Anime, manga és LN

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

LasDen
nagy keszekuszaság az egész....

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

Zomil
Hátööö 😄

Ez is tipikusan olyan zene, mint az elsö op-nál, hogy minden trailerhez/op-hez passzol kb. 😄
Mondjuk viccesek az ilyen zenék, ilyen volt, pl. az Inception trailer zenéje is, az is mindenhez passzol és epikké tette 😄

Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"

Bachstein
Lelouch
Lelouch
LasDen
az benne volt az ikkokuban...

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

armageddon666
Az összes levágott fejes.

@

LasDen
dehogynem, elég sok volt. plusz a régebbiek. a többi meg gondolom manga vagy fanart...
de konkrétan melyik részre gondolsz, hog ynem volt?

Bachstein
Kvázi minden páratlan rész jó. 😊
Amúgy én sem értem nagyon ezt a Titan fikázást. Nem azt mondom, hogy az idei év csúcsa, de azért nem egy rossz anime. Nekem alapból tetszik a koncepció, karakterekkel sincs nagy bajom, kelõen változatos érzelmi sémákkal rendelkeznek, bejön ez a középkori-reneszánsz környezet. Van benne egy kis misztikum, lassan kibontakozó titkok, remek akciók, durvulás. Az tény, hogy el van nyújtva, és néha tényleg egy helyben toporog a történet, de ennek ellenére mindvégig leköt, sosem unom el.
A rajzolás kifejezetten tetszik (a vastag kontúrok), illetve az zenéje is olyan, amit bármikor meg tudok hallgatni. Utoljára talán a Black Blood Brothers OST-je jött be ennyire.
Mangát nem olvastam, de gondolom ott is hasonló a helyzet, látszik, hogy nem akarják elsietni a dolgokat, gondolom terveznek majd egy következõ évadot is... én legalábbis reménykedek benne.
armageddon666
Tényleg, már el is felejtettem. Azt is láttam.

Tudom hogy voltak ilyesmi flashbackek, de nem ennyi.

@

Fresh Duke
Csak minden 2.-ban.

A heavy cost. I pay it gladly.

Bachstein
Nem sipákolnak minden részben.
LasDen
pedig az Ikkoku Keiseiben voltak ilyen flashbackek...amúgy az anime utolsó részei a Beam Saber ívet dolgozták fel.

armageddon666

Ilyen Shouyo-sensei meg Shiroyashas részek voltak a mangában? Anime most hol tart? A sógunos lázadásos komoly résznél hagytam abba.

@

armageddon666

Calamity Trigger...
Continuum Shift...
Continuum Shift II...
Continuum Shift II Extend...
Chronophantasma...
...
...
...
ALTER MEMORY
*nyálcsorgás*

Váó. 😄 Már Guilty Gearnél bánkódtam hogy nincs anime, BlazBluenál pedig elég korrektül meg volt csinálva a story mód, ziccert lett volna kihagyni. Szerintem nagyon jó shounen alap. A sok idõhurok miatt még jobb alap. 😊 Simán bele lehet illeszteni a világba, maximum "n+1 hurok" és el van intézve. 😊

@

Fresh Duke
Attól még nem kell minden részben sipákolni. Meg oké, hogy 1x sokkot kapnak, de nem 120x.

LasDen
nem hangzik túl érdekesnek...

Dolls Fall (Most már emberi nyelven.)

A rajzért Sansyoku Amido felel aki eddig ilyen kis aranyos történeteket és vanilla hentaikat rajzolt a sztorit viszont Kedouin Makoto a Corpse Party sorozat atyja írta. Innen már sejteni lehet hogy nem a "aranyos kislányok aranyos dolgokat csinálnak" lesz a fõtéma.

A Jiaiin egy árvaházzal egybekötött lányiskola ahol a szüleiket elvesztett fiatalok a legjobb körülmények között tanulhatnak.
Fõhõsnõnk Chibana Meiri is idekerül miután egy tûzesetben az egész családját elvesztette.

Aranyéletnek tûnik mindössze csak néhány egyszerû szabályt kell betartani. Az elsõ és legfontosabb, hogy sötétedés után be kell zárni az ajtókat és SEMMILYEN körülmények között nem szabad kimenni valamint 1-2 terület tiltottnak számít.

Hogy mennyire érdemes betartani ezeket a szabályokat azt fõhõsnõnk újdonsült barátja is megtanulja amikor is takarodó után kisurranva egy furcsa maszkos alakkal találkozik. Ezt követõen szegény többé már nem csinál aranyos dolgokat és az aranyosságából sem marad túl sok miután a gyilkos egy jókora kampóval átrendezi az arcszerkezetét.

Kicsit hasonlít a Bloody Maidenre mármint a "Csini lányok Vs a Gyilkos" viszont úgy tûnik nem gyúr rá annyira az ecchire és a gorera valamint a történet is bonyolultabban tûnik az átlagos slasher alapoknál.

Érdekel mit hoznak ki belõle. A Corpse Party írója már írt pár remek történetet. Remélem most is így lesz.

Dolls Fall
A rinyálás meg a sírást azért meg lehet érteni. Szemük elõtt falják fel társaikat. Azért a legtöbb ember ilyet nem tudna elviselni. Elég fura lenne, ha mindenki terminátor pofával csak menne elõre.
Fresh Duke
Szerintem csak 2 egyértelmû, a 3. az nem.

Lelouch
Már egyértelmû? A múltkor még nem volt az. 😄
Nekem meg az nem tetzsik hogy tul egyértelmü hogy ki a 3 árulo 😄

"I am the man who surpasses God!" "Kill me and become a hero, or die by my hand and become one of my victims."" "See you space cowboy..." "Roger, roger."

Fresh Duke
Bárki bármit mond, nekem tetszett az út Titan. Persze, én is már a nagy küzdelmet várom, de tudtam elõre, hogy majd csak a következõ részben lesz. Nekem amúgy nem a beszélgetésekkel / monológokkal van bajom, hanem a sok rinyával meg sírással...

Köszönöm.

Most mechás hangulatban vagyok igy a gargantiát kezdtem el nézni.
😄

"I am the man who surpasses God!" "Kill me and become a hero, or die by my hand and become one of my victims."" "See you space cowboy..." "Roger, roger."

Bachstein

kurozuka - nálam nagy kedvenc, szerintem mindenképpen tégy vel egy próbát

kore wa zombie desu ka? - egyik legszarabb anime, amit valaha láttam, unalmas, idióta, irritáló, 1-2 poéntól eltekintve szánalmasan gyenge és erõltetett, ahogy kb az összes karakter

ao no exorcist - szerintem ez egy korrekt animére sikeredett, ezzel is tennék egy próbát a helyedben

dante inferno - nagy kedvenc, érdekes megvalósítés, szép és változatos rajzolással, jó zenével és lendületes történéssel és akciókkal

gargantia - elmegy, végignézhetõ. 😊
Zomil
redline: nagyon kellemes meglepetés volt nekem
bakemonogatari: kötelezö
gosick: nagyon rendben van, 1-2 unalmasabb résztöl eltekintve az összkép nagyon tetszett
kore wa zombie desu ka?: teljesen idiotaság sok hülyeséggel...nekem nagyon tetszett 😄
ao no exorcist: háááát...jol indult...aztán erösen lezuhant a szinvonal számomra
shinseki yori: ez igy nálam az év animéje...szoval kötelezö megnézni, nagyon jo lett
gargantia: szodával elmegy...többet vártam töle, de egy kis bugyuta valamit kaptam
black rock shooter: nézd meg elöször a filmet, meg utána a sorozatot is, nem függnek össze, mert 2alternativ történet, de igy többet tudsz meg a karakterekröl meg ilyesmi. Öszintén szolva kicsit mindfuck-os anime, de nekem valamiért bejött, talán kicsit sok a dráma benne, de igazábol ez a lényege. Mondjuk szerintem már a harcok miatt érdemes megnézni mert brutálisan látványosra sikeredtek.

Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"

A Redline világa nekem bejön, a sok furcsa karakter. Maga a történet igyen egyszerû. Ugyanabban a világban játszódik, mint a Trava. Lehet azt láttad.
Technikailag viszont nagyon magas színvonalú. Gyönyörûen megrajzolt. Nem nagyon van másik anime, amiben nincsenek állóképek, a háttér is mindig mozgásban van.
WhiteStar
a black rock shooter nekem dobott/útált. teljesen fogyatékos a sztorija, még így alternatív/fantasy anime kategórián belül is, egyszerûen nem bírta befogadni a szervezetem <#idiota>

practitioner of the forbidden arts of death Instant no-button: http://www.nooooooooooooooo.com/

Lelouch
Redline: Egyszer mindenképp érdemes megnézni.
Bakemonogatari: Erõsen ajánlott.

Zombie, Daimaou, Ao no Exorcist: szerintem ne fáraszd magad velük...
WhiteStar
gosick - egész jó

gargantia - elmegy, végignézhetõ, olyan kb 10/6.5 körüli

arakawa under the bridge - hatalmas, ezt mindenféleképp nézd meg 😄

ao no exorcist - én 10/10re értékeltem , egészen jó sorozat

pale cocoon - egész érdekes kis ova, megéri megnézni

kurozuka - dobtam az elsõ rész után. fájdalmasan unalmas volt. érdekes hogy kétszer is elfelejtettem hogy nekikezdtem, és így kb háromszor kezdtem neki, mindháromszor nem sikerült végignéznem az elsõ részt sem

a többi nem ismerõs

practitioner of the forbidden arts of death Instant no-button: http://www.nooooooooooooooo.com/

IMYke2.0.0.0
Szerintem:

Pale Cocoon - kötelezõ
Redline - nekem nem tetszett nagyon

Elkezdtem:
Kore wa zombie desu ka? - marhulás, de lehet, hogy jó lesz
Black Rock Shooter - a sorozatot még nem, de a bevezetõ filmet láttam, és az tetszett
Arakawa Under The Bridge (1. évad) - 3 rész után: érdekes anyag .

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Ezekrõl mit gondoltok?

pale cocoon
kurozuka
redline
sengoku basara
bakemonogatari
gosick
kore wa zombie desu ka?
Ichiban Ushiro no Daimaou
ao no exorcist
dante inferno
shinseki yori
gargantia
black rock shooter
arakawa under the bridge

Nekem egy két movie-n kívül nem nagyon jön be az õszi választék.
BEAST
Nagyon remelem, hogy jo lesz. 😊

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

RelakS
elsõ sor jobbról a második must have? <#idiota>

sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE

LasDen
újabb manglobe origi anime...hmm...

PetruZ
Én az anidb Calendar-t szoktam nézni, mindig az alapján választok, sosem nézek ilyen gyûjteményeket. Meglepõ módon eddig az õszi/téli szezonra kb. feleannyit jelöltem csak be, mint fél éve, tavasszal. Omg, nem lesz mit nézni! 😊
Zomil
omg lesz választék böven...

Lelouch
IMYke2.0.0.0
Akkor jöhet. Majd egyben ledarálom jövõ év végén .)

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

PetruZ
Ha már október, jut eszembe: Log Horizon. Kiköpött SAO lesz. 😊
LasDen
The series centers around two middle school friends, the indecisive crybaby Manaka Mukaido and Hikari Sakishima, who has looked after her since they were children.
Ennyit tudni eddig...októberben indul a sorozat...

zsakosfrodo2
Tudnál errõl írni egy pár szót, hogy miez? Elég jó volt benne a zene, meg a rajzolása is tetszik.

LasDen
lényegtelen...bárkit írhattam volna, mert nem volt olyan szereplõ, akit egy picit is kedvelni tudnék....

PetruZ
Fura, hogy pont azt a karaktert emeled ki, aki utoljára a toborzás idején szerepelt hosszabb idõt és azóta talán összesen ha 5 perc jelenése volt, az sem vicceskedõs. 😊
LasDen

LasDen
én nem bírom. jó ötlet, rossz megvalósítás. egyrészt unalmas számomra, meg nem bírom a karaktereket benne. a mangából anno ~10 fejezetet olvastam el, de nem bírtam tovább, mert egyszerûen nem történt semmi olyan, ami odaszegezett volna elé. Az anime meg frusztráló volt. Folyamat az a merev nézés, az agyamra megy. aztán a comic relief karakter, Sasha, akinek a fantasztikus Kobayashi Yu adja a hangját, szimplán fejbe kéne lõni. De az egész banda mehetne a dunába...

Milyen párbeszédek? Magukban monologizálnak inkább. Konkrétan az utolsó részben nem sokat beszéltek egymással. "Jól vagy Armin? Ühm!" Ez nem igazán elnyújtott. 😊
IMYke2.0.0.0
A semmirõl dumcsiznak, vagy azért van bõven mondanivalójuk, csak az izgatott nézõ a búsba kívánja már õket, akcióéhségében?

Zomil
Nem lenne rossz cucc, ha nem lennének elnyujtva a párbeszédek, mint a rétestészta :S