Anime, manga és LN

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Zomil
Medaka Box: Azért a koncertet megnéztem volna szivesen animében :)

Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"

Count Adyn
Elég keményet cincogott:D
Sok World of Tank-ozás után külön élmény ez az anime:D

\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"

LasDen
nekem nem tetszett sakuraso...unalmas és nagyon drámai akart lenni

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

PetruZ
- Sakurasou 23.: Nem túl valószerû, amit Misaki lemûvelt pont akkor és ott, de illik a sorozatba. A jövõ héten ennek is vége, szerintem lesz rendes lezárása.
- Little Busters 23.: Hát, Kud-o sosem volt a kedvenc karakterem, az epizód felét végigpörgettem...
- Bakuman 3x23.: Még két rész, de most már sínen van, nem sok minden maradt hátra. :)
- Space Brothers 49.: Fura lesz a jövõ hét, mert a sorozat közben fog jönni egy OVA Apo-ról, a kutyáról, miközben még mindig nem tudni, véget ér-e három rész múlva az évad is. Lezárás tuti nem lesz, rohadt messze van még a vége (a felvázolt történetszálakat és a Mars-utazást figyelembe véve). A manga 20. kötete is most februárban jött ki (2008-ban indult) és még mindig igen szép számban fogy, tehát a folytatás garantált. Az anime pont most jár a vol10ch96-nál, szóval még egy full évnyi anyag még biztosan van/lesz. :)
Zomil
Szerintem én bevárom a jövöheti részt is és egyben nézem :)

Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"

PetruZ
Girls und Panzer 11.: Folytatódik hát a döntõ (és persze még nem ér véget), hullanak a tankok mindkét oldalon, de a Black Forest túlereje elsöprõ(nek tûnik). És ó, igen, felbukkan a "kisegér" is. :D Befejezés egy hét múlva, addig is: "Panzer Vor!"
Lelouch
http://www.youtube.com/v/wUTjwbQw-SY&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB

Még mindig hülye ötletnek tartom, hogy a manga jelenlegi állása után játszódik a cselekmény... :D Ezzel alapból sok nézõrõl mondanak le, nem csoda, hogy a Manglobe az elõzõ évaddal is keményen bebukott.
Lelouch
Azért az nem csak egy ütés volt, off-screen szó szerint péppé verte. Naze meg ha jól rémlik azóta van jóban Zennel, mióta segített neki felkészülni Kumagawa ellen. Nem hiába lesz õ a vice-president Zenkichi diáktanácsában.<#awink> De ha nem lenne a haverság, szerintem a racionális döntés akkor is a Zen mellé állás lenne, szóval szerintem nem nagyon lehet belekötni.

Tsurubami után már senki.
Zomil
Medaka box: Naked apron alliance! FTW! :D

LasDen
Bakuman is a célegyenesben....a nagy konfliktus lezárásra került. csodálom, hogy még ebben a részben eredményt hirdettek és nem vitték át a következõre :D ez a 2 rész már csak lezárás lehet...gondolom én :D

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

Zomil
Hm. Igy már valamivel világosabb köszi szépen. Viszont nem nagyon értem mi volt a baj Medaka-val eddig is ilyen volt. Vagy egyszerüen már muszáj volt felébreszteni, h nem nyerhet mindig mindenki?
Zenkichi szarrá verésénél a mostani elverésére gondolsz(mert itt nem voltak virágok, csak szimplán egy ütésböl a falnak küldte)? Vagy az egy másik alkalom? Amugy Munakata,Shiranui, Emukae, meg mostmár Maguro támogatását értem, viszont Naze igy is kilog nekem kicsit a sorbol, nem nagyon rémlik, h ekkora haverok lennének Zenkichi-vel. Vagy ö is csak Medaka érdekében teszi?

Most ujra megnéztem ezek szerint nem voltam elég figyelmes itt tényleg látni, h virágokat se kimélte...valoban elhiszem, hogy felháborodást keltett(és igen emlékszem, h milyen jelentösége van a virágoknak) :)

Kiváncsi vagyok, h kik fognak még Zen mellé állni :)

Lelouch
Medaka nem maradhatott abban az állapotban, amiben volt, és ami felé haladt... Megreformálásra volt szüksége, és ehhez csak a vereségén keresztül vezethetett az út. Anno az is nagy visszhangot keltett az olvasók körében, amikor Zenkichi-t sz@rrá verte a diáktanács termében(a koncepció fényében nem kell ugye ecsetelnem, hogy miért volt ez is durva lépés Medakától?), akkor a virágokat se kímélte...(remélhetõleg emlékszel még, honnan jöttek ezek a virágok...) Ez is jól mutatta, hogy ideje volt gátat szabni neki. Ezt csak Maguro-ra írom most, mert neki alapból adottsága van ahhoz, hogy kiszûrje az ilyesmit. A többieken, meg nincs semmi meglepõ, hogy támogatják Zen-t.<#papakacsint>
Zomil
Medaka Box:
Hát ennél a Zenkichi féle vonalnál kicsit elvesztettem a fonalat...nem igazán értem mi miért történik, az addig oké, h Zenkichi erösebbé akar válni és azt akarja, h Medaka elismerje. Még azt is valahogy megértem, hogy Ajimu ezt kihasználja, h Zen által gyözze le Medaka-t, de hogy a többiek mit keresnek ott? Föleg Maguro? Elég zavaros ez igy most. Aztán Medaka is szarik Zenkichi érzéseire és csak jol pofánvágja és ennyi.

LasDen
Soul Eater 108...oké...ez mindent megmagyaráz...korrekt...emmán igne :D
Black Star FTW, ha egy isten képes lézert lõni a szájából, akkor õ mér ne? :D

Zomil
Hát ha valamit elkezdek és tetszik akkor eléggé a megszálottjává válok. Egy jo könyvet is ha elkezdek olvasni nem nagyon tudom letenni.
Amugy nem lenne ez ennyire feltünö, ha nem közel 130ch-t kéne elolvasnom egymás után, h beérjem a mangát :)
Az meg egy dolog, h néha muszáj kiirnom magambol az ilyen wtf dolgokat, merthogy ez a sorozat teli van ilyennel :D

LasDen
dróó monsztá kárdó...

LasDen
látom teljesen bele vagy õrülve a medakaba :D

Zomil
Medaka box:
Azért ennél a láthatatlan mágikus szörnyes csatánál rendesen pusztultak az agysejtjeim :D

LasDen
nem lesz vége...ebben biztos vagyok
ahogy írja, a jump egyik kiemelkedõ alkotása. sem Sorachi, sem a Jump nem kívánja befejezni (legalábbis nem olvastam ilyet). De nagyon úgy néz ki, hogy Gintoki múltját ezzel teljesen feltárják. Ami nekem csak azért meglepõ, mert a mangából vártam, nem egy filmbõl.
Ez alapján akkor én úgy gondolom, hogy a film egyik része a "jelenben" fog játszódni, ahol Takasugival konfrontálódik, míg a másikban a Shiroyasha ontja a vért a múltban :D

Zomil
Már várom :)

armageddon666
VÉGE?!

@

LasDen
Mirõl szól a különleges új rész, amit Hideaki Sorachi rajzolt a Gintama anime lezárására?!

A Gintama, a Shounen Jump egyik zászlóvivõje több, mint 44 millió példányban kel el kötetenként. Könnyfakasztó vicceivel, hõsi akcióival és szívmelengetõ történeteivel szenzációs kikapcsolódást nyújt, melynek nincs párja.
Már nagyjából három éve adták le a népszerû "Benizakura ív - Egy új fordítás"-t. Hogy tovább népszerûsítse az animét, az eredeti szerzõ, Hideaki Sorachi készített nekünk egy teljesen új epizódot, amit a második filmmé alakítottak át!

Kabukichou-ban (Edóban) Sakata Gintoki egy Yorozuya nevû üzletet üzemeltet - mindent megcsinál, amiért megfizetik.
Õ egy lusta, de azért gondoskodó lelkû; édesszájú és göndör hajú szamuráj.
De ennek az unalmas fõhõsnek, aki egykor az ûrbõl érkezõ megszállók, az Amanto-k ellen küzdött, és "Shiroyasha"-ként (Fehér Szellem) ismerték a vad, istenekéhez mérhetõ ereje miatt, rémisztõ múltja van.

Ezt a történetet Gintama anime utolsó részének szánták.
Az igazság, melyrõl soha nem beszéltek, most egy filmben fog feltárulni.
Egy történet, mely Gintoki Fehér Szellem idõszakától egészen a Yorozuya-beli idõkig elér...

Az anime 7 éve kezdõdött, és hogy eltöröljék "A befejezés botrány"* kellemetlenségét, ezúttal teljesen biztos, hogy lezárul a történet!

*A 125. rész címe "Az utolsó történet kezdete" sok találgatásra adott okot arról, hogy ez volt a lezárás.

PetruZ
El ne felejtsük: Girls und Panzer 11. rész ma (és az utolsó jövõ hét hétfõn), tehát 1-2 napon belül újra "Panzer Vor!"-októl lesz hangos a topik. :D
Zomil
Najo azt hiszem megvan az a pont ahonnan megkedveltem Kumagawa-t :D
Ez a jelenet nagyon jo volt, aztán mikor odaadta a 2 jokert...hát az kész volt :DDDD

PetruZ
Lekjopp. :)
Zomil
Amugy kezdem egyre jobban érteni, h Kumagawa miért ilyen népszerü :D
Valoban elég jo karakter.
Amikor ugye mindenki mondja, h mit szeretne nyerni, ha megtalálják a kincset a kincsvadászatban...erre ö azt mondja, h az összes lány öt szolgálja ugy, hogy csak egy kötényke van rajtuk... :DDD

LasDen
mikor Hidenori magában üvölt és utána Yassan nézése :D

IMYke2.0.0.0
Gyilkos, tényleg :)

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Count Adyn
Ez még mindig áááá :DBest of:D Gintoki hangján:D
http://www.youtube.com/v/ooNKEIkPS7Y&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB

\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"

LasDen
http://www.youtube.com/v/buOyYBwP9HY&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB

Lelouch
Valószínûleg a mostani lesz az utolsó arc, de fogalmam sincs, meddig fog tartani.
Zomil
Amugy ez az utolso fejezet? Mikor lesz kb. vége?

Lelouch
Szerintem max. a Medaka fanoknak nem tetszhetett. :D De most komolyan, ez nem a derült égbõl jött, elõre volt vetítve valami ilyesmi. Medaka magának köszönheti a kialakult helyzetet, örülök hogy koppant. Én mondjuk le merném fogadni, hogy a végén úgyis összeházasodnak, elég csak az arc címére nézni... (Bouquet Toss to the Future)
Zomil
Jah belelestem az utolso kijött ch-ban aztán láttan, h Zen növesztett golyokat én mondta, h szarik rá, de nem megy vele :D

Mondjuk láttam, h ez elég sok embernek nemtetszett, arra hivatkozva, h végre valami érzelmi szálat épitettek ki, erre a kukába lett dobva ezzel, én nem nyilatkozom, majd ha felhoztam magam.

Lelouch
Egyébként Medaka most otthagyja a sulit. Abban már nem is merek reménykedni, hogy ezzel akár egy kicsit is kikerül a képbõl, de legalább ott van a lehetõsége... :D
Zomil
Jo mondjuk ebben igazad van :D
Elhiszem, h még 100fejezetig unalmas lesz majd olvasnom ugyanezt a Medaka-t :D
Föleg ugy, h a többiek fejlödnek mellette.

Amugy ugye most a 92. fejezetben kiderül, h Ajimu a not equal osztályba kerül Hanten-el együtt, aztán most esett le, h akkor ö azért volt elzárva, mert általános suliban Kumagawa belevágott egy rakás bookmaker csavart és ezért lesüllyedt az ö szintjére.

Lelouch
Nem bánnám. :D Azért amikor már a character development se segít, ott tényleg nagy a baj. :D
Zomil
Jo hát felöled Medaka örökre eltünhetne a mangábol :D

LasDen
szép csavar...

Lelouch
Én az ilyen Medakás dolgokat nem tudom értékelni. :D
PetruZ
Majd április 4-én indul. Ez csak egy beharangozó pilot volt. :) Annyiból érdemes belenézni, hogy kb. mire lehet számítani. Az AniDB-s kapcsolódó topikban leírták a lényeget a lányról és a srácról, hogy kik/mik is õk: "Izumiko learns that she is a yorishiro, a vessel for a shinto spirit known as a kami, while Miyuki learns that he is a yamabushi, a warrior tasked with protecting her.".
Zomil
Csodás :D
Amugy itt egy ujabb kedvenc kép :)

Ez már elkezdödött? Még nincs is vége a téli évadnak :D

PetruZ
Red Data Girl (2013, AniDB): Új, kicsit misztikus, (egyelõre) kicsit fura sorozat. A fõszereplõ lány (szokásos 15 éves) valami nagyon elzárt szentélyben él, elég zárkózott természet és minden nap sofõr viszi le a suliba. Egy nap valami furcsát mûvel a számítógépekkel, majd találkozik egy vele egykorú sráccal, akinek nagyon nincs az ínyére, hogy a szolgálója legyen, de úgy tûnik, nincs más választása...
12 rész, LN feldolgozás (ami még nem ért véget), meglátjuk. Mintha kicsit sablonos lenne, de akármi is kisülhet belõle. Az elsõ rész egy stream TV-n lement, ebbõl már van fordítás, de a minõség nem a legjobb. A rendes TV-s adás majd húsvét után indul.
Zomil
"Az nem mindig hiba, mert elõfordul, amikor tényleg zárójel nélkül beszél."

Erre gondoltam én is, csak néha elfelejtik elhagyni, néha meg odairják véletlen :)

A másikra: ah értem, kár hogy néhány ilyen dolog elveszik forditás közben.
A képességeinél meg egyelöre csak 2-öt tudok, az egyik amit a falmászásnál használt mikor anyja elöl menekült a Devil Climb :D
A másik meg a parasite seeing ezt is valami devil akármicsodának akarta elnevezni.

Amugy vicces, h a fekete-fehér mangában megjegyzik, h megváltozott a szemszine...sokat nem érek ezzel az infoval :D

Lelouch
Az nem mindig hiba, mert elõfordul, amikor tényleg zárójel nélkül beszél.

A devil az nála egy sokat használt, kedvelt szó(catchphrase?), csak a fordításban ez rendszerint elveszlett. Ezért használja a képességeinél is, de nem mindnél...
Zomil
Jah meg olvastam, h néha nem rakana/raknak zárojelet Kumagawa beszédéhez is :S

Amugy Zenkichi minden uj megszerzett képességét valami Devil-nek akarja elnevezni? :DDD

Lelouch
Na igen, olykor nagyon nincs a helyzet magaslatán a CXC.
Zomil
Közben továbbolvastam a mangát és irták, h bocsánat, de benézték...szoval akkor a wiki nem tévedett :)