Anime, manga és LN

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

CSOCSO
mar megy a tv ben a steamboy bemutatoja😊
Sadun Tryst
abban a pillantban jobban megmarad benned az esemény, mikor még friss, de aztán 1 hét és alig van valami meg, mert hiretelen annyi mindent láttál. én legalábbis így vagyok vele.
NGE sorozat 3 nap volt nekem. mikor 1 fél éve újranéztem az egészet, voltak olyan jelenetek, amikre abszolúte nem is emlékeztem. pedeig nekem köztudottan jó a memóriám (játékokban mindenképpen, mert ha 1 játékkal 1x játszottam, akkor az nekem több meglepetést nem tud okozni még évek után sem, mert minden részletét megjegyzem).

\"Bombing for paece is like fucking for virginity.\"

Sadun Tryst
de gondolom az anime napok nem olyan sorozatokat tartalmaztak, amiket eddig nem láttatok.

de akárhogyis, én már rájöttem, nekem nem éri meg ömleszteni az animét, mert akkor hamar felejtek.

Ottto
Ezzel a nosztalgiával annyi a bajom, hogy az agyam sajna rövid, én 3-4 nap múlva már alig-alig emléxek az eseményekre, csak a fõbb történésekre. Mondjuk ahogy egy kis emlékeztetõd badnak az eklõzõ részekbõl, azok is beugranak, de azért sztem jobb egyszerre nézni egy animet (számomra) én valahogy úgy jobban meg is értem, mert nem felejtem olyan könnyen az eseményeket....

Mai HiME 18 részét kénytelen voltam kiírni winreinstall miatt, nemtom remélem mellé tudom majd még írni a maradék 8 részt...

\"Say goodbye to your nails!\" ottto.gportal.hu

Ottto
hm...nem tudom. Annyit tok, hogy egy HiMEt csak akkor ölsz meg ha elpusztítod a childjét. Ilyen alapon kezdett forogni az agyam, hogy akkor Mikotonak valszeg Miroku az, de nem emléxem hogy a filmben konkrét utalás van arra hogy ki vagy mi is Miroku.

Bucser
Én ennek ellentmondok😊 Egy haverral régebben csaptunk anime napokat hétvégén bevásároltunk chipset meg kávét és leültünk anime-t nézni😊 Volt hogy 1 nap 2 sprpzatot megnéztünk kicsi alvás azztán még 2-t.. a legütõsbb nap a nosztalgia nap volt mikor Berserket és NGe-t néztünk egymás után ENd of EVA-val megspékelve😄 NEm volt gyenge😊 De PL Gundam seed-et együltõ helyemben néztem végig, mert annyitra magával vittek az események.. én nem szeretek várni😄 (pl.: Bleachet is végig tudnám nézni egyben😊

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Sadun Tryst
az biztos, h sokkal jobb érzés visszatekinteni 2 év eseményeire, mint 2 hétére. 😊
ennyiban jobb, h ha hetente nézded, h sokkal jobban tudsz nosztalgiázni az elsõ részeken. mint pl én a bleachen. a 4. rész óta nézem hétrõl hétre. most van a 22. résznél az anime. 😊
sõt. szerintem hülyeség hamar lepörgetni 1 animét. ezért is néztem meg nem olyan régen újra az FMA-t.
GUNDAM-ot és 2 hét alatt néztem végig, ha nem több. pedig csak 50 rész. FMA 51 rész és 3 nap volt 😄
Gantz manga, 187 részt 2 nap alatt. (igen ez függõség 😄) de sajna a Gantzal úgy vagyok, h nem nagyon tudom az idõvonalat. kicsit elvesztem benne. szal lehet 1ik nap újraolvasom az egészet (már 192 rész).
szóval, ha rám hallgatsz, akkor napi 1-2, max 4 rész bõven elég 1 animébõl. különben összefolyik az egész, és mikor végeztél a sorozattal, már nem is tudod nagyjából mi hogyan történt, csak az események törzsét.
a heti anime részes cuccal pedig az a baj, h ha sokba belekezdesz, akkor a tárolással nagyon sok baj lehet. 😞
nekem pl. most Bleach, Mai-Hime, Ghost in the Shell 2nd GiG és Naruto van a winyómon... :/ (bleach és hime majdnem 1-1 dvd, de még nem, szal ez így elég gáz)

Sadun Tryst
miroku nem orphan, aki 1 selejt, és csak azért tartja mikoto mert szelíd? (vagy a magában van így?! kicsit összefolyt a 2 XD)

Ottto
Sztem jobb. Mi itt ezután is ki vagyunk éhezve a következõ részre, mert nagyon érdekel mi lesz most! De várni kell egy vagy akár több hetet is arra hogy az új részt subbolják
+ ha egyben nézed talán jobban megérted a történetet,én pl sokmindent felejtek, szal valószínúleg újra fogom nézni majd valamikor
Amúgy jelenleg tökmind1, neked is annyit kell várni az utolsó részre mint nekünk, annyi külömbséggel hogy mi hamarabb fogjuk befejezni a Mai HiME-t

ez most csak azért merült fel bennem, mert ti itt részrõl részre várjátok a mai himet, én meg majd egybe fogom megnézni
jobb vagy rosszabb nekem? <#vigyor3>

szoljatok majd ha vége a sorozatnak, majd akkor letöltöm

kérdés: Szerintetek befolyásolja az élményeket, hogy mi általában egyszerre, pár nap vagy hét alatt nyomunk végig teljes sorozatokat, mig például japánban heti egy részt adnak? Vajon mennyiben másként értékelnénk a sorozatokat, mennyiben más 95 részt végignézni 2-3 év alatt, mint pl. én lenyomtam 2 héten belül?

Ottto
Mikotonak van childje! Miroku az!

Sadun Tryst
ja-ja. 😊
végre nem csak sikoltozott meg kiabált, mag kapálózott, hanem valami igazán kemény dolgot próbált. bár kicsit naiv volt. mert ahogy eddig észrevehetted, Mikoto child nélkül olyan erõs, mint a többiek childdel... szal mi lenne ha lenne neki?! O_o

Ottto
Eh, Mai nagyon devil volt olyan fejjel 😄
Én csípem Mikotot, nekem bejön.
Natsuki szintúgy.

Sadun Tryst
én nem. komolyan mondom a sorozat eleje óta úgy vagyok vele, h hm. nem érdekel, h mit csinál. 😊
a 2 kedvenc karim Kuga Natsuki és Tate Yuichi. 😊
mellesleg akit én nagyon sajnáltam az Takumi, Mai és Akira volt.
éééés! nem is mondtam, h mennyire örültem annak, h végre tök agresszív arca volt párszor 1-2 karinak! ^_^

Ottto
Fantasztikus Mai HiME részek! Végre kezd kikerekedni a történet, olyan váratlan fordulatok voltak, hogy csak néztem, és a harcok is rettentõen jók voltak!
Mikotot (majdnem) megsirattam 😞

Sadun Tryst
na. megnéztem mind a 3 részt.
eddig szerintem ezek voltak a legjobb részek. tele voltak érzelemmel, a történet remekül alakul, a harcok is nagyon jók voltak, szal ha ilyen befejezése lesz, akkor a Mai Hime egy elég magas pontszámot fog kapni tõlem a végén! 😊

Ottto
hajh....ha pénzel idõt lehetne venni.... Amúgy sokpénz nekem is jól jönne 😄

Sadun Tryst
én tökéletesen meg vagyok elégedve a 24 órával. csak ne kéne suliba járni, dolgozni menni, meg hasonlók. sokkal boldogabb lennék ha mindig azt csinálhatnám, amihez éppen kedvem van. 😊
mellesleg nem érek rá soha. animét nézek, mangát olvasok/fordítok, klánháború van, szakdolgozatot csinálok, alszok... mindig van mit csinálni. 😄
én néha azt kívánom, h a kedvenc anime sorozataim sose érjen véget, vagy lenne több pénzem... XD

Ottto
Egyesek de ráérnek 😊 Néha azt kívánom bárcsak jóval hosszabb lenne egy nap mint 24 óra....

Sadun Tryst
ehh. így már minden világos. 😞
akkor a Bandai láthatatlanba bekaphatja...

Sadun Tryst
én csak azt nem szeretm, h nagyon lassan jön... 😞 (most)
idõm van, szünet van, barátnõ már nincs, szal idõm, mint a tenger! 😄

Ezt mondom én is.
Ami a görénység ebben az az, hogy licenszelés elõtt tesztelik a piacon a sorozato a fansubok sikerén, és ha sikeres, akkor a felénél már licenszel! Aki szerette az meg is fogja venni, csak más kérdés, hogy egy jó év múlva tudja majd csak teljes egészében végignézni! Sztem ez gusztustalan (habár istentelenül jó ötlet a részükrõl, ezt meg kell hagyni! Hiába szenvedem el ennek a hátulütõjét, mégis fejet hajtok a taktika elõtt)

Ottto
Én úgy vok vele hogy egyszerre szedem le a részeket, amíg megy is. De aztán meg is nézném mindhármat egyszerre, csak azt meg nehéz beszúrnom a napomba, de ha nem teszem meg, egész nap ideg vagyok....

? <#wilting>

ezt nemigazán értem

Bucser
Mert a Bandai fenntartja a jogot a fordításra és a dvd verzió kiadására saját fordítással. Éppen ezért perel is keményen ha megtalál valakit aki subbolja az általa licencelt sorozatot... (ezért nem találom a Macross Zero utsó részét...)

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Ottto
Nemszeressem az ilyet 😞 Sokatkel tölteni, utána meg mégtöbbet nézni....
Mellesleg még 5 rész és vége a Mai HiMEnek is.....

Nem értem én sem....mondjuk a licensztõl kezdve már a még nem létezõ szellemi termék nyúlásáról van szó, úh lehet ezért.

Sadun Tryst
ezt nem értem... miért állítják le a projectet ha a Bandai licence-eli?
attól még ugyan úgy adják ezután is a TV-ben... szal ez számomra rejtély...

via_mala
Rákattantam a Hajime no Ippo-ra. Ajánlom azoknak, akik szeretik a profi box-ot, és a jó kis jellemfejlõdéses animéket!
Mivel az meatsu-en az OST elsõ track-je CRC hiba miatt nem kicsomagolható, ezért utánajártam, és találtam egy újabb OST letöltési helyet: http://www.nihon-anime.com/musique_ost.htm, ahol pár más anime OST-je is fent van...

A Wolf's Rain-t pedig nézzétek csak meg, mert az egyik legszebb anime, amit valaha láttam, nemhiába BONES animáció! A közepe táján lesz 4 recap részt, azt nyugodtan át lehet ugrani, pénzhiány miatt kerültek bele a sorozatba, de a végén kipótolták +4 résszel a készítõk, így lett 30 részes az eredetileg 26 részesre tervezett anime. (Igaz az utsó 4 részt hónapokkal késõbb adták ki, és csak OVA-ban.)

- Mi a különbség a tudatlanság és az apátia között? - Nem tudom, de nem is érdekel. %%%%%%%%%%% A System Shock 2 multiban is extázisba ejt! %%%%%%%%%%%

Jagi
Nekem sem számít, csak a haveroknak úgy nem kell, ha nincs hozzá felirat 😛 Boromság. De azért ez sem rossz! 😊

Bucser
Trystnek nem szempont a magyar felirat (ahogy nekem sem) De seed vagy több más Gundam után szerintem egyértelmûen csalódás mivel kommerszebb...

Jagi
A Gundam wing nekem tetszett, van már hozzá magyar felirat, mert anno mikor leszedtem még nem volt.

Egyre több csapat dobja a Seed Destiny projectet, ettõl féltem! <#szomoru1>

Sadun Tryst
na úgy tûnik fején találtam a szöget! 😊
tripla rész jött ki a My-Hime-bõl.
my-hime

Sadun Tryst
😊
pont ma gondolkotam rajta én is, h meg kéne néznem a Wolf's Raint, a GUNDAM Wing elõtt.

mellesleg nem tudja valaki, h mire készülnek a Static-Sub-os srácok?! tripla részre?! 😞

Ottto
Nem bírtam tovább, elkezdtem nézni a Wolf's Rain-t. A Mai HiME mellett valamit muszály néznem, mert amilyen gyakran az kijön......Eddig 3 részt láttam belõle, és nagyon tetszik!

Jagi
Ja, vártuk a csattanót, de nem volt. Talán az again miatt. :-

Sadun Tryst
az again ova, szal 1 rész fél óra, és nem 20 perc. 😊
amúgy szvsz ez az igazi befejezése a Love Hinanak, így mindenképpen nézd meg!
(nekem a sorozat befejezése kicsit suta volt)

Jagi
THX!
Kár hogy csak ennyi, azért kérdeztem, mert keveseltem! 😊

Sadun Tryst
3 rész 😊

Jagi
A Hina again még mindíg érdekel! 😊

Jagi
Bocs a hulye kérdésért mikor lenyomtam a gombot rájöttem!<#falbav>

Jagi
HALIHÓ!

Rurouni Kenshin: Reminiscence - ez mi?

Megnéztem a Love Hina-t. Az again hány részes?

most ért véget a 95ik kenshin...
hát, vegyes érzelmeim vannak
az biztos hogy az 50tõl a 60ig tartó rész (vagy tágabban értelmezve, 30-60) kiemelkedõ volt, sishio makoto bandája jol volt felépítve, neves karakterek, mindegyik kidolgozott háttértörténettel
ott be kellett volna fejezni... nem azért mintha a vége szar lett volna, sõt, az egymagában megálló részek kifejezetten tetszettek is
de a többrészes történeteknél (germán fekete lovagok, vagy a feng shui) az ember ohatatlanul hasonlítgat, és nem állják meg a mércét
a sishios szint olyan magas, hogy utána könyörtelenül kivégezte a maradékot

Sadun Tryst
aham.
+ így fordítokról jut eszembe. megfogadtam, Anime One subot soha az életben nem nézek meg többé a GUNDAM Seed miatt.
(meg asszem a Last Exile második fele is az övék, ahol olyan névek vannak, h jaj)

Az animekeep-aone duótól gyûjtöm, a baj az, hogy még bizonytalanok abban, hogy folytatják-e! Teljesen készületlenül nem rinyálok 😉

Sadun Tryst
de fordítja 3 másik... sõt! van 1 fasza csapat, itt a linkjük.
gundam seed fansub
vagy még dobjak párat?

Bucser
Bleachet el is kezdtem szedni😄

Nem folytatja egy csapat már biztosan 😞
Szted miért lettem ideges? Csak a hírtõl nem!