72811
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]
Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
-
Szerintem a Searching-ben sokkal jobb volt, mint Suluként. -
Watashi, Nouryoku wa Heikinchi dette Itta yo ne!: Egy tizenkét éves kislány érkezik a fővárosba, hogy a Vadászok iskolájában tanuljon és ő is kalandozóvá váljon. Miközben felfedezi a várost, különféle bonyodalmakba keveredik, melyek során kiderül, hihetetlen erők felett rendelkezik. A kislányban valójában egy szuperokos, és ezért elég magányos japán középiskolás lány született újjá, aki egy istennel való találkozáskor mindössze egyetlen dolgot kért: legyen minden képességem átlagos, a világon végre boldogan akarok élni a barátaim között! Csakhogy ezen a világon a legerősebb lény egy őssárkány, a többi pedig kitalálható...
Blőd fantasy isekai, ami meg sem próbál komoly lenni, még a gonoszok is röhejesek a maguk módján. Lehetne utálni, de egyelőre megvett azzal, hogy a főhős elnézést kért, amiért klisés módon egy teherautó ütötte el. :P -
bár Chot sosem kellett félteni, mindig is jól elvolt, de én kifejezetten örülnék, ha esetlegesen sikerre vinnék a sorozatot az ő vezetésével. Megérdemelne egy ilyen nagyobb sikert, mert Sulunál magasabbra eddig nem igazán jutott. -
Cowboy Bebop, behind the scenes kisvideó :) (Netflix) -
Babylon: Shiniki egy teljesen új városnegyed Tokió nyugati részén, amit a túlnépesedő város decentralizálására szántak. A közelgő polgármesteri választások előtt Zen Szeizaki ügyész egy gyógyszergyár elleni fellépés során különös nyomokra lel, amik egy még különösebb, öngyilkosságnak tűnő halálesethez, majd egy bonyolult politikai játszmához vezetik. Minden jel arra mutat, hogy bizonyos erők a választások manipulálására törekednek. De ami ezután történik, nem csak őt, hanem az egész várost meglepik...
Komoly, modern, sokszereplős nyomozós thriller, ritkaság az ilyen. Hangulatában erősen emlékeztet a Psycho-Pass-ra (amiből még ebben a szezonban jön az S3 is), eddig elég jóféle, különösen a harmadik rész vége ütött nagyot. Az első három rész egyszerre kijött, folytatás majd október végén. -
Mála, tudom, hogy tudod.... :D
-
Igen, karakterek. Nálam ez az egyik legnegatívabb pont a műfaji limitációk mellett.
Általában szerintem nagyon rosszak az animékbe/mangákba a karakterek, már ha van egyáltalán személyiségük a tipikus animés archetípus kívül. -
Yuru Yuri Ten OVA: A manga megjelenésének 10. évfordulójára készített különleges rész - ami amúgy nem olyan nagyon különleges, a lányok a klubházban megünneplik a 10. évfordulót (és még valami mást is). De amúgy jó volt, vicces volt, mint általában a YY részek. 6/10
(A YY pl. jó példa érdekes karakterekre, ahol a setting zéró jelentőségű, a konfliktusok meg... hát, elég mondvacsináltak. Mégis működik. :) ) -
szán alom -
Egy szó. Vámpírloli. -
"The "Arifureta: From Commonplace to World's Strongest" anime series will receive a second season"
Mé van az hogy egy rakás szar anime, ami végig tele van produkciós problémákkal, alig bír elkészülni 1-1 rész, kap 2. évadot, más normális anime meg nem? Hát basszam ketté.... -
Ez a hentai-okban is bejön, nem csak az animekben. :-) -
Nem feltétlenül igaz, ha sikerül valami olyan pluszt beletenni, ami kiemeli a többi közül és sikeres lesz. Lásd pl. a SAO-t, ami a fantasy isekai témát vitte át virtuális világokba. Nem ez volt az első ilyen, mégis bombasiker lett. Vagy a harem felállásban ott van pl. az Infinite Stratos. Ezer meg egy harem volt már előtte, meg utána is, de nem sokat lehetne még megnevezni kapásból.
A legtöbbször nem a setting, hanem a karakterek és a konfliktusok döntik el. Ha gyengék a karakterek, nincs igazi személyiségük, a néző nem tud drukkolni, együttérezni egyikkel sem. Ha rosszak, klisések a konfliktusok, nagyon hamar érdektelenné válik - bár a karakterek ilyenkor még elvihetik a hátukon.
(Egyébként pontosan ugyanezek igazak a fikciós regényekre is, amelyek régebbiek, mint az animék és mangák. Olvastam pár ilyen howto könyvet, mindig ez a legelső és legfontosabb lépés: legyen egy menő főhősöd.) -
Úgy tűnik továbbra sincs Sword Art Online LiSA nélkül (és ez így van jól). A War of Underworld ending credits dalát LiSA fogja előadni, maga a dal (Unlasting címmel) önálló formában is meg fog jelenni október 21-én:
Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2019.10.07. 09:55:25 -
Ez így van, ritka kivételtől eltekintve. -
De sajnos amint behatározzuk kategóriákba az animéket/mangákat mint shounen, echhi, hárem, romcom....abban a pillanatban belépnek egy olyan erőtérbe, ahol nem lehet újítani, mert mindenki azt várja el, hogy ugyan az legyen mint az előtte lévő 100, mert ez az a formula, ami siker és ezért mindenki ebben a rendszerben fog mangákat és animéket készíteni.
Az újítás része az alap settingre korlátozódik, ami kb 1-2 rész/fejezet után úgyis megy a kukáka és jönnek a már halálra unt karakter típusok, történeti ívek, stb. -
Franciáknál és Németeknél már le is ment az első két rész:
Ahogy olvasom a véleményeket, eléggé b@szó lett. Várom már a következő hétvégét! -
az isekai eleve halva született... -
Mindegyik az max ha jó a humor benne akkor lehet élvezni is. De most már ilyen klisé halmazzá kezd válni a tucat isekai anime is. -
én öreg vagyok már ezekhez:D ez pl sokkal jobban szórakoztatott mint bármelyik n+1 hárem:D -
Attól klisés, hogy ugyanazt ismétli, semmi új nincs benne. Amikor az első pár ilyen animét végignézed, még újszerű. Az ezredik már klisés - ha nem tesz mellé semmi váratlant.
Ami nem (ennyire) klisés, újszerű, démonölős 1 fiú + sok lány ecchi, az a Mato Seihei no Slave manga most. Nem egy csúcsélmény ez sem, de mégsem érződik klisének. -
Én azt sem tudom, milyen a nem unalmas és klisés ecchi:D
Maximum azokat lehet kiemelni, amik kicsit már borderline kategóriába esnek át, de még azok is klisések és unalmasak. -
Ariakus #70867 Orulok, hogy neha neha meg mindig benezek ebbe a topicba mert a Demon Slayer szerintem az utobbi 10 ev legjobb animeje minden szempontbol. Most kezdtem el nezni baratnommel es neki is nagyon bejon. Ha van meg hasonlo kaliberu anime akkor nyugodtan ajanlhatjatok .. -
Akkor már nem volt kisfiú, de kb. ja, így történhetett a visszajátszás alapján... -
Bokutachi wa Benkyou ga Dekinai! S2: Ezt nem kell bemutatni, ugyanaz, mint volt. :) -
Odin: Te, Japán kisfiú leszel az, akinek a valkűröket szeretned kell, ha szeretnéd, ha nem.
MC: Mé?
Odin: MÉ NE?! -
Val x Love: Középiskolás hősünk nagydarab és ijesztő arcú, ezért mindenki fél tőle, ő pedig nem is keresi az emberek társaságát. Már gyerekként megfogadja, hogy távol tartja magát tőlük, és nem keresi a barátságukat, mégis úgy alakul a sorsa, hogy a nagy Odin kérésére kilenc válozatos korú lányt kell befogadnia a házába, hogy vigyázzon rájuk és viszonozza a szerelmüket, mert a szerelem a valkűrök erejének forrása a démonok elleni harcban...
Érdekesebben indult az eleje, mint amilyen uncsi és klisés ecchi lett belőle. Ezt is kaszáltam egy rész után. -
Mairimashita! Iruma-kun: Iruma-kun élete már egészen kiskorától kezdve pokol, felelőtlen szülei hagyták, hogy a saját lábára álljon, és mire 14 lett, számos munkát kellett elvállalnia, hogy fenntartsa magát. Áldás, vagy átok, de nem tud nemet mondani, ha kérik valamire, és ez számos balszerencsés helyzetbe sodorta már. Végül szülei egyszerűen eladják őt a démonoknak és új "gazdája" elviszi magával az alvilágba, ahol egészen meglepő módon azt kéri tőle, legyen az unokája. Most, hogy kitűnő környezetbe került és rögtön iskolába is járhat, végre vége a keserű éveknek? Vajon hogy fogja bírni a szerény és segítőkész hősünk a kegyetlen démoni középiskolát, amelynek még a himnuszában is az emberevésről énekelnek?...
Szerencsére nem cseszték el, az első rész legalábbis elég jól követte a mangát, és a megrajzolás is hasonló. Vicces iskolás komédia, árnyalatnyi romantikával (majd később), jópofa sidekick karakterekkel. Már az első részben érdemes figyelni a kiugró arcokat, mert a többségük fontos szereplő lesz így, vagy úgy. :) -
-
Ó, igen, a Cross Game többször is meg volt, most az Ace of Diamond S2-t és a Mix-et is nézem, plusz olvasom a Mitsuru mangákat. :) -
IRL én se tudok a kosárért rajongani, de az anime az mindig más...
Pl. el nem bírom képzelni, hogy baseballt nézzek IRL, de Cross Game és Major a kedvenc animém. -
Maga ez a sport nem izgat, nem tudok lelkesedni érte. De nézek/néztem sport animéket (Days, Baby Steps, ami eszembe jutnak, hogy elég jók voltak) és most is olvasok mangákat, csak nem kosárlabdában (pl. Days, Ao Ashi, és bízom benne, hogy egyszer a Soukyuu Boys is folytatódik még). -
Jóféle, bejövős. De azért sehol sincs S1-S2 openingjeihez képest. -
Én is ezt gondoltam Kuroko no basuke megnézéséig. :-) -
Már csak 1 hét és folytatódik a SAO Anime!
Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2019.10.04. 19:39:42 -
áááh, nem értesz te ehhez.... :D -
Meh, kosár sosem érdekelt annyira. A teniszesen gondolkoztam, de azt is kihagyom. -
Ahiru no Sorat kihagyod? Legjobb kosár cucc :D -
Machikado Mazoku 1x12 END: Végülis nem volt ez olyan rossz, mint elsőre tűnt, voltak élvezhetőbb és unalmasabb részei. A történet, bár nem záródott le, egy egészt alkot az évadban. Tetszettek a képregényszerű bejátszások és kiszólások is. 5/10 -
Mini Yuri: A majd novemberben érkező 10. évfordulós OVA felvezetése tízperces mini epizódokkal. A cél az lenne, hogy a sorozatot/mangát nem ismerőket bevonja, de az első kettő alapján szerintem ez nehezen fog menni. Az első rész konkrétan teljes káosz, a szereplőket Kyouko rossz és elfogult nézőpontjából mutatja meg, egy újoncnak teljes sületlenség. Meg lehet nézni, segíthet a YY elvonási tüneteket kezelni, de amúgy gyenge. Csak négy része lesz, vagyis hamarosan befejeződik. 4/10