzőn a jel egyik fele jelenik meg, amit nullának olvas mindenki, ő maga is. Egy másikban meg kétszámjegyű a kijelző és 2-esnek nézik az 1002-t...) Az ilyen hű-de-komolyra vett titokzatoskodás (amit persze mindenki észrevesz rögtön) elveszi az élét az egésznek.
Utoljára szerkesztette: PetruZ, 2019.07.11. 19:11:23 -
#70560 azé az esélye sincs meg túl hülye hozzá között van különbség... -
#70559 Pont ez a baj az Isekai-okkal, hogy ok nélkül fekete lyuk-mértékű sötétségű és sűrűségű (dense szépen angolul) a főszereplő... Ott egy normális Shonen, pl. Shokugeki no Soma, vagy mindenki kedvenc Bleache, ahol annyi a tennivalója a főhősnek, hogy esélye sincs romantikázni, és valahogy nem is hiányzik belőle...
Erre itt ez a sok trash, ahol visszatérő elem, hogy mennyire sötét a főhős.... Nem csoda, ha az első 10 után hamar beleun az ember. :-)
Persze a másik oldal is ugyanannyira unalmas, amikor már a legelső rész közepétől megdug fűt-fát. Semmi se jó. :-(
Mik a kedvenc isekai/fantasy mangáid? -
#70558 A Dr Stone már a manga alapján is eleinte érdekesnek tűnt, de elég hamar meguntam, hogy az ifjú zseni mindenről mindent tud és egészen véletlenül minden alkotóelem valahol a közelben hever. De igazából nem is ez a része "fájt" a legjobban.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Eleinte még elég központi szerepet kapnak a szereplők kapcsolatai, leginkább motivációként szolgálva, hogy ne adják fel. Aztán egy idő után mintha mindenki elfelejtette volna, hogy ki kinek a barátja, ki kit mennyire szeret és mindenki beállt az ifjú zseni összeszerelő műhelyébe droidnak.
Az meg, hogy az Isekai Cheat Magician mennyire klisés, kb annyira mint a legtöbb isekai anime/manga. Nekem egyelőre tetszik. Örülnék ha inkább a kedvenc isekai/fantasy mangáimmal foglalkoznának, de akció filmeket is szeretek nézni, pedig elég klisés, hogy a végéig a főszereplő valószínűleg kicsinál majd mindenkit és szinte biztos, hogy megszerzi a lányt.
Utoljára szerkesztette: BEAST, 2019.07.11. 11:12:59 -
#70557 Sounan Desuka (tegnapi részben még, a "golyós" mellett): SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!"Ha tudok még egyszer vizelni, szeretném, ha te innád meg..." -
Malachit #70556 A lentebb felsoroltak közül amiket megnéztem és véleményeim:
Isekai Cheat Magician: Nagyon klisé az egész... Pl. tedd a kezed a gömbre, reccs...
Arifureta: Fordított dungeon és szerepek? Mire kiér, lehet ő lesz a főboss. Vérnyúl ellen szent kézigránát nincs?? Gyerek már most félig őrült.
Dr Stone: Jónak tűnik, de hogy a gyerek ennyire faék egyszerű legyen. Beszélni hogy tud ennyi IQ-val és tudással egyáltalán?
Cop Craft: Jó hangulat és felállás. Tetszik.
Sounan Desuka?: Hmm, tényleg érdekes a túlélős csaj benne (nem kérek több golyót apu ). Iskolai egyenruhák meg még 2 rész után is patyolat tiszták és szakadás mentesek. -
#70555 +1. borzalmas mikor ennyire komolyan veszi magát ez a trash. Még mikor nem teszik, akkor is középszar az egész... -
#70554 Isekai Cheat Magician: Pontosan az, ami a cím alapján várható: rettentő debil, ostoba, és messze túl komolyan veszi magát. Ehhez képest pl. a Kenja no Mago szövevényes mestermű kitűnő karakterizációval... A mangáját elkezdtem anno, de nem sokáig bírtam, most is csak azt reméltem, mozgóképen elviselhetőbb lesz, de nem az. Az animáció is béna és torz több helyen. Nem ajánlott. -
#70553 Spoileresen: SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Ami nálam teljesen kinyírta Arifuretat (99. chapternél lett nálam cancel), az az 1. loli vámpírcsaj folyamatos teasingje a No. 2 nyuszkóval meg a többiekkel szemben. Tudja, hogy MC csak őt akarja, mégis rohadt idegesítően viselkedik, és ajánlgatja a srácot feleslegesen.
Amikor az első szál normálisan feloldódott, kapta is a cancelt, mert ép ésszel rage nélkül én nem bírtam, ami a harem memberek között ment. :-D
De mégis emlékszem majd rá, mert ez volt az első félbehagyott LN/WN-em. Animációja jól össze van rakva legalább? SZerk: Ah, utolsó mondat válaszol.
Utoljára szerkesztette: Maala, 2019.07.08. 23:26:59 -
#70552 Jobb a könyv. Az animet elbasszák már az elején.