72793
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]
Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
-
#70911 Mirai anime-t le lehet tolteni! -
#70910 Hát remélem, hogy több lesz benne a suna, mint eddig volt... Nagyon bro-trip volt az előző évad azért, LN-ben fel sem tűnt. -
Kíváncsi vagyok, milyen lesz ez a nyomokban Kirito-t tartalmazó SAO.
Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2019.10.12. 18:49:57 -
#70908 Faszán felújították ezt a "Cápali és Cápeti"-t, nem?
Utoljára szerkesztette: Maala, 2019.10.12. 18:47:48 -
#70907 Ezek nem szaroznak. A SAO War of Underworld első három része már decemberben megjelenik Japánban Blu-ray-en!
Eközben az első rész már lement:
Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2019.10.12. 18:47:47 -
#70906 tényleg :O -
#70905 Azt hittem, az eggyel korábbi bejegyzés legfelső képére reagálsz. :-D
De úgy látom, a Kimi no na wa-s téma marad a Weathering you-ban is, legalábbis a trailer alapján.
Utoljára szerkesztette: Maala, 2019.10.12. 09:04:44 -
#70904 ¯\_(ツ)_/¯ -
#70903 Január 17-től az Amcsi mozikban:
Nyáron meg jön a Blu-ray Japánban. -
#70902 És tényleg:
Pofás kis gyűjtői doboza volt:
Igényesebb, mint a német kiadás volt. Remélem a SAO kiadása is hasonlóan színvonalas lesz. -
#70901 Lehet, hogy a másik oldalon meg Rem van.
//szerk.: Sőt, biztosan:
Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2019.10.11. 12:33:58 -
#70900 Az angol kiadás szebb volt 2 évvel ezelőtt:
Part 1:
Part 2:
Bár, hogy miért Ram van a borítón, Rem helyett, azt nem igazán értem. Rem szorosabb kapcsolatban van a főhőssel, mint Ram. -
#70899 No Guns Life: Valamikor a közeljövőben, egy háború után, egy kiberpunk megavárosban. Hősünk az "Extended"-nek nevezett kiborgok egyike, és egy jókora forgótáras pisztolyt hord a feje helyén... Mint problémamegoldó, számos ügyben keresik fel, bár emiatt időnként a saját problémái is háttérbe szorulnak. Például nem emlékszik arra, ki és mikor cserélte ki a fejét és a szervei nagy részét. Mikor egy Extended kéri a segítségét egy elrabolt árvaházi fiú megvédelmezése miatt, hősünk a várost uraló megacég útjába kerül...
Érdekes... -
#70898 Assassin's Pride: Ezen a zárt világon a nemesek különleges erőkkel rendelkeznek és minden nemesben már fiatalon felébred ez a mana. Hősünk mesterien képzett orgyilkos, aki újszerű feladatot kap: egy nagy nemesi házból származó, mana nélküli (és ennélfogva kétségbe vonható származású) fiatal lány oktatója és testőre lesz. Feladata, hogy megbizonyosodjon a lány képességeiről: ha van benne egy szikrányi tehetség is, próbálja előcsalni, de ha használhatatlannak bizonyul, végezzen vele, mielőtt nagyobb szégyent hoz a házra...
Az azonos című manga feldolgozása (és hol elhagyják az aposztrófot, hol nem). Mivel olvastam az elejét és aztán abbahagytam, nagyjából tudom, mire számíthatok. Kb. hozza azt, amit a manga: SAO-szerű dinamikus harcokat és sok felesleges drámázást, sajnos nem a legjobb arányban. Az anime viszont mintha nagyobb léptekkel haladna és volt egy rész, amit szerintem jelentősen megváltoztattak (vissza kellene olvasnom, de lusta vagyok rá, és lehet, hogy egy hasonló mangából rémlik más). Egyelőre so-so, meglátjuk. -
#70897 Cop Craft 1x12 END: Teljesen rendben volt ez a sorozat. Izgalmas, pörgős, misztikus, modern akció-krimi jó figurákkal, remélem, lesz még folytatása egyszer. Amit levonok, az a vége felé egyre gyatrábbá váló animáció minősége: néhol szó szerint a felskiccelt vonalrajzokat szúrták be másodpercekre, máshol meg iszonyú torzak lettek a végtagok és az arányok. 7/10 -
#70896 Már csak néhány nap:
A képen Asuna, Kirito és Alice karaktereket megtestesítő szinkronszínészek láthatóak illetve a rajongók egy kis csoportja.
A Truly Fierce and Beautiful Battle Begins in Sword Art Online Alicization War of the Underworld
Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2019.10.09. 20:43:03 -
#70895 Hát, a folytatásban továbbra is buta lesz az MC, de a Lore érdekes marad. -
#70894 Rem és Emilia tényleg nagyon jók, de minden más, főleg Subaru... Sajnáltam, mert egész jól indult, de rettentő semmilyen, súlytalan lett a végére. Bíztam benne, hogy javul a helyzet, de sajnos nem győzött meg. Nem egy többször nézős darab.
Remélhetőleg a második évadja ütősebb lesz, ha már az előzetesben megmutatták magát a boszorkányt is.
Amazonos dobozkép, a valóságnak nem felel meg.
Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2019.10.08. 16:24:23 -
#70893 Ez... ugye csak a linkelt kép ilyen ultrafos minőségű? Nem csípem Re:Zerot, mert az első pár ígéretes rész után mélyrepülés (MC intelligencia szokás szerint negatívban tartva plot kedvéért), de ez alapján a kép alapján még én is Subarut választanám 2x a waifuk helyett az esti édeshármashoz. :-o
Utoljára szerkesztette: Maala, 2019.10.08. 16:19:16 -
#70892 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Warez megtekintés után mondom: egy fillért nem ér.
Holott, Rem-es vagyok. -
#70891 Németeknél még csak most fog megjelenni decemberben:
Awesome special limited edisön
Az első 12 részt tartalmazza, a maradék 2020 elején érkezik.
Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2019.10.08. 15:25:11 -
#70890 Kicsit olyan, mint az Unbelievable Gwenpool...
Alapvetően megvett ezzel, hogy totál elengedték ezt a dolgot és csak őrület. Meglátjuk mi jön ki belőle... -
#70889 Szerintem a Searching-ben sokkal jobb volt, mint Suluként. -
#70888 Watashi, Nouryoku wa Heikinchi dette Itta yo ne!: Egy tizenkét éves kislány érkezik a fővárosba, hogy a Vadászok iskolájában tanuljon és ő is kalandozóvá váljon. Miközben felfedezi a várost, különféle bonyodalmakba keveredik, melyek során kiderül, hihetetlen erők felett rendelkezik. A kislányban valójában egy szuperokos, és ezért elég magányos japán középiskolás lány született újjá, aki egy istennel való találkozáskor mindössze egyetlen dolgot kért: legyen minden képességem átlagos, a világon végre boldogan akarok élni a barátaim között! Csakhogy ezen a világon a legerősebb lény egy őssárkány, a többi pedig kitalálható...
Blőd fantasy isekai, ami meg sem próbál komoly lenni, még a gonoszok is röhejesek a maguk módján. Lehetne utálni, de egyelőre megvett azzal, hogy a főhős elnézést kért, amiért klisés módon egy teherautó ütötte el. :P -
#70887 bár Chot sosem kellett félteni, mindig is jól elvolt, de én kifejezetten örülnék, ha esetlegesen sikerre vinnék a sorozatot az ő vezetésével. Megérdemelne egy ilyen nagyobb sikert, mert Sulunál magasabbra eddig nem igazán jutott. -
#70886 Cowboy Bebop, behind the scenes kisvideó :) (Netflix) -
#70885 Babylon: Shiniki egy teljesen új városnegyed Tokió nyugati részén, amit a túlnépesedő város decentralizálására szántak. A közelgő polgármesteri választások előtt Zen Szeizaki ügyész egy gyógyszergyár elleni fellépés során különös nyomokra lel, amik egy még különösebb, öngyilkosságnak tűnő halálesethez, majd egy bonyolult politikai játszmához vezetik. Minden jel arra mutat, hogy bizonyos erők a választások manipulálására törekednek. De ami ezután történik, nem csak őt, hanem az egész várost meglepik...
Komoly, modern, sokszereplős nyomozós thriller, ritkaság az ilyen. Hangulatában erősen emlékeztet a Psycho-Pass-ra (amiből még ebben a szezonban jön az S3 is), eddig elég jóféle, különösen a harmadik rész vége ütött nagyot. Az első három rész egyszerre kijött, folytatás majd október végén. -
#70884 Mála, tudom, hogy tudod.... :D
-
#70883 Igen, karakterek. Nálam ez az egyik legnegatívabb pont a műfaji limitációk mellett.
Általában szerintem nagyon rosszak az animékbe/mangákba a karakterek, már ha van egyáltalán személyiségük a tipikus animés archetípus kívül. -
#70882 Yuru Yuri Ten OVA: A manga megjelenésének 10. évfordulójára készített különleges rész - ami amúgy nem olyan nagyon különleges, a lányok a klubházban megünneplik a 10. évfordulót (és még valami mást is). De amúgy jó volt, vicces volt, mint általában a YY részek. 6/10
(A YY pl. jó példa érdekes karakterekre, ahol a setting zéró jelentőségű, a konfliktusok meg... hát, elég mondvacsináltak. Mégis működik. :) ) -
#70881 szán alom -
#70880 Egy szó. Vámpírloli. -
#70879 "The "Arifureta: From Commonplace to World's Strongest" anime series will receive a second season"
Mé van az hogy egy rakás szar anime, ami végig tele van produkciós problémákkal, alig bír elkészülni 1-1 rész, kap 2. évadot, más normális anime meg nem? Hát basszam ketté.... -
#70878 Ez a hentai-okban is bejön, nem csak az animekben. :-) -
#70877 Nem feltétlenül igaz, ha sikerül valami olyan pluszt beletenni, ami kiemeli a többi közül és sikeres lesz. Lásd pl. a SAO-t, ami a fantasy isekai témát vitte át virtuális világokba. Nem ez volt az első ilyen, mégis bombasiker lett. Vagy a harem felállásban ott van pl. az Infinite Stratos. Ezer meg egy harem volt már előtte, meg utána is, de nem sokat lehetne még megnevezni kapásból.
A legtöbbször nem a setting, hanem a karakterek és a konfliktusok döntik el. Ha gyengék a karakterek, nincs igazi személyiségük, a néző nem tud drukkolni, együttérezni egyikkel sem. Ha rosszak, klisések a konfliktusok, nagyon hamar érdektelenné válik - bár a karakterek ilyenkor még elvihetik a hátukon.
(Egyébként pontosan ugyanezek igazak a fikciós regényekre is, amelyek régebbiek, mint az animék és mangák. Olvastam pár ilyen howto könyvet, mindig ez a legelső és legfontosabb lépés: legyen egy menő főhősöd.) -
#70876 Úgy tűnik továbbra sincs Sword Art Online LiSA nélkül (és ez így van jól). A War of Underworld ending credits dalát LiSA fogja előadni, maga a dal (Unlasting címmel) önálló formában is meg fog jelenni október 21-én:
Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2019.10.07. 09:55:25 -
#70875 Ez így van, ritka kivételtől eltekintve. -
#70874 De sajnos amint behatározzuk kategóriákba az animéket/mangákat mint shounen, echhi, hárem, romcom....abban a pillanatban belépnek egy olyan erőtérbe, ahol nem lehet újítani, mert mindenki azt várja el, hogy ugyan az legyen mint az előtte lévő 100, mert ez az a formula, ami siker és ezért mindenki ebben a rendszerben fog mangákat és animéket készíteni.
Az újítás része az alap settingre korlátozódik, ami kb 1-2 rész/fejezet után úgyis megy a kukáka és jönnek a már halálra unt karakter típusok, történeti ívek, stb. -
#70873 Franciáknál és Németeknél már le is ment az első két rész:
Ahogy olvasom a véleményeket, eléggé b@szó lett. Várom már a következő hétvégét! -
#70872 az isekai eleve halva született...