Anime, manga és LN

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Lelouch
Vagy Accel World S2-re.
LasDen
ehelyett a fassagok helyett inkább Horizon S3-ra gyurna Sunrise

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

LasDen
ehelyett a fassagok helyett inkább Horizon S3-ra gyurnanak

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

PetruZ
Buddy Complex (AniDB): Hõsünk (elsõre) átlagos(nak tûnõ) fiatalember, aki éppen visszatér a suliba a nyári szünet után, de egyszercsak egy mecha támadja meg õt és a barátait. Kisvártatva feltûnik egy másik mecha is, amit csendes és titokzatos osztálytársnõje vezet. Mint kiderül, egy háború dúlta a jövõbõl jöttek, és egyikük célja, hogy megölje õt, míg a másiké, hogy hazajuttassa oda, ahová tartozik...
Az évad Gargantia-ja, csak "fordítva"? Talán, mindenesetre van benne potenciál. A cím mondjuk kicsit félrevezetõ lehet, de az elsõ rész vége alapján sejtem, mire utalhat:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
olyasmi pilóta-párosra, mint a Pacific Rim-ben volt, csak különálló mechákban, és arra célozhat, hogy biztosan lesznek problémáik, míg összeszoknak
. Mondjuk kis bizalommal 6/10, aztán majd meglátjuk, a Gargantia-nak is kellett pár rész.
Lelouch
Tiszteletben tartom, ha te így érzed... 😊
PetruZ
Hoozuki no Reitetsu (AniDB): A japán Pokolnak nyolc tüzes és nyolc fagyos része van, és ezek összesen 272 szekcióra oszlanak. Ezek fenntartása és üzemeltetése embertelen feladat, a Pokol királya egyedül nem is tud megbírkózni vele és szüksége van olyan démonokra, mint a jobbkezének számító, egyszerre nyugodt és szadista Hoozuki, aki szabadidejében aranyhal virágokat termeszt és az állatok nagy barátja...
Nem kicsit fura (kinézetileg is), inkább beszélgetõs-gondolkozós anime, viszont én úgy érzem, elég felszínes és érdektelen témákról van szó, de a legfõbb baj vele, hogy szerintem piszok unalmas is. 3/10, nálam be is fejezte.
PetruZ
D-FRAG! (AniDB): Hõsünk a középiskola leghírhedtebb lógós bandájának a vezetõje, aki sehová sem kötelezi el magát. Az iskolában létezik egy (full girls...) Játékkészítõ Klub is, amely a néhány órán belüli megszûntés veszélyével néz szembe, ha nem találnak sürgõsen új tagokat. A két társaság útjai keresztezik egymást és az is kiderül, miért tûnt el a többi, sokkal fajsúlyosabb banda az iskolából...
Kicsit Haganai, kicsit School Rumble, de azért messze nem ér fel velük. A felvezetés ígéretesebb volt, mint ami kisült belõle, túlságosan is egyszerû rohangálós - kiabálós cucc lett belõle. Nézhetõ, vannak jó részei, de ez se igen lesz új mérce a témában. 5/10
IMYke2.0.0.0
A Mirai Nikki (nálam: 8) fényévekkel jobb volt, mint a Death Note (nálam: 3).

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Lelouch
A Death Note fényévekkel jobb volt, mint a Mirai Nikki.
efti
En nem birtam mirai nikki epizodokra turelmesen varni amikor ment, a nehanyadik ep korul kiolvastam a mangat..

WWFSMD?

LasDen
tényleg nagyon jól indult a sorozat de a végére botrányosan fos lett...
az animet csak elkezdeni tudtam de inkább dobtam a picsaba hisz a manga is egy kalap szar volt...

IMYke2.0.0.0
"Holott, ez a sorozat nem egy ligában versenyez a témában csak hasonlatos, de végül is "komolytalanabb"(nak is nevezhetõ, akár) - holott, vagyis, talán... a francokat!"

Holott, ez a sorozat nem egy ligában versenyez a témában csak hasonlatos Death Note-tal, de végül is "komolytalanabb"(nak is nevezhetõ, akár) - holott, vagyis, talán... a francokat!

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

IMYke2.0.0.0
<2010-2013> - minden ami "Mirai Nikki - alapvetõen 8/10

Remek darab volt. Ezek után még inkább csak mosolyogni tudok a Death Note-féle hype-on.
Holott, ez a sorozat nem egy ligában versenyez a témában csak hasonlatos, de végül is "komolytalanabb"(nak is nevezhetõ, akár) - holott, vagyis, talán... a francokat!
Sokkal izgalmasabb, pörgõsebb volt és bár a sorozat végét, és a Redialt is átitatta kicsit a happy end - de hát az be is volt ígérve, már az elején! -, egyáltalán nem volt gond.

Valahogy szert teszek az élõszereplõs sorozatra is.

efti
Az elso epizod valoban eleg lapos lett, adok neki meg egy eselyt, aztan meglatom.

WWFSMD?

efti
Nekem bejott az elso resz. Lattam, hogy van mar masodik is, de meg nem lattam.

WWFSMD?

PetruZ
Nourin (AniDB): Hõsünk egy vidéki mezõgazdasági középiskolába jár, de végig arról ábrándozik, hogy imádott tokiói idolja vall szerelmet neki és majd egyszer együtt fognak zöldségeket és rizst termeszteni a Roppongi közepén (és közben észre sem veszi az utána epekedõ osztálytársnõje érzelmi jelzéseit). Az idol egy napon váratlanul visszavonul, ami sokként éri a fiút, de annál nagyobb a meglepetése, amikor kisvártatva egy új lány csatlakozik az osztályához...
A Gin no Saji után várható volt a klónok feltûnése is, a Nourin ugyanezt a stílust veszi fel és kutyulja össze a tipikus középiskolai romkom-ok jegyeivel (+ boing-boing és némi ecchi), nem is olyan rosszul. 😊 6/10
Ha nem megy el ilyen bizonyítós-ügyvédes irányba akkor jó lehet.
qtab986
Rendben, oké! Nem probléma. Ugyanazt a hegyet nézzük, csak más nézõpontból.

armageddon666
Nem értek egyet a japánsakk megszólásával, másrészt viszont én ezt a szót, hogy "japánsakk" még nem is hallottam, és nem tudnám mi az. Sógi néven viszont már hallottam.

@

PetruZ
Elõször is, ez egy animeb*zi fórum, nem japánb*zi fórum, még ha az itteniek közül van átfedés is a kettõ között, de én nem vallom az utóbbiak közé tartozónak magam (és az elsõt is csak felületesen mûvelem, nem fogom fejbõl idézni neked több száz anime szereplõjét és hogy mit csináltak). Másrészt szoktak ide beesni olyanok is, akiknek lövése sincs a "szakszavakról", vagy csak némán olvassák a bejegyzéseket, hozzászólás nélkül. Harmadrészt az adott anime epizódban szó nincs arról, hogy bárki is japánsakkot játszana, hanem japánsakkal játszik valami egészen mást.
qtab986
Félreértés. Szerintem egyszerûen már eléggé ismert szó a keleti vizuális mûvészet iránt érdeklõdõk körében, és a logikai játékok kedvelõi között is. Narutóban is olyan furcsán vette ki magát, hogy egyik fordítócsapat le japánsakkozta vagy csak sakkozta a shogit, a másik meg nem, és eredeti nevén nevezte. A shogi többször elõkerült, mikor Shikamaru Nara az apjával vagy Asuma Sarutobi-val játék közben beszélt meg történéseket, helyzeteket. Mondjuk a geta, szasimi más. Néhány éve rendszeresen nézek animét, de ezeket (és más szavakat) most se tanultam meg. Hiába jönnek elõ a történetekben. Ez csak szubjektív vélemény.

PetruZ
Chuu2Koi Ren (AniDB): Új évad, új tanév, régi ismerõsök, kisebb-nagyobb változások, Rikka és Yuuta egy fedél alatt, mi lesz ebbõl? <#hehe> 8/10
PetruZ
Én meg nem gondolom azt, hogy japánabbnak kellene lennem a japánoknál...
qtab986
Ez az. Ez már kár magyarosítani, mint japánsakk. Ebben a fórumban mindenki érti. Csak a blogmotor visszafejlõdött.

PetruZ
Igen, a shogit japánsakknak hívják magyarul.
RelakS
Shougi? 😊

sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE

qtab986
<#nemtudom>

qtab986
将棋

qtab986
japánsakk készlettel játszik
Shōgi

PetruZ
Wizard Barristers: Benmashi Cecil (AniDB): A nem is olyan távoli jövõben (alig 4 év múlva) az emberek és a varázslók egymás mellett élnek Tokióban, de a mágiával elkövetett bûnügyek speciális intézkedéseket követelnek. A rendõrség részérõl a Section One kemény, szívós tagjai harcolnak a bûnözéssel, míg az elfogott mágusok védelmét a Butterfly Ügyvédi Iroda látja el a Magical Court elõtt. A Butterfly legújabb és legfiatalabb tagja a mindössze 17 éves kanado-japán "csodagyerek" Cecil, aki maga is gyakorló mágus, de a nyomozásban is jeleskedik és van egy béka famulusa is. Valakik viszont megérkezése után hamarosan az életére törnek...
Nagyon látványos, részletgazdag, dinamikus animációt vonultat fel az elsõ rész, a 3D alig lóg ki belõle. Kicsit az amerikai sorozatokat idézõ akció-kriminek ígérkezik, talán csak pont a fõszereplõ irritáló kicsit (no, meg a Butterfly többi tagja sem százas). 6/10, meglátjuk.
PetruZ
Ja, ennek is vannak jó pillanatai. Az elsõ részben valami hiperszuper dominópályát épít radírokból, a másodikban meg japánsakk készlettel játszik le egy árulással és vérengzéssel tarkított történelmi csatát. 😊

Még mindig új évad:
Nisekoi (AniDB): Hõsünk profikat megszégyenítõ szakács, középiskolás fiú, titokban az egyik kedves osztálytársnõjérõl ábrándozik, és mellesleg egy igen befolyásos jakuza klán örököse, bár õ kézzel-lábbal tiltakozik ez ellen. Ráadásul egy új bandával is egyre feszültebb a helyzet. Emellett tíz évvel ezelõtt ígéretet tett egy lánynak, hogy ha újra találkoznak, kinyitják azt a zárat, aminek a lakatja az õ nyakában, kulcsa pedig a lány nyakában lóg. Soha többé nem találkozott vele és nem is emlékszik már rá, kicsoda, de a lakatot mindig a nyakában hordja. De a lakat elvész, amikor elsõként nem találkozik egy új áthelyezett tanulóval, egy szõke, nagyszájú, de csinos, sportos amero-japán lánnyal, akivel aztán rendesen össze is kapnak és fasírtban vannak az elsõ perctõl kezdve. Pedig a jövõ sokkal érdekesebb fordulatokat tartogat még a számára...
Romkom, harem, komédia, minden szokásos elem (ecchi nincs). A rajzstílus kicsit fura (de nem annyira Shaft, mint néha máskor...), de megszokható. Egész jól kezdõdik és a végén, bár kiderül, kinél is van a kulcs (mondjuk sejthetõ volt), egy csavar sokmindent keresztülhúz. Jóféle, nézõs, 7/10.
LasDen
a mangan rohadt jókat rohogtem

PetruZ
Tonari no Seki-kun (AniDB): Egy osztály hátsó padsorában ketten ülnek egymás mellett: Seki-kun, aki órák alatt is a legkülönösebb dolgokkal játszik, és Yokoi, aki emiatt képtelen a tananyagra fókuszálni és gyakran teljesen elragadják a szomszéd padon történõ dolgok.
Jópofa, vicces, rövid (7-8 perces) epizódok, egész nézhetõ. 6/10
Fresh Duke

A heavy cost. I pay it gladly.

IMYke2.0.0.0
<2011-2012> - "Last Exile: Ginyoku no Fam" - 7/10
Sokat nyomott a latba, hogy szerves folytatássá vált - Dio herceggel az élen, végén a többi fõbb szereplõvel együtt - és hogy lányok voltak a fõszereplõk.

<2012> - "Black ★ Rock Shooter - 8/10
Nekem az OVA is bejött <8 pont> és a 8 részes TV-sorozat is.
Remek történetet fontak az Élet és a barátság, szeretet köré - nincs értelme tovább fejtegetni.

qtab986
😄

LasDen
hosszú meccs lesz ez

BEAST
Én már az elsõ évad elsõ felénél elfelejtettem tovább nézni. Meg is lepett, hogy ilyen hamar jött a folytatás.

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

PetruZ
Gin no Saji S2 (AniDB): Gyakorlatilag az S1 folytatása az õszi tanév kezdetével és Mikage-problémákkal. 7/10
Lelouch
Kuroko S2 14. rész
Hát Kuroko elég hamar semlegesítve lett...
PetruZ
Sakura Trick (AniDB): Általában nincs bajom a full girl animékkal, de ez elviselhetetlenül nyálas és 3x girl x girl. 2/10, dobva.
PetruZ
Sekai Seifuku: Bouryaku no Zvezda (AniDB): Errõl elég nehéz írni, mert az eleje becsapós és lassan adagolva vezeti fel a sztorit, az újabb és újabb szereplõk és háttér-elemek egyre viszont több meglepetést okoznak. Nagy õrület lesz ez is, akárcsak pl. a Kill la Kill*, de ez original work, nem feldolgozás, és az évad eddigi legjobbja a WCW mellett. 8/10

* Akik utálták, ebbe nyugodtan belenézhetnek, mert más animáció és stílus, nem annyira harsány és elnagyolt, de hasonló õrültség. Mintha az Avengers és a Madoka szerelemgyereke lenne. 😄
Lelouch
Na végre végig le lett fordítva a One Outs manga. Egybõl le is daráltam az utolsó kötetet, ami méltó befejezése volt az eddigieknek.
Ami magát a mangát illeti, csak szuperlatívuszokban lehet beszélni róla, kétség nélkül egy igazi mestermû. Nagy ûrt fog hagyni maga után nálam az fix...

10/10
PetruZ
Pupa (AniDB): Hõsünk eszméletlen állapotban talál a húgára a parkban és a lány a következõ pillanatban valami rémisztõ, emberevõ szörnnyé alakul át...
Ez is párperces sorozat lesz. A képi világa különös, "koszos", fura, de nem szembántó, és illik ehhez a furcsa (pszicho?)horror sztorihoz. Egyelõre 4/10, aztán majd meglátjuk.
PetruZ
Mahou Sensou (AniDB): Hõsünk a nyári szünetben, az iskolában összefut egy titokzatos leányzóval, akit valami fura alakok kergetnek, aztán az eseményekbe belesodródik a barátnõje és egy osztálytársa is, és kiderül, hogy valami furcsa mágikus háború közepébe csöppentek, ami az emberiség számára láthatatlanul, egy másik helyen zajlik...
Egész jól indul (bár a mágikus "fertõzés" jó nagy baromság), csak aztán a második felében elõkerülnek kisebb boobz és hasonló hülyeségek, amelyek nem nagyon illenek ebbe az urban magical fighting shounen stílusba. A legvége és az elõzetes alapján lesz valamiféle Harry Potter-es jellege is. Az viszont bejön, hogy a fõhõs egyáltalán nem inkompetens, legalábbis a szerzett mágikus tudománya jól kiegészíti a vívó képességeit. Egyelõre 5/10.
PetruZ
Onee-chan ga Kita (AniDB): Hõsünk anyja újra férjhez megy és a mostohaapával egy idõsebb lánytestvér is érkezik, aki valamiért belezúg a fiúba...
Mini-epizódokból álló sorozat lesz, komédia inkább (ecchi/boobz: zéró), bár rendes hosszúságban jobb lenne valamivel. Elég "n+1."-szagú. 4/10
xblades
Érdekelne tudjátok-e az elõbbi felsoroláshoz, hogy miként nevezik milyen karakter típus azt a személyt aki:

1. kissé lusta, életvidám, jellemzõen magas IQ-u de nehezen érzékeli, hogy másoknak ez problémát okoz és nagy fokon rajong egy kiszemelt személyért ez általában egy Loli személy. Ilyen pl. Yuru Yuri-ból Toshinou Kyouko, vagy Boku wa Tomodachi-ból Sena Kashiwazaki

2. precíz, pontos intelligens sokszor stréber mégis visszahúzódó hallgatag de irányító vezetõ személy. Ilyen pl. Yuru Yuri-ból Funami Yui, Boku wa Tomodachi-ból Yozora Mikazuki vagy K-On!-ból Akiyama Mio.

3. még Asuna karaktere a SAO-ból, mivel erõs, harcos, határozott, magabiztos vezetõ jellem.

Köszi

Úgy éld az életed, hogy ne felejtsd el azokat az emlékeket, amelyeket nem szeretnél ...

Lelouch
FMA-ból a Brotherhood ha még nem láttad volna, HunterxHunter 2011, Yu Yu Hakusho, Kill la Kill, Darker than Black, Tiger & Bunny
Tud ajánlani valaki egy jó animét?
Valami különleges képességes-harcolósat. Pl.: bleach, claymore, fullmetal alchemist.
Malakai
Témák betöltésekor valószinüleg van valamennyi extra terhelés (magam nem vettem észre), mert ott elég sok mindent csinál, utána kétlem.

(\__/) ( X.x) ( } . { )