Anime, manga és LN
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
10000 animében jó ha egyszer veszít... és akkor is csak átmenetileg, mert minimum a következõ epizódban feltámad, de legalábbis a következõ évad elején...
//Hasra ütöttem ám.
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
A felkészülést meg nem fogom elmagyarázni, különben is az már Batman vs Superman vita lenne, ahol nagyon sokáig a rossz oldalon álltam. 😄
A telefonos példa nem jó, mert nem tudod a kapacitását. Lehet, hogy 15000 év kell fullra tölteni, és eddig mindig az 1%-on volt, és villogott, hogy mindjárt lemerül.
Tiszta, hogy mire való az elteleportálás, azt mondom, hogy ez nem garantálná a vereségét.
A szelektív hallás egy elég jó kifogás a készítõk részérõl. Most képzeld el, hogy hall is mindent, hogy szûrje ki abból a káoszból, hogy random ember épp hol van bajban, vagy hol hülyülnek éppen mondjuk valami tinik?
Meg a "mindent lát" inkább úgy igaz, hogy mikroszkopikus látása van, meg távolra is tud nézni, de nem látja, hogy mondjuk a Föld túloldalán mi van. Az takarásban van, és az X-ray visionnek is vannak (gondolom) korlátai.
DCAU király, csak néha az maradt meg belõle, hogy két pofonnal a föld alá küldik, aztán a többiek dolgoznak, esetleg ha gond van, akkor pont visszatér. De a linkelt videóban igen látványosan megmagyarázták a dolgot.
@
sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE
Paranoia Agent feltavon: eddig k@#$&% jo ez a sorozat. Ha ennyire erdekes marad a masodik feleben is akkor ez egy ritka ertekes gyongyszem
WWFSMD?
A szelektív hallás meg inkább csak egy kifogás a készítõk részérõl, szerintem. Rengeteg embert megmenthetne, ha kihallgatná a tömegekre veszélyes embereket.
A heavy cost. I pay it gladly.
Superman nem készült fel? Akkor mit keresett ott az a hadsereg? (Hmm, ez nem számít segítségnek?) Másfelõl, mégis hogyan készült volna fel? Kivasalta volna a köpenyét, vagy netán felhúzott volna egy ólompáncélt, amit az elsõ rakéta szétszedett volna?
Batman sem akarta megölni. Viszont Superman megölte volna, ha nincs más választása, elvégre ezt a parancsot kapta.
A legelsõ Superman képregényre gondolok. Gondolom, ha valami is, akkor AZ számít EREDETInek.
Nos, ha van 15000 éve emiatt a Napban üldögélni... 😄 Amúgy, ez is elég nagy bullshit. Például, a telefonodat hiába töltöd 1 éven át, akkor se fogja tovább húzni, mintha például 1 napig töltöd. Meg vicces (szánalmas), hogy milyen Sage of Six Paths erõket kap "egy kis" töltõdéstõl... 😄 (Madarának is a Napon kellett volna kempelnie...)
Nem az lenne a lényeg, hogy elfogyjon az ereje, hanem hogy elfogyjon az utánpótlás. De még egyszerûbb. Azonnali átvitellel elviszi valami (sárga) csillag nélküli helyre.
Nem rémlik, hogy ki támadást kapott volna eddig, így nem tudni, hogy hogyan reagálna rá. (És mivel a DC-ben a kettõ nincs megkülönböztetve, így vehetjük azt, hogy úgy, ahogy a varázslatra.)
Én a screwattackos számításos dolgot igazából ki akartam hagyni, mert az egészet nagy hülyeségnek tartom. (Csak arra akartam utalni, hogy Goku ereje is az egekben van. Valószínûleg Toriyama fel se nagyon tudta fogni a szintet, mert sokszor vannak összeütközések a sztoriban. Például, Goku kisgyerekként fel tudott emelni egy autót, de a túlvilágon 2 tonnás súlyokkal edzett. Illetve, a Namekon is hozzávágtak egy jó pár tonnás földdarabot, amit arrébb tudott lökni. (Az oké, hogy más súlyokkal ütni/rúgni repülés közben ki tudja hányszoros gravitáción... de tegyük hozzá azt is, hogy több milliószor erõsebb volt akkor...)
Pedig ez a nagyobb meg nagyobb erõ most is megvan. (A Superman vs The Elite-ben hangzott el valami olyasmi, hogy olyan robbanást kapott a képébe, ami 15 Nap robbanásával ért fel. Vagy valami hasonló. (Persze, a ruhája is megúszta.))
Szóval. Az, hogy nem öli meg az ellenfelét, és az, hogy visszafogja magát, nem jelenti azt, hogy húggyá-szarrá veri mindenki. Ha olyan jó a látása, miért nem keresi meg az összes kriptonitot a bolygón, és semmisíti meg? Vagy ha olyan gyors, miért nem elõz meg minden bûnt a bolygón? Túlzottan tehetetlen az erejéhez képest. (Épp ezért utálom a Silver Age Supermant.)
Én a DCAU verzióját kedvelem. Nem érezem gyengének, sokkal inkább kiegyenlítettnek és "reálisnak". (De ez alól kivétel az ilyen All Star Superman, ahol a fél millió tonnás kulcs nyitja az erõdje ajtaját.)
Bizarro Superman kvázi klónja. Luthor csinálta, eléggé zombi kinézete van, de erõben felér kb vele. Viszont buta, mint a kõ 😄
Ultraman pedig Superman alternatívája egy altuniverzumból. Õt a nap kiszárítja, helyette kriptonitot kokózik, az hajtja. Akkor olyan erõs, mint Sups. Az anti-Justice League, a Crime Syndicate tagja.
Doomsday meg Lobo elég erõsek, Zod no comment (= Superman), Metallo erõs és úgy tudom ráadásul kriptonit hajtja, Brainiac = Borg, Bizarro történetét nem ismerem, Ultramant nem ismerem.
@
Melyik EREDETI sztorira gondolsz? A gyorsabb mint a puskagolyó, erõsebb mint a vonatra? Vagy a talán legismertebb idõvisszatekerõsre (Silver Age)?
A végtelen erõre csak annyit, amit már említettem: Superman-Prime. 15000 évet a Napban idõzve gyakorlatilag isten lett. Képessé vált egy gondolattal világot és életet létrehozni.
A Nap megsemmisülése nem lenne azonnali hatással Superman erejére, ellenben megnézném mi történik a Naprendszerrel, és a benne élõkkel ebben az esetben. Mert bár Superman erejéhez kell a Nap sugárzása, ezzel szemben más élõlényeknek a LÉTHEZ KELL! Eléggé visszafelé sülne el a terv Gokunak.
Ki támadások nem varázslatok, hanem energiatámadások, így azok ellen tud védekezni. Mágia ellen valóban sebezhetõ.
A Screwattack videóra akartam írni - többek között azt is, amit te mondtál -, de végül nem tettem. De ha már felhoztad. Valóban alul van becsülve Goku ereje, jócskán, ha minden igaz az SSJ szintek sincsenek belevéve (nem néztem a videót), ám a fanboyok sírása miatt valaki elvégzett egy számolást, belevéve ilyeneket, hogy nagyobb a Namek gravitációja, meg SSJ12365-ben van Goku, és még így is alulmarad.
Az egyre nagyobb és nagyobb erõ csúsztatás, mert mint már többször mondtam: Silver Age után visszavettek, következetessé (következetesebbé) tették. Végtére valóban korlátlannak tûnik, de ehhez neki is "elõkészületek" kellenek, illetve már messze nem halhatatlan. A mindent lát, mindent hall, fénynél gyorsabb Supermant (szerintem ez a Silver Age bullshit még mindig 😄) nem ereszteném össze Gokuval. Egyrészt fölösleges, másrészt ezt az inkarnációt én is egy viccnek találom.
Az meg hogy mindig térdre kényszerítik minden egyes történetében. Nem vagyok Superman fan, hosszú ideig nem is bírtam (le voltam ragadva a réginél). De meg van magyarázva a dolog. Visszafogja magát. Persze, megölhetné Lext, meg minden gonosztevõt, és lehetne diktátor. Ezzel a gondolattal már több történetben is eljátszottak, sose sült el jól. Szóval vissza kell fognia magát, hogy ne pusztítson el senkit, miközben megmenti a napot.
Míg a Silver Age túl erõs, a DCAU változatot mindig túl gyengének találtam pont emiatt. Õ Superman, közben mindig leterítik. De aztán Justice League után megváltozott a véleményem, leginkább az utolsó rész miatt.
link1
Meg a viszonylag új Justice League: War-ban is tesznek utalást erre.
Batman: "You bruise but you don't kill, do you, Clark?"
@
WWFSMD?
Igen, szuperhallása van, de szelektíven használja. Ezért nem hallja, hogy mit csinál Luthor.
De alapvetõen igazad van. Nem véletlen hogy a New 52-ben a Superman az egyik leggyengébbnek tartott sorozat (bár ez meg fog változni talán, mert a 32. számtól új alkotó gárdát kap).
Supermannek van 1000+1 sztorija/megalkotója, persze mind canon, mert ha nem más, akkor egy másik Univerzumban történt; míg Gokunak csak van 1 sztorija, plusz 1-2 film, ami többé-kevésbé beleillik ennek a sztorijába. Supermannek az ereje történetenként változó, valahol még repülni sem tud, máshol meg túlél egy szupernóvát...
Szóval, a kérdés, hogy Goku vs Superman esetén ki nyerne, felteszi a másik kérdést, hogy melyik Supermanrõl is van szó?
Nyitásnak... Ha az EREDETI sztorit nézzük, akkor SEMMI esélye se lenne Goku ellen. (A sima Dragonball végén lévõ Goku is ronggyá verné.) Továbbá, itt kívánnám megjegyezni, hogy több sztoriban is kiporolták Supermant, köztük Batman is. (És a harc végéig kriptonit használata nélkül tette ezt. (Tény, anélkül nem nyert volna, de jól tartotta magát ahhoz képest, hogy csak egy ember volt.))
Mik is Superman gyengéi?
- A fanboyok azt mondják, hogy Superman ereje végtelen, mert azt a Napból nyeri... A Napnak sincs végtelen energiája, ebbõl adódóan Supermannek sem lehet. Másfelõl, amint a Nap megsemmisülne, Superman elvesztené ezt az elõnyét. És a Napot felrobbantani semmibe sem kerülne Gokunak.
- A "varázslat" ellen nincs immunitása. Nem tudom, hogy a "ki támadások" (pl. Kamehameha) mennyire számítanak varázslatnak. (A DB-ban volt külön varázslat és ki, de nem rémlik, hogy a Supermanben ezek meg lettek volna különböztetve.) Nem hiszem, hogy ezek ellen tudna mit tenni.
Végül, a screwattack féle számítások konkrétan hülyeségek. Goku jócskán alul lett becsülve ott. Roshi a sima Dragonballban felrobbantotta a Holdat. Az ereje akkor (elvileg) 139 egység volt. Gokué a Namek felrobbanásakor Super Saiyanként 15 millió. (És ne feledjük, hogy az ereje exponenciálisan növekedett/növekszik a történet folyamán.) És azóta elérte a Super Saiyan God szintet is...
Amúgy, habár bírom Supermant, ettõl függetlenül kész vicc. Egyre nagyobb és nagyobb erõt adnak neki, már nem tudják hova növelni... és mégis egy kopasz gyerek az õsellensége...
Ha Superman tényleg hall és lát mindent, ami a bolygón történik, és 100x gyorsabb a fénynél... akkor hogy lehet, hogy szaros emberek képesek térdre kényszeríteni szinte minden egyes történetében?
Hogy vagytok képesek aktuálisan futó sorozatot nézni? Sokszorosára nõnek az igényeim. Ha egyhuzamban végignézem, akkor még az Endless Eight is tûrhetõvé válik. Cliffhangerek meg nem tartják fenn bennem egy hétig, hogy "hú, most mi lesz??". Frusztrál, hogy félbeszakad, egy-két napig még érdekel is, aztán szépen lecseng. Következõ héten meg sokkal kritikusabban állok egy új részhez, illetve gyakran a cliffhanger feloldása is alulmúlja a várakozásokat.
@
A Black Bullet sem felfelé ível, de legalább az ending jó.
Evetaku+Hiryuu meg lassan fordítja a No Game No Lifet.
Mangaka-san részek meg rövidek.
Szomorúság...
@
@

összetudnak kuszálódni a szálak, ahogy össze is kuszálódnak, mert 20 különbözõ író írja a sztorikat, mégha van is egy fõ csapás irány amit követniük kéne. De ha nem a nagy egészet nézed, hanem csak a sztorikra koncentrálsz, akkor nagyon is jók.
Egyébként nekem nagy bajom DC/Marvel világgal a következetlenség, meg a multiverzum léte, meg az egységesség teljes hiánya. Egy nagy követhetetlen massza az egész. 😞
@
A mágiát kihagytam, mert Goku vs Supermannél irreleváns.
Injustice pedig azért nem tudom, hogy mennyire tekinthetõ kánonnak. Mármint nem hiszem hogy Joker el tudna végezni egy ilyen kifinomult mûtétet, mint amit. Ráadásul mekkora véletlen kell, hogy pont Loist pont Doomsdaynek képzelje Superman?
@
WWFSMD?
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Az meg hogy legyõzhetetlenre van kitalálva... Sokkal jobb az, hogy a lehetõség megvan a vereségre, csak a deus ex machina mindig közbeszól, lásd a shounenek 99%-a. Ugye?
@
mondjuk a sárkánylabda se sokkal több a szemembe a superman szinttõl.
"Mi egy bankrablás egy bankalapításhoz képest?"
Goku mellett szól akkor a kritikus gyengepont hiánya, meg a mindenféle csilli-villi képességek. Bár az "azonnali átvitel" (teleportáció?) korlátaira kíváncsi lennék.
Superman mellett szól az ereje, az ellenállása, talán a gyorsasága, és az intelligenciája.
(+ ha kriptonit "használható" (bár nem tudom hogy szerez Goku hirtelenjében kriptonitot, biztos jól felkészül elõre), akkor gondolom powerup is használható, és Superman fürdõzhet egyet a Napban harc elõtt, ami még jobban feljebb tornázza az elõnyét. Azt nem mondom hogy god-mode, mert ahhoz idõ kell, de ld. Superman-Prime)
@
@
Az ellenfél gyengéjének kiaknázása meg egy harc velejárója. Goku abban mindenképp jobb, hogy nála nincs ilyen kirívó gyengeség, mint Superman-nél a kriptonit. De ha azt vesszük, amit te magad hoztál fel, Goku az azonnali átvitel technikájával akár a galaxis egy nap mentes zugára is átviheti magát és Superman-t egy pillanat alatt.
@
@
Egyébként amennyire nem bírtam régen Supermant, ennek ellenére
Superman > Goku.
@