72793
kep
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]

Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
  • RelakS
    2001-es az 59. hozzászólás, a többi meg törölve van
  • DasIsFuck
    20 éves a totyik vagy mire gondolsz?:D
  • ximix #71349
    Hát akkor, Boldog 20.-at !

Akkor induljon a "buli"

YT lista
  • PetruZ
    Somali to Mori no Kamisama: A gólem az erdőben élt már évezredek óta. Csendben és érzelemmentesen megfigyelt mindent és nem avatkozott bele a természet törvényeibe. De egy nap egy magányos embergyereket talál, aki apának szólítja őt. Útnak indulnak az értelmes szörnyek lakta nagyvilágba, hogy megkeressék az embereket, akik már vagy száz éve eltűntek...
    Nem tetszett annyira, mint amennyire már fel van értékelve egy rész alapján. A világ elég fantasztikus, valahogy mégis üresnek, másolatnak tűnt, mintha mindenki csak utánozná, amit az emberek csináltak régen.

Ezzel részemről elfogytak a bejelölt sorozatok, most elég keveset néztem meg. Ami maradt, az OVA, vagy film, ezek majd később jönnek úgyis. Még nem kaszáltam semmit, de meglátjuk, vannak esélyesek. :)
  • PetruZ
    Kyokou Suiri: Hat évvel ezelőtt egy kislányt elraboltak a szellemek (yokai) és az egyik lábáért és szeméért cserébe istennőjükké tették, aki rendezi a vitákat köztük és megoldja a problémáikat. A lány aztán szerelmes lesz egy idősebb, egyetemista fiúba, aki kissé... furcsa. Nem véletlenül...
    Az elején nem tudtam hová tenni, miről fog szólni, de a vége elég érdekes lett ahhoz, hogy kíváncsi legyek a folytatásra. Nem romkom, inkább romantikus dráma, ami némi rokonságot mutat a Natsume-val, csak valamivel komolyabb hangvételben.
  • TBTPumpa
    Szintén. Japán hang és angol felirat. Szerencsére az eredeti Japán kiadáson itt is lesz gyári angol felirat (mint a Kimi no na wa esetében). Az angol szinkronos verzióra pedig augusztusig várni kell (mármint a Bluray verzióra).

Kimi no na wa-ból is ilyen kiadásom van, szóval jól fog mutatni mellette majd az új film:

Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2020.01.11. 20:40:35
  • LasDen #71345
    mégis a többségük nem tud belőle megélni. És ráadásnak még mindenki seiyuu akar lenni, csak hogy tetézzük a gondokat...
    Utoljára szerkesztette: LasDen, 2020.01.11. 20:33:37
  • Nagydög
    Igaz. De ezzel egyutt is az eredeti japan hang annyira jo, hogy egyszeruen egy nagyon jo idegen szinkron sincs altalaban pariban vele. (Vagy csak az en fulem allt ra nagyon.)
    Valoszinuleg koze lehet hozza, hogy seiyuu-nak lenni japanban komoly dolog es hasonlo rajongotaboruk van, mint a mindenfele idoloknak.

Trucker:
    Egyetertek, bar az okkal nem. En nem erzem szentsegtoresnek, csak legtobbszor(!) olyannak, mintha az olcso kinait venne az ember valamibol. De van mikor teljesen megvaltoztatja az eredetit egy jo szinkron: A Ford Fairlane eredeti angol nyelven messze nem annyira utos, mint magyarul Nagy Fero hangjan.
  • Trucker39
    Csakis japán nyelven, felirattal. Máshogyan nekem szentségtörésnek számít.

Nagyon jó példa erre a Violet Evergarden történet. Van egy videó, ahogy a különböző nemzetiségű szinkron színészek próbálják visszaadni Violet hangját, személyiségét. Finoman fogalmazva is szörnyű élmény volt számomra megnézni. Komolyan elgondolkodtam rajta, hogy kiugrom az ablakon. Igaz földszinten lakom. Ettől függetlenül sokkhatásként ért a dolog.

Kicsit olyan ez számomra, mint egy festmény, vagy zenemű. Ha bemutatják másik országban, akkor ott valaki hozzápingálna, vagy itt-ott bele szerkesztene a zenébe.

Ezért mindegyiket feliratosan, ha beszerezhető úgy.
    Utoljára szerkesztette: Trucker39, 2020.01.11. 18:28:30
  • LasDen #71342
    mivel az amerikai szinkron piacon vannak az A-listás színészek, akik a Ghibli és Sinkai filmeknél vannak jelen. Vannak a Joe DiMaggio, Troy Baker, Nolan North féle felső kategóriás hangok, akik szintén csinálnak animét is, de nem a fő profiljuk. És vannak az alsó kategóriások, akik néha az itthoni OKJ-s szinkronhangokkal vannak egy szinten. És többségében ők csinálják az animéket. Másrészről, mint itthon, ez ott sincs megfizetve. Arról nem is beszélve, hogy van aki LA-ban, van aki Texasban, a harmadik meg New Yorkban veszi fel a sorait...
  • Nagydög
    Igenyesen megcsinalt szinkronnak tunik, igy aztan csak az "eszembe se jutna" kategoriaba esik.
    A Crunchyroll igyekszik angol szinkront is csinalni egy csomo animehez. Na azokrol idonkent a hazai VHS idoszak korai, narratoros filmei jutnak eszembe.
  • TBTPumpa

• TBTPumpa
  • Trucker39
    A Frozen 2-ben simán elférne.

• PetruZ
    Három rész alapján is elég so-so...
  • PetruZ
    Runway de Waratte: Egy osztályba jár egy "hibás", azaz alacsony, de amúgy szép és jó kiállású, gazdag hátterű modell lány és egy amatőr, jelentéktelen, szegény, de a ruhákhoz meglepően jól értő fiú, akik a középiskola évei alatt gyakorlatilag nem is beszéltek egymással. De egy véletlen találkozás felforgatja mindkettőjük életét és elhozhatja titkos álmaikat - de addig még hosszú és rögös út vár rájuk...
    Szóval egy meglehetősen egyedi, a divatszakmáról, a ruhatervezésről és a modellkedésről szóló anime, ami egy elég nagy sikerű manga alapján készült. Mivel olvastam a mangát (már ameddig csinálták, mert megállt hivatalos licencelés miatt*), a szezonban ezt vártam leginkább. A manga több szereplő között csapong (bár persze Ikuto és Chiyuki marad a két főszereplő) és sok mindenre kitér a témával kapcsolatban, miközben az anme már első rész alapján összerázottabb és tempósabb lesz, ez már látszik, ami egyébként nem baj, mert a manga eléggé le tudott lassulni néhol. Szóval érdekes lesz nézni azoknak is, akik nem olvasták, mindenképpen újszerű lehet.

* 97 fejezet ment le és elég messze volt még a vége, nem tudni az anime milyen hosszú lesz, de valószínűleg nem fogja most még beérni.
  • Nagydög
    Most nezem, ugyanaz a tarsasag csinalta, akik a Grand Blue-t meg a lehetetlenul hosszu cimu macskas iros cuccot elozo evben.
  • Nagydög
    Van egy kis Wotakoi vibe benne, de kulonosebben nem nyugozott le.
  • PetruZ
    Nem gondolom, csak a feliratok még a szereplőket is takarják, az első részben van olyan jelenet, ahol a srácnak csak kb .a felsőteste látszik, a többi az táblafelirat... Megnézek még egy-két részt, de nem hiszem, hogy végignézem.
  • LasDen #71332
    és őszintén, kellenek nekünk azok a képletek, hogy értsük a sorozatot? Mert gyanítom nem igazán...
  • PetruZ
    Rikei ga Koi ni Ochita no de Shoumei Shite Mita: A világon minden leírható számokkal és képletekkel. Na jó, majdnem minden. Két egyetemi fiatal tudós között elhangzik egy vallomás, de vajon megmagyarázható tényeken és megismerhető paramétereken alapul-e, hogy valaki szerelmes a másikba? Ezt csakis kísérleti úton és hipotézisek felállításával lehet megtudni...
    Matekos romkom, ami az Amazon Prime-on egyben is kijött ma. A HS változat sajnos eléggé élvezhetetlen a szokásos "typesetting" miatt, pedig elég sok képlet és táblafelirat van. Ezen kívül is nehéz megmondani, érdemes-e nézni tovább, elég sűrű, hogy igazán "kom" legyen.
  • TBTPumpa
    Holy moly. Ez korábban jön, mint gondoltam!

天気の子 (Tenki no Ko - Weathering with You) 4K UHD/Blu-ray/DVD releases on May 27th.

Ebből is lesz olyan gyönyörű kiadás, mint a Kimi no na wa-ból!!!
  • LasDen #71329
    nem moddolt, csak 18+ verzió...
  • Nagydög
    Ugy erted interspecies. Ugy is mondhatnank, ishukan.
  • PetruZ
    Infinite Dendrogram: 2040-es évek, az első igazi fantasy VRMMO, ami az elképesztő valósághűségével és MI-vezérelte, önálló személyiségű és halandó NPC-ivel hódít. Hősünk is felül végre a hype-vonatra és az "embriójával" útra kel, hogy elmerüljön a végtelen lehetőségek világában...
    Teljesen tipppikus eddig. Nem olvastam az LN-eket, de elég népszerűek, bár nem látom, miért. Lehet, hogy itt is csúnyán belenyúltak a sztoriba?
  • PetruZ
    Hát, az még az eredeti játékoknak is csak a moddolt verziójára igaz (amennyire én tudom), szóval meg kell elégedned a neko-yuri-val. :P
  • LasDen #71325
    dugni fognak? mer az a lényeg... :D interracial at its best...
  • PetruZ
    Nekopara: A Nekoparát mindenki ismeri... A korábbi egy-egy epizód után most végre sorozatot kapott teljes hosszúságú részekkel, szóval irány a cukrászda és a cicalányok! :)
  • PetruZ
    Itai no wa Iya nano de Bougyoryoku ni Kyokufuri Shitai to Omoimasu: Naív kislány barátnője unszolására először játszik VRMMO-t és rögtön egy teljesen elborult defense build-et építget magának, amire a világon senki sem gondolt - még a programozók sem...
    A mangáját követem, szóval tudom, mi fog jönni hamarosan... (bár a manga ahol jár most, kezd uncsi lenni). Amúgy ja, könnyed fantasy idétlenség, ahol a főhős bármiféle cheat nélkül is elég OP lesz. :)
  • Nagydög
    Itai no wa Iya nano de Bougyoryoku ni Kyokufuri Shitai to Omoimasu:

Valaki a Horriblesubson Loli Hero Online-nak keresztelte. De mondhatnank azt is hogy Cute Girls Doing MMORPG.
    Egyelore szorakoztato idetlensegnek tunik.
  • PetruZ
    Vagy ha nem akarod kiüríteni az eredetieket, nyiss egy újat és importáld abba.
  • PetruZ
    Exportáld ki html-be azt a foldert, írd át egy egyszerű keresés&cserével, ürítsd ki a foldert, importáld vissza a html-t.
  • DasIsFuck
    Igen, de sok van belőlük:D
  • PetruZ
    Mármint böngészős könyvjelzők? Mert azokat elég könnyű átírni.
  • PetruZ
    Nem igazán értem, miről beszélsz.
    - Amit én olvasok ott (és nagyon sokat olvasok), azok kb. 90%-a csak oda megy fel, minden más site onnan lopja. Ez látszik a rosszul leméretezett képekből és az utólag ráerőszakolt vízjelekből.
    - A maradék nagy része visszatöltés, amit a távozók törlése után néhányan megpróbálnak helyreállítani új fordításokkal. Akik elmentek, azért mentek, mert a *dex nem volt hajlandó reklámot és pénzgyűjtő linkeket kirakni rájuk, az oldal működését eddig sem reklámokból fedezték. Látszik amúgy, hogy a távozókat is ugyanúgy lopják a gyűjtőoldalak, de legalább kisebb lett a látogatottságuk, megérte... Pl. a Solo Leveling-et sem lopják, az teljes újrafordítás (hamarabb kijön, mint a Jamini-n), a forrás meg ugyanaz az eredeti.
    - A kis maradék pedig az, amit hivatalos eladói szájtok, vagy maguk az alkotók elérhetővé tettek kizárólag a *dex számára, mivel már régiek, vagy nincs értelme harcolni a jogokért, mert olyan kicsik, hogy máshol úgyse jelennének meg.
    Az oldal eddig is levett mindent, ami hivatalos forgalmazásba került, vagy licencelték.

A troll feltöltés már akkor a szabályba ütközött, ugyanis létezett az a szabály addig is, csak nem volt ennyire előtérben, illetve most már az olvasók is rögtön jelezhetik az ilyesmit (ez eddig nem volt, ezért derült ki későn). Az a troll abszolút szándékosan csinálta ezt és direkt szólt a licencelőknek is, hátha úgy járnak, mint a Bato, vagy nemrég a *stream.
    Érdekes az is, hogy mindig a *dex-et próbálják DDoS-olni, másokat nem, szóval inkább csak savanyú a szőlő...
    Utoljára szerkesztette: PetruZ, 2020.01.07. 17:32:56
  • DasIsFuck
    Én azért nem örülnék, ha azt a pár mangát ami még mindig olvasgatok nem tudnám követni, így is faxom ebbe a domain váltásba, mert az összes könyvjelzőm ment a kukába:D
  • Maala
    Legnagyobb? Igen, tett errol az a sok csapat, akiket aztan bealdoztak a sajat fennmaradasuk es olvasottsaguk vegett. Persze most, amikor mar a kutya se tolt fel hozzajuk direktben, csak a watermark-eltavolitott picit atirt forditasokat uploadoljak, megy ugyanaz a szabalymodositas, amivel az egesz elkerulheto lett volna ezer eve.

Nem is kar ertuk, hogy egy troll ido elott feltoltott hivatalos Boruto forditasa miatt bukjak a szolgaltatojukat. Majd talalnak mast.

Az alapotlet jo volt, de idovel ok se lettek tobbek egy kissmanganal.
  • PetruZ
    Igen, sajnos. :( Korábban beszéltük már itt, hogy ez egy mellékszál lesz mini részekkel. A "rendes" Yuru Camp 2 már be lett jelentve, de még nincs dátum (szerintem év vége, vagy jövőre).
  • LasDen #71313
    várjámá. ez most 3 perces csak?! én nagy tudományosan neki készültem leülni megnézni, aztán mire kényelembe helyeztem magam már vége volt... :D
  • TBTPumpa
    Megkapta angol nyelvű előzetesét (igen, angol szinkron formájában) a Weathering With You

És ez a zene!

Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2020.01.06. 21:28:06