Anime, manga és LN

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

LasDen

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

efti
En a Frozent moziban lattam nagyobbik lanyommal, neki bejott, nekem nem. Szerintem uncsi. De a dalok nem voltak rosszak. Azota hallottam oket angolul is es bar a szoveg forditas (ha lehet egyaltalan ilyesmirol beszelni) konnyfakasztoan rohejes, de magat a dalokat es az enekhangokat jol hozta a magyar is.

WWFSMD?

Lelouch
animeland?
Tudom hogy nem bolhapiac, de:

Vennék angol nyelvû Spice&Wolf light novel köteteket, ha esetleg akad valakinél ilyen vagy tudja hol lehetne magyar helyrõl rendelni ilyet, hálás lennék egy privát üzenetbeli tájékoztatásért!

Eladó a Cage of Eden c. (angol) manga elsõ 7 kötete kötetenként 1000Ft-os áron. A manga kifogástalan állapotban van. A sarkai meg vannak erõsítve.

Ha valaki egyszerre megveszi mind a 7 kötetet, akkor a postaköltséget átvállalom.

Akit érdekel PM-ben írjon.
armageddon666
Disney filmeket egyébként javallott társaságban nézni. 😊 Frozent mondjuk esélyes, hogy magamban nézem meg, de amit láttam Disney filmet, azoknak a nagy részét társaságban, és jobb volt, mint egyedül. 😄 Persze nem mindegy milyen társaságban, de na.

(Ezzel szemben pl. animét szívesebben nézek egyedül)

@

armageddon666
Pedig akár tetszik, akár nem, a Disney betétdalok eléggé népszerûek. A Frozen meg ahogy hallom pláne kiemelkedõ.

@

RelakS
Nekem valahogy sok volt benne az ének, viszont a Let it go az nagyon bejön. Angolul. A magyar valahogy borzasztó, de talán csak azért, mert ismerem az angolt 😄

sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE

DasIsFuck
Nem mások ízlését firtatom.
Csak véleményt formálok a szóban forgó zenékrõl.

és például a Frozenben elhangzott zenék számomra színtelen-szagtalan tucat zenék.
Semmi elragadó nincs bennük,átlagos ezerszer hallott elõadás mód,bagatell szöveg és unalmas,semmilyen dallam.

Nem mondom, hogy nagy kedvelõje lennék az ilyen musical stílusú filmeknek, de láttam már ilyeneket ahol annak ellenére, hogy a zenei stílust nem kedveltem, még sem zavarta a fülem, mert nem ilyen semmilyen zenékkel voltak benne.

Nem a legjobb példa a Shrek, de ott érdekes módon az összes zene tetszett amik bele volt rakva, nem törték meg a hangulatot és nem süketültem beléjük.
Itt meg pl a komplett ellenkezõje fordult elõ.

De hogy visszatérjek az eredeti témára, nekem a zenei részek túl sok idõt elvettek a filmbõl és én sokkal szívesebben néztem volna a történet alakulását ezen idõ alatt.
A történet,hangulat,karakterek nagyon tetszettek a filmbõl, nem gondolnám, hogy a zenék nélkül csak egy lett volna az éves animációs film felhozatal közül.
Ebbe a kategóriába pl a Zöld Urai illenek, na az egy tipikus tucat film a kategóriába.
vagy a turbó/repcsik(bár ez a 2 szerintem borzalom kategóriába illik inkább mintsem a tucatba)

"Mi egy bankrablás egy bankalapításhoz képest?"

Lelouch
Engem nem idegesített. 😄
efti
Kaiji S2 befejezve. Orulok, hogy nem akkor neztem a sorozatot amikor adtak, heti egy epizodban ez az idohuzas 10x annyira idegesitheto lehetett. Csinaltak volna inkabb csak 24 reszesre. Nade azert ennek ellenere is nagyon jo, izgalmas sorozat volt. Sajna az elso evad strategiazasanak nagy resze hianyzott belole, igy nalam alulrol nyalja a kilencet: 8.7/10

WWFSMD?

IMYke2.0.0.0
* Szabad vélemény formálás van sok-sok országban élünk --- Szabad vélemény formálás van, ilyen országban élünk

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

IMYke2.0.0.0
Szabad vélemény formálás van sok-sok országban élünk - direkt nem írom, hogy ilyen világot élünk, mert még mindig akad több mint egy kéznyi ország, ahol nem írhatsz le akármit, sehol -, azt írsz, mondasz szinte, amit csak akarsz.
Csak akkor ne lepõdj meg, és eszedbe se jusson hirtelen kettõs mércét alkalmazni, amikor más teszi meg ugyanezt netán a te világszemléleteddel, és "ízléseddel" (remélem, érzed az idézõjelet... ahogy te a zenék szónál alkalmaztad...) kapcsolatban teszik.

Ha meg tudod tenni azt, hogy ne kavarsz port mindig az köré, ami számodra elfogadhatatlan, vagy szemöldökrángató az életben, akkor nyugodtabb lesz az életed. Ha nem, akkor ilyen vitákra számíthatsz másoktól is. Sokszor, nagyon sokszor.

Még egyszer: mások ízlését firtatni meglehetõsen kétélû dolog.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

DasIsFuck
Minden szarra lesz vevõ amibõl pénzt lehet csinálni,a kapitalizmus errõl szól.

De nyilván a 6500. tömeggyártott pop ikonnak a 6500. copy-paste zenéjére is milliók kíváncsiak és ez is csak természetes ízlés dolga semmi más.
Nincsenek erre a természetes ízlésre hatással az olyan dolgok mint a tv,rádió vagy épp a frozenhez hasonló filmek.

Egyébként megint nem tudom honnan szedted, hogy elítélem azokat akiknek tetszenek a frozenben elhangzott "zenék".
Viszont azok a zenék olyan szinten voltak tucatok amik kb az mtv meg viva-ban szoktak menni.

IMYke2.0.0.0
"Inkább azzal van a baj, amit és akik közvetítik."

Mindenre (!) van vevõ ezen a világon. Tudom, nehéz ezt elfogadni.
Viszont, azokat meg/elítélni, akik kedvelnek valamit vagy valakit, amit te nem: ne erre írom azt, hogy balgaság.

//Nem mellesleg, egy igen erõsen disszonáns szubkulturát szeretsz például te is, az anime képében, amire 7 milliárd emberbõl sok-sok millió ferde szemmel néz, és ilyen-olyan jelzõket mondanak, írnak a produktumokra, és az azokat olvasókra, nézõkre is...
Csak hogy felébresszelek.

DasIsFuck
Inkább azzal van a baj, amit és akik közvetítik.

DasIsFuck
Ha már ilyen zenés animációs filmet kell mondanom akkor a Nightmare Before Christmas-t mondanám ahol jók a zenei betétek, azokhoz képest a Frozen nyikorgása minõsíthetetlen a szemembe.(meg eleve szerintem sokat ront magán a filmen az énekléses része)

IMYke2.0.0.0
Ízlést firtatni elég nagy balgaság - ezt próbáltam sugallni már párszor...

DasIsFuck
hát justin bieber-nek is milliárdos nézettsége van...

Kicsit politika de amúgy poén. Orbán Viktor mangahõs. + kiderül hogy a japánoknak mangalica az olyan mint nekünk a Kobe-marha. Veszettül drága.

Orbán Viktor a mangahõs
IMYke2.0.0.0
Nekem könnyû - én 3 alkalommal láttam teljes terjedelmében a filmet.
Nálam magasan jobb, mint az összes Lion King például.

Lelouch
Én is hasonlóképp vagyok ezzel.
Seth
Igen, a Let It Go kiemelkedõ ,még nekem is bejön, de igazából csak ha az animációt is látom alatta. A többinek már a dallamára sem emlékszem.

PSN ID.: Beegabor

IMYke2.0.0.0

IMYke2.0.0.0
Jelenleg 67,2 millió - szóval, vagyunk egy páran, akiknek bejött.

DasIsFuck
Ha valaki bírja az ilyen zenéket annak lehet.

Lelouch
Szerintem egyértelmû hogy nem komoly a kérdés. 😄 És nem mindegyik. Még ha a háremekre lenne leszûkítve a kör, akkor se. Egyébként meg pláne nem.
LasDen
Egyrészt vajon komoly-e a kérdés, a másik hogy nekem is az jutott eszembe, hogy mindegyik 😄

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

Lelouch
Hogy mi? 😄
xblades
Még nem tiszta a történet, mert nem ismerem a teljes okokat.
De van értelme a vége utáni "életnek" azon a világon, miután minden kiderült?

Úgy éld az életed, hogy ne felejtsd el azokat az emlékeket, amelyeket nem szeretnél ...

LasDen
egyetlen problémája, hogy néha annyira lassú, hogy megáll az idõ 😄

efti
Kaiji 2 ep 19: nagyon jo ez a sorozat, alig birom letenni. A koromkezeles viszont brutalis volt, kivert a hideg izzadsag tole...

WWFSMD?

IMYke2.0.0.0
OFF
ez azért durván ki van dolgozva: "Alphamax Alisa Swimsuit Version" (God Eater 2)

IMYke2.0.0.0
Pont a "nyivákolás" miatt lett jó - anélkül talán egy egynek elmegy-animáció lett volna.

DasIsFuck
Szerintem is jó volt, fõleg az újabban eléggé leromlott animációs filmekhez képest....csak ne nyivákoltak volna benne...

DasIsFuck
hát elég otromba némely dc rajzfilm rajzolása,kifejezetten rondán megrajzolt karakterek és grafika terén a gotham lovagja sztem az én általam látott összes dc-s animációs filmtõl jobb volt.

Lelouch
Én se azt mondom, hogy rossz volt, de annyira nagyon jó se, szerintem... 😄
Lelouch
Na ki jött a második, és egyben utolsó epilógus fejezet is a Sora no Otoshimonóhoz. Túl sokat nem tettek hozzá a végéhez... 😄
IMYke2.0.0.0
Szerintem meg rohadt jó volt a "Frozen".

Lelouch
Frozen Tops Ponyo at Japanese Box Office

Ennyira azért nem volt jó a Frozen... 😄
LasDen
A Sötét lovag elõtt jött ki. A Production IG, a Studio 4C, Bee Train és a Madhouse csinálta õket. Szerintem nem feltétlenül jobb a DC Animated filmeknél. A Justice League War és Flashpoint paradoxon is kellemes mozik voltak. Persze képileg más, de nem rosszabb a Gotham lovagjánál.

Lelouch
Nincs mit. 😄

Egyébként a még fel nem dolgozott késõbbi kötetek is mind a Hanamonogatari elõtt játszódnak. De azoknak ki tudja mikor lát neki a SHAFT. Már ideje lenne a Kizu mozit is kiadniuk... 😄
Köszi szépen.
Lelouch
A Hanamonogatari idõrendben az utolsó.
Sziasztok,

Volna egy olyan kérdésem, hogy a monogatarik, hogy jönnek sorban most?
Mert a Hanamonogatari miatt sikeresen összezavartak és már jönnek nekem itt Nisemonogatari 2-vel is...

Ha valaki esetleg tudja, akkor az jó lenne mert most elvesztem.
DasIsFuck
ezekrõl az izlandi gólöröm csapat jut akaratlanul is eszembeXD

DasIsFuck
Tegnap vagy tegnap elõtt láttam a film+2-n egy batman animésített verziót, a címe talán gotham lovagja?
Hát baszottul király volt azt meg kell jegyeznem.
mondjuk batman arca kicsit rosszul nézett ki, de simán kajakba veri a dc-s rajzfilmek szinvonalait(gondolok itt a JL és egyéb batman,superfasz és társaik filmekre, pont nemrég néztem meg a Batman fiát úgyhogy jól össze tudtam vetni a 2-t)😄

Mondjuk a Gyûrûk Ura miatt váltogatva néztem😄

PetruZ
Hát, pl. a "milyen tushegyet válasszak?"-kérdéskör vszleg nem lenne túl izgalmas élõben. 😊 Csomó mindent és jó pár karaktert ki kell vágniuk, ha bele akarnak férni a 2 órába, a lényeg meg tkp. még mégiscsak egy love story, plusz Niizuma, a nagy "ellenfél".
LasDen
Live Action lesz a Bakumanból. Húú, már elõre látom a csöpögõs love storyt, ami lesz belõle. 2 órás dögunalom lesz belõle tippre...

IMYke2.0.0.0