Anime, manga és LN

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

qtab986
A Ghost in the Shell Stand Alone Complex 26. részében van egy jelent.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Mr. Serano a mélygarázsban az autója kilincsét húzza és abban a pillanatban egy zümmögés hallatszik. Valamikor kiderül, hogy akkor mi történt vele?

LasDen
ebbõl kitalálni...

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

LeWyTy
Help.Ez miben van? (persze a zenére gondolok és nem a 8bitesre hanem az eredetire)[nagyon ismerõs<#falbav>]

?Dare ga baka? Watashi wa anata???JDM? ? ???Bippu Laifu ?? unkawaii.squad ??kmoji.style?

Ruley
Mert ez a japán variáció elnevezése, angolul ez a kifejezés csak anime feliratokban szerepel. Az angolok maguk is csak a spin-the-bottle, a Simon Says, és a Truth or Dare változatokat ismerik.

http://myanimelist.net/animelist/Alterego-X

Zomil
érdekes, még nem találkoztam ezzel a King game-el, mondjuk ami furcsa, h google-ön se igazán találtam rola semmi :S

Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"

Zomil
hát a berakott mondat lényege olyasmi, h Tsukihi mindig azt a szerepet veszi fel, ami az éppen aktuális megjelenéséhez illik. szoval a megjelenése becsapja az igazi valodi karakterét, de a karaktere nem "árulja el" a megjelenését. nem igazán tudom jobban megfogalmazni 😊

Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"

IMYke2.0.0.0
A "goodness" sehol sem jelenthet istennõt. A plusz "o" és "n" egyszerûen nem nézhetõ el.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Ruley
Ja, ebben a kontextusban egyértelmûen "jóság" vagy "igazság". Talán valami olyasmi hogy "Nekünk nem csak igazunk van, mi magunk vagyunk az Igazság". Fõleg hogy itt ilyen megalomániásan is hangzottak, mint anno a Death Note-ban hogy "Kira is justice" - "Kira az Igazság".

Egyébként a King Game szerepelt az Ano Natsu 2. részében is. Szerintem az egyszerûség kedvéért lehet "Simon mondja".

Lelouch
Az angol feliratban ki volt írva, hogy mi a King Game. Amiért írtam hogy nem jó fogalom rá az Üvegezés, az az, hogy pálcákat kell húzni és nem üveget pörgetni, nem hiába volt Nadekonál is két pálca. De majd a Persona 4-ben fognak ilyet játszani elvileg, úgyhogy majd meglátod. 😊

A goddess az istennõ, de a goodness az már nem szvsz. 😄 Fõleg ebben a koncepcióban: "We aren't the good guys. We're goodness itself, Onii-chan."

A mondat:
LN fordítás: "No matter what Karen may say, she is the same inside as she is outside, but Tsukihi's appearance betrays her character -- it's key that her character isn't betraying her appearance."
horriblesubs: "Tsukihi's appearance belies her true nature. But what's important is that her true nature does not belie her appearance."
Zomil
valoban, azért irtam, h végülis istenségként is van használva. bár gondolom a mondat nem káromkodás volt amiben istennönek van forditva... 😄

Ruley
A "goodness"-t a "goddess"-el keverték, az jelent istennõt. A goodness az szó szerint "jóság"-ot jelent, csak káromkodásban használják a "God" helyett enyhítésként, úgy mint magyarul a "baszd meg" helyett a "bammeg"-et.

Zomil
felölem a King Game bármi lehet, mert némi google-özés után sem jöttem rá mi a franc lehet... 😄

a goodness meg istenséget is jelent, szoval istennö belefér...

de valoban, egy lektor sokat dobna a feliraton 😄

Melyik mondat volt az?

Ruley
Nem különösebben, inkább olyasmi mintha egy otaku-anime stílusú Usagi Drop lenne, a családról, az egymásra utaltságról, meg ilyenek.

Diszkrétebb, mint mondjuk a Kodomo no Jikan. Inkább olyasmi mint mondjuk az Astarotte no Omocha, annak is az alapleírása nagyon perverzen hangzott, de aztán a kivitelezésében még amennyi tipikus fanservice volt is, az is inkább a felnõtt szereplõkkel.

Amúgy Lancer folyamatos meghalásai a Carnivalban onnan erednek hogy ...

Eddig még egy Grálháborút sem sikerült túlélnie. De nem csak neki hanem ha más Lancer kasztú szolgát idéztek az is meghalt a háború közben. Egy szóval ha Lancered van jobb ha azonnal fõbelövöd magad. 😊
Lancer a Fate/Stay Night Kennyje. 😊
Lelouch
De hát nem is volt tánc az ED-ben, mint ahogy azt Mayoi elõrevetítette az elsõ részben. 😄
Amúgy a 2. részben volt egy mondat, amit nem igazán tudtam dekódolni(még az LN fordítás se segített), így csak belenéztem a magyar feliratba. Sokkal okosabb nem lettem tõle(...), viszont a King Game az nem Üvegezés, a goodness pedig nem istennõ... 😄 Mást nem néztem, ezeken is csak megakadt a szemem Aegisub-ban. Szó mi szó, egy lektor nem lenne rossz.
LasDen
szegény Lancer...a Carnival mottója is lehetne; Lancernak vesznie kell!

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

Zomil
shaft jöhet bármilyen mennyiségben... 😄

RelakS
Omg, ez is beteg egy sorozatnak tûnik <#idiota>

Papa no iu koto o kikinasai! (Fogadj szót apádnak!)

sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE

LasDen
beteg epizódokkal én a helyedben nem érintkeznék...még megfertõzik a gépet és mindenféle shaft õrület (pl a c meghajtó szájat növeszt és befalja a biteket) terjed el a vinyón...elég durva lehet...

Zomil
Nisemonogatari 2. része ismét csak beteg volt... 😄
Az OP és ED nagyon jo volt!

A Highschool of the Dead manga omnibus ( 4 kötet egybnen és színes ) verzióját megvette már valaki? Mi a vélemény róla? Nekem jobban tetszik a sima mangás fekete-fehér ábrázolás de azért érdekelne hogy sikerült, valamint hogy tartalmaz e extrákat.
IMYke2.0.0.0
A "Promised..." melankolikusabb volt. Szerintem, mindkettõ szép volt.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

LasDen
nah hoshi wo ou kodomo megnézve....tetszett, de a promised place jobb volt..

Zomil
😄

LasDen
jah

Máté94
Another Misaki-ja? 😄
LasDen

Máté94
Én is! 😄
LasDen
a szezon 2 mechája...

Rinne no lagrange 2 rész után
történetileg egyik sem túl kiemelkedõ, eléggé egyszerû alapokra építenekm de azt hiszem ebben ez jobb (lévén hogy az aquarion a régi újrázása). a hátterek és a robotok szépen néznek ki, a robók elég érdekesen vannak megtervezve, de tetszik. az elsõ részben volt néhány szar zene választás, de a 2.-ban már nem találkoztam ilyennel. a fõszereplõ lány nem rinyál túl sokat csak amennyit kell és csinálja/próbálja tenni a dolgát. a harcok is jók voltak, bár mintha túl rövidre lettek volna vágva.

Aquarion EVOL 3 rész
A történt a korábbi sorozat kvázi újra mesélése csak más szereplõkkel. ez nem gáz, de kicsit szomorú 😄 viszont sokkal szebb a Rinnenél, bár a robotok néha nagyon 3dsek. igazából minden tök klappolt, de volt egy transformerses power rangerses feelingje az elsõ résznek. valahogy picit gagyinak éreztem, de tetszik, mert élveztem a 3 részt. jókat röhögtem, mondogattam közbe a magamét, tök fless volt 😄
próbálnak mélységet vinni a storyba de nem hiszem, hogy ez az a sorozat lesz...

még megfontolom az eredeti megnézését..😄

Zomil
hát a Studio M-esre én is gondoltam 😊
meg én arra gondoltam, h a csaj valahogy a halott lány leszármazottja, szoval, h nem halott vagy szellem, csak egyszerüen az osztály igy halottnak tekinti

LasDen
valahol írta valaki...
hogy az osztály halottnak van tekintve és hogy a srác is a halált szimbolizálja....
ja meg hogy a Studio M...mint Misaki(?)...
nemtom lehet benne valami...vagy csak fasság...😄

Zomil
Another 2. rész...dat cliffhanger 😮
Basszus nagyon durva munkát végeztek akik a hangokat rakták össze...nem sürün fordul elö velem, de rendesen kiráz a hideg a sorozat közben...azok a géphangok meg nagyon durvák... 😄
Nem gondoltam, h egy anime lehet ennyire hátborzongato... 😄

Mondjuk azt nem igazán értem, h most el akarták magyarázni, h mi a helyzet, erre meg a többiek lebeszélik...WTF...pedig végre megtudhattuk volna, h mégis mi a tököm ez az osztály...kezdek egyre kiváncsibb lenni, h mi a francért titkolozik itt mindenki és miért nem meri senki elmondani a gyereknek a dolgot...meg aztán itt van Mei is...

LeWyTy
#51458 így már érthetõ<#nevetes1>

?Dare ga baka? Watashi wa anata???JDM? ? ???Bippu Laifu ?? unkawaii.squad ??kmoji.style?

Zomil
FMA-nál az elsö kb. a történet feléig követi a mangát, utána teljesen más fordulatot vesz(mert ekkor még nem volt befejezve a manga), az uj viszont teljesen a mangát követi.
TTGL-böl nem tudom mit találtál, talán a filmekre gondoltál, ugy tudom ott történik máshogy 1-2 dolog.

armageddon666
??? Micsoda? 😄 TTGL-bõl mit találtál?

FMA-nál meg van a régi, ami sok helyen eltér az eredeti storytól, és van a Brotherhood, ami egy mangahû adaptáció.

@

LeWyTy
Am az miért van hogy van olyan anime amibõl 2 is vagy több is van és csak kicsiben térnek el egymástól?
pl FullMetal Alchemist vagy most találtam a Tengen toppa Gurren laggan nak is alternatív verziót... de gondolom van még.

Malakai
Elsõ részben nem sok mecha van még. 😊

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Zomil
"izgul a szemkötõre mint zomil" <#idiota>

Lelouch
Én az US-tõl a Rinne no Lagrange-t várom már. Néznék már egy kis mechát. 😄
Máté94
US siethetne már. 😄D Egyik kedvenc az új szezonosak közül. 😊
Szerintem ne várj komoly magyarázatot. Max. a végére. 😊
LasDen
ez az another jó lesz csak egy icitpicit pörgethetnének rajta, mert megalszik a tej.....
viszont frusztrál, hogy a srác megy a lány után mint egy kutya, de hogy miért azt õ maga sem tudja...elmondhatnák, hogy miért...esetleg szerelem elsõ látásra, izgul a szemkötõre mint zomil vagy mittomén...persze lehet, hogy a nagy megfejtés része lesz, hogy miért érdeklõdött iránta ennyire...de korrekt volt. csak ne akarnák a legszimplább jelenetet is nyomasztóvá tenni....😄

Lelouch
Valami HQ változatot azért még megnéznék belõle, még mindig csak ez kering a neten, amit egy stream-bõl mentettek le.
Zomil
hogy lehet egy egész jo trailert egy idiota zenével elbaszni... 😄

PetruZ
Hm, a Symphogear 2. része után nagyon Madoka-érzésem lett (az elsõ rész elsõ fél perce kezd értelmet nyerni).
Lelouch
Jah, annyi már látszik, hogy CGI mechák lesznek, lesz egy lehetséges geass használó, meg egy Luluko... 😄
LasDen
egy tökéletesen elbaszott elõzetes....legalább látni lehetett hogy miféle lesz....😄

Lelouch
PetruZ
Papa no Iukoto o Kikinasai (aka. "Papakiki"): Az új év elsõ OreImo-szerû lolicon-marhasága, "kicsit" bonyolultabb családi hálóval, és az alaphelyzet is érdekesnek tûnik, szóval biztosan nézem tovább. 😊
Zomil
nem véletlen tettem idézöjelbe 😊