Anime, manga és LN

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Lelouch
A Bakemonogatariból már eddig is volt BD.
Ruley
Asszem azért mert csak most jelent meg a Blu-ray változata, meg a Toradorának is, és mindenki újra megvette.

Az utóbbi még érdekesebb, maga a DVD annak idején 10.000 darabot teljesített, most meg majd' kétszer annyit.

http://myanimelist.net/animelist/Alterego-X

Lelouch
A Bakemonogatari nem semmi, hogy még most is el tudtak adni ennyit...
LasDen
heti eladások...

Blu-ray
*1, 22,080 22,080 Bakemonogatari Blu-ray Box
*2, 19,130 19,130 Persona 4 The Animation vol.2 Limited Edition
*3, 19,121 19,121 Tiger and Bunny vol.8 Limited Edition
*4, 18,651 18,651 Toradora! Blu-ray Box
*5, 16,349 16,349 Kyoukai Senjou no Horizon vol.1 Limited Edition
*6, 12,820 12,820 Steins;Gate vol.7
*8, *7,544 *7,544 Working'!! vol.3 Limited Edition
*9, *6,750 *6,750 Hanasaku Iroha vol.6
10, *5,914 *5,914 Yuru Yuri vol.4
11, *5,374 *5,374 Uta no☆Prince-sama
Maji Love 1000% vol.4
12, *5,252 *5,252 Natsume Yuujinchou San vol.5 Limited Edition

horizon eladása fasza (fõleg, hogy el is fogytak a lemezek :D) ha így folytatja, akkor folytatás nem kétséges (2. évadon túl)...working is jól tolja, így bármi lehet :D új monogatari elõtt még a bakeról is lehúznak még egyet...:D

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

Ruley
Ez igaz, de amíg ezek a "balesetek" a kevésbé jellemzõek, addig ez megint csak nem mond el semmit a többség igényességérõl.

Itt egy hasonlat: Van egy haverod, akirõl tudod hogy elég jó futó. Elkíséred egy futóversenyre, de azt látod, hogy most éppen elég rosszul megy neki, utolsó helyezett lesz. Reakciód: "Sej-haj, az baj ezekkel a futóversenyekkel, hogy mindig a lassúak gyõznek és a gyorsak vesztenek."

Nem. Még ha néha van is úgy hogy valaki megérdemelné a gyõzelmet de nem jön össze neki mert épp rossz passzban van, vagy valaki azért nyer mert csal, doppingol, stb, attól még elméletben mégis csak arra irányul a rendszer, hogy lehetõleg a gyorsabbak gyõzzenek.

Valahogy így látom a médiában siker és az igényesség összefüggését is. Van úgy hogy egy jó sorozat eltaknyol a pályán, vagy hogy egy másik csak véletlenszerûen jött hype-ot lovagol meg, de általában mégis csak az a rendszer funkciója hogy az emberek megjutalmazzák azokat amik tetszettek nekik, õk pedig képességeik szerint törekednek arra hogy megkülönböztessék a szart a remekmûtõl.

LasDen
13

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

LeventeV
Pff... én is számítottam valami befejezés félére, az lett volna a logikus ha tudták, hogy tavaszig szünetelnek.
Hány rész ment le? 12 vagy 13?

--PC--PS3 Slim - PSN:LEVi-o_0

LasDen
jah...én vártam hogy legalább valami lezárás szerû legyen, nem az hogy úgy ér véget mintha jövõhéten jönne a köv rész....

LeventeV
Vége a téli Fate/Zero-nak?

Zomil
ha a mestermüvek tucatjával lennének...akkor nem lennének azok is tucatsorozatok? :)

Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"

Lelouch
Nem mindig lesznek bombasikerek a jó sorozatok, lásd pl. Kaiji, Baccano stb... Ilyenkor különösen fájó látni, mikor egy utolsó gagyi sorozat is kelendõbb, példának okáért mondjuk a Tantei Opera Milky Holmes.
LeventeV
Igaz.

LasDen
szerintem nem lenne jó, ha szezononként 6-7 mestermû készülne, mer akkor unalmas lenne....jó ez így :DD

Ruley
Viszont ennek meg semmi köze az igényekhez.

Ha egyszer az ilyen jó sorozatok rendszeresen bomba sikerek lesznek, az igénytelen ecchi sorozatok közül meg az elmúlt évtizedben az EGYETLEN ezekkel egyenrangú eredményt elérõ az Infinite Stratos volt, (ami inkább egyszeri anomália mint jellemzõ trend), akkor nyilvánvaló hogy nem azért van mert mindenki hülye, és jobban szereti az igénytelen sorozatokat.

Mindenki örülne ha évente két tucat mestermû készülne, de sajnos a legtöbb író, rendezõ, nem elég tehetséges ahhoz hogy ilyeneket írjon, úgyhogy vagy meg se próbálja, vagy megpróbálja utánozni, és akkor lesznek a gyenge/közepes történetek, mint a Guilty Crown, a No.6 és a Chaos;Head.

Sõt, még csak azt sem mondom hogy "sajnos". Elvégre ez nem valakinek vagy valaminek a hibája, ez a világ mûködésének a legalapvetõbb logikájából adódik, hogy több a szar mint a kiemelkedõ remekmû. Épp ettõl remekmûvek. Olyan ez, mint ahogy a hepe-hupás úton sem lehet csak sok hepe, és semmi hupa.

LeventeV
Akkor szerintem nem értjük egymást. :D
Én arra értettem azt, hogy nincs igény, hogy az ilyen animék mondjuk úgy "elõfordulása" igen alacsony 1 évben, a többi mûfajhoz (pl ecchi) képest.

DN, CG, S;G, Madoka, Kaiji mind mind nagyszerû animék. De a folytatásokat is beleszámolva ez csak 7 cím az elmúlt 6 évben. Ez azért szomorú. :(

Zomil
vagy akár sztem a madokát is lehetne ilyennek besorolni, hogy egy legujabbat emlitsünk :)

Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"

Ruley
Ezek szerint nem troll, nem is érted mi a problémám.

Nem is azzal van a bajom, hogy tényleg jók-e, hanem hogy szerinted "ilyenekre nincs igény", aztán kapásból felsorolsz három híresen nagy kasszasikert, amik szerinted még "ilyenek".

Ezzel mintha épp magad bizonyítanád hogy nagy általánosságban éppen hogy VAN igény ilyen érdekes, elgondolkodtató történetekre.

LeventeV
A Death note L haláláig szerintem nagyon jó volt. Tetszett az elején, hogy hogy játsza ki a megfigyelõkamerákat, meg mikor a listát rejtette el. Aztán ahogy Misát is kihasználta.

Ruley
"Elgondolkodtat, fent tartja az érdeklõdést. Sajnos az ilyenre nincs igény. Death Note, Code Geass és Steins;Gate"
...
"Sajnos az ilyenre nincs igény."
...
"Code Geass"
...
"nincs igény"
...
"Steins;Gate"
...
"nincs igény"
...
"Death Note"

LeventeV
Teljesen egyet értek. Egyik kedvencem, már csak a stílusa miatt is. Elgondolkodtat, fent tartja az érdeklõdést. Sajnos az ilyenre nincs igény. Death Note, Code Geass és Steins;Gate volt az a 3 anime a Kaijin kívül ami elgondolkodtatott. A megnézésük után is elmélkedtem rajtuk. Legutóbb pl. mikor a Steins;Gate-et néztem, azt vettem észre, hogy az unalmas kurzusokon is a párhuzamos idõsíkokon járt az eszem. XD

RelakS
Vagy szép magyarosan: A vándorló palota

sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE

kakaoskalacs
üdv, a kép amely szemlélteti a kulonsget melyik animéböl valo?

You See My Cross Yeah it Never Falls. You Know It\'s On Till The Break Of Dawn.

Lelouch
Szomorú, hogy a Kaiji a 300-as határt se érte el.
Máté94
Egy olyan sorozat, ami tucat létére is vonzza a szemeket. Tipikus amerikaiaknak való, de mégis... van benne valami. :)
Zomil
érdekes, h persona4 felkerült a listára, pedig még csak most kezdödött :)
tiger&bunny sikerét meg továbbra sem értem :D
bele kéne néznem...

Ruley
TV sorozatok között Madoka az elsõ.

Mással nem igazán lehet összehasonlítani sikerét tekintve, egész más üzleti modell, egyrészt mert mozifilmhez csak egy lemezt kell megvenni, másrészt meg azt nem adják le elõtte ingyen a tévében.

LasDen
ere are the yearly Blu-ray sales rankings for the fiscal 2011. (Dec 27th 2010 - Dec 19th 2011)

Blu-ray
*1, 113,202 Mobile Suit Gundam Unicorn vol.3
*2, 101,704 Suzumiya Haruhi no Shoushitsu Limited Edition
*3, 100,425 Mobile Suit Gundam Unicorn vol.4
*4, *79,783 Mobile Suit Gundam 00 The Movie: A Wakening of the Trailblazer Complete Edition
*5, *68,547 Mahou Shoujo Madoka★Magica vol.1 Limited Edition
*6, *63,532 Mahou Shoujo Madoka★Magica vol.2 Limited Edition
*7, *59,387 Mahou Shoujo Madoka★Magica vol.3 Limited Edition
*8, *58,636 Mahou Shoujo Madoka★Magica vol.4 Limited Edition
*9, *57,789 Mahou Shoujo Madoka★Magica vol.5 Limited Edition
10, *57,301 Karigurashi no Arrietty
11, *57,045 Mahou Shoujo Madoka★Magica vol.6 Limited Edition
12, *37,338 Ano Hi Mita Hana no Namae wo Bokutachi wa Mada Shiranai vol.1 Limited Edition
13, *37,203 K-ON!! Live Event ~Come with Me!!~
14, *36,004 K-ON!! vol.9 Limited Edition
15, *33,233 K-ON!! vol.6 Limited Edition
16, *32,492 K-ON!! vol.8 Limited Edition
17, *31,981 K-ON!! vol.7 Limited Edition
18, *31,678 Castle in the Sky
19, *31,446 Tiger and Bunny vol.2 Limited Edition
20, *30,205 Tiger and Bunny vol.3 Limited Edition
21, *28,505 IS: Infinite Stratos vol.1 Limited Edition
22, *28,492 Tiger and Bunny vol.4 Limited Edition
23, *27,951 Persona 4 The Animation vol.1 Limited Edition
24, *27,288 Ano Hi Mita Hana no Namae wo Bokutachi wa Mada Shiranai vol.2 Limited Edition
25, *26,907 Kara no Kyoukai Blu-ray Box

DVD
*1, 264,074 Karigurashi no Arrietty
*2, 119,291 Gintama: Shinyaku Benizakura-hen Limited Edition
*3, *63,109 Mobile Suit Gundam Unicorn vol.3

Source: Oricon Youtaiju

szerencsére nem madoka az elsõ...:DD
Gintamanak is örülök mégha dvd csak....:D

Zomil
szvsz abbol a sci-fi kalozosbol is kisülhet vmi jo :)

LeventeV
Amagami SS, Another és Nisemonogatari így elsõre. Aztán hátha lesznek meglepetések.

Ruley
Télen valóban kevés a kiemelkedõen ígéretes, ezen a kettõn kívül még csak az Another és az Ano Natsu, de viszont ezeken kívül a legtöbb legalább kellemesen igényes, erõs közepesnek tûnik, szemben a legtöbb évaddal amikor a felérõl, kétharmadáról kapásból látszik hogy csak a hullámzó csöcsökrõl és a gügyögõ moe lányokról fog szólni.

Meg úgyis velünk marad télire a Mirai Nikki, a Persona 4, a Chihayafuru, a Bakuman 2, és a Guilty Crown.

Lelouch
Nem hiszem, hogy egy recap rész ennyire felbõszítené a nézõket. :D Az már más kérdés, ha a késõbbiekben esetleg rendszer lesz belõle.
LasDen
ünnepek ahogy alattam írták meg szerintem a nem elejétõl követõ nézõknek is jó...:D

Zomil
persze, h semmi szükség nincs recapra alapanyag van böven...csak gondolom ünnepek...meg kell a pénz aztán kiadtak egy ilyen költségkimélö részt...mondjuk sztem igy most kicsit ki is csesztek magukkal, mert nem hiszem, h a nézöknek nagyon tetszett a dolog...

Lelouch
A régi sorozat fillerei jók voltak pedig. Az újban meg egyelõre semmi szükség nem lenne se fillerre, se recap részre, több mint 300 fejezetnyi feldolgozandó anyag van, ráadásul nyár óta a manga is megy már újra folyamatosan, hiatus nélkül...

A Nisemonogatarit én is nagyon várom, de egy fecske nem csinál nyarat. :) Talán még a Rinne no Lagrange érdekes lehet, ha az I.G.-Xebec kettõs olyan látványt produkál majd, mint a Break Blade-nél. A többi egyelõre elég érdektelen számomra. A tavasziból viszont már így elõzetesen is biztosan érdekel 5 sorozat.
Zomil
ugy tudom a régi anime-ben meg filler volt ez a rész...az sem sokkal jobb :)

Nisemonogatari miatt nálam alapbol jonak számit a téli szezon, mert már nagyon vártam.
Another is nagyon jonak tünik, meg még van 1-2 másik ami érdekel :)

Lelouch
Recap epizód? Az kemény. A régi sorozatban nem volt ilyen, pedig ott még arra is lehetett volna fogni, hogy közel járnak a mangához. :D

Miért, a téli szezon jó lesz? A jövõ tavaszitól messze elmarad szvsz.
Zomil
Ez ugye most valami vicc(bár április 1. még messze van), h HxH-ba 12rész után egy recapot raktak be...hát most elég nagyot süllyedt a szememben a széria...

Lasden: valoban, de már most örülök, h az utána lévö is nagyon jo lesz :D

LasDen
elõtte még vár ránk egy másik szezonz...:D

Zomil
wow...de jo, h bleinkelted: Kore wa Zombie desu ka? Jigokuhen jáááj, hát akkor ez is egy király szezon lesz F/Z 2. évaddal :D
+Tasogare Otome X Amnesia

legalábbis igy elsöre ezek, de attol még a többi is lehet jo :)

Ruley
???
MAL és ANN szerint is április.

Egyébként ezt leszámítva eddig egész jól alakul a tavaszi évad.

Accel World,
Eureka Seven 2. évad
F/0 második fele
Kimi to Boku 2. fele
Medeka Box
Sankarea
Tasogare Otome X Amnesia
Space Brothers

Ezek mind jónak tûnnek.

Seth
Ez annyira kell mint egy falat kenyér <#wilting>

PSN ID.: Beegabor

IMYke2.0.0.0
Queen's Blade 3rd Season - 2012 Fall.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Zomil
wow C3 9. részének milyen jo már az OP-je, legalábbis nekem nagyon tetszik :)
lol, nem sürün mondok ilyet, de Kuroe-nek(az uj szereplönek) nagyon kellemes hangja van :)
amugy a komolyabb részek után ez megint egy vicces rész volt...mondjuk tetszett...

jajj, azok a hangok a fürdöszobábol :D

armageddon666
Boldog Karácsonyt! Akartam én is valami szép karácsonyi animés képet, de a legjobb amit találtam K-On! témájú, az meg volt már. :)

@

LasDen
csak fel akarok vágni :DD

Seth
Most a jogdíjadért kuncsorogsz ? :D

PSN ID.: Beegabor

LasDen
ezt a képet én csináltam (a feliratot ráírtam :D) tavaly karácsonyra a blogomra...:DD

biomage
Boldog Karácsonyt anime topik :)

remélem ezt még senki nem írta :D

Aktiv:ASUS PRIME H610M-E D4-CSM | INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GB | Chieftec GPS600A8

BEAST
Boldog Karácsonyt mindenkinek. :)

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."