72793
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]
Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
-
Nagydög #72192 31%-os a teljes oltottsagi aranyuk, ami eleg halovany az atlagos fejlett vilag beli szinthez, de nem katasztrofalis. A kinai vakcinat bottal sem piszkalnak. Kina amolyan allando ellensegnek szamit naluk, nem is teljesen legbolkapottan. -
#72191 Lehet, hogy mind a ketten elkapták a vírust. Arrafelé elég alacsony a beoltottsági szint. E mellett meg a kínai vakcinát kapta, vagy vásárolta meg az ország.
Jobbulást nekik! -
#72190 Wangan Midnight 2007
Genres: Action, Cars, Seinen, Sports
Ez az első autós anime amit megnéztem, mert valamilyen szinten valós eseményeken alapszik és kíváncsi voltam.
Itt a valódi brancs (az a piros a jobb szélen, elvileg az eredeti DevilZ)
nissan-fairlady-z-s130
yoshida-specials-930
Utoljára szerkesztette: ximix, 2021.08.05. 01:40:07 -
#72189 demostakkor ezt hogy fogják bírni egyesek....? :D -
Nagydög #72188 LiSA szunetet tart. -
Nagydög #72187 Kaizoku Oujo(Fena: Pirate Princess)
Crunchyroll es Adult Swim kooperacio, a studio pedig Production I.G.
Nem tunik rosznak.
-
#72186 Hell, yeah!...
-
#72185 Hát még néhány év és minden is a Greater Tokyohoz fog tartozni. -
#72184 Heion Sedai no Idaten-tachi / The Idaten Deities Know Only Peace 2021
Genres: Action, Adventure, Demons, Fantasy, Seinen
-
#72183 OFF:
ReoNa. Azt nem sikerült (talán sohasem sikerül) megtudni, mi az igazi neve, de az ma kiderült, honnan származik.
Nem gondoltam volna. Nekem olyannak tűnt kicsit, mintha egy fővárosi, elkényeztett leány lenne egy gazdag családból. Utóbbi kettő még igaz is lehet, de nem a fővárosban született, sőt...
"Amami Ōshima: Erdővel borított sziget, ahol a Tanaka Isson Emlékmúzeum és az Amami Guntō Nemzeti Park is megtalálható. " Nagyjából 1200 kilóméterre Tokió-tól.
Utoljára szerkesztette: Trucker39, 2021.07.26. 21:11:18 -
#72182 Sonny Boy 2021
Genres: Sci-Fi, Super Power
-
#72181 Némi LN/WN kritika (spoilermentes): Death March 1-2, Galactic Navy Officer 1, The Eminence in Shadow 1 -
#72180 Számomra mindig van úja nap alatt,
"Van egy legenda, miszerint egy éles fogú démon telepedett le egy fiatal nő hüvelyében, és nászéjszaka során két férfit kasztrált. Ennek eredményeként a nő kovácshoz fordult segítségért, aki kovácsolt egy vas falloszt, amely eltörte a démon fogait."
és így lett a chocapic . . . .
18++
YT link
-
Nagydög #72179 The singularity is near.
-
#72178 -
#72177 Vanitas no Karte / The Case Study of Vanitas 2021
Genres: Historical, Supernatural, Vampire, Fantasy, Shounen
Night Head 2041 2021
Genres: Sci-Fi, Mystery, Psychological, Supernatural, Drama
Shiroi Suna no Aquatope / The Aquatope on White Sand 2021
Genres: Slice of Life
-
#72176 Köszi a vélemény-bemutató leírást, segített egy egy új anime kiválasztásába. -
#72175 eléggé felejthető volt az egész. endingestül mindene stül... -
#72174 Shadows House 2021
Genres: Slice of Life, Supernatural, Seinen
A nemes árnyak Emilyko nevű élőbábjának története.
Nemtom ki ez a fátyolos hangú japán spiné aki az endiget énekli, ismeri ezt valaki ? 1..2..3..
-
#72173 Napokon belül bejelentésre kerül, hogy pontosan mikor is indul a második évad:
-
#72172 A fene tudja, lehet köze van a generációkhoz is, régen talán gyakoribb volt a drámai hangvétel, manapság meg több a humoros.
A rajzolási stílus is megváltozott, régen egy többrészes anime is operált mozis, egész estés hangulattal volt, hogy perceken át csak a képek meséltek.
Chainsaw Man - Official Trailer
-
#72171 Tudom, hogy egyen fuggo... Regebben sokkal egyszerubb volt. Emlekszem mikor majdnem minden fasza volt amit emlitettek. Vagy mar csak en novok ki ezekbol :( Black cover, Attack on titan, My Hero academia... odaig van erte mindenki meg vissza. Szerintem meg gagyi mind.
Lehet tenyleg novok mar ki belole. Alig van 1-2 anime az elmult 10 evbol amire azt mondanam, hogy nagyon jo. Vagy csak nem csinalnak semmi ertelmeset manapsag.
Utoljára szerkesztette: CSOCSO, 2021.07.12. 00:44:57 -
#72170 Ez egyén függő szerintem, de pl. itt van 2 oldal, ahol lehet szűrni évre, évszakra ..ect, lehet megakad a szemed valamin ami tetszene.
https://anidb.net/anime/season/?do=calendar&h=1&last.anime.month=13&last.anime.year=2020&view=grid
https://myanimelist.net/anime/season/2020/winter
-
#72169 Elmult evben jott ki valami igazan fasza anime? -
Nagydög #72168 En az elso par resz utan nekiugrottam a light novel verzionak. 11 kotet van eddig kint angolul. Eddig ugy az LN 4. koteteig jutott a tortenet, bar a tortenesek sorrendje nemileg elter. Most a ket idovonal kozti szuk 15 ev kitoltese kovetkezik. Erdekes latni a Hos idovonal egyes torteneseinek elozmenyet/okat. Oh, es szerintem itt talalkoztam az utobbi idok legjelentektelenebb hatalmas csavarjaval. Marhogy csavarnak hatalmas, de a hatasa a vilag tovabbi folyasara jelentektelen. Legalabbis egyelore. -
#72167 Texhnolyze 2003
Genres: Action, Sci-Fi, Psychological, Drama
Az első két részt láttam még csak, komoly hangvételű, nincs elhumorizálva.
-
#72166 Kumo Desu ga, Nanika? 1x24 END: Jó két hét késéssel jött ki, mert "produkciós problémák" adódtak - a ritka ocsmány 3D-t felvonultató 23. részt elnézve nem is csodálom, valószínűleg újra kellett csinálniuk a harcjelenetek nagy részét, különben nem lehetett volna adásba küldeni a folytatás reményében. Mindenesetre az utolsó rész elég jó volt, bár a hangok és az effektek mintha szétcsúsztak, hiányoztak volna néhol. A két idővonal összeért, és bár sok megválaszolatlan kérdés maradt még most is, legalább kiderült, hogy a hősök tényleg a rossz oldalon állnak, az elfek kiírtandó szörnyetegek. 5/10 -
-
#72164 Meikyuu Black Company / The Dungeon of Black Company 2021
Genres: Comedy, Fantasy
Emberünk a való világban eléri a munka nélküli megélhetést, de pechére pont átkerül egy párhuzamos világba, ahol kezdheti elölről.
Utoljára szerkesztette: ximix, 2021.07.10. 11:52:47 -
#72163 Peach Boy Riverside 2021
Genres: Fantasy, Shounen
Egy ex-hercegnő kalandozásai
Utoljára szerkesztette: ximix, 2021.07.09. 02:20:05 -
#72162 Tsuki ga Michibiku Isekai Douchuu (AniDB): Középiskolás hősünket megidézik egy fantasy világra, hogy hős legyen, de a világot uraló istennő annyira visszataszítónak találja, hogy kidobja valahová a térkép szélére, hogy az ottt lakó szörnyek intézzék el. Csakhogy az egyik Japán félisten még búcsúzóul olyan erőkkel ruházza fel, hogy nem okoz gondot neki akár egy sárkányt sem az uralma alá vonni...
Ismerős volt a sztori, és a listámat visszanézve a mangáját olvastam is egy darabig, de hamar feladtam, már nem is emlékszem, miért, annyira jellegtelen és tipikus isekai volt. Szerintem az anime is így végzi majd nálam.
Kobayashi-san Chi no Maidragon S2 (AniDB): Ilulu (a mangában Iruru a neve, de igazából mindegy az azonos japán hangzás miatt) felbukkanása, és ha jól emlékszem, ebben az időszakban fog majd a "sárkányölő" sztorija is következni. -
#72161 Cheat Kusushi no Slow Life: Isekai ni Tsukurou Drugstore (AniDB): Huszonéves ex-bérrabszolga és isekai-zált hősünk békében éldegél vidéki kis gyógyszertárában, ahol egy fiatal vérfarkas-lány és egy háziszellem segítségével oldja meg a hozzájuk forduló népek problémáit...
A mangáját követem, tűrhető, az anime is kb. ugyanazt hozza. Egy kisebb eltérés tűnt csak fel, Noela (a farkaslány) itt egész mondatokban beszél, míg a mangában csak rövid szavakban.
Tensei Shitara Slime Datta Ken S2/2 (AniDB): Veldora tehát kiszabadult és megérkezett Diablo is, szóval Rimuru, az újdonsült démonúr, most már teljes erejével Clayman ellen fordulhat, hogy megfizessen neki mindazon bosszúságokért, amiket okozott neki. A világban nagy változások jönnek hamarosan... -
#72160 Seirei Gensouki (AniDB): Hősünk meghal egy buszbalesetben, majd egy hétéves, sanyarú körülmények közt élő árva fiú egy fantasy világon rádöbben, hogy emlékei vannak egy soha nem látott modern világról és egy fiatalemberről, akit soha sem ismert korábban. Emellett, mint kiderül, hatalmas mágikus potenciál lakozik benne, és miurán az események összjátéka folytán megment egy igazi hercegnőt, a sorsa váratlan fordulatot vesz...
A mangáját olvastam egy ideig, de meguntam, mert a főhős elég hamar túl OP lett. Az animáció minősége viszont egész tűrhető, lehet, hogy ezzel tovább bírom majd. -
#72159 Shinigami Bocchan to Kuro Maid(AniDB): A címszereplő nemesifjút gyerekként megátkozta egy boszorkány, hogy bármi élőt megérint, az azonnal elpusztul, ezért mindenki retteg tőle és a családja egy vidéki kastélyba dugja el. Csupán ketten maradnak vele: egy öreg inas, és egy fiatal szobalány. Utóbbi mindent megtesz, hogy folyton zavarba hozza urát és felhívja magára a figyelmet...
Romkom fura 3D animációval. Hasonlít valamelyest a Nagatoro-ra, (ezért) nem valószínű, hogy végignézem.
Tantei wa Mou, Shindeiru (AniDB): Hősünk állandóan furcsa és misztikus helyzetekbe keveredik, és egy ilyen esemény után egy szépséges és titokzatos mesterdetektív segítője lesz - míg az váratlanul meg nem hal...
Duplarésszel indít ez is. Eddig nem rossz, bár a fülből kinövő biomechanikus csápoknál erősen fontolgattam, hogy törlöm... -
#72158 2021, nyári szezon, go!
Bokutachi no Remake (AniDB): Hősünk 28 éves, egyedül él, munkahelyei csak hónapokig tartanak, aztán megszűnnek, vagy leépítik. Vajon rossz döntést hozott 10 évvel ezelőtt, amikor művészeti egyetem helyett a biztosabb közgazdaságit választotta? Mikor egy reggel újra 18 évesen ébred, újra a kezében a lehetőség, hogy azt tegye, amit szeretett volna...
Duplarésszel indít, talán mert túl hosszúra nyúlt a felvezető, és szükségét érezték a kezdeti egyetemi élet bemutatásának is. Fura még, hogy a komolyabb, érdeklődőbb hangvétel mellett felbukkannak hülye középiskolás romkom-okat idéző ócska poénok is, nem gondolom, hogy erőltetni kellene ezt a vonalat...
Genjitsu Shugi Yuusha no Oukoku Saikenki (avagy How a Realist Hero Rebuilt the Kingdom) (AniDB): Hősünket megidézik egy reneszánsz fantasy világba, hogy segítsen a királyságnak kilábalni a gondjaikból. Mivel semmilyen OP képessége nincs és amúgy is közszolgálati munkára készült, asztalhoz ül és pár nap alatt megoldást talál a legégetőbb pénzügyi gondokra, amiért a király egyszerűen rá hagyja a koronáját és a lánya kezét, viszont a meglehetősen független, nagy hatalmú, a hadsereg nagy részét a kezükben tartó főurak, és a démoni birodalom elleni háborúban földönfutóvá vált menekültek kérdése még sok problémát fog okozni a közeljövőben...
A könyvsorozat már 13 résznél jár, és mangája is van, ez utóbbival naprakész vagyok, így vártam ezt is, de kicsit csalódás. Eléggé gyors tempóban rohan végig a történéseken, és viccesebb próbál lenni annál, mint ami valójában. A hamarosan következő polgárháború és a külső támadások elleni harcok elég komolyak voltak a mangában. Meglátjuk. -
#72157 Szeptemberben jön a Star Wars: Visions, egy animációs antológia sorozat japán alkotóktól és szemszögből, ehhez érkezett most egy bemutató előzetes, amelyben megszólalnak az alkotók és sok-sok állóképet, produkciós fázist lehet látni (rendes trailer majd később).
Utoljára szerkesztette: PetruZ, 2021.07.04. 10:07:46 -
#72156 Amúgy meg béna vagyok, mert a YT az egészet online nyomta.
AOF 2021 -
#72155 Van, ami már meg is található a neten. ReoNa AOF -
#72154 Yep. Ott egy másik online filmszolgáltató kínálatában lesz majd elérhető az ősz folyamán. -
#72153 Odd Taxi 1x13 END: Az évad, de lehet, hogy az év animéje is. Okosan megírt, jól építkező, jól adagolt, és kerek egész történet, ahol a látvány is remekül illeszkedett a hangulathoz. 8/10, a vége ismeretében muszáj lesz újból végignézni.