Anime, manga és LN

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Zomil
Girls und Panzer-röl vélemény? Érdemes nézni vagy csak vmi hülyeség? Azt láttam, h PetruZ irta, h olyan, mint az Upotte, de arrol nem hallottam tul jokat.

Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"

Zomil
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Igazad van, csak valahogy kiment a fejemböl Ajimu amikor irtam, akkor javitom arra, h a leg"OP"bb anime föhös 😊

Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"

Lelouch
Ja ok, szerintem is, csak megtévesztett, hogy elõször azt írtad, Medaka a "leg"OP"bb". 😊
Zomil
Hát szerintem joval Medaka felett áll 😄
De ez csak az én véleményem.

Lelouch
"nem igazán lehet Medakához mérni"
Miért nem? 😊
Zomil
Jah vágom, h Zenkichi az egyetlen Zero 😊
És hát igen Ajimu sem egyszerü eset 😄
De öt nem igazán lehet Medakához mérni, de tetszenek az adatai a wikin:
12,858,051,967,633,864 skills
Meg a Live Zero képessége.

Lelouch
Ja igen, arról viszont gõzöm sincs, hogy mit keres az openingben egy mecha... 😊 Bár ha túlságosan nem barmolják majd szét a dolgokat, akkor mondjuk nem bánom, ha raknak be egy mecha-harcot... 😊
Lelouch
Az OP nekem is tetszik. Így meg pláne, hogy elõreutalásként benne van Hanten, Ajimu és a Real Eater is... 😊
manga spoiler:
Zero csak egy lesz, Zenkichi, majd a Devil Style miatt. A Plus Six tagjai meg csak simán az abnormális kasztba tartoznak majd. Viszont lesznek még stílus használók is, jó sokára. Azt hozzáteszem, hogy a Devil Style az nem stílus. 😊
Amúgy ha már tudsz a The End-rõl, akkor annyit hozzáfûznék, hogy nálam Ajimu Najimi simán felülmúlja Medakát... 😊 De még ezen kívül is lesz jópár durva képességgel rendelkezõ karakter.
Zomil
Medaka Box S2: minden ott folytatodott ahol abbamaradt, végre láttunk egy jo kis harcot Nekomi-tol és a normális/speciális/abnormális helyzet is el lett valamennyire magyarázva.
Az OP meg valamiért nagyon tetszik.

persze lesznek ezen kivül még minuszok, zerok, not equal-ok, a plus-ban nem vagyok biztos 😊
Mondjuk mindig elgondolkozok azon, h Medaka a leg"OP"bb anime hös, hála a The End képességének 😊
Egyetlen gyengesége, h az emberi érzelmeket nem sikerült elsajátitania azokat is csak lemásolni tudja.

armageddon666
És mégse. Valahogy leragadtam ennél. 😊

@

LasDen
még elég messze vannak tõle, de gondolom idõvel bejöhet az is....

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

Lelouch
Kiváncsi vagyok, behozzák-e majd a válogatott-szálat. 😊
Lelouch
Nem húztam le annyira, mert a 10. rész elõtt 8 ponton állt.
A mangával kapcsolatban meg alapból elég vegyes a megítélésem.
Zomil
Neeeeeem....jhajjjj, ez már böven tul van beszélve, csak kérdeztem, h mi nem jött be ennyire a végén, h igy lehuztad 😊

Lelouch
Csak olyat mangát ismerhetnék, aminek minden pillanata bejön, vagy mi? 😄
LasDen
kuroko no basuke...
kezdõdik az utolsó elõtti meccs...legalábbis ha logikusan nézem a csodák generációját, akkor abból még ez a 2 meccs van és utána lehet más irányokba tovább vinni a sorozatot. mert nem látom értelmét tovább húzni az idõt a csodák generációjával...sõt, lehetne timeskip és mennének egyetemre...

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

Zomil
Hát hogy mi nem jött be, ha ismered a mangát?

Lelouch
Mit nem értel?
Zomil
akkor meg nem nagyon értem 😄

Lelouch
Elhiszed, hogy jobban ismerem a mangát, mint te? 😊 Csak ez most kifejezetten nem jött be.
Zomil
hát pedig jobb ha hozzászoksz, mert ilyen lesz a 2. évad is 😄

Lelouch
Jóformán minden. Ez az évad így csak egy 7/10-et kap tõlem.
Zomil
ja 😄

Lelouch
mfw - my face when

Vagy arra vagy kiváncsi, hogy mi a bajom? 😄
Zomil
wat?

Lelouch
mfw Medaka box ep. 10-11.
PetruZ
Utólag már tényleg nem, de addig (pár részen keresztül) elég randomnak tûnt. 😊

Psycho-Pass (AniDB): Tök jó volt az elsõ rész. Kicsit Equilibrium, nem kicsit P.K. Dick jövõkép (elsõsorban Minority Report és nem kevés Blade Runner), erõs cyberpunk-feeling, jó plot, erõs kezdés, kevés az ilyen anime mostanában - 8/10, mindenképpen megéri belenézni.
Zomil
De a plot armor jelentése az amikor teljesen random dologgal magyaráznak meg dolgokat, az meg hogy ö a játék készitöje és csalt a párbajban egyáltalán nem volt random magyarázat 😊

PetruZ
Jó, de ez az animébõl nem jön le (az LN-t nem olvasom, de tervezem, hogy nekikezdek).
Amikor Asuna harcol vele, Kirito még le van bénulva, aztán amikor jönne az áruló hátbadöfés, Kirito egyszercsak megjelenik. (Direkt most néztem vissza, 10. rész, a vége felé.)

A plot armor meg szerintem az, ha valami akkor is megvéd, amikor nem lenne szabad, szabályosan. Vagyis csalás
(még el is mondja, hogy csalt, csak azért, hogy ne érjen idõ elõtt véget a játék). 😊 A "plot" itt az, hogy el kell jutni a 100. szintig. Ráadásul a 14. részben pont ez történik, amikor Kayaba leleplezõdik a magára húzott sérhetetlenséggel.

Lelouch
Idézzem az LN-bõl?
This time, I was the one who had screamed. I kicked off from the ground with my right foot, which had just recovered from the paralysis, and flew a couple of meters before pushing Asuna aside with my right hand while blocking Kuradeel's sword with my left.

Kayaba csalása meg hogy jön a plot armorhoz? 😊
PetruZ
Úgy emlékszem, nem múlt el, egyszerûen csak megszûnt (a dilis is csak nézett nagyokat). "Plot armor" sztem az elsõ párbajnál volt, késõbb, de ezt utána be is vallotta a "boss". 😊
BEAST
Ez a Zetsuen no Tempest egész érdekes 😊

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

Zomil
Code:Breaker 01: Hát a suliban a bénázás nagyon gáz volt...aztán viszont jobb lett a felétöl, kiváncsi vagyok mi sül ki belöle

Lelouch
Miben volt hasonló a Kuradeel-es incidens? Akkor Kirito-nál már elmúlt a paralízis hatása, mikor megvédte Asunát... Bár azt a kérdést fel lehetne tenni, hogy ott Kirito miért nem tudott kitörni a paralízisbõl az akaraterejével. 😊

Az a fránya plot armor...
Zomil
ez a kép mindent elmond 😄

LasDen
😄DDDDDD

PetruZ
Nem volt példa nélküli, hasonló eset volt, amikor
a dilis lovag akarta méreggel megbénítani õket. A SAO 14-ben meg a tervezõ mondja, hogy nincs hibátlan rendszer és igyekezett befoltozni a lyukakat, de fõleg Kirito volt az, aki meglepte õt.

Lelouch
Természetesen a
Szerelem ereje volt a ludas. De végül is Kirito is megölte a bosst pedig már halottnak kelet volna lennie. Monta is után hogy valaki meghaladta a rendszerét... Szóval sztem akraterõ+szerelem volt a recept.
Lelouch
Sword Art Online 14.
Asuna hogy tudott kitörni a bénításból? Incarnate system? 😄 És ha már itt tartunk, elvileg meg kellett volna halnia, nem? Azt a magyarázatot nehezen fogadnám el, hogy Kayaba életben hagyta.
Zomil
kár h nincs belöle normális forditás mert akkor nézném én is 😊

PetruZ
Space Brothers 27: Megint új opening és ending, és mivel az elején van egy rövid összefoglaló az elsõ 26 részrõl, elég valószínû, hogy full éves lesz, azaz 52 epizód. 😊 Azért elég ritka és kockázatos ez már manapság, de úgy tûnik, nem lõttek mellé, elég jó a fogadtatása. Én gyerekkoromban faltam a sci-fi ponyvákat és ûrhajósnak, de minimum csillagásznak készültem, szóval hadd ne kelljen mondanom, mennyire tetszik. 😊
Zomil
kiváncsi vagyok, nagyon megfogott az elsö rész marhasága 😄

PetruZ
Chuunibyou 2: Egyre jobb, végre látni néhány "szuperképességet" és feltûnik az egyik "boss" is. 😄
LasDen
te jóóó ég micsoda mûbalhéval indított bakuman....ilyen fasságot...

PetruZ
Teekyuu: Be se linkelem, messzirõl kerülendõ. 2-3 perces részek, botránysz*r grafika és animáció. Az alapötlet (fõiskolás lányos teniszklubos marhulás) még el is menne rendes sorozatban, de így élvezhetetlenül rossz.

Folytatások:
- Shinsekai Yori 2: Az elsõ fele halálunalom, csak azért, hogy lássunk még egy Jelentõségteljes Tiltást, amiért még egy tanuló eltûnik, aztán a második felében feltûnik egy új "karakter", aki a jelekbõl ítélve Biztosan Fontos Lesz... Közben a bevezetõben újabb történelmi esemény kerül bemutatásra, ez a két szál, gondolom, a végefelé össze fog érni. A kezdeti thriller hangulat azért egész szépen kezd ellaposodni...
- Tonari no Kaibutsu-kun 2: Határozottan halad valamiféle irányba a sorozat és az 1. részben már felbukkant osztályszépe csaj is elõtérbe kerül, sõt, a végén elhangzik valami, ami más animékban sokszor évadokon át sem (ha egyáltalán megérjük a folytatás-évadokat), szóval a fene tudja, mi lesz még itt, de hogy nézõs, az biztos. 😊
Máté94
Engem az utóbbi két új szezonos anime teljesen kisokkolt...

JoJo no Kimjyou na Bouken: tipikus sablon a két fõszereplõ között, az egy elkényeztetett, a másik meg egy gyõzelem mániás... ennyi elég is... kész...
De akkor jöjjön a folytatás:

Ixion Saga DT: low budget SAO, csak itt a játék invitálja be a szereplõnket egy 8 éves hercegnõ, egy transzvesztita, és egy izomagy közé. Olyan szinten látszódik, hogy olcsó anime, hogy az valami hihetetlen. Azok a nevek... jézusom... mi van itt... atya úristen... Áhh... 😄DD
Zomil
Jah hogy a manga is ilyen népszerü? Ezt nem tudtam...akkor meg passz...mert valoban nagyon manga hü volt, és nem nagyon volt gond a sorozattal. Szoval valoban, ha ennyi rajongoja van a mangának én sem értem, miért volt ennyire gyenge a kereslet rá.

Lelouch
A tény az, hogy a kötetekbõl több mint 100 ezret szoktak eladni, a lemezekbõl meg 1000-et nem sikerült. Ami az anime nézõket illeti, szerintem többen ismerik a történetet, mint nem, már csak NisiOisin neve miatt is. De akkor hol gyökeredzik a probléma? Mint adaptáció se lehet belekötni, nagyon mangahû volt az elsõ évad.
Zomil
Hát nézd...aki ismerte az nézte, ez eredményezte azt a szar eladási adatot, aki meg nem ismerte az meg pár rész alapján dobta...