72811
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]
Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
-
10 éve már ebben él, ha eddig nem változott nagyon, ezután sem fog... -
Ettől félek én is, de érzésem szerint előbb-utóbb be fog következni. Az egyik nagyvárosban él, távol a szülői háztól, a "barátok" és rajongók meg csak agyba-főbe dicsérik mindenhol, plusz maga a Japán zenei vonal is felnyalja az egekig, szóval simán elképzelhető, hogy belátható időn belül elkurvul teljesen... Nyugaton sok ilyet láttunk, keleten még nem nagyon, de hát ő már egy újgenerációs előadó.
Fiatal létére elég sok nemjapán helyen fellépett már. Most jön Germánia, aztán majd az USA, ahol kinéz magának egy szép és tehetős boxos srácot, aztán kész is az Amerikai álom. 
Plusz, amikor egy kis faluból/kisvárosból felköltözöl a fővárosba, idővel rendesen meg fogsz változni. Hazudik, aki azt mondja, hogy nem.
Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2020.01.27. 19:00:31 -
És ha már Netflix: GitS: SAC_2045 trailer. Áprilisban érkezik. -
A Love, Death & Robots-ban bemutatott, a magyarok készítette The Secret War epizód győzött a 47. animációs díjátadón (Annie Award) a "Best FX for TV/Media" kategóriában. Egyéb epizódok további három díjat vittek még el, illetve a Netflix egyébként is tarolt a Klaus c. animációs mesefilmmel. -
Par evig meg fog szaladni. Csak rajta all, hogy merre es meddig... Ha megreszegul, az sem lesz meglepo... -
az már nagyon régen megindult neki. Kezdve az első teljes albumától... :D
Utoljára szerkesztette: LasDen, 2020.01.27. 16:34:14 -
Áprilisban új anime indul Zero Chronicle címmel, Opening témáját szintén a pincérnő énekli.
Eléggé megindult a szekér a kiscsaj számára. Remélem, hogy ez a siker széria tovább folytatódik!
Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2020.01.27. 12:47:13 -
A "nem pincér lány" pincérnek állt.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
Én örülök neki, bár most kezdtem még el nézni az első évadot. 20 résznél járok talán. Remélem, nézhető marad továbbra is.
A sok szemüveg igazgatás miatt viszont néhány japán rajzolót pofán vágnék legszívesebben.
A kis kezdő csapat botladozása viszont kifejezetten tetszett. Régi WoW-s időkre emlékeztetett.
Szerencsére már vagy tíz éve "tiszta" vagyok úgymond. -
Hát, amilyen szenvedés volt S2 vége, nagyot kell durrannia, hogy ne csak #szezonvégéndarálós legyen. -
Nagydög #71399 Log Horizon S3 2020 oktober.
Mit lehet erre mondani?! Fuck yeah! -
Augusztusban lesz ComicCon Budapest is. Neveket még nem jelentettek be, de ismert szereplőket és sztárokat akarnak meghívni. -
Németeknél lesz a nyáron AniMagic Festival.
A pincérnő is fellép!
El kéne menni megnézni, mégiscsak közelebb van, mint Japán.
Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2020.01.23. 11:26:56 -
De legalább ez valami értelmes ürge. Ahogy néztem a Wiki-n, szinkronszínész, énekes, meg kitudja még micsoda.
Ráadásul eléggé foglalkoztatott színész.
Nem mellesleg majd oda is mer állni az asszony mellé. Nem egy hátrány, ha magasabb a jóember, az asszonypajtásnál.
173 cm, míg LiSA 165. Így nem gondolják, hogy a fiával sétál az utcán.
-
Kár érte, kiváló ügynök volt. Már csak a pincérnőnek kell pasit találni, ha már én nem lehetek az.
Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2020.01.22. 16:28:23 -
Az Élet rendje. -
Nem nagyon dicsekedett vele.
Akkor mégiscsak lesz babázás. -
Kicsi off:
Zajlik az élet - LiSA házasodik
Mondtam én, hogy ennek van már pasija!
-
Nagydög #71391 Latod, ezt nem tudom. Nem remlik, hogy lenne.
Az egyik leggazabb talan az Avatar volt Shalamalayallal. Egy remek alapanyagbol rengeteg penzzel sikerult valami botranyosan rosszat osszehozni. Ebben a videoban barmelyik mozdulatban tobb ero van, mint az egesz Avatar filmben osszesen. Es egy youtuber srac csinalta, valoszinuleg fillerekbol.SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
-
Összefoglaló a megjelenési sorrendről. A lényegi rész:
- Feb. 1: Castle in the Sky (1986), My Neighbor Totoro (1988), Kiki’s Delivery Service (1989), Only Yesterday (1991), Porco Rosso (1992), Ocean Waves (1993), Tales from Earthsea (2006)
- March 1: Nausicaä of the Valley of the Wind (1984), Princess Mononoke (1997), My Neighbors the Yamadas (1999), Spirited Away (2001), The Cat Returns (2002), Arrietty (2010), The Tale of The Princess Kaguya (2013)
- April 1: Pom Poko (1994), Whisper of the Heart (1995), Howl’s Moving Castle (2004), Ponyo on the Cliff by the Sea (2008), From Up on Poppy Hill (2011), The Wind Rises (2013), When Marnie Was There (2014).
Netflix is going to provide subtitles in 28 languages, while there will be dubs available in 20.
-
Volt olyan, amit élőszereplősben láttál először, és csak utána animálva? -
Ashlara #71388
-
maradjunk annyiban, hogy vannak a weeb/otakuknak készített animék, és vannak a nem csak weebeknek készített animék.
A nani kore és társai meg élő embertől sem idegesítőek, csak japán szövegkörnyezetben hangozzon el, ne magyarba v akármilyen nyelvbe beiktatva. Az tényleg gáz :D -
Nagydög #71386 Stimt. Az animenek annyi elonye van, hogy valtozatosabb stilusok es a megcelzott kozonseg szempontjabol. A nyugati animaciok manapsag beszorultak a gyerekek, nagyobb gyerekek es a orult komediak felnotteknek(Rick & Morty, Family Guy, stb.) kategoriakba.
Btw.: Nem eloszor bizonyosodik be, hogy ami animacioban jol nez ki, az elo szereplokkel nem feltetlenul. Lasd az aktualis Disney uzleti strategiat. Es par live action anime feldolgozasba belenezve, ez azokra is igaz.
Ugyanide kapcsolodoan, ami egy anime szereplo eseten cuki, elo embertol nagyon idegesito: meg egy "Nani kore?!" vagy "Sugooooi!" es megollek. :) -
"Pedig mind tudjuk, hogy az animék teljesen más kategóriát képviselnek, mint mondjuk a gyártósoron készült nyugati, kézzel rajzolt mesefilmek."
Ha az a bajod, hogy beskatulyázzák az animét, akkor talán ne azzal fejezd be a mondandód, hogy beskatulyázod a többit... :D

-
Ashlara #71384 Németeknél, Franciáknál és Angoloknál nagyon népszerűek az animék - saját kiadójuk is van, amivel az ottani megjelenéseket szokták intézni.
Magyarba sajnos nem jut el, nemcsak kiadás, de még vetítés formájában sem. Néhány éve egy YouTube videós is próbálkozott mozivetítést összehozni a Kimi no na wa kapcsán (Japán TOHO kiadó még a vetítés jogát is megadta a srácnak), de a megkeresett mozi azonnal visszadobta az ötletet (sőt mindegyik Budapesti mozi) - vagyis inkább olyan árat szabtak a vetítéshez, ami inkább elkeserítette a srácot és így hagyta a fenébe az egészet. A videójában azt mondta, hogy olyan 2000-3000 Ft lett volna a belépő, ennyi pénzért pedig már a hivatalos DVD változatot is megkapod.
Itt úgy vannak vele, hogy ami kézzel rajzolt, az csak mese lehet és komolytalan, idétlen és csak gyerkőcöket érdekelhet. Pedig mind tudjuk, hogy az animék teljesen más kategóriát képviselnek, mint mondjuk a gyártósoron készült nyugati, kézzel rajzolt mesefilmek.
Utoljára szerkesztette: Ashlara, 2020.01.20. 12:57:32 -
Én is arra gondoltam, hogy előítéletek miatt.
Ha Ukrajnában 73ezer usd, akkor Magyarországon simán 50 millió+ forint bevétel simán összejönne.
Amikor ment a "szél támad" akkor néztem a zalaegerszegi moziműsorokat, de ide nem jutott el.
Nem hiszem hogy egész európában kisebb kereslet lenne mint Hongkongban (mivel az csak egy város, Európa meg egy kontinens) a hiba a kínálatban van. -
Én is arra gondoltam, hogy előítéletek miatt.
Ha Ukrajnában 73ezer usd, akkor Magyarországon simán 50 millió+ forint bevétel simán összejönne.
Amikor ment a "szél támad" akkor néztem a zalaegerszegi moziműsorokat, de ide nem jutott el. -
Hébe-hóba jutnak el egy-egy darabok ide. Ghibli is hol moziban mutatják be, hol sehol, meg csak tv-ben. Legutóbb a Szél támad volt moziban, de nem lehetett olyan jó eredménye, mert azóta egyik Ghibli film sem járt erre. Azon kívül a Fiú és a szörnyeteg jutott el erre 3-4 éve meg a Mirai 2 éve.
A Your name nem csak fesztivál bemutató volt?
Nem csak a japán/animált filmek irányába. Ha valami animáció, akkor azt nagyrészt mesének tartják, viszont van Hollywood, a magyar filmek és minden más a legalján. Azok még annyira sem érdeklik az embereket... -
Ashlara #71380 "Netflix just has announced that they are listing 21 Studio Ghibli masterpieces from this February to April, and they will be available for about 190 countries worldwide EXCEPT for Canada, USA, and Japan"
LOL
Utoljára szerkesztette: Ashlara, 2020.01.20. 11:16:09 -
Ashlara #71379 Idehaza úgysem lesz, történjék bármi is. Nincs benne akkora pénz, ráadásul itt van egyfajta előítélet/beidegződés is a Japán/rajzolt cuccok irányában.
Anno a Kimi no na wa (Your Name) is így járt idehaza.
Utoljára szerkesztette: Ashlara, 2020.01.20. 10:44:57 -
Elég durvák a weathering with you (tenki no ko) bevételei, Japán 126 millió dollár, Kína 40 millió, Korea 4 millió, usa 3 millió, Hongkong 2,6 millió
Az egész európai kontinens kevesebb mint egymillió?
https://www.boxofficemojo.com/releasegroup/gr3001700869/
Talán vetíteni kellene, ha még Ukrajnában is elért 73ezer dollárt... -
Ja, már értem, mi az a "part II", azt hittem, az s01 további részeit nem találod. :) -
Ott van minden rész, oldalt látszik az Up Next-ben, sorban végig lehet haladni rajtuk.
Sőt, itt a teljes playlist is, mind a 6 résszel
Utoljára szerkesztette: PetruZ, 2020.01.19. 15:12:50 -
Nagydög #71375 En meg ezt talaltam:
Kivancsi vagyok, lesz-e folyatasa, mert epp csak elkezdte felepiteni a karaktereket es a vilagot.
Szerk.: Lesz. Megtalaltam a part II teaseret.
Utoljára szerkesztette: Nagydög, 2020.01.19. 12:04:05 -
NinoKuni
netflixen akadtam ra az elobb. Ghibli stilus de sajna nekik semmi kozuk hozza. Jatek adaptacio. Ha jol olvastam, akkor azokhoz a ghibli csinalt atvezekotek. Ajanlom akik szeretik a ghibli tipusu filmeket. Nem volt annyira jo de egyszer mindenkeppen nezheto.
-
Malachit #71373 Kösz :) -
Sounan Desuka -
Malachit #71371 Melyik volt az az anime, amiben 4 csaj 1 szigetre vetődött repülő szerencsétlenség után és az egyik túlélő technikákkal szórakoztatta a másik hármat? :D -
Nagydög #71370 Nem, nem az igazi. De a sulyosan hamis Farkas Blues akkor is nagyon adja. Tudod mit, nem csak Ookaaami Buruusu, hanem meg Ookami princess is.