72793
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]
Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
-
#72593 Hyouken no Majutsushi ga Sekai o Suberu (avagy "The Iceblade Sorcerer Shall Rule The World"; AniDB): Hősünk közönséges származása ellenére a történelemben elsőként bekerül a híres varázslóiskolába, ahol persze rögtön gyanakvás és nyílt megvetés fogadja. Pedig ha tudnák, hogy mire képes valójában...
Teljesen tipppikus "rejtőző hős" klisé. A megrajzolás nagyon csúnya és amatőr. Arra is túl későn jöttem rá, hogy a mangáját olvastam pár részig, aztán dobtam és igyekeztem elfelejteni. Kerülendő. -
#72592 Revenger (AniDB): Az 1850-es években a kínai-brit ópiumháború a Japán szigetekre is kihatással volt, és megjelentek az első csempészek, akik az angolokkal bizniszeltek. A nagy klánok nem szívesen ártották bele magukat ilyesmi üzletekbe és kíméletlenül leszámoltak a "megtévedt" tagjaikkal. Hősünk egyike a szamuráj orgyilkosoknak, akit egy ilyen ügyben küldtek egy klántag után, de miután végez vele, őt magát is elárulják és csak egy fura alvilági szervezet segítségével menekül meg. Mint az persze kiderül, az ügy jóval bonyolultabb egy sima ópiumcsempészetnél...
Elég komor hangvételű és nem spórol a paradicsomlével sem, a kissé emberfeletti képességek viszont nem annyira bejövősek (a papírsárkányos rész az nagy baromság volt). Egyelőre azért nem olyan rossz a helyzet. -
#72591 Tomo-chan wa Onnanoko! (AniDB): Sokszögű, kölcsönös félreértéseken és teljes vakságon alapuló középiskolás romkom. Egy rész elég is volt belőle... -
#72590 Tensei Oujo to Tensai Reijou no Mahou Kakumei (avagy "The Magical Revolution of the Reincarnated Princess and the Genius Young Lady"; AniDB): Egy kissé cserfes szájú japán lányka újjászületik egy fantasy világ királyi családjába. Mint minden királyi leszármazott, neki is értenie kellene a mágiához, de egy szemernyi képessége sincs hozzá, viszont a korábbi élete emlékeit és tudását felhasználva különféle mágikus eszközöket gyárt magának, és egyfajta furcsa és "zakkant" kalandozóként (a nemességen belül meg "marauder princess" gúnynéven) ismerik a környéken. Vannak viszont akik rossz szemmel nézik a viselkedését és az uralkodói erények megcsúfolásának tartják azt, mások viszont megpróbálják kisajátítani a különös, új technológiát. Aztán egy nap összetalálkozik felfuvalkodott trónörökös herceg bátyja megalázott, karót nyelt géniusznak tartott és a társasági életből hamis vádak alapján kiutált ex-jegyesével, és együtt megreformálják a mágia tudományát...
Egynek jó volt a kezdés, kivárom, mi lesz belőle.
Koori Zokusei Danshi to Cool na Douryou Joshi (avagy "The Ice Guy and His Cool Female Colleague"; AniDB): Irodai romkom két újonc dolgozóval, amit bonyolít, hogy a fiatalember egy yukionna leszármazottja, és ha elöntik az érzelmek, mindenféle havas és fagyos dolgokat produkál maga körül. (Mondjuk van az irodában egy rókalány, meg egy Buddha-kópia is...)
A címéről hallottam már korábban, de amúgy nem ismertem. A szétaprózódott kis epizódok miatt 4-koma, vagy valami egyoldalas mini lehet az eredetije. Ehh, nem is tudom, valahogy nem jött be az első rész, de adok még neki egy kis időt. -
#72589 Akkor kezdjünk neki...
Ningen Fushin no Boukensha-tachi ga Sekai o Sukuu You Desu (AniDB): Négy, az emberekből kiábrándult "hős", akiket elárultak, átvertek, becsaptak, és semmibe néznek, véletlenül ugyanannál a kocsmaasztalnál részegedik le, és mielőtt kettőt pislognának, máris egy csapatot alkotnak, hogy majd egyszer legyőzzék a Démonurat és a képébe röhögjenek a társadalomnak...
Talán így leírva jobbnak hangzik, mint ami valójában: unalmas, vontatott, és a modernizált fantasy külső ellenére is baromi klisés. Nem hiszem, hogy végig fogom nézni.
Utoljára szerkesztette: PetruZ, 2023.01.03. 22:11:52 -
#72588 Chainsaw Man 1x12 END: Az elején még valahogy nem találta a helyét, mit is akar elmesélni, aztán a mélyből felbukkantak a rejtett történetszálak, és az utolsó harmad elég durvára sikerült. 8/10, folytatása következik.
Spy x Family 1x25 END: A hivatalos évadvég ez volt, mert az első szezont két részre vágva adták le. Jó volt végig, tetszett, a kis történetek különösen, bár az új kémcsaj felbukkanása kicsit erőltetettnek érződött. 8/10, a folytatás már itt is bejelentve.
Yuru Camp Movie (2022, AniDB): Pár év eltelt már az utolsó évad óta, a lányok felnőttek és különféle helyeken dolgoznak az országban szétszóródva, de ahogy az idejük engedi, továbbra is hódolnak a szabadtéri kempingezésnek. Chiaki, aki a megyei közigazgatás turisztikai osztályán dolgozik, fantáziát lát egy jó fekvésű, de elhagyatott terület rehabilitációjában és kempinggé alakításában, ezért beszervezi a régi bandát, hogy nekivágjanak a feladatnak…
Ez jó volt, hozta a régi hangulatot, és érdekes volt látni az öt lányt különféle felnőtt szerepekben is. 7/10
Shirobako Movie (2020, AniDB): A [i]3rd Fighter Wing[/ii] sikere után a Musashino Animation felfelé ívelő pályája egy rossz gazdasági döntés miatt kerékbe törik, és bár elkerülték a csődöt, az alkalmazottak és a vezetők nagy része távozott. A stúdió azóta csak epizódokba dolgozik be bérmunkában, régi dicsőségük romokban. Miyamori viszont nem adja fel, és amikor felcsillan a lehetőség egy egész estés film elkészítésére, az ultrarövid határidő ellenére is vállalja a produceri feladatokat és a régi és új arcokat összetoborozva nekilátnak a munkának. Ez a cég utolsó esélye, ha befuccsolnak, nincs tovább…
A sorozat meglepően jó volt annak idején, ez a film már nem annyira. Rossznak érződött a tempó, leragadt jelentéktelen részeknél és táncos-zenés betétek technikai erőfitogtatásánál, a lényeg valahogy elsikkadt benne, és az egyéni történetek is nagyrészt gyengék voltak, vagy egyszerűen elfelejtődtek. 5/10
-
#72587 Az nem tiszta, hogy előre "generálja-e" a sztorit magának (Diablos szekta, hősök vérével szennyezett átkok, meghamisított történelem, stb.) valami módon, vagy tényleg minden szerencsésen elé kerül? Bár persze op-pá képezte magát, nem szokványos isekai amiatt, ahogy a dolgokat rendezi: az iskolás énje teljesen megéli a névtelen mellékszereplő tompaságát (még úgy is, hogy számos esetben szándékosan visszafogja a képességeit), ugyanakkor a "shadow eminence" szerepe mindent előre tud, pontosan előrejelez, mindenhová pont időben odaér, stb.. A könyvekben ez jóval zavaróbb, mert első személyben halljuk a gondolatait, és ahogy rácsodálkozik mindenre, meg belebotlik az eseményekbe pont a legszerencsésebben, miközben meg a Shadow Garden tagok leborulnak előtte a bölcsessége miatt. -
#72586 Az animéből nekem úgy jött le, SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!hogy itt úgymond a jelenkorban erős akart lenni, amolyan legyőzhetetlen, de pechére elütötte egy teherautó és meghal, majd újjászületett egy olyan világban ahol van mágia és itt elérte a régi vágyát.
Még a jelenkorban a padon nézegetett egy könyvet "Nukleáris... az élő dolgok határai...", a jelenkori tudással egy másik fantasy világban lehet felhúzta magát ilyen "überpower"-ra. -
#72585 Se a mangában, sem a könyvekben nem derült még ki, hogy akkor most csak a fejében történik-e ez, vagy egy titkos énje mindent elrendez előtte, hogy eljátszhassa a szerepét, vagy tényleg ennyire mákja van mindennel. -
#72584 Nekem a Kage no Jitsuryokusha ni Naritakute! (The Eminence in Shadow) 5. részében tetszett az, amikor a főszereplő "ledobja az atomot" csak pislogtam. -
#72583 Bocchi the Rock 1x12 END: Hiába a brutál nevek és az óriási hype, nálam ez volt a szezon kellemes meglepetése. Végig magas színvonalon hozta a botladozó, szociálisan elég introvertált, szorongó gitárzseni és társai kalandjait, és nagyon ötletes képi megvalósításokat láthattunk több helyen is. 8/10, remélem, jön még folytatás. (U.i.: A 8. rész valószínűleg minden idők egyik leghatásosabb és legdögösebb, maximálisan 10 pontos anime epizódjai közé fog tartozni.)
Mob Psycho 100 3x12 END: Ez valhogy nem jött be úgy, mint az előző évadok, és a vége is kicsit meh volt, de azért egynek elment. Folytatás nem valószínű. 6/10
Tensei Shitara Ken Deshita 1x12 END: Mivel tudtam, mire fut ki ez a történetszál, nem volt meglepetés, és az sem, hogy jön majd a folytatás a lebegő szigettel és a nekromantával. 6/10
Yama no Susume: Next Summit 4x12 END: Az első négy rész elég szemöldök-összehúzós volt a korábbi szezonok újrafeldolgozásával, és utána is elég lassan indult be, de aztán kiforrta magát a Fuji újbóli megmászásával. Ezzel vszleg véget is ért az egész széria. 6/10
A Beast Tamer-t és a Shinmai Renkinjutsushi no Tenpo Keiei-t dobtam a felénél, nem bírtam a végéig. -
#72582 egy hülyeség. -
#72581 Egy kis NieR Automata anime jöhet?
Januárban indul, az opening tracket Aimer szolgáltatja. Eddig sem volt gyenge ez a nőci, de amióta a SACRA Music leszerződött vele, jobbnál-jobb alkotásokba válogatják be. -
#72580 https://www.animenewsnetwork.com/interest/2022-12-27/online-petition-to-redo-chainsaw-man-anime-gets-2000-signatures/.193391
A mangában nem tartok ott / nem tudom megítélni, de ez...
-
#72579 -
#72578 Ez a chainsawman is nagyon igeretes. -
#72577 Yofukashi no Uta / Call of the Night 2022
Genres: Romance, Supernatural
Theme: Vampire
Egy iskolás fiú, aki nem talál semmit az életben ami érdekelné, összefut éjszaka egy vámpírlánnyal.
Utoljára szerkesztette: ximix, 2022.11.30. 19:39:16 -
#72576 A 17. résznél adtam fel, szóval nagy részét láttam, de nem bírtam a végéig. Ahogy olvastam, az éppen futó 2. évadot se dícsérik nagyon. -
#72575 mondjuk a bortonsziget az pont a kovetkezo resz:D eleg hamar feladtad -
#72574 nabammeg -
#72573 Az első évad első fele fantasztikus. Aztán jön a lejtmenet... Én a börtönszigetnél adtam fel. -
#72572 To your eternity
12. epizodnal tartok. Mar jo reg nem lattam anime-t ami elszomoritana.
Eddig bejon. Ajanlom -
#72571 fél off
Jessie, Team Rocket
KrysDecker -
#72570 Japánban a mai naptól vetítik Makoto Shinkai új filmjét, a Suzume no Tojimari-t (すずめの戸締まり), be is futott az utolsó előzetes hozzá, néhány RADWIMPS dal kíséretében:
Kár, hogy a BD megjelenésre még rengeteget kell várni.
Az anime főcímdala is elérhető már:
LiSA közben kiadta a Japán csapat (2022-es labdarúgó-világbajnokság) tiszteletére készített dalát!
Jövő héten jelenik meg a hatodik stúdióalbuma LANDER címmel, ami erősen hajaz az első (2013-ban kiadott) stúdióalbumára, a LANDSPACE-re.
Hivatalos album verzió:
THE FIRST TAKE verzió (stúdiómunkától mentes verzió):
Csakhogy érzékeltessem a hölgy tehetségét.
Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2022.11.10. 21:36:54 -
#72569 de azért néha majd elsuttogják, hogy bezzeg a kadokawa mennyivel jobb mint más... -
Renata100 #72568 -
#72567 A japán Kadokawa médiabirodalom megvásárolta az Anime News Network portált üzemeltető cég többségi tulajdonát. Az ANN továbbra is megőrzi függetlenségét és a vezetőségben sem lesz változás. -
#72566 Bocsi, csak lejjebb kellett volna görgetnem... -
#72565 Ha még nem láttad (meglepne), akkor:
"LiSA - Another Great Day" - 2022, [JAPANESE], Documentary / Music, 97 perc.
"Plot summary
Follow LiSA's journey through the ups and downs of her life as she heads into this new phase that is represented by her 10th anniversary project. We explore the true face of LiSA as she creates music, performs and tries to make every new day another great day." -
#72564 És a móka nem ér véget, mivel az elmúlt napokban (Japánban) lemezes formában is megjelent koncertanyag is felkerült Netflixre:
LiSA – LiVE is Smile Always: Eve&Birth - A Birth a Nippon Budokanban
Több, mint 2 órás zenei koncert, szintén van magyar felirat.
Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2022.10.18. 13:21:08 -
#72563 Némileg kapcsolódik az animékhez:
LiSA - Egy újabb nagyszerű nap (Netflix dokumentumfilm)
Márciusban került bejelentésre, idáig kellett várni rá, de végre megjelent!
Magyar felirat is van.
Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2022.10.18. 11:26:40 -
#72562 Do It Yourself!! 2022
Genre: Slice of Life
Theme: CGDCT "cute girls doing cute things"
Középsulis lányok barkácsolnak.
-
#72561 Koukyuu no Karasu / Raven of the Inner Palace 2022
Genre: Fantasy
Theme: Historical
"A belső palota mélyén él egy különleges császári hitves, kit Holló Hitvesként emlegetnek. ... Az ifjú uralkodó, Koushun császár szívesség reményében ellátogat a Holló Hitves palotájába, hogy segítségével megkereshessen valakit."
-
#72560 Lesz bizony. Kenpachi monogatori.
De hol van az még
Én is azt várom -
#72559 Bleach: Sennen Kessen-hen / Bleach: Thousand-Year Blood War 2022
Genres: Action, Adventure, Fantasy
Demographic: Shounen
Kuroszakiicsigó avagy az ordibálós kardozós srác új kalandjai.
Remélem Kenpachi is lesz benne.
-
#72558 Chainsaw Man (AniDB): Denji fiatalon árvaságra jut és hogy ledolgozza apja hatalmas adósságát, nem csak a felesleges szerveit kell eladja, hanem a jakuzák démonvadász ölebe is lesz. Egy romos viskóban tengeti életét egyetlen háziállata és segítője, Pochita, a láncfűrész-fejű démonka társaságában, és álmodozik egy jobb, egy normális életről, egy barátnőről - és a lekváros kenyerekről. Aztán egy nap olyasvalaki árulja el őt, akiben megbízik, és az események folytán megörökli Pochita képességeit is, és a se nem ember, se nem démon Chainsaw Man válik belőle...
Hát megérkezett ez is. A mangája rekordokat döntöget az USA-ban is, az első rész premierje a New York Comic Con-on volt a múlt hét végén, és a napokban zsinórban másodszor is elnyerte az amerikai professzionális képregényipar osztotta Harvey Awards legjobb manga címét (többek között a Spy x Family és a Blue Lock előtt). Láthatóan nem spóroltak az animén sem, totál filmes beállások és belsőnézetes, rajzolt 3D jelenetek váltogatják egymást (Mappa animáció), és persze paradicsomlével is bőven locsolnak, nem szégyellősek megmutatni a mészárlásokat. Ha tetszenek a Jujutsu Kaisen-féle kicsit őrült hardcore akció-shounen-ek, akkor ebben sem fogsz csalódni.
Ezzel minden előzetesen megjelölt sorozatot letudtam (a többi az már csak film és OVA), és soha ilyen hosszú szezonális watchlist-em nem volt még, még úgy is, hogy az Uzaki s2-t és a Noumin Kanren-t már dobtam a második rész után (felkészül még a Yuusha Party és az alkimista csajszi...). Előljáróban a szezon meglepetése nálam a... Bocchi The Rock, legfőképpen azért is, mert a többit már ismertem korábbról, de önmaga jogán is kiemelkedő cucc. -
#72557 Lycoris Recoil 2022
Genre: Action
Tokiói ügynök lányok akcióban
-
#72556 Blue Lock (AniDB): A japán életben és a sportokban, így a fociban is a csapatmunka az első, ahol mindenki egyért és egy mindenkiért dolgozik, és a csapat együtt veszít és együtt nyer. Ego Jinpaichi, az excentrikus sport-enigma úgy gondolja, itt az ideje megformálni ezt a gondolkozást és a JFU (a helyi MLSZ) támogatásával összegyűjti az ország 300 legjobbra értékelt fiatal támadóját, hogy a hipermodern komplexum, a Blue Lock teljesen zárt "gyomrában" egymásnak eressze őket, hogy csak egyetlen egy, a legönzőbb, leg-egoistább, a tökéletes csatár maradjon végül, aki majd a világbajnoki címig röpíti a válogatottat...
A szezon egyik vitathatatlan nagyágyúja*, a többszörös díjnyertes manga, ami már 20 kötetnél és 10 millió feletti példányszámnál jár, és stabil top10-es játékos Japánban is. A mangájával naprakész vagyok, így nyugodtan mondhatom, hogy az anime első része még csak karcolgatja a felszínt... Ez nem egy véres túlélőshow, itt élsportolók mentális átnevelése és egymás elleni gyilkos összecsapásaik jönnek majd egyfajta focis shounen formájában. Ha tetszett az Ao Ashi, vagy a Giant Killer, ahol a szereplők egymásért és a csapatért dolgoznak, akkor ez kerülendő. :)
* A Chainsaw Man lesz a másik, de az majd kedden/szerdán jön csak. -
#72555 Noumin Kanren no Skill Bakka Agetetara Naze ka Tsuyoku Natta (AniDB): Al Wayne egy egyszerű vidéki farmer, aki ugyan bírja az istenek áldását, tehetségét arra fordította, hogy minden mezőgazdasági szakértelmét kimaxolja, és egy különleges szinergia hatásnak köszönhetően akkora statjai vannak, hogy még a legendás hősöket és az "S" kategóriás sárkányokat is lepipálja vele. Al csak gazdálkodni szeretne békében, de állandóan fondorlatos ellenfelek törnek a királyságra, akik veszélyeztetik a földjeit és a megélhetését, így kénytelen néha akcióba lépni...
Újabb overpowered (bár elég földhözragadt) főhős + szoft-hárem fantasy, ami azért vicces néhol, pl. most láttunk először sárkány ölni egy... répával...
Mairimashita! Iruma-kun S3 (AniDB): A nyári szünet letelt, kezdődik a következő félév, és a Balfék osztály fürdik a megérdemelt népszerűségben, miután olyan hősiesen helytálltak a Walter Parkban történt események során, és végül megszerezték a Royal One osztálytermet is. Csakhogy mindennek árra van: az év végére mindenkinek el kell érnie a lehetetlennek tűnő dalek szintet, különben vége minden kivételezésnek és repülnek vissza a régi osztálytermükbe. A Babylus Akadémia ezért különleges programot állít össze nekik, amit specializált mentorok irányítása alatt kell végrehajtaniuk. Eközben egyre közeledik az év egyik fontos eseménye, a Szüreti Fesztivál...
Ezeket a részeket már olvastam a mangában, de jóformán csak a "cool Iruma" jelenetre emlékszek, ami minden bizonnyal elég erős lesz majd itt is. :)
Bocchi the Rock! (AniDB): Az első percek után már elkezdtem fejben leírni, hogy "újabb K-On copy, meh...", de aztán érdekes fordulatot vett és végigröhögtem az egészet. Bár tényleg "cuki középiskolás lányok cuki rockbandásat játszanak"-stílusú, de ilyen kezdetet még nem láttam. -
Nagydög #72554 Nem tudom, milyen lesz a sorozat, de legalabb az elso reszt nezd meg!