Anime, manga és LN
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A Yui témához: Azért ennél árnyaltabb a dolog. 2017.október 15-n volt utoljára nyilvánosan színpadon. ez év decemberében már nem láttuk, csak egy darab papír volt kifüggesztve a koncert helyszínén, hogy az orvosok - az állapotára hivatkozva - nem javasolják a fellépését.
2018-ban elindult az új turné amerikában és európában. Yui nem jelent meg, magyarázat sem a koncerten sem utána nem jelent meg a sajtóban. Ebben az évben kerültek be az idióta ruhák és a sok-sok táncos lány. Mindegyik rossz döntés volt. Az amerikaik kíváncsiskodni kezdtek és nagy kergyesen annyit nyilatkozott az Amuse lemezkiadó, hogy Yui tagja még a csapatnak, csak még nem javult az állapota.
Ezt követően októberben, ha jól emlékszem kezdődött a japán turné, az első koncert előtt talán egy nappal benyögték a lemezkiadónál, hogy Yui már nem tagja a csapatnak és szinte ezzel egy időben jelent meg Yui nyilatkozata a témában.
Itt a lényeg: Írásban. Amiben elnézést kér a rajongóktól és a zenésztársaktól, hogy úgymond cserben hagyta őket és nem tudja folytatni velük a munkát és reméli, hogy majd egyszer még találkozni fog a rajongóival.
A rajongóknak ezzel az írásos nyilatkozattal van a bajuk. Ezt így, lehet japánban elhiszik, meg tudomásul veszik, de a világ többi részén, ahol láttak már az emberek sok furcsa dolgot, az ilyet fentartással kezelik. Azon egyszerű oknál fogva, mert nem láttuk, nem hallottuk, hogy ő ezt így mondta volna.
Nem láttuk, nem hallottuk azóta sem egyetlen felületen megszólalni.
Nem tud egyetlen fanatikus rajongó sem felmutatni egyetlen képet róla, sem azt hogy bármelyik városban összefutott volna vele.
Gondolom, a te birtokodban sincs róla 2017 októbere óta készült kép róla
Nos, nyolc évig volt a csapat tagja. Nem kell csodálkozni, ha egy néhány mondatos, írásos üzenettel, nem akarják a rajongók beérni.
Nem vagyok összeesküvés híve, de az a személy, aki csak írásban nyilatkozik, nem is biztos, hogy ő teszi ezt.
Mondjuk egy ukrán "üzletember" egy ilyen nyilatkozat után kajánul összekacsint a "kollégájával", mivel tudják, hogy az ilyen, írásban üzengető személy már valahol biztonságosan el van földelve az erdőben.
Közben megtaláltam az említet üzenetet:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Yuimetal released a statement about her decision to leave BABYMETAL, explaining that she may go on to pursue a solo career as Mizuno Yu.
She wrote: "I am truly sorry for the inconvenience I have caused so many people due to being absent for an extended period of time. I have mulled over this over and over again, but I have decided to leave BABYMETAL at this time.
"I feel very sorry that my decision will disturb the other members and some many fans who have supported BABYMETAL. I am further terribly sorry to sadden the fans who have supported BABYMETAL.
"I had the strong desire to appear on stage again but my physical condition is not at its best even now, and further I feel that I would like to pursue my dream, one that I have had from a long time ago, of going on my own as Mizuno Yui. It is these factors that led to my decision.
She added: "I am thankful for the numerous and precious experiences I was able to have being a part of BABYMETAL. I always felt day to day that I was truly blessed. The live shows where we all smiled together and became as One were truly happy and enjoyable times. I will do my utmost best to be able to again one day meet all of you as Mizuno Yui. Thank you from the bottom of my heart for the last eight years."
Utoljára szerkesztette: Trucker39, 2019.11.23. 15:27:41
Ezt az Yuimetal eltűnt dolgot nem értem. Nem eltűnt, meg lett mondva, hogy kilépett, mert más projektekre szeretne koncentrálni...
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
<#szeret>#szeret> <#szeret>#szeret> <#szeret>#szeret>
Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2019.11.23. 10:13:09
"You live your life just once, so don't forget about a thing called love..."
Amerika más világ, Amerikában kultúra sincs, innét-onnét lopkodnak mindent és abból csinálnak valamit, az átlagember pedig rajong érte, jönnek a számok, jöhetnek a folytatások/új produkciók/új előadók. The show must go on...
Minél jobban beleástam magam a régi Japán animékbe, annál jobban megutáltam Amerikát. Rengeteg dolgot, amiket Amerikai produkciókban viszont láttam, a Japánok már 10-15 évvel ezelőtt már megcsinálták... Ismeretségi köröm nagyon oda van Amerikáért, nagy álmuk, hogy oda kijussanak, esetleg ott is maradjanak. Nekem a másik "vége" az álom - Japán, csakhát mivel másik kontinens, így nem egyszerű (és nem olcsó) oda kimenni/pláne nem oda letelepedni és munkát találni/dolgozni/beleolvadni a közösségbe. Viszont a cégvezetőm éppen Japánban nyaral, pedig nem is akart oda sohasem menni (Toyota wellness nyereményjáték keretében). Én meg szeretnék és nem lehet... Fck this. <#idiota>#idiota>
Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2019.11.23. 09:58:18
Ahogy láttam a felvételeken, mexikóban szerették. Az egy bites ameriakiak meg nem értették mit néznek. (Ominózus Ichiban zene közben üvöltözött a paraszt amerikai). Nem is nagyon ment azóta feléjük. Nem is baj. Nekik ott vannak a műanyag előadók. Most nem szeretnék senkit megsérteni, így nem sorolom fel őket. Mindene műanyag, zene, hang, száj, cici, fenék, meg még kitudja mi. Nekik az kell.
Bizonyára ázsiai előadók is arról álmodoznak, hogy nyitni nyugat felé. Több turné, sokkal több eladott lemez, póló, bizbasz, stb. Sok mindenkinek nem sikerült japánból ez a trükk. Mostanában csak a Babymetal jut eszembe, aki kitört a szigetről és többnyire sikeresen koncertezik a világban. Náluk meg az üzleti vezetés egybites. Nem akarják mind a mai napig megérteni, ha kreáltak egy tini idol csapatot, akik történetesen metal (vagy valami hasonló) zenét csinálnak és az mindenki meglepetésére sikeres lesz a világban, akkor ne akarják a vaskalapos japán kulturát ráerőltetni a világra, mert bele fognak rokkanni. Itt elsősorban arra gondolok, hogy japánban cserélődnek a sikeres idol csapatokban a tagok és az ott így van jól. A Babymetal esetében, mivel világszerte sikeresek, ott személyi kultusz alakult ki, vagyis a tagok személye a fontos. Nem lehet őket csak úgy csereberélni, mert megsínyli a siker és a bevétel. Itt két óriási hibát követtek el a vezetők.
Az egyik nagy hiba, hogy a kislányok el lettek dugva. A 2015-s angliai koncert után gyakorlatilag sehol nem nyilatkozhattak, civilben meg pláne nem mutatkozhattak. Ez óriási hiba. nagyon sok lehetőségtől és bevételtől estek így el. Ezeknek a kislányoknak is van véleményük. Olyan-amilyen. Ezzel lehet a fiatalokat megfogni, hogy elmondják. Ezt szeretjük, azt szeretjük. Kis reklám itt, ott, stb. Civilben mutatjuk őket. Meghívjuk ruhát próbálni, tánc, stb. Rengeteg lehetőséget hagytak kiaknázatlanul.
A másik -a rajongók számára - megbocsáthatatlan hiba, hogy Yui eltünt. Egy bizonyos decemberi koncert előtt benyögték, hogy az orvosok javaslatára nem fog fellépni. Azóta nem szerepelt közmédiában...sehol. Ilyet lehet hogy japánban meglehet csinálni és ott elfogadják, de a világ más részein sokkal kevésbé. Hazudozott össze vissza majd egy évig a vezetés, majd az októberi, japán koncert turné előtt egy nappal benyögték, hogy már nem tagja a kislány a csapatnak. Persze előtte végigturnézták amerikát és európát. Mindenki várta a kislányt. Ilyet rajongókkal nem lehet csinálni. Pöffeszkedtek egy sort a vezetők, majd jött a pofára esés. Igen komoly mértékben esett a Babymetal-t futtató zenekiadó részvényárfolyama. Mindjárt kitört a pánik. A sok gazdag japán befektető magyarázatot követelt. Zártkörben mindenkit tájékoztattak. Azóta is nagy hallgatás van a dologgal kapcsolatosan. A kislány persze azóta sem került elő. Pedig felnőtt, vagyis 20 éves elmúlt. Bárhol szabadon írhatna, kommentelhetne, de nem teszi.
E helyett létrehoztak idén egy ilyen beugrós csapatot (Avengers egyébként a nevük), ahol három leány váltja egymást a - két tagúra zsugorodott - Babymetal csapatban. Nem számít tagnak és csak táncol. Így viszont nagyon sok, a két kislányra írt számot nem lehet előadni. Most ugyan kijött a harmadik album, meghalgattam, de nem estem tőle hanyatt.
Mindent egybe vetve, nagyon fura számomra ez a japán zenei világ. Ha viszont a világon máshol is sikeresek szeretnének lenni, el kell fogadniuk, hogy máshol máshogyan gondolkodnak bizonyos dolgokról a rajongók.
Nekem is tetszik, de akkor is ASCA a best waifu evör. <#idiota>#idiota>
Pláne, hogy magyarul is tud + 3 évig pincérnő volt, szóval nem egy beleszületett/beleerőltetett csajszi, hanem önszántából vágott bele az anime zeneiparba. Nincs kizárva, hogy néhány év múlva a végeredmény ugyanaz lesz, mintha 0 tapasztalattal egy tehetségkutatót nyert volna meg és azóta lenne énekes, de most még nincsenek akkora igényei/két lábbal a földön jár (de lehet ez ott nem is divat, csak itt nyugaton). Lehet, hogy majd, ha megcsapja Amerika/pénz szele és akkor mindjárt másabb irányt fog venni a munkássága, de bízom benne, hogy van benne annyi tartás, alázat és elhivatottság, hogy megmaradjon azon az úton, ahonnét elindult.
Úgy tudom, hogy ők a 2020-as olimpián is fellépnek. Akkor már szélesebb körhöz is eljutnak, bár szerintem ez eléggé rétegzene (anime music) még a popkultúrán belül is. Kíváncsi vagyok, hogy mondjuk Amerika és a nagyvilág teljes közönsége, hogy fogja fogadni majd ezt a kultúrát.
Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2019.11.23. 09:04:05
Mint korábban írtam, nekem kifejezetten tetszett. Profi munka.
Szerintem akkor fog majd nagyot ütni - persze nem olvastam utána a SAO történetének - mikor valami komoly és tragikus fog történni és ez a zene csendül fel. Lásd a Shirushi című számot. Minden epizód ezzel a zenével záródott, de a lórugás akkor volt, mikor Asuna búcsúzott a barátnőjétől. Mindjárt sokkal komolyabb volt a zene jelentősége. (Hogy b*** meg a sorozat készítője)
Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2019.11.22. 22:24:29
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
coub link
Úgy éld az életed, hogy ne felejtsd el azokat az emlékeket, amelyeket nem szeretnél ...
Ha pedig animet nezel, eleg sokminden atszivarog a kontextusbol. Vagy epp ellenkezoleg: mikor erzed, hogy itt valamirol lemaradtal, de hianyzik a kulturalis hatter, hogy megertsd. (Akar olyan szimpla aprosagok, mint Toradora cime es a foszereplok nevei: Taiga, Ryuuji.)
A Youtube pedig a hasznos es haszontalan informaciok kifogyhatatlan forrasa. Sz'al, ha erdekel, akkor tudom javasolni az Abroad in Japan, Rachel & Jun's Aventures es a Paolo from Tokyo csatornakat, meg az elszort Japanology videokat. Utana a Youtube ugyis ajanl meg egy csomo hasonlot.
Stikkes majom. A BC2 tonkretetelenek elinditoja. A Rövid Szöveges Üzenet küldők klub
Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2019.11.18. 14:47:01
Tudtok esetleg linket, ahol eredeti nyelven, de magyar felirattal tudnám esetleg megnézni?
Nem vagyok oda a magyar szinkronért.
Nauszika - A szél harcosa
A japanok vallasa adhat tampontokat. Egyreszt ez a vallas a sintoizmus/budhizmus, ami nem jelent olyan ur/szolga viszonyt, mint a kereszteny, zsido vagy iszlam vallasban jellemzo, igy onmagaban kicsit bensosegesebb alapallast ad. Szerintem.
Masreszt a japanok nem vallasosak abban a hivatalos, szervezett ertelemben, ahogy mi hasznaljuk. A japan ember "vallasa" egyfajta szemelyes szokasok es szertartasok haloja. A japanok 3%-a vallja magat vallasosnak, de 70%-a tesz rendszeresen latogatast valamely szentelyben(ha mas nem ujevkor). Europaban ez kb. az ellenkezoje.
"Lehet, hogy nem traktálják őket annyi mocskos és fölösleges információval, mint az ittenieket"
Nem a loszart! <#vigyor3>#vigyor3> Irtozatos mennyisegben ontik az emberekre az informaciot ott is. Gondolj csak a neon reklamokban uszo varos abrazolasokra.
"A legnagyobb problémám az lenne, hogy nem biztos, hogy tudnék vele beszélgetni. Én teljesen más életet élek, máshol, más közegből, másabb tapasztalatokkal és világnézettel"
Lehet. De, haho! Te feltalaltad a kulturalis szakadekot. Az meg nem konnyen, de athidalhato. Btw.: Itthon is talalhatsz boven olyan embert, akivel nem igazan tudnal beszelgetni, annyira mas vilagban eltek.
"illetve ez a kapkodós, stresszes, reménytelen nyugati világ hamar tönkretenné lelkileg."
Na, ez viszont telibe marhasag. A halalra dolgozas es halalra tanulas nagyon jellemzo a japanoknal. Lasd meg az animator leanyt a hozzaszolasod elejerol. Tippem szerint az Asian Boss fele videot lattad. Nezd meg a K-popp idolokrol szolo reszt, ha daralot akarsz latni. Es a japan idoloknak sem konnyebb.
Erdekes a kettosseg, mert egy kulturat epitettek a "ne zavarj masokat" filozofiajara, mikozben a munkaban halalra hajtjak magukat es egymast. Mikozben a munka hatekonysaguk meglepoen alacsony.
Stikkes majom. A BC2 tonkretetelenek elinditoja. A Rövid Szöveges Üzenet küldők klub
A múltkor láttam egy Japán animátorral készített interjút, ahol a csajszi (az interjúalany) a Naruto valamely vázlatán dolgozott és ő mondta, hogy napi 10-14 órákat melózik, nem is mindig kap fizut és napokig nem is eszik... És örül annak, hogy munkája van, meg hogy ilyesmit csinálhat. Mondom, mivan? És még a kis kolléganőim sírnak állandóan, ha 8 órából 5-öt dolgozni kell, akkor és azt esznek, amit akarnak. Fizut rendesen kapnak minden hónapban, túlóra sincs... Ehh...
Az érződik a kommunikációján, hogy nem sokat tud a nyugati világról, illetve nem tűnik egy "nagytudású" mindenkinélmindentjobbantudó, okoskodó, beszólogatós csajnak vagy csak a csillagjegye (Szűz) alapján ennyire kimért és visszafogott. Lehet, hogy ezért sem ő írja a dalait.
Viszont, az, hogy azonnal reagál mindenre és csak akkor szólal meg, amikor kérdezik, az nagyon tetszik. Totális ellentéte az ittenieknek (mármint a TV-ben lévő ismert személyek). Nincs fölösleges kommunikáció, ám beszéd közben nem várja meg amíg valaki teljesen befejezi a mondandóját és úgy reagál rá (mint nálunk magyaroknál, hogy más szövegébe nem szólsz közbe), hanem egyből reagál minden kis apróságra.
Nálunk ez úgy néz ki, hogy megvárod, míg a másik befejezi, aztán reagálsz rá és utalsz vissza rá. Furcsa, hogy nem raktároz el érzelmeket és reakciókat, hanem azonnal kifejezi azokat. Tetszik, bár valószínűleg pont amiatt, hogy merőben más, mint az itteniek. Plusz az a tisztelet és alázat, amit mutat ő is és a többiek is mindenki iránt, lenyűgöző.
Nem igazán ismerem a Japán kultúrát, de ez így ismeretlenül is hatalmas csoda nekem. Mármint, hogy ilyen közel állnak a lelkiségükhöz és az élethez. Olyan lélekmelengető számomra.
Sokkal jobban, mint amikor a hírekben bemondják, hogy a győri állatkert veszprémi szekciójában alaszkai jegesmedvék születtek, amiket Svédországból hoztak ide. <#buck>#buck>
Már kezdem érteni, miért olyan érzelgősek és érzelemgazdagok a műveik.
A legnagyobb problémám az lenne, hogy nem biztos, hogy tudnék vele beszélgetni. Én teljesen más életet élek, máshol, más közegből, másabb tapasztalatokkal és világnézettel. Lehet, hogy a felét sem értené, amit mondani akarnék (de én sem érteném, amit ő akarna pont emiatt).
Lehet, hogy nem traktálják őket annyi mocskos és fölösleges információval, mint az ittenieket. Nem is biztos, hogy ott helyt tudnék állni... Jó, hogy ő oda született, mert itt az ilyen tisztelettudó, alázatos, lelkes, tehetséges csajokat hamar bedarálják (elég csak az itteni női előadók többségét megnézni), illetve ez a kapkodós, stresszes, reménytelen nyugati világ hamar tönkretenné lelkileg.
Akkor meg odalennének azok a gyönyörű szemek... <#shakehead>#shakehead>
Szóval, az van, hogy mi vagyunk rosszul tartva és baromira elkényelmesedve...
Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2019.11.17. 19:56:57
Azt hittem, hogy ezek jól vannak tartva, mint itt nyugaton. De nem, ezek valamikor napokig nem esznek, mert olyan árak vannak. Miaf@sz
Én meg azt hittem, jó buli lehet ott élni...
Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2019.11.17. 18:39:52
Shokugeki no Soma es Oresuki.
Van valami Songs of Tokyo esemény náluk, amit Streamelnek is.
Mondom, csak nem embert égetnek, megnézem már miez...
Hát nem pont akkor adták át a mikrofont ASCA-sannak. Erre elkezd beszélni az életéről.
Ilyen nincs! <#hehe>#hehe>
Tetszik ez a műsor, vagy mi ez...
Ez az élet tényleg egy kib@szott troll.
Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2019.11.17. 16:59:07
Maala | Shyuri i7-8700K@5GHz, Asrock Taichi, 16GB DDR4 3000MHz, MSI Gaming X GTX 1080 Ti, Acer XB271HU
Utoljára szerkesztette: LasDen, 2019.11.16. 18:57:57
Ebből a listából ti mely anime-ket nézitek?
Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2019.11.16. 18:37:49
Pedig, belőle sosem elég! <#szeret>#szeret>

A Weathering With You US trailere többet mutat:
Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2019.11.15. 18:43:54
Aktiv:ASUS PRIME H610M-E D4-CSM | INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GB | Chieftec GPS600A8
Maala | Shyuri i7-8700K@5GHz, Asrock Taichi, 16GB DDR4 3000MHz, MSI Gaming X GTX 1080 Ti, Acer XB271HU

Így azé' logikusabb a dolog.
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Utoljára szerkesztette: LasDen, 2019.11.14. 17:00:15
\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"
Hol vannak ilyenek, mint
* Nagisa vagy Tomoyo a "Clannad" / "Clannad: After Story"-ból,
* Kirino vagy Kuroneko az "Ore no Imouto ga Konnani Kawaii Wake ga Nai"-ból
* Faye Valentine a "Cowboy Bepop"-ból....
és még millió más.
//Lucy Nyu-t direkt nem írom, mert evidens a részemről.
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Pedig már azt hittem az én ízlésem van elbaszva, de akkor csak túl hangos a kisebbség mangaoldalakon. :-D
Utoljára szerkesztette: Maala, 2019.11.14. 13:58:05

Imádom ezt a csajt + a stílusát is.
Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2019.11.14. 11:22:01
Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2019.11.14. 10:10:08