Anime, manga és LN

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Remélem ez Eve no Jikan nemzetközi BD megjelenésre készült sikeres Kickstart projektje azt jelenti, hogy vagy folytatás vagy valami más jóság jön a stúdiótól ... persze majd egyszer ha kész lesz.

Zomil
Hát...Monotagari...aztán még 1nek jo lesz az a Fate/-es hülyeség...meg talán Rozen Maiden, mert az a listámon van egy ideje, talán megnézem és akkor jöhet az uj évad. Watamote-t(Watashi ga Motenai no wa dō Kangaetemo Omaera ga Warui!) meg a 4chan hypeolja eléggé, belenéztem a mangájában és ilyen gag cuccnak tünik egy szerencsétlen csajrol szol aki probál középiskolásként beilleszkedni a társadalomba.

Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"

Lelouch
LasDen
ez a Hentai ouji igazi felüdülés. elõtte inkább egy egyszerû ecchi baromkodásra számítottam, de ennél sokkal több.
a cím implikálná, hogy tele van csöcsökkel meg egyéb villantásokkal, de csak módjával vannak, és azok nem is annyira bele a képedbe félék. Néhány átlátszó blúz, fürdõruha. A történet pedig folyamatosan pörög elõre. A félreértések és abból fakadó (vagy csak szimpla) kívánságok mozgatják elõre, de nem áll le egy pillanatra sem. Nincs egy helyben toporgás, a konfliktusok feloldására sem kell hosszú részeket várni. Szóval eddig egy teljesen korrekt komédia, minimális hibákkal...

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

PetruZ
A Psycho-Pass nagy jóság volt. Nem az az igazi nagy koponyás (ez nem teljesen igaz, de spoiler nélkül nehéz bármit is mondani 😊 ), de kellõen csavaros és furmányos, az önállónak tûnõ epizódok elég hamar felfûzõdnek egy közös szálra, a cyberpunk disztópia hangulata meg nagyon ott van.
LasDen
Gun x Sword. Bár Van nem az a taktikus, elõre gondoló fajta, de jól átlátja a helyzetet és megfelelõ döntéseket tud és hoz is...😄
Jóféle...

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

Lelouch
Köszi, jöhet majd a Monster is, amint végig lefordította az AA. 😄
LasDen
Esetleg még Monster. Én magam nem láttam, de ahogy hallottam elég intelligens sorozat 😄
Vagy Souten Kouro, kínai történelmi cucc, stratégia, taktika, felemelkedés és hasonlók...

Lelouch
Psycho-Pass: Ez alapján tökre úgy hangzik, mint a Detective Conan. 😄 Így lehet teszek majd ezzel is egy próbát.

Na igen, pont ezért kérdeztem rá itt is, hátha van valami, ami elkerülte eddig a figyelmem.
Zomil
Toori jah 😄

De amugy tényleg vannak jo taktikák benne, meg nagyon jo 5letek, csak a körités kicsit gyökér. 😄

Hát most Psycho Pass-ra azért nem tudok, mit mondani, mert ugye ez ilyen nyomozos, epizodikus esetekkel meg 1db föszállal.

Igazábol amit van ilyen jellegü szereplö azok mind eléggé neves animékben vannak és mindegyiket láttad már 😄

Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"

Lelouch
Nem baj, ha már így felhoztad, lehet teszek majd egy próbát azzal is. 😄 Csak elõtte lennék már túl a vizsgákon.<#gonosz3>
Lelouch
A Horizonban ki? Ugye nem az a Toori? 😄 Amúgy meg láttam Member videóját a sorozatról, az alapján nem igazán opció nálam. 😄

Psycho-Pass: ha csak talán, akkor biztos nem... 😄
Lelouch
Azt nézem én is. 😄 L-Elf mondjuk már az a kategória, mikor átesnek a ló túloldalára. 😄
Lelouch
Na ez egy jó ajánlás, már egy ideje szemeztem is ezzel egyébként. Ahogy látom valaki még neki is állt most magyarra fordítani. Megvárom meddig jut el vele, aztán bele is kezdek majd valószínûleg...
Zomil
Ah igen, az nekem régota tervezettek között van, csak iszonyat hosszu 😄

Meg Game of Thrones, ja hoppá az nem anime 😊

Zomil
Kyoukai Senjou no Horizon 😄D
Psycho-Pass talán

igazábol nem tudok mondati 😞

Máté94
Valvrave: L-Elf<#vigyor5>
LasDen
Legend of the Galactic Heroes
2 nagy koponya mind két oldalon, plusz még sok mellékszereplõ sem csak tölteléknek van....

Lelouch
Van még olyan anime, amiben olyan nagy koponya a fõszereplõ, mint pl. Lelouch, Keima, Tokuchi, Conan, Kaiji stb...? Valamelyiket csak ismeritek. 😄

Kikötés:
-mahjong, shogi, go, karuta téma nem nyerõ... 😄
-Ne szerepeljen a listámon.
Zomil
Most lett még csak forditás a Girls und Panzer utolso 2részéhez. Hát nagyon remek részek voltak, bár a végén az a driftelés kicsit tulzás volt, de nagyon tetszett. Számomra 9/10 az anime, amellett, hogy szorakoztato, még is valamennyire "hiteles"(persze nem reális, de mégsem teljesen elrugaszkodott), ráadásul rengeteg info volt a tankokrol és nem csak betobált hülyeséget, hanem normális informáciok roluk, ez is sokat hozzátett az animéhez. Mindenkinek csak ajánlani tudom. Jönnek az ovák, meg majd a film is, de azért remélem lesz 2. évad is.

Zomil
Infinite Stratos összel jön.

LasDen

Zomil
Öhm... 😄D

LasDen
én a 6. résznél dobtam...nem bírtam már, amit csinálnak...

Valvrave the Liberator

Kissé beindultak az események ha szabad így fogalmazni. Ennek a fényében kellett az elmúlt 2 rész viszonylagos lazulása.
Malakai
A szavazatok is súlyozva vannak, nem csak a szavazatok eredményei, felhoztam ezt régen MAL fórumban is, de le lettem hurrogva. 😊

(\__/) ( X.x) ( } . { )

PetruZ
Az AniDB erõsen súlyozott és egyedi (titkos) képletû átlagpontszáma azért mindig lefelé konvergál, ellensúlyozandó a sok keresztbeszavazást. Ott nehéz 9 feletti pontokat hozni sok 10-essel is, pedig a Kyojinnál a 8-9-10 pontok erõsen túlsúlyban vannak, mégis 7.90-es rating-je van. A listavezetõ Haruhi film 9.39-e és a FMA:B 9.38-a ilyen szempontból ugyancsak megsüvegelendõ, hiszen mindössze 12 anime van, ami 9.00, vagy afölé került azon az oldalon (közel 7700 animébõl).
LasDen
malon hajlamosak 2 rész után tizeket dobálni....sajnos, bár a toplista még így is nagyjából releváns...

Malakai
MALon megy a hype, de köv rész vége, meg az azutáni rész valószínüleg vízválasztó lesz azért.
AniDBn pl csak 176-ik jelenleg.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

LasDen
9 😄

roolandsan
És a Steins;Gate?
(Egyébként nem semmi hogy a Shingeki no Kyojin már 10. a MAL toplistán)

V has come to!

LasDen
ezzel együtt nálam 6-ra növekedett a 10/10-es sorozatok száma (FMAB, Gintama, DN, Geass R2, NGE és Saikano)

Count Adyn
Hjah😊 Pont annyival vették darkosabbra a réginél hogy epic lett😊

\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"

zsakosfrodo2
Tengen Toppa Gurren Lagann az én 10/10-es anime-om.
De a FMA:B is legalább 9.5/10. 😄

LasDen
remélem csak az egyik történet ív lesz a jövõben vagy mittudom én...nem lenne jó. én ragaszkodom a mostaniakhoz...😄

Hát igen , ott van a legjobbak között, pedig az eredeti sem volt rossz de ez a remake még jobb lett. Csodálom, hogy még csak most nézted meg.

LasDen
Fullmetal Alchemist: Testvériség
ez egy kibebaszott óriási hatalmas brütális 10/10 volt....
13 nap alatt végigtoltam az egészet, annyira jó volt. Én azt hiszem eddigiek során még ilyet nem láttam. Fantasztikus élmény volt...

Zomil
Amugy lesz majd valami Full metal panic bejelentés. Remélem nem csak vmi br ujranyomás vagy ilyesmi, hanem egy uj évad 😊

LasDen
Most olvastam, hogy Oda már megint kórházban van, és függõben a One Piece is addig. Ha így halad, a Jump kifogja nyírni a tagot....

Zomil
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Szerintem meg a lények egy mesterségesen létrehozott faj amit azért hoztak létre, hogy az ürben lévö emberek nehogy tulnépesedjenek és még emellett valami célt is kapnak az életre

PetruZ
HenNeko 6.: Kétlem, hogy a közeljövõben ilyen kívánságteljesítõs-szobros, kissé perverz romkomos sorozatban látni fogunk ekkora állatságokat. 😄 Önmagában hozza az MM! - Mayo Chiki - Nyan-koi triót. 😊
PetruZ
Amiket felsoroltam, pont hogy nem a jövõbeli általános tudás részei (legalábbis semmi nem utalt rá, hogy azok lennének, különben Ledo nem lenne rászorulva). Az viszont lehet, hogy az ilyen robotokba egy csomó dolgot beletöltenek, hiszen egy életen át társak lesznek, nem lehet mindig csak a hideazu-ölés 107-féle módszerérõl filozofálgatni... 😊 Bár eddig Ledo olyannak tûnt, mint aki tényleg csak ilyen témákról tud beszélni, minden másban kell neki Chambers.
Csak összességében fura, egy ilyen célgép, a militarista államforma és a katonai kiképzés mellett.

LasDen
mint írtam a teljes általános tudás elérhetõ számára. tehát Kirk 20. század hajviseletétõl a hideazu viselkedési mintáiig, amit lehet. a navigációs dolog meg egy baki vagy valami zavarja a légkörben, hogy teljes rálátása legyen mindenre.
a nyelv pedig a beszéd minták elemzésébõl eredhet. egy intelligens, tanulásra képes eszköz, nem csak egy szimpla Siri, kérdez-felelek eszköz...
de nem is chamber itt a lényeg, õ csak egy eszköz, hogy Ledonak könnyebb legyen a beilleszkedés...😄

PetruZ
Úgy tûnt, a pilóták és a robotok gyakran mennek bevetésre és nem mindig csapatban, emellett állandóan az ûrben járnak, a navigáció létfontosságú kellene, hogy legyen. Ennek ellenére Chambers nem tudja, hol vannak, de simán, néhány óra alatt felidézi az õsi, elfeledett nyelvet (átlagos harchoz mi a fenének lenne ilyesmi feltöltve neki? a földi nyelv halott, totál máshogy beszél Ledo is, a hangzás alapján még csak nem is rokonítható), komplett bio-laborral bír, és olyan kifejezéseket idéz, amelyek nincsenek is benne az Alliance szótárban (mint pl. most az élni és élni hagyni). Ezek mit keresnek ott benne, egy specializált harci eszközben? Szerintem is hülyén hangzik.

PetruZ
Eszembe jutott még egy lehetséges végkimenetel: Ledo valahogy hazakeveredik és elmondja a Nagy Tervet az ellenség megtévesztésére: ha közel vannak, kapcsoljuk le a villanyt... <#hehe>

LasDen
mondjuk az iutazás magyarázná, hogy mér nem találja a szövetséget. de szerintem inkább csak kurva messzire sodródtak (pl a delta kvadránsba a borgokhoz 😄) és ezé nem találja. és ezért nem tudja Sugita, hogy hun vannak, mer nincs adatbázisban.
Ezek harci gépek, a szövetség általános, nyílt adatbázisával, tudásával feltöltve. hülyeségnek tartom, hogy titkos dolgok is bennük van vagy hogy véletlen elteleportálódás esetén nem engedhetik vissza a pilótát...

Seth
Nyakamat rá, hogy ez lesz a helyzet

PSN ID.: Beegabor

PetruZ
Végülis nem derült ki az elsõ részbõl (és eddig), hogy egyáltalán mi a fenéért harcolnak, de a reakciókból ítélve valami hasonló lehetett a múltban is, csak már mindenki rég elfelejtette. Valahogy úgy kezdõdött, hogy "valaki visszaütött".
Amúgy csak felvetettem az idõutazós dolgot, elég egyszerû húzás lenne, tényleg. Viszont az gyanús, hogy Ledo-val már évek óta kint harcol, a navigáció létfontosságú a számukra, ennek ellenére Chambers sehogysem találja a kapcsolatot az Alliance-szal és még a helyüket sem tudja meghatározni, pedig ez azért még ma is menne néhány óra, vagy nap alatt (a Tejútrendszer középpontja és a körülötte keringõ társ-galaxisok és viszonyítási pontok, valamint a kozmikus "gyertyák" helyzete, elmozdulása alapján) - már persze ha ugyanabban a galaxisban vannak (ami megint nem túl jó jel lenne)... Chambers nem hiszem, hogy elhallgatna bármit is, ahhoz túl együgyûnek tûnik. 😊

Na mindegy, hátha majd ebbõl a salvaging-bõl kiderül valami.
LasDen
én úgy tippelem, hogy a hideazu egyik csoportja réges rég erre tévedt és meghódították a földet vagy valami. az emberek meg sehol sincsenek, így õket békén hagyják...
az idõutazás, bár benne van a pakliban, de nekem nem tetszene