Anime, manga és LN

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Zomil
Az endingre gondolsz? Nem hiszem, hogy máshol hallhato lett volna.

Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"

Lelouch
Nem tudom, én utálom õket. 😄 Mondjuk amilyen népszerû Kanon az anime nézõk körében, szerintem nekik tökmindegy az egész tálalás, amíg kapnak valami Kanonnal kapcsolatosat...
efti
Elkezdtem a Shinsekai Yori-t. Honnan ismeros az outro zeneje? Valami mas animeben mar biztos hogy hallottam..

WWFSMD?

LasDen
varázs lányokra van igény, nem?

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

Lelouch
Kiváncsi leszek az eladási adatokra.
Lelouch
Magical☆Star Kanon 100% OVA: Most erre tényleg volt igény?<#zavart2><#vigyor>
Bachstein
Sosem gitároztam, nem is értek hozzá, úgyhogy teljesen laikusként írom a véleményemet. Szépen játszol, de néhol mintha kicsit "ráfeszülnél", megtorpansz, túl nagy erõvel, darabosan pengetsz, ezáltal kissé szakadozottá válik a ritmus. Neon Genesis Evangelion OP-jét mondjuk szívesen meghallgatnám! 😉
BEAST
Nekem is tetszett, a témávan az egyik kedvencem lett. 😄

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

IMYke2.0.0.0
Egyetértek.
Valahogy nem is volt zavaró a fanservice. A karakter dizájn is remek volt.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

LasDen
kellemes darab volt...

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

IMYke2.0.0.0
"Hatsukoi Limited" + OVA = 8/10 - Mindenkinek látnia kell, aki még nem tette meg 😊

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

IMYke2.0.0.0
Megpróbálom letölteni, és kiderítem, nekem mennyire jön be, ezek után 😊

[NST]Cifu
Nem akarok spoilerezni, de Motoko még nem a Section 9 tagja ebben a részben, sõt, a saját testének sem tulajdonosa. 😉

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Biztos kevés volt a Section 9 pénze ezért kellett ilyen Tesco gazdaságos robottestet venni az õrnagynak.
Lelouch
Vontatottság nélkül is lehetne mangahûnek lenni.
PetruZ
A 12. részben Armin utal valamire egy feltételezéssel és Eren korábban, amikor elõször elõmászott... Szóval van már egy sejtésem nekem is, de a mangát nem olvasom.
armageddon666
Szerintem be akartak mutatni a azoknak akik mindig sírnak, hogy miért nem mangahûek az adaptációk. 😄 "Nesze nektek mangahû adaptáció!" 😊

Nekem egyébként a manga sem tetszik. Mármint elsõ néhány rész nagyon jó volt. A titánok félelmetesek voltak, de aztán mikor meglebegtetik, hogy mik is valójában... elvesztettem az érdeklõdést. (Elspoilereztem a mangát elõre, és nem voltam hû de elragadtatva)

@

PetruZ
Gargantia 12.: Na, itt legalább nem volt kecmec, kis lelkizés után egy (másik) repülõ mókus lett a világ megmentõje és elkezdõdött a zúzás... <#hehe>
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Az ezredesrõl lehetett sejteni, hogy valójában milyen állapotban van és azután, hogy a Striker mit tett/tesz, nekem még mindig gyanús Chamber. 😊

PetruZ
Nerawareta Gakuen: Tegnap szóltam róla (#60088), az elõbb néztem meg. Hát... nem az lett, amit vártam, vagy amit a rövid ismertetõ sugallt. Sokkal inkább romantikus dráma, mint misztikus - idõutazós (nem spoiler) thriller. Elég hosszú is, talán emiatt is csalódást keltõ, hogy mire a lényegre sor kerülne, a nézõ már félig elálmosodik és nem igazán tud figyelni rá. Pedig ott olyan jelenetek jönnek, amelyek egészen... furák a korábbiakhoz képest. Nem is mondhatnám, hogy teljesen értem, mi történik, vagy hogy mirõl folyik a társalgás éppen valami patetikus virágnyelven... viszont túl hosszú is ahhoz, hogy kedvem legyen újranézni. Ez így 6/10. A látvány és a zene nagyon illik hozzá (ha a Garden of Words "wallpaper"-nek minõsül, akkor ebben is szép számmal vannak ilyen jelenetek, a Sunrise sok pénzt beleölhetett 😊 ) és sima romedy-ként teljesen jól is mûködne (az enyhe josei-utalások ellenére is), de így a vége kicsit katyvasz lett. Amúgy az eredeti regény 1973-ban íródott, tehát nem lehet mondani, hogy tipikus mai sablonsztori (inkább azok õse), de a modernizálás nem biztos, hogy jót tett neki.
[NST]Cifu
Lehet én vagyok túl kritikus, nézd meg, és utána azért írd le, mennyire voltál elégedett azzal, amit te láttál.

Én már a képek és a pár napja ide berakott trailer alapján eleve nem túl derûlátóan álltam neki, és sajnos azt kell mondjam, hogy nem ez az a GitS, amire vágytam. De lehet, hogy csak én raktam túl magasra a lécet...

IMYke2.0.0.0
Most kissé lelombozódtam. 😞

Zomil
Oh már meg is jelent?
Majd meglesem 😊

Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"

[NST]Cifu
Ghost in the Shell: Arise / Border 1:

OP: Egyenesen gyenge, sem zene, sem látvány terén nem üti meg a mércét.
Animáció: Gyenge/közepes (alacsony animáció per másodperc szám, különösen a harcoknál feltûnõen)
Karakter desing: Gyenge/közepes (Motoko leggyengébb inkarnációja eleddig)
Technikai desing: Közepes (Akad néhány látványos elem, pl. Motoko motorja, de a "Mobile Land Mine" robotlányok nálam már kiverte a biztosítékot)

A történet hozza többé-kevésbé a GitS politikai/katonai/társadalmi szinteken mozgó nyomozós szintet. Ezzel együtt sem túl gördülékeny az egész, és szerintem túl sok szálat hoztak össze, amit aztán túl egyszerûen oldottak meg. Sajnos közel sincs a technikai háttérlátvány az elõdökhöz, a fegyverek, Logichomák, robotok, miegyebek egy kissé elnagyoltnak, vagy éppen túl bazáriak (az 501-es osztag "orvos-robotja").

Hozzá kell tenni, hogy a 10 percben máris kapunk egy meztelen zuhanyzós jelenetet, ami ugyanakkor pontosan 0 értelemmel bír (úgyse mutatnak semmit, hiszen nem hentai produkció). Hasonló probléma a sok alsónemûs Motoko jelenet - fanservice-nek gyenge, mert nincs jól megrajzolva, értelme pedig nem sok van (akár lehetne sima ruhában is).

Konklúzió: Végre egy új GitS sorozat, a forgatókönyvek még rendben is lennének, de látványosan gyengébb a vizuális és audió élmény (mert a zenék is a mélységbõl néznek fel a SAC fülbemászó muzsikáihoz képest). Valahogy érzõdik az egészen, hogy akartak egy jó kis pénzharácsolást, mert a SAC népszerû volt anno, de kb. fele annyiból akarták az egészet kihozni. Kár érte. Ettõl persze még nézhetõ az Arise, de a kanyarban sincs a SAC/SAC 2nd GiG-hez képest... :\

PetruZ
K*rva jó, meghoztad a hangulatom a folytatáshoz, már tûkön ülve várom... <#whatever>
Azt mondjuk megértem, ha egy 1+ éve futó sorozatnál pár recap-ot beszúrnak (mint nemrég a Space Brothers-ben az 50-52. részek, mert ott azért elég sok minden történt), de ez egy fókuszban lévõ sorozat, sokan nézik, az eddig történtek egyszerûek, mint a faék, szóval kicsit korainak érzek bármiféle recap-ot.
Lelouch
Azért a biztonság kedvéért, hogy senki se felejtsen el semmit, a 14. rész teljes egészében recap lesz.<#banplz>
Malakai
Mondjuk a viselkedésére meg lesz a magyarázat és nem marhaság, ebben az epizódban meg nem is annyira arra, hanem azokra akartak figyelmet szentelni, akik ott voltak vele. De ezt mondtam én is már jópár résszel ezelõtt, hogy biztos sok manga fan örül, hogy 1:1 követi azt, lényegében egy füzet egy epizód, de nem kellene, mert túlzottan elhúzzák. Trostra max olyan 5-6 részt kellett volna szánni, ezzel együtt most 8 rész volt és még minimum egy hátra van.
Valószinüleg Trost végére érnek a kövben, de amiatt is annyira rossz, hogy így szétnyújtották ezeket a részeket, mert nem lesz valami nagy izgalom utána, hanem helyette leül majd a sorozat olyan 4-5 részre minimum és csak utána indul be (bár az jobb lehet Trostnál, meglátjuk). Ez így nagyon rossz ütemezés.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

PetruZ
Nem csak az elõzõrõl, majdhogynem a komplett eddigi évad benne van.
Zomil
Az a szomoru, hogy a részek elején lévö 2perces összefoglalás mindent elmond az elözö részröl 😄

PetruZ
Az elõzõ (11.) rész végén a preview alapján már azt hittem, megint jön egy kis zúzás, erre az egészet lerendezik (ez is kérdõjeles, amilyen röhejes volt a saját magát pofán verõ és kiütõ "alak"...) az elsõ három percben és utána megint Eren lelkét kell rugdosni húsz percen át? Azét, aki lépten-nyomon hergeli magát a titánok ellen és eddig akaratból, makacsságból megcsinált mindent? Most már én is azt mondom, hogy idõnként tele van f*szságokkal az egész, szándékosan szétnyújtva, elkenve, pedig mostanra egy 12-13 részes évadot piszok pörgõsn és sokkal egyértelmûbb pozitív hype-al le lehetett volna hozni. A temp értékelésemet le is húztam 8-ról 7-re az AniDB-n. Amúgy ott (is) az utolsó három rész értékelése eddig a legrosszabb és ez a 12. lett most a legalacsonyabb, 3.6 körüli.
PetruZ
Mondtuk. 😊
attack on titan 10 rész

enm gondoltam volna hogy ez is egy mechás sorozat lesz 😄

"I am the man who surpasses God!" "Kill me and become a hero, or die by my hand and become one of my victims."" "See you space cowboy..." "Roger, roger."

efti
Psycho pass befejezve. Sokkal jobb volt, mint amire az elso resz alapjan szamitottam. Egy jo eros 8.5/10 nalam

WWFSMD?

IMYke2.0.0.0
Én az ilyet visítva törölném. 😊

Zomil
Ez a baj igen...nyujtják, mint a rétes tésztát, visszaemlékeznek, sirnak folyamatosan meg lelket öntenek egymásna 2percenként, aztán a történt a 25percböl 3percet haladt elöre...

Lelouch
Evangelion 3.33: Hát ez most így nem igazán jött be... 7/10
Lehet jobb lett volna, ha inkább azt a koncepciót választják, amit mutattak a 2.22 végén lévõ elõzetesben...
Seth
Mert pofázásokkal feleslegesen el van nyújtva

PSN ID.: Beegabor

LasDen
úgy látom, hogy az újabb részek elég széles körben negatív érzéseket váltanak ki....😄

Zomil
Hát ezt nem hiszem el, hogy a Titan 12. része is teli volt üres fecsegéssel...komolyan lényegi elörelépés megint kb. nem történt semmi. Talán már a következö részben feláll az a béna gyerek és csinál is valamit...

LasDen
Enterprise

attack on titan 7. rész:

fõszereplõ átváltozott egy óriássá höhö, pedig azt hittem hogy királynõvel szaporodnak, és nem úgy hogy emberekbõl lesznek óriások. Most arra vagyok kiváncsi hogy az a két nagy hogy tud teleportálni

"I am the man who surpasses God!" "Kill me and become a hero, or die by my hand and become one of my victims."" "See you space cowboy..." "Roger, roger."

Count Adyn
Best kifogás ever randin😄D

\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"

Máté94
Mondjuk érdekes, hogy én pont Chrollo CV-vel tudnám elképzelni a "Királyt"... mintha hasonlítana rá.<#confused>
Lelouch
Még a Társulattól se láttunk mindent... Ha a királyt nem is, de szerintem Pitou-t együttes erõvel simán el tudnák intézni.
Zomil
Mondjuk szerintem a társulat nem nagyon erös, csak átlagon felüliek és pont jo képességeket szedtek össze, ezért közösen erösek. Viszont mondjuk Neferpitou simán erösebb az egész csapatnál, ha mondjuk Chrollo-t nem vesszük, bár lehet még vele együtt is.

Lelouch
Komolyra fordítva a szót:
Hisoka nem fog szerepelni, a pókok fognak, de nem az összes, a király("csótánykirály" ez mekkora XD) meg bár baromi erõs lesz, de az sehol sincs kimondva, hogy erõsebb, mint a Társulat összes tagja együttvéve...
😞😞

Lelouch
<#vigyor><#vigyor><#nevetes1><#nevetes1>
Zomil
a Kites gecinagy, a többi meg egyáltalán nem, legalábbis szerintem

hxh

a legújabb részt nem láttam, de sajnos belefutottam pár manga spoilerbe
ezek "mekkora" spoilerek?

Ebben az arcban fog szerepelni a pedo hisoka, a többi pók, valami kitet kinyírnak, a csótánykirály még erösebb mint az összes pók együttvéve

Lelouch
Ja, egy további befejezett arc van még, ami nem túl hosszú. A legújabból meg még csak egy fejezet van, ami még a mostani hiatus elõtt lett kiadva. Szerintem abba már bele se fog kezdeni az anime.