Anime, manga és LN

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

CSOCSO
ne foglalkozz man a DB vel.. en se birom.. hanyingert kapok tole.. felall a hatamon a szor stb..

nem ecsetelem miert mert ugyan attol amitol neked is.. ugyan azok a harc jelenetek utik vagjak egymast aztan repkednek ossze vissza.. suhog korulottuk a vilag meg stb.. BROAF!!!! de vannak akiknek tetszik. .nemtom miert de tetszik nekik..szarom le.. te is szard le...

GITS 2 grafikajarol: CGIs anime orgia volt. de most lestem meg a gits 1 et.. ugy vagyok vele hogy szivesen neztem volna normalisan megrajzoltan..persze a mai kor szintjen.. tehat meg szebb mint a gits1 de ugyanugy kezzel rajzolt...
majd a cooltv változtat 😊

Waterhorse
Az még a jobbik eset, ha tudják, hogy az is anime, de ha valaki tejes anime-analfabéta annak magyarázhatom, hogy a BD is az, de xy anime-ok nem olyanok mint az, mert vannak felnõtteknek szólók, és jobb híján nem tudom mivel fölkelteni a pártatlanok érdeklõdését, csak, ha megemlítem az egyes anime filmekbõl a brutalitást vagy a vért.
Sajnos a hozzánemértõk tényleg DB-vel azonosítják ezt a mûfajt, és ezáltal gyerekesnek tartják, így nem tudok nekik jobb ellentapasztalattal jönni mint a durvaság és a sok vér, ami ugye megint nem a legmegfelelõbb bemutatása ezeknek a filmeknek.
Errõl is csak a magyar tv csatornák, meg persze az általános magyar felfogás tehet, nem ismerik az anime mûfaját és a valóságot teljesen elferdítve etetik meg velünk, meg persze hiány is van belõle nálunk.

Erőt, egészséget elvtársak...ugye?

Sadun Tryst
FF-es hangulat? akkor felkerült a listámra...

\"Bombing for paece is like fucking for virginity.\"

Last Exileba kezdtem bele. Gyönyörû és hangulata kicsit FF-re emlékeztet.

Bucser
Nausicaa-t látta már valaki? Vagy mondjuuk a Green Legend RaN-t??? Green legend nagyon jó ahogy tudom De Nausicaaról jókat hallottam csak még nem volt idõm megnézni.-..

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Sadun Tryst
ismerõs... 😊
nekem is ez volt egy ideig. de aztán megnézettem velük egy pár jobb animét, oszt már ez megy...
"Olyan mint a Cowboy?" 😄
másfajtát már nem is hajlandóak megnézni.
kivétel a Naruto, mert az tényleg olyasmi mint a DB, csak 100000x jobb nála, mert tele van poénnal, és kurva jó története is van 😊

Bucser
Jó sry csak már a hideg futkos a hátamon, hogy megemlítem az anime témát egy animementes környezetben és kapásból: "Az olyan mint a Dragonball??"

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Sadun Tryst
szerintem az Akra tartja magát a legjobban korához képest. valami eszméletlen jók a színek és az effektek még mai szemmel is! hihetetlen milyen szép az az anime!

Waterhorse
Láttam az Akirát, éppen azt ecseteltem lejjeb. De a DB-n kívöl még jó pár filmet sorozatot végignéztem már.
Azért a DB-t nem szabad ilyen nevekkel összehasonlítani mint Lodoss War vagy Trigun, teljesen eltérõ alkotások, ez olyan mint ahogy én nem említhettem meg egy mondatban, a Totoroval. Attól, hogy neked/nektek nem tetszik, a maga nemében DB akkor is megállja/megállta a helyét.

Ha nem akartok errõl beszélgetni, ám legyen, de akkor inkább hagyjátok válasz nélkül a hozzászólásaimat, mert sztem az utolsó mondatod kicsit talán erõs volt, hacsak nem vagy moderátor. Én nem vagyok az, éppen ezért én sem válassztok ki találomra egy anime-ot ami nekem nem tetszik és önhatalmúlag kitiltom a témából az arról való diskurálást, ha az vagy akkor bocs. Szóval ettõl eltekintve erre nem kell válaszolni és részemrõl lezárva.

Ha nincs mire irnom a DB-vel kapcsolatban akkor én sem írok.
Ha már nem tudok érdemileg hozzászolni akkor nem írok.
Ha olyan a hozzászólás amihez nem lehet érdemileg szólni akkor sem írok.
Ha vki besokall, és személyeskedésbe vág át akkor sem írok.

Egyszóval szorítkozom a témára, ha nincs rá igény, akkor no comment...

magus
nem a fantasy-t, hanem az animet na😄 almos voltam mar es buliban voltam😊

na szal az anime stilust...

Bucser
miért véded ennyire szerencsétlen DB-t??? Az elsõ Dragonball jó volt az elsõ bajnokságig. Ami utána van az marhaság!!! Történet nulla érzelmek nulla mert mindig mindenki feltámad úgyis a végén és én pl idegrángást tudok kapni attól, hogy 2 percen át ugyanazt a 20 frame-bõl álló ütésváltást mutatják...

Nézz meg végre egy IGÉNYES anime sorozatot és azután mond, hogy a DB ilyen meg olyan... JAvaslom mint mondtam kezdésnek Trigun-t Bebopot de jöhet Record of Lodoss war OVA és TV is... Nézhetsz régebbi sorozatot is.. pl GUNSMITH cats is elég õsi vagy nézd meg PL az Akira-t... ezekben mindben van valami amit abszolút hiányolok a DB-bõl... ÉS Dragonball téma lezárva!!!!!!

Waterhorse
"A db-vel az a baj, hogy nagyon hanyag a grafikája."

Ezt a síma db-re értetted vagy úgy állesz cuzámmen az összes db sorozatra? Az én véleményem szerint még mai szemmel is igényesnek mondhatók az árnyékolások, a karakterek kidolgozása, a mozgások. Nem akarok ide most képeket beszúrni, mert mindenki tudja a db-nek milyen a garfikája, és nézzük már meg, hogy pl. a Zedet 89-ban kezdték készíteni, és a korhoz viszonyítva kéne értékelni. Most kijött a GITS 2 és ami nem üti meg annak a szintjét az már nem is jó látványilag? Nem feltétlen a vizuális orgia a legfontosabb egy anime filmben sztem, én nem csak azért nézem õket, mert szép rajzok, és igényesen kidolgozott grafikájik van. Nekem pl meg nem jött be az Akira grafikája, a rajstílusból kiindulva, ha nem tudnám, hogy anime azt mondanám nem az. Nagyon szép, de a külalakja nem volt még megközelítõleg sem anime hatású.

Semmi probléma nincs ezzel, de ezek szerint te nem szereted a Toriyama rajzfilmeket (DB, Dr. Slump, Dragon Quest stb.)

Bucser
Escaflowne egy elég szép szerelmes történet és fantasy😊 A Sorozat. Vagy ott a Record of Lodoss war az is klasszikus fantasy alapokon nyugszik. De ezeket valaki vagy szeretei vagy nem.. ha szerette a gyûrûk urát akkor szereti a fantasy-t😊

fogadjunk hogy lány 😄 (ha fiu akkor meg buzi 😄)

én mostanában "ajjije"-t nyomok :>

magus
Amugy szerintetek egy olyannak, aki utalja a scifit, az oriasrobotokat, a fantasyt, hogy lehet megszeretteni a fantasyt? marmint kb olyan komoly film, mint a gits, vagy ilyesmi van?😊

Sadun Tryst
sovány vigasz... 😄

Bucser
Haverom erre szokta mondani "IJ😄"

Sadun Tryst
ilyenkor örülök, h pont 1 hete írtam ki DVD-re az összes jelenleg létezõ Ghost in the Shell-t...
kicsit jobb lett volna ha azt írom ki, amiben van japán és magyar szinkron is. fõleg, h japán verzióhoz beépített magyar felirat lenne... :/

CSOCSO
fentvan szerveren.. de ha megvan a 800 megas dvd ripes akkor megvan az arra valo szinkron
Factor_007
örök hálám hogy szoltál. Képes lettem volna masodzsor is lemaradni róla

Sadun Tryst
má' megvan videókazin 😉

Tatyla
Ma 23.40 M2: GHOST IN THE SHELL!!!!

PSN:Tatyla1974 | http://www.twitch.tv/tatyla74 https://www.youtube.com/channel/UCogzoZ5ODf0hReYKB7p16AA

Nem tudom mi okozza 😞(

Mi a fene lehet akkor? Mindjárt megkérdezem a fórumon.

Nekem is jól jön! Semmi gondom nincs vele!

PSN ID: Jinchuu Twitch: http://www.twitch.tv/zadovo

Sadun Tryst
nekem most is maxal jön (90k)...

Mostanában olyan lassan jönnek a filmek usteamrõl 😞

CSOCSO
akkor lehet felakasztom magam..
meglesnetek nekem hogy az usteamon levo GITS avi verzioja fent van meg es ha igen akkor hany megas?? mert nekem majdnem 900 megas GITS em van
Waterhorse
OFF (talán...)

"Na mindegy Plz zárjuk le a témát, mert senkinek semmi joga
a másikat fikázni egy hülye mondat miatt. azért írunk ide, hogy tanuljunk."

Na de ki fikázta itt a másikat egy szóval is?😊)
Viszonylag kultúrált formában beszéltük meg a nézeteltéréseinket ezen a témán belül, és senki nem személyeskedett, vagy anyázott, szerintem elég korrektek voltunk.

Igen-igen azért vagyunk itt, hogy tanuljunk + hogy véleményt nyílvánítsunk a fórumszabályok határait NEM átlépve. Ez esetben nem léptük át a határokat, és végeredményben abból tanul az ember, hogy elolvassa a hozzászólásokat, és ahány ember annyiféle vélemény. Engem még az se zavar, ha valaki túlságosan kritikus szemmel ír vmirõl, csak racionális legyen, és szorítkozzon támpontokra, tényekre.

Sztem nem volt fikázás, ez a beszélgetés ami köztem és a többiek között megy sztem még mindíg jobban érthetõ a laikusok vagy az újabb érdeklõdõk számára, mint az hogy most divx-es, dvd-ripes, ac3 hagos, vagy vhs verzó, vagy melyik falyta rip ez, vagy éppen az az anime film.

A mondat NEM volt hülye, amibõl indult ez a beszélgetés, csak bántó egy kicsit, amit én a lekemre vettem és megpróbáltam megvédeni szeretett filmeimet ennyi a tényállás😊))

Jagi
Mindegy hát! Fizikailag lehetetlen megcsinálni az aquvilla lövést is!

Gnome
hmm akkoriban én járhattam vagy 3.-4.be...én mindig a Cézár(vagyki) akartam lenni mert az olyan gonoszvolt😛...

DBvel nekemsincs semmi bajom habár azokkal az animékkel amikrõl úgy általában itt szó esik egy oldalon emlegetni nem lehet(nemértem akkor, hogy a Narutot miért lehet de mindegy)

\"...reggel szeretem a napalm illatát...\"

Jagi
Akkor 1 passz idõtartamig!

Jagi
Igen!

Sadun Tryst
nekem az teccett benne, hogy dombon volt az összes pálya... 😊

én 10 percig birtam, sztm rettenetes volt 😄

Adam5
Arra én is emléxem 😄

Volt egy gyerek akinek az volt a "szuper" támadása hogy "szuper magnum!" 😄

Jagi
Nem pálya ördöge volta magyar ford. az elsõk között volt Mo.-on Az nekem is bejött mikor 5 részen keresztül futották át a pályát.
Egy hét múlva ránéztem asztem ua. de a haver azt mondta, hogya kapus mintha védett volna végig az elõzõ részben, úgyhogy ez 1 új támadás! 😄DD

Jagi
A db-vel az a baj, hogy nagyon hanyag a grafikája. Az elsõ sorozat lehet gyerekes volt, de több poén egy részben,
mint a többi sorozatban összesen(megjegyzem németül ez is élvezhetõbb, de a hun versionnal sincs bajom)!
A z és a gt az übertáp lények Songoku általi halála.
nagyon elszálltak az alkotók.

Sztem a többiek nem úgy értették, hogy a DB v. a Yugi szar, lehet nézhetõ csak õket nem köti le. a látvány, vagy éppen a story-ja miatt.
Itt elsõsorban a látványon van a hangsúly. Igényesség mindenek elõtt. Visuális orgia (pl.: Gits2) Vagy ami nagyon bejott nem movie (sorozat) a Scrapped Princess. Abban minden van. Akció, marhgaság, érzelem, sztem a vége 1 kicsit alakulhatott volna másképp.

Na mindegy Plz zárjuk le a témát, mert senkinek semmi joga
a másikat fikázni egy hülye mondat miatt. azért írunk ide, hogy tanuljunk. Jó tapasztalat. Meg ha unatkozunk sem vagyunk egyedül.

Waterhorse
Hát speciel a Yugiot én se csipázom annyira, de a DB azért szerettem/szeretem, mert talán kicsit olyan amierikai comics-os beütése van, és ez az a téma ami az anime mellett nagyon közel áll a szívemhez, Persze el van túlozva a sok feltámadással, meg azzal, hogy Songoku gyak le a végén mindenkit, de szerintem a szülõföldjén is, és egyéb országokban is, nagy sikere volt, és nagy nézettsége, nem véletlenül készítetek belõle 3 sorozatot sok 100 résszel, több moviet, + egy élõszereplõs filmet is. Ez az anime szégyene lenne? Nyereséges volt persze, volt nézõtábora nem is kicsi és csinálták, és azt nem gondolnám, hogy ezt csak a 15 év alatti gyerek nézõk érdeme lenne, h csak belõlük állna a nézõközönség, eleve nem is olyan kicsiknek csinálták, mert a kamaszgyereket akarták megcélozni, csak kinõtte magát. A sima Bragon Ball-t megfigyelitek sokkal gyerekesebb is mint az utódai.

A pénzcsinálás: most ki az a rendezõ, alkotó aki nem azért csinál filmet, hogy pénzt keressen? Nem csak ez motiválja természetesen, de ki állna neki anime filmet, vagy bármit csinálni amin nincs profit, és ha már bejött az ötlet, miért nem csinálja addig amíg még van rá érdeklõdés, igény, kereslet.

Most megint föll kell hoznom a Totorot, amivel egyébként semmi bajom nincsen, de miért nem említhetnénk 1 mondatban a BD-vel amikor ez is anime meg az is. Ez egy kategória ilyen szmpontból, még ha nagyon tág is, nem szorítkoztam feltétlenül stílusra, de az animok között, mint minden más ill. az összes animme-al együtt meg lehet említeni, de még az anime-on belül is említhetõ egy lap alatt, mert sztem a nézõközönség a megcélzott tábor ugyanaz. Tehát ezen belõl még szükíthetjük a kört mert a két film ugyanúgy gyerekeknek is szól, és ugyanúgy nem a komoly, mély gondolatok jellemzik õket. Persze van tanulsága, de az eléggé, meseszerû és gyerekésszel is felfogható.

Jagi
Vááááááá!

via_mala
Szvsz az usteam már megcsinálta a magyar szinkronos GitS movie-t 2 CD-s .mkv változatban (Ghost_in_the_Shell_Multi_Language (hundub_japdub_engdub_hunsub_engsub)).

- Mi a különbség a tudatlanság és az apátia között? - Nem tudom, de nem is érdekel. %%%%%%%%%%% A System Shock 2 multiban is extázisba ejt! %%%%%%%%%%%

Bucser
Az a Vox volt😊 Ott adtak Blue Submarine-t ArmitageIII-at és szégyen gyalázat de lenyomták az M.D. Geist-ot is😊 Volt ott GunSmith Cats és volt Kite is vágott verzió, Lilly C.A.T. MTV-n ment Escaflowne, Goldenboy, Pro7 nyomta A Gits-t a LAputa-t a Chichiro-t a Mononoke Hime-t a Totoro-t és egyszer késõn a Grave of The FireFlies-t. Wolt már Wolf's Brigade is ha jól emlékszem. és Bebop film is ha jól emlékszem... JA meg ugye RTL-II nyomja Digimon - Pokemon - Yugioh - Inuyasha-négyest jelenleg... (Akkor is a nagykedvenc sorozatom a Mila Superstar marad) Vagy a Japán fociról készült sorozat valami Captain Tsubasa címmel😊 a NémeteN valami hülye címe volt😊 Egyébként bírtam mikor 2 részen keresztül tartott egy labdaátívelés és közben mind a 22 játékos másra gondolt és 2-3 perces flashbackek voltak😊 Ezért tartott az átívelés 2 részig😄

Na mind1.. Szóval ha anime.t akartok nézni akkor nézzetek Cowboy Bebopot MEg ninja Scroll-t esetleg trigun-t kezdésnek és aztán látványvilágban és mondanivalóban érzelmi hatásban hasonlítsátok össze az Inuyasha pokemon sm Dragonball digimon félékkel.

A Ttoro-n pedig azért húztam fel a szemöldökömet mert egy Miyazaki filmet nem lehet Dragonballal egy mondatba írni!!!! Ez olyan mintha Fredericko Fellini-t michael Bayhez hasonlítanád!!!! (Fllini mûvészfilmeket forgatott és szépeket Bay pedig gyors akciófilmeket)

Jagi
Egyetértek, bár a goldenboy-t nem láttam, a Midori-t és a Naruto-t sem. A Digimon elsõ sorzatát végig néztem,(RTL2, hozzáteszem a német szinkron üti a magyart) a másodikból 1-2 rész maradt ki, a harmadikat hébe- hóba nézem. Sztem az eslõ volt a legjobb. Palmon és Patamon a két "sötét" sokat röhögtem rajtuk. A DB tényleg komolytalan,(series 1 nézhetõ) de a vágatlanra szakítanék idõt... asszem. a Tenjou Tenge-ben is agyonverik egymást mégis más + klasszisokkal szebb.
Szóval amit csatorna ad (sorozat) az inkább gyerekenek szól akik ovi v. suli után hétvégén megnézik Pikácsut.
Bár az a gyanum, hogy régebben a pro7-en ugy éjfél körül adták az EVA-t.

Sadun Tryst
a totorot azért emelte ki mindenki, mert így említetted meg...
"de azt én nem hinném, hogy nem férne bele ebbe a témába egy dragon ball, egy slayers, egy totoro, Sailor moon, yugioh és a többiek"

és a többiek szóval bekategorizáltad a db mellé...

és mi sem csak nagyon komoly cuccokat kézünk, hanem vicces szórakoztató, és aranyos animéket.

dragonball: pofázok, harcolok, pofázok, meghalok, tápolok, harcolok, tápolok, stb... na ez nekem így utólag nagyonm unszimpatikus lett, mikor végre normális animékhez jutottam...

yugioh:egy kártyajátékban mi olyan izgalmas? pokémon, digimon ok, mert ott legalább igazi lényeg harcolnak, és nem azon izzadnak, h milyen kártyát húznak... 😛

Inuyasha: csak belenéztem, de nem nagyon fogott meg engem sem. talán a hülye magyar szinkron miatt...

mondok pá vicces és szórakoztató animét, ami komoly és illik ide a topikba: Love Hina, Midori no Hibi, Naruto, Tenchi, GoldenBoy, Trigun.

Sadun Tryst
nekem a tenchi összes létezõ sorozata és filmje megvan 😊
1ik kedvenc sorozatom 😉

CSOCSO
nah meglestem szinkronosan a GITS-t...
sokan szidtatok a szinkront.. szerintem egyaltalan nem gaz.. sooot.. szerintem meg az angol szinkronnal is jobb!!!
oke kusanagi hangja neha nem tetszik de neha rendben van.. batou hangja fullosan a helyen van.
de legalabb a magyar szinkron sokkal eroteljesebb. marmint a hang effektek...
tenchi kurvajó, aki még nem látta nézze meg :>