72793
kep
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]

Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
  • xblades
    Mindegyik az max ha jó a humor benne akkor lehet élvezni is. De most már ilyen klisé halmazzá kezd válni a tucat isekai anime is.
  • Count Adyn
    én öreg vagyok már ezekhez:D ez pl sokkal jobban szórakoztatott mint bármelyik n+1 hárem:D
  • PetruZ
    Attól klisés, hogy ugyanazt ismétli, semmi új nincs benne. Amikor az első pár ilyen animét végignézed, még újszerű. Az ezredik már klisés - ha nem tesz mellé semmi váratlant.

Ami nem (ennyire) klisés, újszerű, démonölős 1 fiú + sok lány ecchi, az a Mato Seihei no Slave manga most. Nem egy csúcsélmény ez sem, de mégsem érződik klisének.
  • DasIsFuck
    Én azt sem tudom, milyen a nem unalmas és klisés ecchi:D
    Maximum azokat lehet kiemelni, amik kicsit már borderline kategóriába esnek át, de még azok is klisések és unalmasak.
  • Ariakus
    Orulok, hogy neha neha meg mindig benezek ebbe a topicba mert a Demon Slayer szerintem az utobbi 10 ev legjobb animeje minden szempontbol. Most kezdtem el nezni baratnommel es neki is nagyon bejon. Ha van meg hasonlo kaliberu anime akkor nyugodtan ajanlhatjatok ..
  • PetruZ
    Akkor már nem volt kisfiú, de kb. ja, így történhetett a visszajátszás alapján...
  • PetruZ
    Bokutachi wa Benkyou ga Dekinai! S2: Ezt nem kell bemutatni, ugyanaz, mint volt. :)
  • LasDen #70864
    Odin: Te, Japán kisfiú leszel az, akinek a valkűröket szeretned kell, ha szeretnéd, ha nem.
    MC: Mé?
    Odin: MÉ NE?!
  • PetruZ
    Val x Love: Középiskolás hősünk nagydarab és ijesztő arcú, ezért mindenki fél tőle, ő pedig nem is keresi az emberek társaságát. Már gyerekként megfogadja, hogy távol tartja magát tőlük, és nem keresi a barátságukat, mégis úgy alakul a sorsa, hogy a nagy Odin kérésére kilenc válozatos korú lányt kell befogadnia a házába, hogy vigyázzon rájuk és viszonozza a szerelmüket, mert a szerelem a valkűrök erejének forrása a démonok elleni harcban...
    Érdekesebben indult az eleje, mint amilyen uncsi és klisés ecchi lett belőle. Ezt is kaszáltam egy rész után.
  • PetruZ
    Mairimashita! Iruma-kun: Iruma-kun élete már egészen kiskorától kezdve pokol, felelőtlen szülei hagyták, hogy a saját lábára álljon, és mire 14 lett, számos munkát kellett elvállalnia, hogy fenntartsa magát. Áldás, vagy átok, de nem tud nemet mondani, ha kérik valamire, és ez számos balszerencsés helyzetbe sodorta már. Végül szülei egyszerűen eladják őt a démonoknak és új "gazdája" elviszi magával az alvilágba, ahol egészen meglepő módon azt kéri tőle, legyen az unokája. Most, hogy kitűnő környezetbe került és rögtön iskolába is járhat, végre vége a keserű éveknek? Vajon hogy fogja bírni a szerény és segítőkész hősünk a kegyetlen démoni középiskolát, amelynek még a himnuszában is az emberevésről énekelnek?...
    Szerencsére nem cseszték el, az első rész legalábbis elég jól követte a mangát, és a megrajzolás is hasonló. Vicces iskolás komédia, árnyalatnyi romantikával (majd később), jópofa sidekick karakterekkel. Már az első részben érdemes figyelni a kiugró arcokat, mert a többségük fontos szereplő lesz így, vagy úgy. :)
  • LasDen #70861
  • PetruZ
    Ó, igen, a Cross Game többször is meg volt, most az Ace of Diamond S2-t és a Mix-et is nézem, plusz olvasom a Mitsuru mangákat. :)
  • Maala
    IRL én se tudok a kosárért rajongani, de az anime az mindig más...

Pl. el nem bírom képzelni, hogy baseballt nézzek IRL, de Cross Game és Major a kedvenc animém.
  • PetruZ
    Maga ez a sport nem izgat, nem tudok lelkesedni érte. De nézek/néztem sport animéket (Days, Baby Steps, ami eszembe jutnak, hogy elég jók voltak) és most is olvasok mangákat, csak nem kosárlabdában (pl. Days, Ao Ashi, és bízom benne, hogy egyszer a Soukyuu Boys is folytatódik még).
  • Maala
    Jóféle, bejövős. De azért sehol sincs S1-S2 openingjeihez képest.
  • Maala
    Én is ezt gondoltam Kuroko no basuke megnézéséig. :-)
  • TBTPumpa
    Már csak 1 hét és folytatódik a SAO Anime!

Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2019.10.04. 19:39:42
  • LasDen #70854
    áááh, nem értesz te ehhez.... :D
  • PetruZ
    Meh, kosár sosem érdekelt annyira. A teniszesen gondolkoztam, de azt is kihagyom.
  • LasDen #70852
    Ahiru no Sorat kihagyod? Legjobb kosár cucc :D
  • PetruZ
    Machikado Mazoku 1x12 END: Végülis nem volt ez olyan rossz, mint elsőre tűnt, voltak élvezhetőbb és unalmasabb részei. A történet, bár nem záródott le, egy egészt alkot az évadban. Tetszettek a képregényszerű bejátszások és kiszólások is. 5/10
  • PetruZ
    Mini Yuri: A majd novemberben érkező 10. évfordulós OVA felvezetése tízperces mini epizódokkal. A cél az lenne, hogy a sorozatot/mangát nem ismerőket bevonja, de az első kettő alapján szerintem ez nehezen fog menni. Az első rész konkrétan teljes káosz, a szereplőket Kyouko rossz és elfogult nézőpontjából mutatja meg, egy újoncnak teljes sületlenség. Meg lehet nézni, segíthet a YY elvonási tüneteket kezelni, de amúgy gyenge. Csak négy része lesz, vagyis hamarosan befejeződik. 4/10
  • CSOCSO
    Demon Slayer az elmult idok egyik legjobbika szerintem. Bejonnek a karakterek, volt jo par olyan jelenet ami valoban work of art volt.

pl my hero academiat nem birom. Idiota karakterek vannak benne.
  • Maala
    Uhh, ennek a mangáját a 2. részig bírtam. :-D De ahogy utánaolvastam, self-cuckold a legjavából.
  • PetruZ
    Honzuki no Gekokujou: Hősnőnk előző életében a könyvek szerelmese volt, mindent elolvasott, ami a keze ügyébe került, és ezáltal széleskörű ismeretekre tett szert. Csakhogy egy nap váratlanul meghalt és egy másik világban, egy törékeny alkatú, betegeskedő kislány testében tért magához. Új családja szerény, de tisztességes körülmények között él egy városban, és nem is álmodhatnak olyan kincset érő drágaságról, mint egy könyv. Hősnőnk elhatározza hát, hogy maga fog könyvet készíteni. Csakhogy ez igen nehéz feladat lesz a körülmények miatt...
    A mangája nagyszerű, sajnos az anime nem ér fel vele. A kisebb-nagyobb változtatások és újítások nem valami jók, elütnek az eredetitől, a kinézete is silányabb, egyszerűbb. Kár érte. 4/10
  • PetruZ
    Choujin Koukousei-tachi wa Isekai demo Yoyuu de Ikinuku you desu!: Japán büszkeségei, a hét középiskolás őstehetség, akik mind a világ legjobbjai a saját témakörükben, repülőgépükkel lezuhannak egy vad, ismeretlen vidéken, ahol különös, barátságos falusiak mentik meg őket. Hamar nyilvánvalóvá válik, hogy egy középkorias fantasy világba érkeztek, ahol más szabályok uralkodnak, mint otthon, de tehetségükkel és képességeikkel felvértezve készek akár a világot is a feje tetejére állítani, hogy elérjék céljaikat...
    A mangát elég sokáig olvastam, mert érdekes volt, csak aztán átment olyan irányba, ami nagyon nem tetszett. Ennek jelei az animében is látszanak már, de majd csak később lesznek nyilvánvalóbbak. Egyelőre nézem, aztán meglátjuk. 5/10
  • PetruZ
    Ore o Suki na no wa Omae Dake ka yo: Hősünk másodikos középiskolásként éli hétköznapi életét, amikor két napon belül két lánybarátja - az energikus gyerekkori barátnő és a hűvös szépségű iskola főtitkár - is szerelmet vall neki... hősünk legjobb barátjáról, a baseball csapat ászáról. Mindkét lány arra kéri, segítse őt a tervében, ami nem kevés fejfájást okoz neki. Gondjai csak szaporodnak, amikor egy harmadik lány, a rejtőzködő, visszahúzódó könyvtáros, aki szereti hősünkön köszörülni a nyelvét, bevallja neki: tud egy sötét titkáról, ami nagyon is tetszik neki...
    Középiskolás n-tényezős romkom, de a tipikus sémán kicsit csavar pár tényező, ami egyelőre érdekessé teszi. 5/10
  • PetruZ
    Hataage! Kemono Michi: Hősünk a Földön éppen a professzionális pankrátor világbajnoki döntőt vívja ősi riválisával, amikor egy hercegnő, aki a legerősebb hősre vágyik, megidézi őt egy fantasy kastélyba, és arra kéri, ölje meg a környéket terrorizáló démoni szörnyetegeket. Csakhogy hősünk extrém állatbarát, és felbőszíti a gondolat, hogy állatokat kelljen ölnie, ezért - miután tökéletes german suplexbe dobja szegény hercegnőt és menekülnie kell - úgy dönt, megpróbálja a lehetetlent és a maga módján kibékíti a világban az embereket és a szörnyeket...
    Elég beteg néhol, ezért valószínűleg sikere lesz, de nekem az első rész is elég volt. 3/10
  • PetruZ
    Eljött az idő... Avagy az új szezon kezdete:

Shinchou Yuusha: Kono Yuusha ga Ore Tsueee Kuse ni Shinchou Sugiru: Számos istenség vigyázza világok ezreinek békéjét, és ha valahol vész támad, megidéznek egy hőst, aki felveszi a harcot és elhozza a békét. Hősnőnk egy kisebb istennő, még "csak" öt világot mentett meg eddig, de a sors őt jelöli ki a következő, "S" kategóriás veszélyben lévő világ megmentésére. Ha sikerrel jár, a felsőbb ligába léphet. A szerencse egy kivételes, egy-a-százmillióból tehetségű hőssel hozza össze (természetesen Japánból), aki minden szempontból tökéletes választás a leendő szerepre, csak egy apró kis hibája van: rettenetesen, már-már betegesen elővigyázatos...
    A mangáját követem (bár elég régen frissült, elakadt valahol az elején), tudtam, mire számíthatok. Kicsit más a tónus, harsányabb lett, és pár apróbb változtatást is tettek, de mint isekai komédia, egyelőre elmegy. 5/10
  • LasDen #70842
  • Count Adyn
    Hétvégén volt utolsó része:) én akkor kezdtem bele mikor már tizenxedik nél jártak, nem tünt tul eredeti történetnek, de nagyon jól van megirva és mélyebb mint aminek tunik elsőre, pörgős harcok, csodás animáció, érdekes karakterek, van itt minden :)
  • TBTPumpa
    Tavasz tájékán láttam az első részt belőle. Gondolom már befejeződött a sorozat, lehet ideje lenne megnézni ezt is, bár gondolom, Bluray-en még nem jelent meg (csak TV/Webrip formájában).
  • Count Adyn
    azaz:)
  • TBTPumpa
    Hmm, ez nem Demon Slayer néven fut nyugaton?

+ nem ennek az Opening zenéjét csinálta LiSA?
  • IMYke2.0.0.0
    Nyilván, minden egészséges férfinak akad olyan fantáziája, amibe ez alaposan belefér...

...viszont nekem az anime egyáltalán nem ugrott be a rajzról.

//Adyn gróf: Köszi.
  • RelakS
    Van az az érzésem, elég a kisasszony teljesítménye önmagában is, hogy szottyadtra tud szívni egy ilyen vizes bödönt :D
  • Count Adyn
    ez :)
  • IMYke2.0.0.0
    Akkor legyen.
  • BEAST #70833
    Ők egy nagyon jó sorozatot hagynak ki. :)
  • IMYke2.0.0.0
    És mi van azokkal, akik azt se tudják mi ez?