72805
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]
Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
-
Jujj... -
engem úgy hidegen hagy, de belenézek... -
Megy a nyafogás sokfelé, de ez szerintem igencsak jónak néz ki:
-
Nagydög #72201 A Kaizoku Oujo eddig(az elso ket resz van kint) igeretesnek tunik: A regi kalandfilmek es a Disney kalandok hangulatat sikerult osszehozni az animevel. -
Hype!
-
Jahy-sama wa Kujikenai! 2021
Genres: Comedy, Supernatural, Shounen
A démon világ uralkodójának jobbkeze elveszti erejét és a valóvilágba kerül, ahol szembesül a mindennapi élet kihívásaival.
Utoljára szerkesztette: ximix, 2021.08.08. 20:37:23 -
Prof William #72198 Japán nagyon rühelli Kínát ebben egyetértek. Amikor 2018-ban ott jártunk Tokyo külterületén találtunk egy Kínai boltot, amiben természetesen csakis Kínai vársárlók voltak (nem valami sokan) japánok még csak véletlenül sem.
A kísérőnk mondta, hogy hogy nehezen elképzelhető, hogy egy japán valaha is bemenjen egy kínai boltba. Mondta hogy ha mi be akarunk menni természetesen menjünk, de ő kinn marad. -
Az olimpiás videó elején említ 6,5 %-t beoltottságot, ha jól értettem.
A szülinapi videónál meg rákérdeztem és 16:40 körül válaszol rá.
Innen származhatott az információm szerintem. Említi a Pfizert és a kínai vakcinát is. -
Nem olvastam utána a statisztikáknak. Aliz videóit szoktam megnézegetni.
Lehet, csak valamit félre értettem.
-
Nagydög #72195 Bocsi, ha nem volt egyertelmu, meg tenyleg nagyon offolok: Senki nem kapott Japanban semmilyen kinai oltast(legalabbis hivatalos uton). A harom engedelyezett naluk a Pfizer, Astra es egy sajat gyartasu Moderna licenc. A Jansen es tovabbi nyolc sajat gyartasu teszteles alatt. -
pfizert meg tudom erősíteni.
Twitch-en nézek egy csatornát, JapanesePrintmaking
Ott mondta az öreg, hogy pfizerrel oltják a környéket, csak elég ostobán.
Egyrészt bevárják a legutolsó, leglassabb környéket is.
Másrészt csak egészségügyi dolgozó foglalkozhatott oltással. Mindeközben Angliában talán önkéntesek is oltottak.
Az meg, ahogy kiosztották a 65+ korosztálynak az oltást, ha nem is akkora, mint az itthoni, de kész katasztrófa volt :D Sok embernek kevés oltást osztottak hetente, így szerencsétlen Dave csak sokadszorra tudta befoglalni az adagját. -
Így van... Kínát nem nagyon szeretik, sőt néhány olyan előadóról is tudok, aki messze elkerüli azt az országot.
Viszont én sem hinném, hogy kínai vakcinákat kaptak. Akikkel beszéltem, ők mind Modernát és/vagy Pfizert kaptak, nem is tudtak más alternatíváról.
Jobbulást neki!
Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2021.08.05. 16:26:13 -
Nagydög #72192 31%-os a teljes oltottsagi aranyuk, ami eleg halovany az atlagos fejlett vilag beli szinthez, de nem katasztrofalis. A kinai vakcinat bottal sem piszkalnak. Kina amolyan allando ellensegnek szamit naluk, nem is teljesen legbolkapottan. -
Lehet, hogy mind a ketten elkapták a vírust. Arrafelé elég alacsony a beoltottsági szint. E mellett meg a kínai vakcinát kapta, vagy vásárolta meg az ország.
Jobbulást nekik! -
Wangan Midnight 2007
Genres: Action, Cars, Seinen, Sports
Ez az első autós anime amit megnéztem, mert valamilyen szinten valós eseményeken alapszik és kíváncsi voltam.
Itt a valódi brancs (az a piros a jobb szélen, elvileg az eredeti DevilZ)
nissan-fairlady-z-s130
yoshida-specials-930
Utoljára szerkesztette: ximix, 2021.08.05. 01:40:07 -
demostakkor ezt hogy fogják bírni egyesek....? :D -
Nagydög #72188 LiSA szunetet tart. -
Nagydög #72187 Kaizoku Oujo(Fena: Pirate Princess)
Crunchyroll es Adult Swim kooperacio, a studio pedig Production I.G.
Nem tunik rosznak.
-
Hell, yeah!...
-
Hát még néhány év és minden is a Greater Tokyohoz fog tartozni. -
Heion Sedai no Idaten-tachi / The Idaten Deities Know Only Peace 2021
Genres: Action, Adventure, Demons, Fantasy, Seinen
-
OFF:
ReoNa. Azt nem sikerült (talán sohasem sikerül) megtudni, mi az igazi neve, de az ma kiderült, honnan származik.
Nem gondoltam volna. Nekem olyannak tűnt kicsit, mintha egy fővárosi, elkényeztett leány lenne egy gazdag családból. Utóbbi kettő még igaz is lehet, de nem a fővárosban született, sőt...
"Amami Ōshima: Erdővel borított sziget, ahol a Tanaka Isson Emlékmúzeum és az Amami Guntō Nemzeti Park is megtalálható. " Nagyjából 1200 kilóméterre Tokió-tól.
Utoljára szerkesztette: Trucker39, 2021.07.26. 21:11:18 -
Sonny Boy 2021
Genres: Sci-Fi, Super Power
-
Némi LN/WN kritika (spoilermentes): Death March 1-2, Galactic Navy Officer 1, The Eminence in Shadow 1 -
Számomra mindig van úja nap alatt,
"Van egy legenda, miszerint egy éles fogú démon telepedett le egy fiatal nő hüvelyében, és nászéjszaka során két férfit kasztrált. Ennek eredményeként a nő kovácshoz fordult segítségért, aki kovácsolt egy vas falloszt, amely eltörte a démon fogait."
és így lett a chocapic . . . .
18++
YT link
-
Nagydög #72179 The singularity is near.
-
-
Vanitas no Karte / The Case Study of Vanitas 2021
Genres: Historical, Supernatural, Vampire, Fantasy, Shounen
Night Head 2041 2021
Genres: Sci-Fi, Mystery, Psychological, Supernatural, Drama
Shiroi Suna no Aquatope / The Aquatope on White Sand 2021
Genres: Slice of Life
-
Köszi a vélemény-bemutató leírást, segített egy egy új anime kiválasztásába. -
eléggé felejthető volt az egész. endingestül mindene stül... -
Shadows House 2021
Genres: Slice of Life, Supernatural, Seinen
A nemes árnyak Emilyko nevű élőbábjának története.
Nemtom ki ez a fátyolos hangú japán spiné aki az endiget énekli, ismeri ezt valaki ? 1..2..3..
-
Napokon belül bejelentésre kerül, hogy pontosan mikor is indul a második évad:
-
A fene tudja, lehet köze van a generációkhoz is, régen talán gyakoribb volt a drámai hangvétel, manapság meg több a humoros.
A rajzolási stílus is megváltozott, régen egy többrészes anime is operált mozis, egész estés hangulattal volt, hogy perceken át csak a képek meséltek.
Chainsaw Man - Official Trailer
-
Tudom, hogy egyen fuggo... Regebben sokkal egyszerubb volt. Emlekszem mikor majdnem minden fasza volt amit emlitettek. Vagy mar csak en novok ki ezekbol :( Black cover, Attack on titan, My Hero academia... odaig van erte mindenki meg vissza. Szerintem meg gagyi mind.
Lehet tenyleg novok mar ki belole. Alig van 1-2 anime az elmult 10 evbol amire azt mondanam, hogy nagyon jo. Vagy csak nem csinalnak semmi ertelmeset manapsag.
Utoljára szerkesztette: CSOCSO, 2021.07.12. 00:44:57 -
Ez egyén függő szerintem, de pl. itt van 2 oldal, ahol lehet szűrni évre, évszakra ..ect, lehet megakad a szemed valamin ami tetszene.
https://anidb.net/anime/season/?do=calendar&h=1&last.anime.month=13&last.anime.year=2020&view=grid
https://myanimelist.net/anime/season/2020/winter
-
Elmult evben jott ki valami igazan fasza anime? -
Nagydög #72168 En az elso par resz utan nekiugrottam a light novel verzionak. 11 kotet van eddig kint angolul. Eddig ugy az LN 4. koteteig jutott a tortenet, bar a tortenesek sorrendje nemileg elter. Most a ket idovonal kozti szuk 15 ev kitoltese kovetkezik. Erdekes latni a Hos idovonal egyes torteneseinek elozmenyet/okat. Oh, es szerintem itt talalkoztam az utobbi idok legjelentektelenebb hatalmas csavarjaval. Marhogy csavarnak hatalmas, de a hatasa a vilag tovabbi folyasara jelentektelen. Legalabbis egyelore. -
Texhnolyze 2003
Genres: Action, Sci-Fi, Psychological, Drama
Az első két részt láttam még csak, komoly hangvételű, nincs elhumorizálva.
-
Kumo Desu ga, Nanika? 1x24 END: Jó két hét késéssel jött ki, mert "produkciós problémák" adódtak - a ritka ocsmány 3D-t felvonultató 23. részt elnézve nem is csodálom, valószínűleg újra kellett csinálniuk a harcjelenetek nagy részét, különben nem lehetett volna adásba küldeni a folytatás reményében. Mindenesetre az utolsó rész elég jó volt, bár a hangok és az effektek mintha szétcsúsztak, hiányoztak volna néhol. A két idővonal összeért, és bár sok megválaszolatlan kérdés maradt még most is, legalább kiderült, hogy a hősök tényleg a rossz oldalon állnak, az elfek kiírtandó szörnyetegek. 5/10 -