Anime, manga és LN

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Jagi
Ez igaz.
Ellenpélda: a haverom barátnõje pl. elõszeretettel UT-zik,
+ CS, NFSU. Ami hab a tortán, hogy mind õ mind az én csjom végigvitte a Diablo2-t is. De nagyon ritka az ilyesmi!

Waterhorse
A témától kicsit eltérõen reagálnék az az alábbi írásokra!

És a Daikatana, meg az ONI? Ezek is FPS-esek, én nem tudom, de legalábbis stílusra és címre ezek is japán játékok, de megemlíthetném a Shogo-t is ami eléggé felejthetõ volt, bár én szerettem és nekem tetszett, de az pl. biztosan japán.

A magyar nõi játékosok pedig szívesen játszanak Sims-ekkel, bár ezen kívül kétségtelen, h nem nagyon tudtuk még õket játékra bírni😊)

Erőt, egészséget elvtársak...ugye?

Jagi
Minek a japónak Zelda? Õk tudnak csinálni FF-t + Onimushá-t.
😄DD

Jagi
Olyan amilyen, aki kínozni akarja szemét, nézze! 😄D

Jagi
A fikázás nem az emberre, hanem a termékre értendõ!

Bucser
Ez nagyon LOL ez a cikk😊

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

"A gaijin-szivatásnak valóságos hagyománya van Japánban. Ha nincs a hülye fehér ember, akkor ma nincs Tekken."
😄DDDD

ugyan nem szorosan anime, de érdemes elolvasni

Japánban nincs warez, ám ebben az országban nem szeretik a nyugati játékokat sem. Az egész ízlés kérdése: Street Fighter II vs. Mortal Kombat. Elõbbi siker ott is, itt is - utóbbi 1993-ban akkorát bukfencezett a japán premieren, hogy arról kellett volna Hollywoodnak filmet forgatnia, nem az idióta játékról.

A japánok mások. Máshogy élik meg az ilyesmit. Míg a nyugati gyomor beveszi, mi több, az elme parancsára a nyugati test leborul a japán szerepjáték elõtt (Final Fantasy, anyone?), és megeszi a japán játékok jelentõs hányadát, addig nekik nem jön be a fatality, nem jön be az FPS, nem jön be az Xbox. Zelda, Mario és Pokémon uralják a nyugati eladási listákat, a nyugati játék viszont nem tényezõ Japánban. Kulturális különbségekrõl van szó. Szerteágazóbb, sokrétûbb a piac. Jelentõs a nõi játékosok száma - a nyugati videojáték ma sem tud mit kezdeni a lányokkal (soha nem tudott). Barbie Horse Adventure, meg Solitaire szinten kezeli õket.

Sadun Tryst
vagy még rosszabb. a hentaival vagy a sailor moonnal. ahol talán még az utóbbi a jobb eset...

\"Bombing for paece is like fucking for virginity.\"

magus
ha nem a db vel azonositjak, akkor az oriasrobotokkal.

CSOCSO
nah igen.. neha mikor aszondom anime buzi vagyok azonnal mindenki: dragon ball???
es kb olyan cikinek erzem mintha hentaira izgulnek...
ami szerintem kb ugyanolyan gaz mint a db.. jo sokat nem lattam csak parbol 1-1 reszletet. .de ugyanugy mozognak semmi valtozatossag.. stb..viszont a finom es leginkabb bugyis erotika bejon az animekban...
CSOCSO
ne foglalkozz man a DB vel.. en se birom.. hanyingert kapok tole.. felall a hatamon a szor stb..

nem ecsetelem miert mert ugyan attol amitol neked is.. ugyan azok a harc jelenetek utik vagjak egymast aztan repkednek ossze vissza.. suhog korulottuk a vilag meg stb.. BROAF!!!! de vannak akiknek tetszik. .nemtom miert de tetszik nekik..szarom le.. te is szard le...

GITS 2 grafikajarol: CGIs anime orgia volt. de most lestem meg a gits 1 et.. ugy vagyok vele hogy szivesen neztem volna normalisan megrajzoltan..persze a mai kor szintjen.. tehat meg szebb mint a gits1 de ugyanugy kezzel rajzolt...
majd a cooltv változtat 😊

Waterhorse
Az még a jobbik eset, ha tudják, hogy az is anime, de ha valaki tejes anime-analfabéta annak magyarázhatom, hogy a BD is az, de xy anime-ok nem olyanok mint az, mert vannak felnõtteknek szólók, és jobb híján nem tudom mivel fölkelteni a pártatlanok érdeklõdését, csak, ha megemlítem az egyes anime filmekbõl a brutalitást vagy a vért.
Sajnos a hozzánemértõk tényleg DB-vel azonosítják ezt a mûfajt, és ezáltal gyerekesnek tartják, így nem tudok nekik jobb ellentapasztalattal jönni mint a durvaság és a sok vér, ami ugye megint nem a legmegfelelõbb bemutatása ezeknek a filmeknek.
Errõl is csak a magyar tv csatornák, meg persze az általános magyar felfogás tehet, nem ismerik az anime mûfaját és a valóságot teljesen elferdítve etetik meg velünk, meg persze hiány is van belõle nálunk.

Sadun Tryst
FF-es hangulat? akkor felkerült a listámra...

Last Exileba kezdtem bele. Gyönyörû és hangulata kicsit FF-re emlékeztet.

Bucser
Nausicaa-t látta már valaki? Vagy mondjuuk a Green Legend RaN-t??? Green legend nagyon jó ahogy tudom De Nausicaaról jókat hallottam csak még nem volt idõm megnézni.-..

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Sadun Tryst
ismerõs... 😊
nekem is ez volt egy ideig. de aztán megnézettem velük egy pár jobb animét, oszt már ez megy...
"Olyan mint a Cowboy?" 😄
másfajtát már nem is hajlandóak megnézni.
kivétel a Naruto, mert az tényleg olyasmi mint a DB, csak 100000x jobb nála, mert tele van poénnal, és kurva jó története is van 😊

Bucser
Jó sry csak már a hideg futkos a hátamon, hogy megemlítem az anime témát egy animementes környezetben és kapásból: "Az olyan mint a Dragonball??"

Sadun Tryst
szerintem az Akra tartja magát a legjobban korához képest. valami eszméletlen jók a színek és az effektek még mai szemmel is! hihetetlen milyen szép az az anime!

Waterhorse
Láttam az Akirát, éppen azt ecseteltem lejjeb. De a DB-n kívöl még jó pár filmet sorozatot végignéztem már.
Azért a DB-t nem szabad ilyen nevekkel összehasonlítani mint Lodoss War vagy Trigun, teljesen eltérõ alkotások, ez olyan mint ahogy én nem említhettem meg egy mondatban, a Totoroval. Attól, hogy neked/nektek nem tetszik, a maga nemében DB akkor is megállja/megállta a helyét.

Ha nem akartok errõl beszélgetni, ám legyen, de akkor inkább hagyjátok válasz nélkül a hozzászólásaimat, mert sztem az utolsó mondatod kicsit talán erõs volt, hacsak nem vagy moderátor. Én nem vagyok az, éppen ezért én sem válassztok ki találomra egy anime-ot ami nekem nem tetszik és önhatalmúlag kitiltom a témából az arról való diskurálást, ha az vagy akkor bocs. Szóval ettõl eltekintve erre nem kell válaszolni és részemrõl lezárva.

Ha nincs mire irnom a DB-vel kapcsolatban akkor én sem írok.
Ha már nem tudok érdemileg hozzászolni akkor nem írok.
Ha olyan a hozzászólás amihez nem lehet érdemileg szólni akkor sem írok.
Ha vki besokall, és személyeskedésbe vág át akkor sem írok.

Egyszóval szorítkozom a témára, ha nincs rá igény, akkor no comment...

magus
nem a fantasy-t, hanem az animet na😄 almos voltam mar es buliban voltam😊

na szal az anime stilust...

Bucser
miért véded ennyire szerencsétlen DB-t??? Az elsõ Dragonball jó volt az elsõ bajnokságig. Ami utána van az marhaság!!! Történet nulla érzelmek nulla mert mindig mindenki feltámad úgyis a végén és én pl idegrángást tudok kapni attól, hogy 2 percen át ugyanazt a 20 frame-bõl álló ütésváltást mutatják...

Nézz meg végre egy IGÉNYES anime sorozatot és azután mond, hogy a DB ilyen meg olyan... JAvaslom mint mondtam kezdésnek Trigun-t Bebopot de jöhet Record of Lodoss war OVA és TV is... Nézhetsz régebbi sorozatot is.. pl GUNSMITH cats is elég õsi vagy nézd meg PL az Akira-t... ezekben mindben van valami amit abszolút hiányolok a DB-bõl... ÉS Dragonball téma lezárva!!!!!!

Waterhorse
"A db-vel az a baj, hogy nagyon hanyag a grafikája."

Ezt a síma db-re értetted vagy úgy állesz cuzámmen az összes db sorozatra? Az én véleményem szerint még mai szemmel is igényesnek mondhatók az árnyékolások, a karakterek kidolgozása, a mozgások. Nem akarok ide most képeket beszúrni, mert mindenki tudja a db-nek milyen a garfikája, és nézzük már meg, hogy pl. a Zedet 89-ban kezdték készíteni, és a korhoz viszonyítva kéne értékelni. Most kijött a GITS 2 és ami nem üti meg annak a szintjét az már nem is jó látványilag? Nem feltétlen a vizuális orgia a legfontosabb egy anime filmben sztem, én nem csak azért nézem õket, mert szép rajzok, és igényesen kidolgozott grafikájik van. Nekem pl meg nem jött be az Akira grafikája, a rajstílusból kiindulva, ha nem tudnám, hogy anime azt mondanám nem az. Nagyon szép, de a külalakja nem volt még megközelítõleg sem anime hatású.

Semmi probléma nincs ezzel, de ezek szerint te nem szereted a Toriyama rajzfilmeket (DB, Dr. Slump, Dragon Quest stb.)

Bucser
Escaflowne egy elég szép szerelmes történet és fantasy😊 A Sorozat. Vagy ott a Record of Lodoss war az is klasszikus fantasy alapokon nyugszik. De ezeket valaki vagy szeretei vagy nem.. ha szerette a gyûrûk urát akkor szereti a fantasy-t😊

fogadjunk hogy lány 😄 (ha fiu akkor meg buzi 😄)

én mostanában "ajjije"-t nyomok :>

magus
Amugy szerintetek egy olyannak, aki utalja a scifit, az oriasrobotokat, a fantasyt, hogy lehet megszeretteni a fantasyt? marmint kb olyan komoly film, mint a gits, vagy ilyesmi van?😊

Sadun Tryst
sovány vigasz... 😄

Bucser
Haverom erre szokta mondani "IJ😄"

Sadun Tryst
ilyenkor örülök, h pont 1 hete írtam ki DVD-re az összes jelenleg létezõ Ghost in the Shell-t...
kicsit jobb lett volna ha azt írom ki, amiben van japán és magyar szinkron is. fõleg, h japán verzióhoz beépített magyar felirat lenne... :/

CSOCSO
fentvan szerveren.. de ha megvan a 800 megas dvd ripes akkor megvan az arra valo szinkron
Factor_007
örök hálám hogy szoltál. Képes lettem volna masodzsor is lemaradni róla

Sadun Tryst
má' megvan videókazin 😉

Tatyla
Ma 23.40 M2: GHOST IN THE SHELL!!!!

PSN:Tatyla1974 | http://www.twitch.tv/tatyla74 https://www.youtube.com/channel/UCogzoZ5ODf0hReYKB7p16AA

Nem tudom mi okozza 😞(

Mi a fene lehet akkor? Mindjárt megkérdezem a fórumon.

Nekem is jól jön! Semmi gondom nincs vele!

PSN ID: Jinchuu Twitch: http://www.twitch.tv/zadovo

Sadun Tryst
nekem most is maxal jön (90k)...

Mostanában olyan lassan jönnek a filmek usteamrõl 😞

CSOCSO
akkor lehet felakasztom magam..
meglesnetek nekem hogy az usteamon levo GITS avi verzioja fent van meg es ha igen akkor hany megas?? mert nekem majdnem 900 megas GITS em van
Waterhorse
OFF (talán...)

"Na mindegy Plz zárjuk le a témát, mert senkinek semmi joga
a másikat fikázni egy hülye mondat miatt. azért írunk ide, hogy tanuljunk."

Na de ki fikázta itt a másikat egy szóval is?😊)
Viszonylag kultúrált formában beszéltük meg a nézeteltéréseinket ezen a témán belül, és senki nem személyeskedett, vagy anyázott, szerintem elég korrektek voltunk.

Igen-igen azért vagyunk itt, hogy tanuljunk + hogy véleményt nyílvánítsunk a fórumszabályok határait NEM átlépve. Ez esetben nem léptük át a határokat, és végeredményben abból tanul az ember, hogy elolvassa a hozzászólásokat, és ahány ember annyiféle vélemény. Engem még az se zavar, ha valaki túlságosan kritikus szemmel ír vmirõl, csak racionális legyen, és szorítkozzon támpontokra, tényekre.

Sztem nem volt fikázás, ez a beszélgetés ami köztem és a többiek között megy sztem még mindíg jobban érthetõ a laikusok vagy az újabb érdeklõdõk számára, mint az hogy most divx-es, dvd-ripes, ac3 hagos, vagy vhs verzó, vagy melyik falyta rip ez, vagy éppen az az anime film.

A mondat NEM volt hülye, amibõl indult ez a beszélgetés, csak bántó egy kicsit, amit én a lekemre vettem és megpróbáltam megvédeni szeretett filmeimet ennyi a tényállás😊))

Jagi
Mindegy hát! Fizikailag lehetetlen megcsinálni az aquvilla lövést is!

Gnome
hmm akkoriban én járhattam vagy 3.-4.be...én mindig a Cézár(vagyki) akartam lenni mert az olyan gonoszvolt😛...

DBvel nekemsincs semmi bajom habár azokkal az animékkel amikrõl úgy általában itt szó esik egy oldalon emlegetni nem lehet(nemértem akkor, hogy a Narutot miért lehet de mindegy)

\"...reggel szeretem a napalm illatát...\"

Jagi
Akkor 1 passz idõtartamig!

Jagi
Igen!

Sadun Tryst
nekem az teccett benne, hogy dombon volt az összes pálya... 😊

én 10 percig birtam, sztm rettenetes volt 😄

Adam5
Arra én is emléxem 😄

Volt egy gyerek akinek az volt a "szuper" támadása hogy "szuper magnum!" 😄

Jagi
Nem pálya ördöge volta magyar ford. az elsõk között volt Mo.-on Az nekem is bejött mikor 5 részen keresztül futották át a pályát.
Egy hét múlva ránéztem asztem ua. de a haver azt mondta, hogya kapus mintha védett volna végig az elõzõ részben, úgyhogy ez 1 új támadás! 😄DD