72811
kep
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]

Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
  • TBTPumpa
    SAO Anime vs LN:
  • PetruZ
    Hohó, hét év várakozás után jövő áprilisban végre jön a Kingdom 3. évada. Egyelőre többet nem tudni, még azt sem, milyen hosszú évad lesz (az első kettő 38 és 39 részes volt). A manga még mindig megy, a 620-valahányadik résznél tart éppen, az eddigi két évad kb. a harmadát fedte le...
  • TBTPumpa
    A csajok civakodása alapján simán ez volt a legjobb SAO rész - már, ami az Alicization-t illeti:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

Ahogy Alice húzza Asuna agyát az valami zseniális...
    Konkrétan felnevettem azon a részen, amikor Asuna elkezdi, hogy Kirito hozzá tartozik, majd ugyanezt mondja Alice is. Az a szemmel verés Asunától haláli!
    És amikor Alice arra kéri Asunát, hogy mondjon el mindent, amit tud Kiritoról, meg arról, hogy neki miért olyan fontos a fiú sorsa. Erre Asuna azt mondja, hogy ez egy eléggé hosszú történet lesz...

Az egész évad legmeghatóbb jelenete:

Nagyon értenek az érzelmek megjelenítéséhez és átadásához.
    Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2019.12.14. 21:15:31
  • TBTPumpa
    Én is megadom a módját. Épp ezért szabadítottam fel szombat estéimet az aktuális szezon első része óta.

Életem egy képben - Shinkai filmjei és LiSA dalai egy boltban:

Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2019.12.14. 20:05:02
  • Nagydög
    En peldaul a NAS-omat hasznalom letoltesre. A media lejatszo kozvetlenul arrol jatszik le. Meg azon megy a Netflix es Crunchyroll is.
  • Trucker39
    Kinek hogy. Nekem például a SAO szerda estére van betervezve. Vasárnap ugyan a másik anime nézős estém, de nem mindig tudom beszerezni addigra feliratosan.

Szerencsére nem romlik meg. A Spoiler-s helyeket meg addig elkerülöm.

Tudom, egyszerűbb lenne gyorsan számítógépen vagy mobilon (még nem próbáltam) megnézni, de én megszoktam adni neki a módját.
    Négy történetet követek egyszerre és azokból nézek meg egy-egy részt. Minden részt letöltök, átmásolom a média lejátszóra, majd nagyképernyős TV-n, kihangosítva megnézem. Kényelmesen a TV nézős helyemen elterülve. Bekészítve mellé a behűtött sört és a frissen pattogtatott kukoricát.

Volt már olyan történet - Higurashi no naku koro ni egy-egy része például - hogy megmaradt a kukorica és a sör is a történet végére mert elfelejtettem fogyasztani közben.
    Utoljára szerkesztette: Trucker39, 2019.12.14. 15:44:31
  • TBTPumpa
    Már csak órák kérdése az egész...

• Trucker39
    Még nem láttam a történetet. Hamarosan sort kerítek rá.

Valami szép anime bannert azért tehetnétek ki, akinek van hozzáférése. Mindjárt otthonosabb lenne a hangulat. Az sem lenne baj, ha időnként változna a kép.
  • RelakS
    Igen, 1:25-nél van a kép
  • Trucker39
    Jó a kép.

Ha erre gondoltál, akkor Videa-n megtaláltam.

Laputa -Az égi palota
    Utoljára szerkesztette: Trucker39, 2019.12.13. 20:17:41
  • RelakS
    Én csak a logóban lévő betűlevesből indultam ki.

Az arcom, amikor rákeresek Google-ben arra, hogy Laputa, de azt hozza találatnak, hogy "la puta madre"

Utoljára szerkesztette: RelakS, 2019.12.13. 18:57:18
  • TBTPumpa
    Nem nagy ez a világ:
    TBTPumpa = TBálint = TBT
    Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2019.12.12. 11:35:32
  • PetruZ
    Köszi! :)
  • TBTPumpa
    Hivatalos promókép:

Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2019.12.12. 11:26:51
  • TBTPumpa
    1-2 némileg szpojleres kép a szombati SAO epizódból:

Ahogy gondoltuk... Asuna egyből megy Kiritohoz.

Igazi cicaharc lesz itt:

Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2019.12.12. 10:43:08
  • biomage
    mikor változott meg a topik neve? Oo

ah nem fontos :D látom D
    Utoljára szerkesztette: biomage, 2019.12.12. 03:39:54
  • RelakS
    Done :)

CSOCSO: leginkább a fejlécet kéne szerintem karbantartani. Régen volt banner is, de ha jól emlékszem, a forrás szerver felszívódott, ezért kiszedtem. Lehet, hogy ez a szögegyszerű is elég itt sokaknak, de miért ne pimpelje a házigizda? :) Sajnos nekem valahogy már a melós C# tanfolyás is valahogy elrepül a fejem mellett

Szóval, CSOCSO és TBTPumpa (TBálint? )
    Hirtelen TBT-re gondolnék, mert legalább többségünkkel azonos időzónában lakik, vagy csak nem tudok az ellenkezőjéről.
  • PetruZ
    Mindenkinek vannak ilyen megfoghatatlan dolgai, amit mások nem igazán tudnak hová tenni. A mostani szezonból pl. nekem ilyen a Babylon, vagy a Rifle is Beautiful. Objektíve össze sem hasonlítható a kettő, számomra mégis a szezon meglepetései. Előbbi még csak-csak érthető, mert embertelen jó és okos pszicho-thriller, ami méltánytalanul kevés figyelmet kap, de a RiB még számomra is megmagyarázhatatlan. :)
  • Nagydög
    "...a Mostani szodaval elmegy de kozel nem vagyok akkora rajongoja mint a legeslegelso sorozatnak. Az szerintem kozel 10 pontos volt. ( Legalabb is anno annyira tetszett)"

Erdekes dolog az izles. A "kozvelekedes" a hardcore anime rajongok kozott, hogy a SAO gagyi. En vegigneztem az elso ket szezont es hatarozottan elveztem. Majd valamivel kesobb belefutottam egy eleg lehuzo kritikaba es pontrol pontra kenytelen voltam bologatni, hogy "Ja. Tenyleg ugy van."
    Sz'al azt gondolom, a SAO "objektiven" eleg gagyi, en meg szeretem.
  • CSOCSO
    Nem kell annyira hazigazda ide. A filmes topikba is nagyon ritkan kell torolnom barmit is. Neha elfer 1-1 intro zene belinkelese de mar 2 hete tobb zene van a topikban mint anime. Engem pl tok nem erdekel. Nem olyan nehez neki masik topikot nyitni.

mas: Dr. Stone-t is dobtam mar nagyon regen. Egyaltalan nem zaklat. ( 11ik reszt lattam utoljara)
    ReZero se tetszett igazan.
    Kb az osszes mostani Sword Art Online gagyi. A rozsaszines kislanyos szar volt. a Mostani szodaval elmegy de kozel nem vagyok akkora rajongoja mint a legeslegelso sorozatnak. Az szerintem kozel 10 pontos volt. ( Legalabb is anno annyira tetszett)

Rising of the shield hero neha poen volt. That time I got reincarnated as a slime is jo volt neha. Neha meg nem annyira.
    Promised Neverland nagyon jol kezdodott de ultra gaz volt a vege fele.
    Darling in the FRANXX volt talan a legeselyesebb arra, hogy az elmult idok legjobbja legyen. kb a sorozat feleig nagyon kiraly volt es nem is mecha-k meg az akcio miatt mert az szerintem keves volt de a rejtely nagyon jo volt nomeg 02 olyan waifu volt hogy csak na.

Attack on titan? My hero academia? Elso season-t mindkettobol vegigszevedtem. Bele-bele kukkoltam mindketo masodikjaba de nem zaklat egyik sem. Sot az AOT egyenesen felidegesit mert mar nem ertem mi a fasz van.
  • Trucker39
    Kis összefoglaló.

Remélem, még elfér itt.

(Ha mégsem, kérem törölni, vagy figyelmen kívül hagyni.)

A Kimetsu no yaiba nekem kifejezetten tetszett. Kicsot sok volt benne a felesleges vicceskedés, de azért voltak benne komoly dolgok is a maga módján.

A zene meg kifejezetten minőségi volt. A magas szintű op és endingen kívül volt egy nagyon jó külön befejező ending is.
  • Nagydög
    Na ez az, amit egyszeruen nem birtam elviselni es az elso szezon kozepe tajan dobtam. A Subaru gyerek annyira idegesito volt, hogy magam is agyon akartam verni idonkent.

Az en javaslataim a szezonra:
    Dr. Stone

Hataage! Kemono Michi - Telibe orultseg, bar egy kicsit kezd szetesni az utobbi par reszre.

Shinchou Yuusha - Jajj. Nagyon jajj!

Honzuki no Gekokujou - Kifejezetten erdekes isekai(amugy az elobbi ketto is az, csak az elborult verziobol)

No Guns Life - Nagyon shounen cyber-noir a Mad Housetol.

• TBTPumpa
    Mindenki rémálma jövő tavasszal visszatér!

ReZero 2. évad:

Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2019.12.10. 11:05:51
  • TBTPumpa
    Köszönöm a bizalmat, a pincérlányért pedig külön köszönet!

A Demon Slayer tényleg nagyon jó. Ha kicsit visszavennének a vinnyogásból és idétlenkedésből simán minden idők egyik legjobb anime sorozata lenne, de így sem rossz.
    A testvéri szál nagyon jó, a karakterek szintén jók, a karakter és jellemfejlődés szintén zseniális, az ellenfelek és azok motivációi is nagyon jól vannak megírva és a látvány és animáció is nagyon rendben van. Nagyon kellemes meglepetés volt számomra, várom is belőle a mozifilmet - bár, mire nézhető Blu-ray lesz belőle, már 2021-et fogunk írni.
  • PetruZ
    Én Csocsót javaslom gazdának, ha a filmes topik mellett elvállalja. Emellett (újra) felvetném, hogy nevezzük át a topikot "Anime, manga és LN"-re, mivel ezek elég szorosan összetartoznak és megszólíthat másokat is, akik eddig nem vették észre. Az op/ed zenék és társaik is elférnek, csak nem az a rajongás, ami kifröccsent belőle, szvsz... :)
  • CSOCSO
    Demon Slayert ajanlanam. Szerintem utobbi idok legjobb cucca. Gyonyoru dizajn. karakterek es a sztori is fasza
  • Trucker39
    Én meg néhány hete felfedeztem magamnak Hayao Miyazaki munkáit és most szép sorban pótolom az elmaradásomat. Kár lett volna, ha kimaradnak az életemből.

Topik őr feladatra meg TBTPumba a legalkalmasabb.

Saját magát is tudja moderálni ha túl sok képet tölt fel ide a pincér lányról.
  • RelakS
    Ha már itt tartunk: Az utóbbi időben annyi animét nézek, hogy ha elveszteném az összes ujjamat, akkor is meg tudnám rajtuk számolni. (bezzeg a youtube... :D )

Van valaki, aki úgy érzi, át tudná venni a topik őr feladatot, és még a fejlécet is karban tudná tartani?
    Aztán majd kidumáljuk, ki az, akit mindenki más is elfogad :)
  • ximix #71141
    Csinálj egy topikot neki, szerintem RelakS al és a topliklakokkal meglehet beszélni, hogy ide a fejlécbe egy hivatkozást betegyenek róla.
    ------------------------------------------------------------------------------------------
    Amúgy valami csoda képet nem akartok a topiknak vagy így is jó ?
  • TBTPumpa
    Jogos, túllőttem a célon én is.
    Azt gondoltam, elférhet itt, lévén Anison (anime song - anime music) előadókról van szó és nem kizárólagos és klasszikus J-POP formációkról, de akkor a továbbiakban mellőzve lesz ez is.

Bocsánat!
    Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2019.12.09. 21:22:09
  • Seth
    Én már ezer éve nem nézek animéket, egyedül Attack On Titan-t követtem nyomon amíg futott, folyt köv. csak jövő ősszel
    Viszont a Beastars most baromira bejött, tudom ajánlani, már az openingje is elragadó
    Nem csak furryknak :D

• PetruZ
    Badarság, elég sok nézhető futó anime van most. Egyetértek Csocsóval, ez itt már k* sok, ami megy.
  • cateran
    A jelenleg futo animek tulnyomo resze egyszeruen 1 kalap szar....Nincs mirol beszelni ezekkel kapcsolatban...imho...
  • LasDen #71136
    totál elfér...
  • CSOCSO
    Nem azert de nem akartok valami kulon topicot nyitni? Felig-meddig halott volt az anime topic de az elmult 2 hetben semmi mas nincs itt csak Lisa meg tarsai.
  • TBTPumpa
    Idehaza ezt cenzúrának hívják. Aki, vagy, ami nem tetszik, azt félrelökik az útból/úgy állítják be, mintha nem is létezne.
  • Malachit
    Nem földel tette egyenlővé, hanem eltüntette Helyettük csinált szép északi fényt az égre :D
  • TBTPumpa
    Látom, azért megadják a módját:

Eléggé igényes kiadvány lesz.
  • TBTPumpa

Na jó. Ilyet, hogy lehet szerezni?
  • TBTPumpa
    Új videjó:

Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2019.12.09. 11:02:57