Anime, manga és LN
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
nem ecsetelem miert mert ugyan attol amitol neked is.. ugyan azok a harc jelenetek utik vagjak egymast aztan repkednek ossze vissza.. suhog korulottuk a vilag meg stb.. BROAF!!!! de vannak akiknek tetszik. .nemtom miert de tetszik nekik..szarom le.. te is szard le...
GITS 2 grafikajarol: CGIs anime orgia volt. de most lestem meg a gits 1 et.. ugy vagyok vele hogy szivesen neztem volna normalisan megrajzoltan..persze a mai kor szintjen.. tehat meg szebb mint a gits1 de ugyanugy kezzel rajzolt...
Sajnos a hozzánemértõk tényleg DB-vel azonosítják ezt a mûfajt, és ezáltal gyerekesnek tartják, így nem tudok nekik jobb ellentapasztalattal jönni mint a durvaság és a sok vér, ami ugye megint nem a legmegfelelõbb bemutatása ezeknek a filmeknek.
Errõl is csak a magyar tv csatornák, meg persze az általános magyar felfogás tehet, nem ismerik az anime mûfaját és a valóságot teljesen elferdítve etetik meg velünk, meg persze hiány is van belõle nálunk.
Erőt, egészséget elvtársak...ugye?

\"Bombing for paece is like fucking for virginity.\"
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
nekem is ez volt egy ideig. de aztán megnézettem velük egy pár jobb animét, oszt már ez megy...
"Olyan mint a Cowboy?" 😄
másfajtát már nem is hajlandóak megnézni.
kivétel a Naruto, mert az tényleg olyasmi mint a DB, csak 100000x jobb nála, mert tele van poénnal, és kurva jó története is van 😊
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
Azért a DB-t nem szabad ilyen nevekkel összehasonlítani mint Lodoss War vagy Trigun, teljesen eltérõ alkotások, ez olyan mint ahogy én nem említhettem meg egy mondatban, a Totoroval. Attól, hogy neked/nektek nem tetszik, a maga nemében DB akkor is megállja/megállta a helyét.
Ha nem akartok errõl beszélgetni, ám legyen, de akkor inkább hagyjátok válasz nélkül a hozzászólásaimat, mert sztem az utolsó mondatod kicsit talán erõs volt, hacsak nem vagy moderátor. Én nem vagyok az, éppen ezért én sem válassztok ki találomra egy anime-ot ami nekem nem tetszik és önhatalmúlag kitiltom a témából az arról való diskurálást, ha az vagy akkor bocs. Szóval ettõl eltekintve erre nem kell válaszolni és részemrõl lezárva.
Ha nincs mire irnom a DB-vel kapcsolatban akkor én sem írok.
Ha már nem tudok érdemileg hozzászolni akkor nem írok.
Ha olyan a hozzászólás amihez nem lehet érdemileg szólni akkor sem írok.
Ha vki besokall, és személyeskedésbe vág át akkor sem írok.
Egyszóval szorítkozom a témára, ha nincs rá igény, akkor no comment...
na szal az anime stilust...
Nézz meg végre egy IGÉNYES anime sorozatot és azután mond, hogy a DB ilyen meg olyan... JAvaslom mint mondtam kezdésnek Trigun-t Bebopot de jöhet Record of Lodoss war OVA és TV is... Nézhetsz régebbi sorozatot is.. pl GUNSMITH cats is elég õsi vagy nézd meg PL az Akira-t... ezekben mindben van valami amit abszolút hiányolok a DB-bõl... ÉS Dragonball téma lezárva!!!!!!
Ezt a síma db-re értetted vagy úgy állesz cuzámmen az összes db sorozatra? Az én véleményem szerint még mai szemmel is igényesnek mondhatók az árnyékolások, a karakterek kidolgozása, a mozgások. Nem akarok ide most képeket beszúrni, mert mindenki tudja a db-nek milyen a garfikája, és nézzük már meg, hogy pl. a Zedet 89-ban kezdték készíteni, és a korhoz viszonyítva kéne értékelni. Most kijött a GITS 2 és ami nem üti meg annak a szintjét az már nem is jó látványilag? Nem feltétlen a vizuális orgia a legfontosabb egy anime filmben sztem, én nem csak azért nézem õket, mert szép rajzok, és igényesen kidolgozott grafikájik van. Nekem pl meg nem jött be az Akira grafikája, a rajstílusból kiindulva, ha nem tudnám, hogy anime azt mondanám nem az. Nagyon szép, de a külalakja nem volt még megközelítõleg sem anime hatású.
Semmi probléma nincs ezzel, de ezek szerint te nem szereted a Toriyama rajzfilmeket (DB, Dr. Slump, Dragon Quest stb.)
kicsit jobb lett volna ha azt írom ki, amiben van japán és magyar szinkron is. fõleg, h japán verzióhoz beépített magyar felirat lenne... :/
PSN:Tatyla1974 | http://www.twitch.tv/tatyla74 https://www.youtube.com/channel/UCogzoZ5ODf0hReYKB7p16AA
PSN ID: Jinchuu Twitch: http://www.twitch.tv/zadovo
meglesnetek nekem hogy az usteamon levo GITS avi verzioja fent van meg es ha igen akkor hany megas?? mert nekem majdnem 900 megas GITS em van
"Na mindegy Plz zárjuk le a témát, mert senkinek semmi joga
a másikat fikázni egy hülye mondat miatt. azért írunk ide, hogy tanuljunk."
Na de ki fikázta itt a másikat egy szóval is?😊)
Viszonylag kultúrált formában beszéltük meg a nézeteltéréseinket ezen a témán belül, és senki nem személyeskedett, vagy anyázott, szerintem elég korrektek voltunk.
Igen-igen azért vagyunk itt, hogy tanuljunk + hogy véleményt nyílvánítsunk a fórumszabályok határait NEM átlépve. Ez esetben nem léptük át a határokat, és végeredményben abból tanul az ember, hogy elolvassa a hozzászólásokat, és ahány ember annyiféle vélemény. Engem még az se zavar, ha valaki túlságosan kritikus szemmel ír vmirõl, csak racionális legyen, és szorítkozzon támpontokra, tényekre.
Sztem nem volt fikázás, ez a beszélgetés ami köztem és a többiek között megy sztem még mindíg jobban érthetõ a laikusok vagy az újabb érdeklõdõk számára, mint az hogy most divx-es, dvd-ripes, ac3 hagos, vagy vhs verzó, vagy melyik falyta rip ez, vagy éppen az az anime film.
A mondat NEM volt hülye, amibõl indult ez a beszélgetés, csak bántó egy kicsit, amit én a lekemre vettem és megpróbáltam megvédeni szeretett filmeimet ennyi a tényállás😊))
DBvel nekemsincs semmi bajom habár azokkal az animékkel amikrõl úgy általában itt szó esik egy oldalon emlegetni nem lehet(nemértem akkor, hogy a Narutot miért lehet de mindegy)
\"...reggel szeretem a napalm illatát...\"
Volt egy gyerek akinek az volt a "szuper" támadása hogy "szuper magnum!" 😄
Egy hét múlva ránéztem asztem ua. de a haver azt mondta, hogya kapus mintha védett volna végig az elõzõ részben, úgyhogy ez 1 új támadás! 😄DD
mint a többi sorozatban összesen(megjegyzem németül ez is élvezhetõbb, de a hun versionnal sincs bajom)!
A z és a gt az übertáp lények Songoku általi halála.
nagyon elszálltak az alkotók.
Sztem a többiek nem úgy értették, hogy a DB v. a Yugi szar, lehet nézhetõ csak õket nem köti le. a látvány, vagy éppen a story-ja miatt.
Itt elsõsorban a látványon van a hangsúly. Igényesség mindenek elõtt. Visuális orgia (pl.: Gits2) Vagy ami nagyon bejott nem movie (sorozat) a Scrapped Princess. Abban minden van. Akció, marhgaság, érzelem, sztem a vége 1 kicsit alakulhatott volna másképp.
Na mindegy Plz zárjuk le a témát, mert senkinek semmi joga
a másikat fikázni egy hülye mondat miatt. azért írunk ide, hogy tanuljunk. Jó tapasztalat. Meg ha unatkozunk sem vagyunk egyedül.
A pénzcsinálás: most ki az a rendezõ, alkotó aki nem azért csinál filmet, hogy pénzt keressen? Nem csak ez motiválja természetesen, de ki állna neki anime filmet, vagy bármit csinálni amin nincs profit, és ha már bejött az ötlet, miért nem csinálja addig amíg még van rá érdeklõdés, igény, kereslet.
Most megint föll kell hoznom a Totorot, amivel egyébként semmi bajom nincsen, de miért nem említhetnénk 1 mondatban a BD-vel amikor ez is anime meg az is. Ez egy kategória ilyen szmpontból, még ha nagyon tág is, nem szorítkoztam feltétlenül stílusra, de az animok között, mint minden más ill. az összes animme-al együtt meg lehet említeni, de még az anime-on belül is említhetõ egy lap alatt, mert sztem a nézõközönség a megcélzott tábor ugyanaz. Tehát ezen belõl még szükíthetjük a kört mert a két film ugyanúgy gyerekeknek is szól, és ugyanúgy nem a komoly, mély gondolatok jellemzik õket. Persze van tanulsága, de az eléggé, meseszerû és gyerekésszel is felfogható.
- Mi a különbség a tudatlanság és az apátia között? - Nem tudom, de nem is érdekel. %%%%%%%%%%% A System Shock 2 multiban is extázisba ejt! %%%%%%%%%%%
) Vagy a Japán fociról készült sorozat valami Captain Tsubasa címmel😊 a NémeteN valami hülye címe volt😊 Egyébként bírtam mikor 2 részen keresztül tartott egy labdaátívelés és közben mind a 22 játékos másra gondolt és 2-3 perces flashbackek voltak😊 Ezért tartott az átívelés 2 részig😄
Na mind1.. Szóval ha anime.t akartok nézni akkor nézzetek Cowboy Bebopot MEg ninja Scroll-t esetleg trigun-t kezdésnek és aztán látványvilágban és mondanivalóban érzelmi hatásban hasonlítsátok össze az Inuyasha pokemon sm Dragonball digimon félékkel.
A Ttoro-n pedig azért húztam fel a szemöldökömet mert egy Miyazaki filmet nem lehet Dragonballal egy mondatba írni!!!! Ez olyan mintha Fredericko Fellini-t michael Bayhez hasonlítanád!!!! (Fllini mûvészfilmeket forgatott és szépeket Bay pedig gyors akciófilmeket)
Szóval amit csatorna ad (sorozat) az inkább gyerekenek szól akik ovi v. suli után hétvégén megnézik Pikácsut.
Bár az a gyanum, hogy régebben a pro7-en ugy éjfél körül adták az EVA-t.
"de azt én nem hinném, hogy nem férne bele ebbe a témába egy dragon ball, egy slayers, egy totoro, Sailor moon, yugioh és a többiek"
és a többiek szóval bekategorizáltad a db mellé...
és mi sem csak nagyon komoly cuccokat kézünk, hanem vicces szórakoztató, és aranyos animéket.
dragonball: pofázok, harcolok, pofázok, meghalok, tápolok, harcolok, tápolok, stb... na ez nekem így utólag nagyonm unszimpatikus lett, mikor végre normális animékhez jutottam...
yugioh:egy kártyajátékban mi olyan izgalmas? pokémon, digimon ok, mert ott legalább igazi lényeg harcolnak, és nem azon izzadnak, h milyen kártyát húznak... 😛
Inuyasha: csak belenéztem, de nem nagyon fogott meg engem sem. talán a hülye magyar szinkron miatt...
mondok pá vicces és szórakoztató animét, ami komoly és illik ide a topikba: Love Hina, Midori no Hibi, Naruto, Tenchi, GoldenBoy, Trigun.
1ik kedvenc sorozatom 😉
sokan szidtatok a szinkront.. szerintem egyaltalan nem gaz.. sooot.. szerintem meg az angol szinkronnal is jobb!!!
oke kusanagi hangja neha nem tetszik de neha rendben van.. batou hangja fullosan a helyen van.
de legalabb a magyar szinkron sokkal eroteljesebb. marmint a hang effektek...