Anime, manga és LN

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Valahogy ez a frontend nálam nem nagyon akar mûködni...

Domo arigato sempai 😉

via_mala
Azért nem csúszik VLC-vel, mert az sem használ kódeket, csakúgy mint az mPlayer. Az egyéb, kódekeket használók pedig akkor szoktak ilyet mûvelni, ha egy stream-re több filter mászik rá. Ha GSpot-tal megnézed az .avi állományt, akkor látod az Audio Path-ban, hogy hány szûrõn megy át (pl.: (S) --> AVI Splitter --> MPEG Layer-3 Decoder --> Morgan Stream Switcher --> (R)). Ha túl sok, akkor uninstallálhatsz valamit, vagy használd inkább az mPlayert.

Manipulálás az mPlayer-ben lejátszás közben: az audió-t és a feliratot is lehet. Szemezgettem az input.conf-ból:
- audio_delay 0.100
+ audio_delay -0.100
z sub_delay -0.1
x sub_delay +0.1
r sub_pos -1
t sub_pos +1

j-re a következõ alkalmas feliratot teszi a képernyõre, v-re eltünteti a feliratot, és úgy rémlik, hogy y, g-vel nagyobb ugrásokkal is el lehet tolni a feliratokat (talán 5 másodperccel).
Az mPlayer is le tudja játszani a hibás fájlokat, ráadásul az avi-n kívül kismillió más formátumot is támogat, pl.: OGM, MKV, MPEG, WMV.
Alapban parancssoros, de már létezik ehhez is Windows-os frontend: MPlayer Frontend
Ja és magyar fejlesztésû!
http://www.mplayerhq.hu/

- Mi a különbség a tudatlanság és az apátia között? - Nem tudom, de nem is érdekel. %%%%%%%%%%% A System Shock 2 multiban is extázisba ejt! %%%%%%%%%%%

MediaPlayerClassic, én ezzel tudom legjobban a TV képrnyõjéhez igazítani a képméretet.
Csocsokám a gordian knot "isteni" codec packot milyen lejátszóval nyomod? Egy barátom gépére tenném fel, nem a magaméra, fére ne értsd!

Érdekes, ezzel a vlc playerrel nem csúszik a felirat....hmm....lehet megbolondult a bsplayerem ennyi év után?

Az újak többsége ogm,legalábbis ez tûnik a tendenciának.

Nem néztedm feliratozóban. Mindjárt letöltök egyet. Amúgy létezik olyan lejátszó, amivel manipulálható a film lejátszás közben?

Bucser
vagy ha divx a fájl akkor ráeresztek egy divfix-et...

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

CSOCSO
feliratozo progiban is csuszik???
subtitle maker pl...
én néha kiegészítésképpen a videolant szoktam használni, fõleg hibás fájlok esetén. Mivel saját belsõ motort használ, eddig minden olyan hibás képkockával kezdõdõ, vagy sérült fájlt is lejátszott, amibe media player, bsplayer belefagyott. Viszont a kezelõfelülete szerintem tul puritán, szal nem elsõdlegesnek használom. De hiba esetén nem töltök semmit ujra, hanem azonnal ezzel játszom le!

Apropó. bsplayeren és mplayeren kívül van még használható?

Spoiler

Még valami: nagyon sajnáltam Deeo-t, Luciola-t, de leginkább Alexet és Sophiát. Szegény Deeo, úgy élni,hogy tudja mi lesz belõle....😞

CSOCSO
😊
Sadun Tryst
Érdekesség:
Észrevettétek már, hogy az End of Evangelion végén fecsendül egy The Beatles szám? Pontosabban pedig a Hey Jude. Igaz kicsit át van dolgozva, de a zene és a ritmus szinte teljesen ugyan az. ^_^

\"Bombing for paece is like fucking for virginity.\"

Spoiler

Ja, és a hajó a végén, mikor aktiválódot effektíve rendbe rakta az idõjárást.

SPOILER CSOCSO!

Szvsz az egy kolonizáló hajó volt, ami egyszer lakhatóvá kellett tegye eme bolygót. Kicsit Xenogears-esen történhetett, hogy a legénység vmiért elhagyta a hajót, és azok leszármazottai alkották a három frakciót.

via_mala
Én már elég régen láttam, de nem igazán értettem a végét. Mi vagy ki volt a Last Exile??? És miért küzdöttek érte? Mit oldott meg? A CGI viszont nagyon szép volt.

Befejeztem a Texhnolyze-t, leírásom itt: #3686 olvasható.

Apropó: anime-mx-szel sosem volt semmilyen problémám.

- Mi a különbség a tudatlanság és az apátia között? - Nem tudom, de nem is érdekel. %%%%%%%%%%% A System Shock 2 multiban is extázisba ejt! %%%%%%%%%%%

Apropó, anime-mx munkáknál csak nekem csúszik a felirat? Last exile és most az x tv series csúszik...😞
Lehet lejátszó a ludas (bsplayer,mplayer)?

Last Exile.....csak ajánlani tudom, most fejeztem be......kicsit szomorú vagyok......

Sadun Tryst
szerintem mondhatom mindenki nevében, hogy: IGEN ^_^

Mike
Oshii Innocence-je megvan vkinek?

[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray

Jagi
Az van.

Sadun Tryst
valszeg akkor az lehet a baj. de leginkább a VobSub, ha fent van...

Jagi
Asszem neken is. BSplayer?

Sadun Tryst
nekem OGM-ben van meg, szal ilyen gondom nincs... 😊

Sadun Tryst
gyerekkorának az számít, amikor még kicsi volt. és igaz, kisebb hibák vannak az írásomban, mert 10 perc alatt írtam meg. és mint lejebb is írtam, csodálkoztam is, h bekerült...

Jagi
A Bebop-pal csak 1 a baj.
Az égetett angol felirat. Ha feheren marad a magyar igencsak kell sasolni!

via_mala
SPOILER veszély!!!

Én is elolvastam a Trigun ismertetõdet, és én is fennakadtam azon, hogy rondácskának minõsítetted a megrajzolást, de hát minden review-t szubjektívnek kell tekinteni.
Másrészrõl: nem gyerekkorában pusztított el egy egész várost, hanem 40 évvel korábban, de mivel kb. 80 éves, úgyhogy már akkor is ugyanígy nézet ki (kb. 22-23 évesnek). Valójában nem is volt klasszikus értelemben vett gyerekkora, mivelhogy nem is ember.
És valóban nem amnéziás, csak számunkra derül ki csak lassan, hogy milyen sötét rejtély lappang a múltjában.

Sadun Tryst
én mindenhol azt olvastam, h amnéziás, és részletesen nyeri vissza az emlékezetét, ahogy jönnek az események. na mind1.
a cowboy pedig sokkal szebben meg van rajzolva. a karakterek tényleg szépek, azt írtam is, h nagyon jók, viszont azt tényleg elfelejtettem odaírni, h amik igazán nem teccenek, azok a hátterek voltak. a cowboy-ban fényévekkel szebb hátterek vannak...

Bucser
Sadun: Nem tudom miért írtad, hogy 98-hoz képest gyenge a garfikája.... Ugyanolyan mint a Bebopé és egy idõben készültek. a karakterek ugyanolyan nyúlánkak és a mozgás is hasonlóan szépen animált egyedül a vicces részeknél vannak az alacsonyframes ugrabugrák😊 De azok jók oda.. És amikor komoly részek vannak a karakterek arcai is nagyon jó minõségûek (nézd csak meg azt a képet amikor Vash szemei kéken izzanak és vér folyik az arcán... szerintem jó lett.... Na mind1 ez csak az én véleményem... Jahh és Vash nem amnéziás... Hanem tudatosan nem akar szembenézni a sorsával!!!

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Jagi
Az se gyenge!

Sadun Tryst
arigato! ^_^

Jagi
Az igen!! Congrats!

Sadun Tryst
haverom csaja is végigvitte a Diablo 2-t 😄
de ez még semmi. egy lány ismerõsöm pedig Max Payne 2-zik, és a kedvenc játéka a Silent Hill 2... naszóval... 😊

Sadun Tryst
bazz! nem hittem volna, h ilyet megérek... 😄
ezt lessétek meg... ^_^

Jagi
Ja meg az alap kérdés: Õk most szerelmesek?

Jagi
A csajok a Tycoonokat is szeretik. sajna animot nem nagyon néznek...
Egyszer mikor a kensin OVA2-t néztem sokadszor belenzett.
Aztán 20 mp-ként kérdezgetett,
kiaz?
Kensin. de a faszi azt mondta, hogy Himura!
Akkor is Kensin.Jó. Még 1 perc.
És õ ki? Kensin.
Battousai!Az elõbb nem vörös haja volt?
Most is az.

Szegénynek nem akartam már mondani, hogy Sintá-nak is hivják mert végkép összezavarodott volna.
Majd megnézetem vele az elsõ movie-t, ugy 1 kicsit érthetõbb lesz!

Jagi
És ha már a diablonál tartunk. Igaz nem konzol(de az 1-et kiadtak PS-re), de ha jól tudom keleti testvéreink is fanatikusan tolták.

Jagi
Ez igaz.
Ellenpélda: a haverom barátnõje pl. elõszeretettel UT-zik,
+ CS, NFSU. Ami hab a tortán, hogy mind õ mind az én csjom végigvitte a Diablo2-t is. De nagyon ritka az ilyesmi!

Waterhorse
A témától kicsit eltérõen reagálnék az az alábbi írásokra!

És a Daikatana, meg az ONI? Ezek is FPS-esek, én nem tudom, de legalábbis stílusra és címre ezek is japán játékok, de megemlíthetném a Shogo-t is ami eléggé felejthetõ volt, bár én szerettem és nekem tetszett, de az pl. biztosan japán.

A magyar nõi játékosok pedig szívesen játszanak Sims-ekkel, bár ezen kívül kétségtelen, h nem nagyon tudtuk még õket játékra bírni😊)

Erőt, egészséget elvtársak...ugye?

Jagi
Minek a japónak Zelda? Õk tudnak csinálni FF-t + Onimushá-t.
😄DD

Jagi
Olyan amilyen, aki kínozni akarja szemét, nézze! 😄D

Jagi
A fikázás nem az emberre, hanem a termékre értendõ!

Bucser
Ez nagyon LOL ez a cikk😊

"A gaijin-szivatásnak valóságos hagyománya van Japánban. Ha nincs a hülye fehér ember, akkor ma nincs Tekken."
😄DDDD

ugyan nem szorosan anime, de érdemes elolvasni

Japánban nincs warez, ám ebben az országban nem szeretik a nyugati játékokat sem. Az egész ízlés kérdése: Street Fighter II vs. Mortal Kombat. Elõbbi siker ott is, itt is - utóbbi 1993-ban akkorát bukfencezett a japán premieren, hogy arról kellett volna Hollywoodnak filmet forgatnia, nem az idióta játékról.

A japánok mások. Máshogy élik meg az ilyesmit. Míg a nyugati gyomor beveszi, mi több, az elme parancsára a nyugati test leborul a japán szerepjáték elõtt (Final Fantasy, anyone?), és megeszi a japán játékok jelentõs hányadát, addig nekik nem jön be a fatality, nem jön be az FPS, nem jön be az Xbox. Zelda, Mario és Pokémon uralják a nyugati eladási listákat, a nyugati játék viszont nem tényezõ Japánban. Kulturális különbségekrõl van szó. Szerteágazóbb, sokrétûbb a piac. Jelentõs a nõi játékosok száma - a nyugati videojáték ma sem tud mit kezdeni a lányokkal (soha nem tudott). Barbie Horse Adventure, meg Solitaire szinten kezeli õket.

Sadun Tryst
vagy még rosszabb. a hentaival vagy a sailor moonnal. ahol talán még az utóbbi a jobb eset...

magus
ha nem a db vel azonositjak, akkor az oriasrobotokkal.

CSOCSO
nah igen.. neha mikor aszondom anime buzi vagyok azonnal mindenki: dragon ball???
es kb olyan cikinek erzem mintha hentaira izgulnek...
ami szerintem kb ugyanolyan gaz mint a db.. jo sokat nem lattam csak parbol 1-1 reszletet. .de ugyanugy mozognak semmi valtozatossag.. stb..viszont a finom es leginkabb bugyis erotika bejon az animekban...