Anime, manga és LN

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Zomil
Miniszoknyás ürkalozok 2. része után is tetszik még mindig. :)
Mondjuk mivel 26részes lesz, ezért kicsit lassan indul a történet, de elég kellemes sci-fi sülhet ki belöle, legalábbis nekem nagyon átjön a hangulata :)

Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"

LeWyTy
HELP Valaki.. 4:10tõl nem ismeri valaki? Már megõrülök!! Kerestem ost-t kerestem klasszikus-t de semmi<#falbav>
http://www.youtube.com/v/xhqu9vj0MTM&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB

?Dare ga baka? Watashi wa anata???JDM? ? ???Bippu Laifu ?? unkawaii.squad ??kmoji.style?

Malakai

(\__/) ( X.x) ( } . { )

LeventeV
A képen bejelölt poszter melyik animéhez tartozik?

--PC--PS3 Slim - PSN:LEVi-o_0

Zomil
mindenki ugy nézi ahogy neki megfelel :)

elsöre válaszolva, nem néztem át a hibákat, csak a japán szövegre is figyelek(jo a méhecskéset nem szurtam ki) :P
én már csak ilyen kis naiv vagyok, h megbizok azokban a forditokban akiknek a munkájával már egyszer elégedett voltam :)
a durva hiba ugyis feltünik(az emlitett halál/hazug), a kissebbek meg vagy nem tünnek fel(mint a méhecskés...ami szvsz azért hiába volt arcpálma félreforditás sokat nem változtat a dolgokon), vagy simán figyelmen kivül hagyja az agyam és a helyeset rakja be :D

Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"

Lelouch
*sigh*
-Hogyan nézted át a hibákat, ha csak ez az egy tûnt fel? Már azelõtt is volt pl. egy arcpirító sting-sing tévesztés, aminek során a csípés dalolásnak lett fordítva...
-Hol írtam én olyat, hogy az angol nem ferdít? A #51379-es hozzászólást kérném újraértelmezni, ha elsõre nem sikerült volna feldolgozni.
-Nem akarok tükörfordítást, de egy párbeszéd-centrikus sorozatnál már a megfogalmazás se mindegy szerintem, még ha a jelentés (úgy-ahogy) passzol is.

De mint írtam, nem állt szándékomban leminõsíteni a magyar feliratot, csak megjegyeztem, hogy ebben az esetben inkább az angolt preferálom, úgyhogy nem igazán értem ezt a kirohanást... :D
Zomil
jo persze elöbb van, de várni meg tudok, annyira nekem nem fontos, h 0day lássam egyböl azután, h kijött, ennyire azért még nem vagyok fanatikus :D
Hát az meg, h többségében jobb...ebben se vagyok teljesen biztos. Sok fordito egyrészt a japán szöveget hallja(és érti)+összeveti több angol fordito munkáját. Sztem igy jobb minöséget ki lehet hozni, mint 1-1 angol sub-nál. Persze ezt most igy általánosságban mondom.

LasDen
de többségében jobb és elõbb van mint a magyar...:DD

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

Zomil
én csak 1 hibát találtam benne ami el volt forditva, amikor Araraginak mondja Senjougahara, h nem halhatsz meg, mert én megvédelek, itt a magyarban a halhatsz meg helyett hazug volt irva. De mondjuk nem zavart, mert elég egyértelmüen lehetett hallani, h halhatsz-ot mond :)
A többi helyen meg nem volt nagyon hiba. Az meg h ferdités...jah...mintha az angolban nem lenne. A tükörforditásnak meg semmi értelme...nem lehet egy szöveget 100%-osan leforditani, de ezt csak olyan tudja aki gyakran fordit. De ha ennyire zavarnak a "ferditések" akkor ott az angol felirat(ami mellesleg néha szarabb, mint a magyar)

LasDen
am a crunchy 1080-as ripek csak sima upscale...?? kint 720-ba adnak szóval erre jutottam...:D
1 részt letöltöttem és elég nézhetetlen csíkos volt....

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

LasDen
http://www.youtube.com/v/T2iqTQ9xlRc&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB

Lelouch
Én viszont éreztem, és bizonyossá is váltak miután megnéztem az angol szöveget.
Máté94
Nem éreztem ferdítést sehol.<#idiota>
Lelouch
Ja, meg az egyik wall of text le volt fordítva, ami az angolban nem. :) Viszont az angol szöveggel valahogy több dolog átjön, és kevesebb a ferdítés.
Lelouch
100%
Amúgy itt van még egy kis bónusz Shinobu, ez is biztos cenzúrázva lesz... :D (egyébként a cikkben szereplõ képeknél maradva, Kanbaru itt is ki volt takarva könyvekkel, ha jól láttam 2ch-on...)
LeventeV
?

LasDen
nem csak hogy leveszik...teljesen új animét fognak arra csinálni...:D

Máté94
Nekem nem volt semmi bajom, még a 0.5 ms texteket is lefordította. És, még úgy érthetõ is volt, úgy egészében a rész, hogy mire akartak vele kilyukadni.
LeventeV
Gondolom a blu-ray kiadásról már leszedik.

Lelouch
Így egy hét késéssel sort kerítettem a Nisemonogatari elsõ részére. Hozza a megszokott színvonalat. :) Viszont a Crunchyroll nem fordítja a wall of text-eket? Az OP után volt kettõ...
A múlthéten általam felvetett témával kapcsolatban, nem leminõsíteni akarom a magyat feliratot, de így az elsõ rész alapján, ennél jobban preferálom az angolt.
RelakS
miaszarez?!
nem bufferel, ha nem megy a lejátszás O_O

sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE

Lelouch
Amúgy új OP van, szóval itt is követik a Bakemonogatari-nál megszokott trendet.
Jah és az epizóddal kapcsolatban azt írják az LN-t ismerõk, hogy a Nadeko-s részbõl meglehetõsen sokat kivágtak, ilyen áron pláne kár 11 részbe sûríteni...
Zomil
jah igen :)

Lelouch
link

Sokat azért ne várj, csak néhány pillanat van benne ebbõl a jelenetbõl.
armageddon666
és link a PVrõl? xD

@

Lelouch
2ch-on láttam. Ilyen könyves cenzúrát használtak. +1
Zomil
link? :)

Lelouch
Köszönettel tartozom a SHAFT-nak, hogy Kanbaru egy bizonyos jelenetét belerakta a PV-be, mert a Nisemonogatari 2. részében már cenzúra áldozata lett. :D
PetruZ
Tegnap este néztem én is, a monszteres része kevésbé bejövõs, ettõl függetlenül még nézõs. :)
LasDen
hosszú pihenés után, amit a gépen töltött megnéztem az Onigamident...azt kell mondja csalódtam. nem ezt vártam...
kezdjük ott, hogy a fõszereplõ nélkül is ugyanaz a film lett volna. ha nem jobb...egyszerûen súlytalan a karaktere és semmit nem tesz hozzá a filmhez az hogy folyton nyavalyog. a legeslegvégére sikerül össze szednie magát, de az már késõn van. persze ekkor volt a film egyetlen igazán értékelhetõ küzdelme. de "szerencséjére" nem csak õ súlytalan, hanem a többi karakter sem tud felnõni a filmhez. a fõgenya is egy kis pondró 0 jellemmel....és erre még rátett egy lapáttal, hogy hangok terén is leszerepelt a film. valsz csak akkor nézném újra, ha szinkronos lenne, simán dobna egy picit a több játék rajta. a sráccal nem voltak bajok õ jól adta meg néhány apró mellék hang, de a többiek nagyon alul teljesítettek.
egy sokkal sötéttebb, keményebb, ütõsebb filmet vártam, mint amit ez a poszter is sugallt nekem...

Ruley
Képrõl meg leírásról ez az Inu x Boku ez ilyen shoujo-szerû dolognak tûnt, lány POV fõszereplõvel, bishie fiúval, meg minden, és tényleg olyan is, de közben az ilyen Shana mûfajú fantasy-kra is hasonlít.

Érdekes kombináció. <#eljen>

http://myanimelist.net/animelist/Alterego-X

IMYke2.0.0.0
Kegyetlenül nagy felüdülés a mostani modern karakter design mellett ez a Giniro no Olynssis (AniDB):

Annak ellenére, hogy mecha, azt hiszem, beszerzem a teljes sorozatot - az elsõ rész online megtekintése után.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

LasDen
ez a thermae romae nagyon klassz...:D jókat derültem ezen a pár percen és a flash animáció is egész jó. azt hiszem megvárom tavasszal a filmet és utána belekezdek a mangába...:D

de egy normál sorozat se lenne rossz :D

biomage
ha nézni akarsz jó hentait nézd meg a tsf monogatarit, abban nem fogsz gurot látni, ezt meg felejtsd el, ez a hentai nagyon negatívba fog csúszni a kövi részben, jobban mint a bondage game, az legalább pozitívan volt negatív :)

Aktiv:ASUS PRIME H610M-E D4-CSM | INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GB | Chieftec GPS600A8

Euphoria

avagy ha egy anime rendezõ megnézi a Fûrész-t.

Hõsünk és még 5 csak egy hófehér szobákból álló ház?-ban ébred fel és egy hang a játszani hívja õket. Elsõre persze nem hiszik el a dolgot de egyik társuk brutális halála ráébreszti õket hogy itt bizony nem babra megy a játék...

Az alapötlet érdekes és mivel ez egy hentai ezért persze szex is van benne de nem viszik túlzásba. ( Legalábbis most még. )
Zomil
ehh :DD

Lelouch
Nunally in Wonderland

Jaj... :D
dat ass
IMYke2.0.0.0
<#lookaround>

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Lelouch
Seiyuu? Az Ali Project énekese nem az.
LasDen
ezt úgy írod mintha valami nagy titokra jöttél volna rá :D

Máté94
Ahogy Kaibutsu Oujo ED-jét is, Another OP-ját is ugyanaz a seiyuu énekli, nagyon érzõdik. :)
Lelouch
Más lényeges bejelentés nem volt.
LasDen

LasDen
oké...még jöhetne 1-2...:D

Lelouch
Ja, mára be volt harangozva hogy jönnek majd bizonyos bejelentések.
LasDen
király...geass nap van vagy mi?? :D

Lelouch
Több részes lesz, csak az elsõ epizódot elõször mozikban adják majd, a többirõl egyelõre nincs hír.
LeventeV
Csak movie lesz? Azt hittem sorozat. :(

Lelouch
Code Geass: Bōkoku no Akito to Screen in Theaters This Summer

Remélem nem húzzák majd el sokáig a BD-kiadást... Azért még idén szeretném látni. Új hír még, hogy lesz Nunally in Wonderland OVA is, de az annyira nagyon nem hoz lázba. :D