Anime, manga és LN

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Lelouch
Nemrég jött ki a mangaka új mûvének elsõ fejezete, abban is nagy potenciált látok.
efti
Elolvastam en is a Mirai Nikki mangat. Par megjegyzes, de jelzem, hogy az hogy Spoiler tenyleg azt fogja itt jelezni, hogy spoiler:

Szerintem igazan kar a happy endert. Az hogy Yuno egyszer mar megnyerte a meccset es megolte magat arra magamtol rajottem, arra viszont nem, hogy miert is nem lett volna logikus, ha ezek utan arra koncentralt volna, hogy Yukiteru naplotulajdonossa valasat megelozze, ugy pedig nyerhetett volna ugy is, hogy nem kell neki meghalnia, ergo lehettek volna egyutt ugy happily ever after. De meg azzal a befejezessel is meg tudtam volna elegedni, ha a happy endjuk csak annyi, hogy nem nyeri meg egyik sem a jatekot es hagyjak elmulni a vilagot, leven ugyis megmenthetetlen mindenki aki meghalt.

Ami viszont meg nem spoiler, hogy nekem nagyon tetszett a manga, ha ennyire igy koveti az anime ahogy eddig is tette, akkor egy nagyszeru sorozatnak nezunk elebe. A manga elolvasasat pedig batran ajanlom mindenkinek. Volt egy ket pont amikor kisse elegem volt Yukiterubol, de szerencsere a biztositekot azert nem utotte ki.

WWFSMD?

Zomil
:D

Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"

biomage
ez a rész volt az egyik legjobb.
a tesi tanár kikészült, sagara miatt <#nevetes1>

Aktiv:ASUS PRIME H610M-E D4-CSM | INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GB | Chieftec GPS600A8

LasDen
ügyi vagy, hogy tudod...:D

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

biomage
ez a FMP fumoffu :)

Aktiv:ASUS PRIME H610M-E D4-CSM | INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GB | Chieftec GPS600A8

LasDen

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

Lelouch
Sora no Otoshimono 55. fejezet
When shit just got real...
Movie dátum meg igazán jöhetne már...
Zomil
De akkor már ugy, h a mangát kövesse szorosan :)

Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"

LasDen
több helyen is 26-t írnak...

IMYke2.0.0.0
Nem kérdés: Elfen Lied-re kíváncsi lennék sokkal jobb grafikával is. Bár, lehet, hogy csalódnék :(

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

A Mirai Nikki eléggé pörög. Hány részes lesz? A manga alapján 26 ot saccolok neki de ha ilyen gyorsan haladnak... Bár akkor nagyon össze kellene csapni...
Ruley
Tetszeni nekem is tetszik, úgy általában, csak az ef olyan volt amihez nem illett.

Kb. mintha a Clannadot néznéd, ahogy Nagisa és Tomoya valamirõl beszélget az iskolában, aztán hirtelen fekete-fehér ceruzarajz lesz az egész, aztán Nagisa körvonalában felhõs égbolt jelenik meg, a háttérben meg a forgatókönyv szövege kezdene el úszni.

Elég zavaró lenne, nem?

http://myanimelist.net/animelist/Alterego-X

Lelouch
A Negima szerintem ki van zárva, sajnos.
LasDen
ezekbõl (bár többet nem láttam) szerintem negima, SE kettõsre van esély, hogy késõbbiekben lesz valami újrázás belõle...

Lelouch
Hm... Negima, Soul Eater, Claymore, Needless, Rosario+Vampire, Spiral, Darker than Black 2. évad, Sora no Otoshimono Forte, Code Geass R2 is érdekelne, milyen lett volna az eredeti ötletek alapján...
Lelouch
Erre meg az vonatkozik, amit már írtam: biztos nem dísznek nem jöttek elõ új sorozattal a legutóbbi két szezonban...
LasDen
nem hülyék csak lazák...

Lelouch
Azért a SHAFT se idióták gyülekezete...
Zomil
Most a Shaft-rol beszélünk... :D
Lasden-t idézve: "mert idõben befejezni a munkát...too mainstream...:D"

LasDen
mindent csináljon a shaft...tökéletes az így ahogy van, nem kellenek a fasságaik bele....

a soul eater meg 1-2 (20+ részes) évad lazán lemehetne anélkül hogy beérné a mangát + talán a végéhez közelít (a 91 eseményeibõl következtetve), de nem hiszem :DD

Lelouch
Nem hinném. Jól írja LasDen, a nyári és most az õszi szezonban se rukkoltak elõ sorozattal, biztos nem véletlenül. Amilyen bevételt hozott a Bakemonogatari, biztos más bánásmódban részesül a Kizu és a Nise.
Zomil
Erre meg:
-FSN ufotable-töl szigoruan az elsö route-ot megcsinálva(nem variálva ahogy kiadták)...bármennyire is szeretem az fsn-t, de igy sokkal jobb lenne :)
-Soul Eater mangát követve...leszarom, ha 1évente jönne ki hozzá pár rész a manga lassu megjelenése miatt...
-Sora no otoshimono remake, de persze csak a forte végét, h kövesse a mangát :)

Amugy a hsz-ek közt láttam: "Evangelion. But not by Gainax, by SHAFT."
Hát az egy nagyon beteg anime lenne :D
Nem elég, h az anime önmagában nem egyszerü, de kapnánk mellé egy beteg grafikát is :D

Máté94
Close enough. :D
LasDen
mert idõben befejezni a munkát...too mainstream...:D

Zomil
"biztos készülnek a monogatarira..."
annyira, h gondolom megint 1nappal a vetités elött fejezik be az aktuális részt :DDD

LasDen
nem...szezonba néhány specialon kívül nincs is cuccuk...biztos készülnek a monogatarira...

Nekem tetszik a Shaft stílusa.

A mostani C3-at nem õk csinálták? Az is hasonlóan elborult képekkel operál.
Ruley
Haruhi kivitelezésével ugyan mi baj volt? Mármint olyan amivel jobban el lehetett volna adni ugyanezt a történetet?

Nekem egyébként amit szívesen látnék, az egy új ef: Fairy Tale of the Two lenne a tale of memories/melodies helyett, amiben nem a SHAFT féle idegbeteg színváltós szürreális animáció lenne, hanem egy hagyományosabb értelemben szép, romantikus sztorihoz illõ stílus, és a cselekmény sem ugrálna annyit oda-vissza. Kedvenc történetem, de azt az adaptációt soha nem fogom megbocsátani a SHAFT-nak.

LasDen
Series you want to see Remade

egy jó kis kérdés...kíváncsi vagyok ki mit látna szívessen...:D

részemrõl nincs nagyon amit újra csináltatnék...esetleg saikano, egy jobb haruhi és index elférne...:D

Ha a 135 milliós japánban ennyi nem jönne össze akkor azt hiszem az egész animeiparnak annyi lenne. Belegondolva... Japánban tényleg kb 3 havonta rengeteg új sorozat indul Amerikában meg mondjuk évente 10-15. Ha ezeknek a 2/3-a rossz akkor már baj van. Ha japán éves anime termésének 2/3-a gázos még akkor is bõven megéri.
LasDen
hirtelen felindulásból befejeztem a mirai nikki mangát...nem volt rossz, de nem vagyok elszállva tõle...

LeventeV
Optimista vagyok. :D

--PC--PS3 Slim - PSN:LEVi-o_0

IMYke2.0.0.0
* ne halljon ---> ne haljon

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

IMYke2.0.0.0
Bizony.
Figurák, telefonfüggõk, csengõhangok stb. stb. pedig azért segítenek valamit a nyereség fel tendálni.
Egy komolyabb - vagy új keletû, tehetséges - stúdiónak elég egy évben 1-2 sikert elérõ sorozatot, vagy lemezes OVA-t elkészíteni ahhoz, hogy ne halljon éhen.
A többi sorozat pedig szinten tartja a támogatók, nézõk, rajongók érdeklõdését a munkáik iránt = ez is segít a nyereséges munkák felé haladásban.

efti
Azert ne felejtsetek el, hogy a TVben az anime korbe van rakva reklamokkal, meg ugye a felenel is van reklam

WWFSMD?

Lelouch
Szép is lenne, ha 3-ból 2 anime sikeres lenne. :)
Ruley
Szerintem az anime rajongók nem tudják milyen jó dolguk van. Könnyû direkt kiválogatni a mûfaj legalját, aztán amiatt sírni hogy "Jaj, ilyet már láttam" meg hogy "Jaj, ez és ez a trend megöli a kreativitást", de végsõ soron mégis több a szabadság mint akárhol máshol a tömegmédiában.

Kezdjük ott, hogy akár az élõszereplõs filmek között, akár a nyugati rajzfilmeknél, szokás bármilyen sorozatot végteleníteni, amíg csak visszahozza az árát, miközben az animéket A Három Shonen kivételével alapból abbahagyják 12-24 rész után, és újakat kezdenek.

Vagyis ahol kapnál 130 epizódnyit egy sorozatból, ott helyette van 10 különbözõ 13 részes sorozat.

És igaz mondhatnánk hogy ez nem sokat számít ha az a tíz sorozat egy kaptafára készült, de azért ha belegondolsz, még abban is több változatosság van hogy egyáltalán a helyszínt és a karaktereket alapjaiban újragondolják, pláne ha nagy ritkán tényleg valami eredeti sül ki a dologból.

Olyasmi meg, mint a Mawaru Penguindrum, a Ben-To, vagy a Kimi To Boku, nem jöhetnének létre semmilyen más, ennél iparosítottabb környezetben.

LeventeV
Igen, így már érthetõbb. 2-4 ezer lemez viszonylag könnyen összejön.

Én is úgy értettem az elõzõ hsz-emben, hogy ha nem is térül meg az összes anime amit egy stúdió készít attól még lehet nyereséges. 3 animébõl ha nem is térül meg csak 2, attól az a 2 még termelhet annyi nyereséget, hogy kijön belõle a harmadik anime és még így is nyereségesek.

LasDen
kísérletezgetni??? azért nem sokat látni...

Ruley
Igen, általában meg szoktak térülni, egy átlagos évadban legalább kétharmaduk a feltételezhetõ nullszaldó-pont fölött van.

Ez egyébként még a film és a videojáték iparnál is jobb, ahol igazából a késztermékek többsége NEM térül meg, csak azért mûködik az ipar, mert amikor valami megtérül az általában sokszorosan.

Ezt szeretem az anime iparban, hogy olyan praktikus, minimalista, a jég hátán is megélne, néhány ezer rajongó pénztárcájából is olyan stabilan tud mûködni, hogy minden harmadik havonta új sorozatokat lehet elkezdeni, kísérletezgetni új stílusokkal, miközben a nagy médiabirodalmaknak még a tízmilliónyi fogyasztójukkal is MUSZÁJ kiadni a sokadik Harry Potter-t, Simset, Fifát, CSI-t, House MD.-t, különben összedõl az egész.

Ruley
Többségüknek igen.

Van néhány kivétel, pl. ebbõl az évadból a Bakuman vagy a Phi Brain, amiken inkább laikus tinédzserek néznek, nem otakuk, õk nem vesznek Blu-rayt viszont olyan sokan vannak hogy délután lehet sugározni, nem csak éjjel, így a reklámbevételek is elegek.

A merchandise híresebb otaku animéknél nyom a latba, a Gainax például már egy évtizede az Ayanami Rei figurák forgalmazásából él meg.

Az átlagos otaku animének, amiket tucatszám nézünk, a lemezeladás a lényeg. Ezek szerint 11,000,000 yen az átlag készítési költség epizódonként, és 6-8000 yen a lemezek ára, amikben 2-4 epizód van, tehát csak 2-3-4 ezer lemezt kell eladniuk a megtérüléshez.

LasDen
az amerikai filmek, sorozatok se térülnek meg mind....és azok is készülnek...

LeventeV
Összességében csak meg kell térüljön nekik, ha nem is minden anime nyereséges, mert másképp nem csinálnának többet.

LasDen
meg az egyéb merchandise (pl figurák) dolgokból gondolom...

LeventeV
Wow... és hol térül ez meg? Csak a blu-ray eladásokból származik jelentõs bevétel?

LasDen

Zomil
:DDDD

armageddon666
http://www.youtube.com/v/CR9CVPe3CQQ#t=401s

Ez ugrott be :DDD (Portal 2 spoiler)

@

Máté94
Ez egyébkánt ritka animékben. :D
Ilyet nem sokat látni, aki így éli meg. :)