Anime, manga és LN

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

LasDen
szerintem ez elõre vetíti, hogy majd lesz belõle...

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

Zomil
én azt vettem ki, h jöb a többi balszerencse isten is :)

Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"

PetruZ
(Binbougami Ga) Hát, az utolsó résznél azért húztam a számat, hogy mi a fenéért csináltak egy kvázi-reboot-ot (a magyarázat elég ásítós volt szerintem)... Bár a végén a második évados elõzetesek alapján nem ugyanaz fog ismétlõdni, mint az elsõben, mert jönnek majd valamiféle szörnyek is (de jó lesz...).
LasDen
jah...bocs...

Blu-ray
*1, 9,211 *9,211 Boku wa Tomodachi ga Sukunai: Add-on Disc

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

Meglepõ animékben az ennyire összemelegedett, tartós kapcsolatban élõ pár. Ilyen általában éppen hogy az anime vége 13/26 rész után jön. Vagy van amikor még akkor sem.

Kirito nagy kedvenc: Nem idióta, nem nyafog és badass...

Nekem az tetszett amikor a csata elõtt féltek attól hogy elveszíthetik ezt a nem is várt boldogságot. Asuna pedig mondta hogy ha Kirito meghal akkor õ sem akar tovább élni. Igaz szerelem. :)
Zomil
SAO: Na végre megint csata. :)
Amugy tetszett az az éjszakai jelenet ahogy ott beszélgettek az ágyon, elég ritka látvány animében. A horgászos kitérö is jo volt. Ismét egy jo részt kaptunk :)

Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"

ja ok sorry mehet ez is :(

hali
usteam -es ftp még üzemel?

Zomil
Pedig még rosszat is raktam be, mert ezt akartam :D

http://www.youtube.com/v/ENAsIaXHUOg&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB

LasDen
azta akurva. :DD

Zomil
erröl a videorol amugy ez ugrot be:

http://www.youtube.com/v/wLDJTOvBXF8&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB

Zomil
jujj :DD

Lelouch
http://www.youtube.com/v/AklJbg4u_i8&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB
LasDen
Suzakunak ki nem örül?? egy ilyen embernek csak örülni lehet...:D

Lelouch
Suzaku is benne volt a rész végi elõzetesben, szóval õ is szerepelni fog sokak, és az én nagy "örömömre" is. :)
A következõ részrõl már augusztus elején jött a hír, hogy majd jövõ tavasszal fogják vetíteni, vagyis olyan nyár-õsz tájára várható valami belõle, attól függõen, hogy lesz-e majd megint ilyen korai release. Ja és a video ami kijött upscale, nem rendes HD. :)
PetruZ
Olyasmi lehet, mert a Black Knight-okra van utalás és mindenki terroristának tartja õket, tehát valahol a két évad között van.
Zomil
Kiváncsi vagyok már nagyon rá. Azt olvastam az elsö és második évad között játszodik
amikor Lelouch elveszti az emlékeit, ezért szerepelhet benne CC

PetruZ
Code Geass: Boukoku no Akito (AniDB)
Britannia egyetlen váratlan csapással egy hónap alatt megtöri Japánt, országát eltünteti, népességét leminõsíti egyszerû "tizenegyes"-ekké, a lakosság egy része elmenekül...
Hét évvel késõbb egy EU haderõ csapdába kerül Szentpétervár alatt, és a felmentésükre küldött titkos, speciális, csak menekült tizenegyesekbõl álló egység váratlan túlerõvel kerül szembe a narvai mocsaras erdõségekben. Csak egy ember éli túl a mészárlást és a vereségbõl gyõzelmet csinál: az õrült(?) Akito... de ugyan melyik európai köszönné meg a hontalanoknak, hogy mit tettek? Örüljenek, hogy a családjuk megkapta az állampolgári státuszt...
Leila britanniai, de szüleit elûzték és õ már az EU-ban született és egy arisztokrata család adoptálja. Leila a narviki események alatt a különleges egység parancsnokává lesz, amelynek már csak egyetlen tagja marad, de megbízzák azzal, hogy töltse fel a létszámot...
Ryou látszólag terrorista, de a párizsi alvilág már ismeri a nevét és egy még nagyobb akcióra készül a társaival: el akarnak rabolni egy tábornokot, de a valódi céljuk ennél is grandiózusabb. A rajtaütés alatt balszerencséjükre összefutnak Akitoval és Leilával, és a sorsuk új irányt vesz...

Ez a négyszer 50 perces sorozat az ismert Code Geass anime világán játszódik, de más helyszínen, más szereplõkkel (bár "C" mintha már feltûnt volna a 2. rész elõzetesében :) ). Az elsõ film most jött ki, a következõ az majd valamikor érkezik, nincs még kiírva. Még csak hdtv változat van, de egész jó minõségû, csak a gyors akcióknál kockásodik kissé (amúgy a robotharcok g*cijók, nagyon dinamikusak, pörgõsek). A rajzstílus ugyanaz, mint az eredeti sorozatokban volt, de hát ez is ugyanúgy Sunrise, tehát nem meglepõ. A zene kissé fura, eléggé nem passzolt szerintem az akciókhoz, de végülis elmegy.
Code Geass ismerõknek kötelezõ, de "újoncoknak" is bepróbálható, mert eddig nem sok utalás volt a másik animéra (mondjuk az irányítás és a berserk power már elõjött :) ). Eddig 7/10, várós lesz kicsit jobb minõségben is.
IMYke2.0.0.0
"Japan’s law banning unauthorised downloads or ripping of copyrighted material came into effect on the 1st of October, with a maximum prison sentence of 2 years awaiting the vast majority of Japan’s Internet users if they are unfortunate enough to be caught downloading music and videos."
forras

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

IMYke2.0.0.0
Szerintem, ezzel a véleményeddel egyedül vagy.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Zomil
HxH 49: omg micsoda befejezés :O
ezen a képen meg hangosan felröhögtem:

Zomil
Binbougami ga! befejezve: Szerintem nagyon szorakoztato volt, vicces utalásokkal más animékre, jok voltak a poénok is. Egyedül kicsit a drámázást tartottam néha soknak, valahogy a készitök átestek néha a lo tulso oldalára amiböl a következö részre nem maradt semmi igy a föszereplö jellemfejlödése is csak ezeken a részeken volt, aztán köv részben kapott egy resetet. De igy is tetszett egy 8/10-et megérdemel tölem.

Count Adyn
Pöttyös az inged?:D

\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"

Lelouch
No comment...<#rolleyes>
Zomil
végre meg tudtam nézni az op-t, huhh nagyon tetszik a zene is jo :)

Zomil
Jo de ilyen helyzetben ahol páran hatalmat kapnak teljesen odaillik a környezetbe, ez nem felesleges ecchi.

berlinboy6329
Meg lehet oldani azt anélkül is.Ha olyat akarok nézni,nézek hentait.Azért találták ki õket,oda valók.Mint filmekben a szexjelenet.Elõre viszi a cselekményt?Nem.Akkor mi a f*sznak van benne?Arra is megvannak a megfelelõ kategóriák,ahol lehet olyat találni.És még többet is mutat.

\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/

Ruley
Hülye magyar nyelv, nincs egy normális szavunk arra a fõnévre hogy "rape", ami ne úgy hangozna mint egy rendõrségi jegyzõkönyv, ("nemi erõszak") vagy mint egy igeképzõs fõnév egy fõnévképzõvel. ("megerõszakolás").

http://myanimelist.net/animelist/Alterego-X

Lelouch
Szerintem ezzel is reálisabb. Vagy azt mondod, szerinted ilyen nem fordulhatna elõ abban a helyzetben, amiben lesznek? :)
berlinboy6329
Nemi? Csöcsök után gondoltam érthetõ lesz milyen fajtára gondoltam.

\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/

Zomil
Egy animében ahol a tulélés a cél ne lenne eröszak? :D

berlinboy6329
Hát épp néztem az op-ot és láttam,hogy nem is rossz.Nem olyan hörgõs,brutál zene,gondoltam mégse lesz benne csöcs csöcs hátán,meg erõszak...De lesz.(1 perc körül)

Úgyhogy felejtõs.

LasDen
igen...rengeteg dolgot dobtak be és picit basszák is fantáziám, hogy mik lehetnek, de attól félek, hogy nagy unalom közepette kapok válaszokat....

Zomil
Hát igen, madhouse, eredeti mü, szar csak nem lesz már :D

LasDen
eddig nem izgatott ez a btooom, de aztán olvastam hogy madhouse, és egybõl picit jobban kezdett érdekelni :D

PetruZ
Sztem túl sok minden ömlött be egyszerre az elsõ részben és az események fele kb. zavarosnak és értelmetlennek tûnik. Pl. mi a fenét "zártak" le a kiscsajon a buddhisták, ha utána ott van a suliban, mint pszí használó? mik azok a szörny-izék, meg a fehér férgek és azok a világító tojások / peték? egyáltalán mire jó ez a pszí? (nekem úgy tûnt, hogy semmi hasznosra nem használják); mirõl beszélt az anyja, hogy nem akar még egy gyereket elveszíteni? mi volt a legelején az a modern városi jelenet a pszí-gyilkosságokkal? mi a sz*r az a macska(?), ami elviszi a bénákat? :)
Lelouch
Dat OP.
http://www.youtube.com/v/LGftvmcEPdA&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB
Ruley
Pl. cenzúrázatlan nemi szervek. :P

http://myanimelist.net/animelist/Alterego-X

LasDen
valószínû mert van rá igény :D

Zomil
miért tantacle rape miért van? :D

inkább azt kérdezném japánban mi nincs :D

LeWyTy
Agyfaszt kaptam
Ilyenek miért vannak?

?Dare ga baka? Watashi wa anata???JDM? ? ???Bippu Laifu ?? unkawaii.squad ??kmoji.style?

Zomil
Véleményem szerint azért, mert miután az Accel World teli volt nyomva bögös drámázással(nem gyöztem cserélni a vödröt a monitor alatt), pedig egy hatalmas király koncepcio volt amibe rengeteg dolgot bele lehetett volna rakni, alig kaptunk némi harcot és azok is rövidek voltak. Aztán jön a SAO ami megint egy virtuális világban játszodik és elvárná az ember, h akkor mi most iszonyat epik boss harcokat meg raidelést látunk majd(mi mást várna az ember egy mmo-tol), erre eddig kaptunk 2bossharcot, a többi idö meg ki van töltve drámázással/slice of life-al/egyéb fillerrel.
Szvsz ez az emberek legföbb problémája, h egy mmo-rol szolo anime-ban alig van olyan jelenet amit elvárna az ember egy mmo-tol.

BEAST
Nem csak itt olvastam ilyen véleményeket ezért is érdekel ennyire, hogy miért. :)

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

Zomil
Sztem Lasden-en kivül senki sem szidja annyira a SAO-t :)
Nekem kicsit eröltetettnek tünik 1-2 drámázás, de ezen kivül elvagyok vele.

PetruZ: Ne irjál már ilyen jo leirást, mert eddig nem érdekelt de most nagyon felkeltette az érdeklödésemet :D

LasDen
nekem elég so-so lett...érdekel is, nem is..picit uncsi lett a rész...de meglátjuk mi lesz belõle...

IMYke2.0.0.0
Köszönöm az ajánlót - felkerült a listámra. Another-t 3. epizódnál hagytam abba, játék miatt, most kedvet kaptam újra :)

BEAST
Köszönöm, ebbe lehet én is belenézek. :o

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

PetruZ
No, megnéztem most, tehát Shinsekai Yori (AniDB): Ezer évvel járunk elõrébb, de a világ abszolút nem technokrácia, hanem sokkal falusiasabb, aféle zöld utópia, bár vannak egyfajta kötelekkel (rope border) elhatárolt területek, amelyeken túl tilos menni, mert ott valamiféle szörnyû lények élnek. Mindenki birtokolja a telekinetika képességét és a fõszereplõk is ezt tanulgatják egy akadémián. A képesség egyesek szerint isteni hatalom, mások szerint átok, de úgy tûnik, mindenki birtokolja. Aki nem, vagy rosszul megy neki, egy nap nyom nélkül eltûnik...
Ér...dekes... Stílusában az Another-re emlékeztet a közelmúltból, hasonló képekkel és szûrõkkel operál, de a karakterek mások (ez A-1 Pictures). A történetvezetés is hasonló, a visszaemlékezések és a jelen képei egymást váltogatják. Az elsõ rész eléggé mélyvíz még, sok minden értelme csak utalásból kikövetkeztethetõ, de látszik, hogy egyfajta pszicho-thriller lesz ez is. Nézem tovább, egyelõre 7/10, aztán meglátjuk.
BEAST
Az év animéje és a kedvenc számomra nem feltétlen egy és ugyan az. A listámon van még pár olyan anime ami szerintem nem volt az adott szezon legjobbja, de számomra még is van bennük valami ami miatt kiemelem õket. Általában ez lehet egy-egy szereplõ, rész vagy akár csak egy jelenet is. Ebben az esetben, a lentebb említett dolgok miatt lett most kedvenc, nagyon tetszik a világ amiben játszódik.

Amúgy mivel csak 5 hely van, ez elég sûrûn változik. :)