Anime, manga és LN

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sadun Tryst
van bleach 24, amit animesuki-ról lehet is tölteni.

\"Bombing for paece is like fucking for virginity.\"

Bucser
<#wave><#eljen>

Én is mindig ezt mondtam😊 Ezért jó, hogy kétféle van😊

Más dolog: Haverralk ajoltatom az animeket egy kis berserk-el nyitottunk aztán hozzá egy Bebop😊 Most bebopot nézi naponta 1 rész majd utána Egy kis Macross zero és jin-roh majd felengedésnek talán ajánlom neki a Trigun-t és a kúra végén End of Eva...

Szerintetek függõ lesz???<#idiota><#vigyor><#vigyor3>

Edit: Ja és a végén adunk neki End of Eva utáén pihenésképpen egy kis Gundam Seed+Destiny-t😄 Bár a destet nekem is meg kéne néznem😄

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

nekem 25 26 jobban tetszett mint az end of eva
gondolkodtatobb, filozofikusabb volt
(igaz, egy haverom megkérdezte hogy itt elfogyott e a költségvetés, azért ilyen)

Ottto
Seriesben megnéztem a 25-26ot, ez End of Evat és a D&R-t holnap....

\"Say goodbye to your nails!\" ottto.gportal.hu

Sadun Tryst
nézd meg az end of evat.
és felejtsd el a 25-26-ost részt az NGE-ben.
akkor teljes lesz a kör! 😊

Ottto
Hm. Érdekes, bár én nem tudom elképzelni magamról hogy ekkora érdeklõdéssel nézzek egy boxról szóló filmet, vagy akár animet.
76 részes? Itt a bökkenõ, akkor már csak azért sem merek belekezdeni, mert pont hogy ennyire sok, nem gyõzném dvd-vel, sem helyel, sem idõvel 😞
Szerintem ugrom legalább nyáriszünetig amikor lesz némi idõm, és lehetõleg egy nagyobb winyóm is!

Amúgy NGEt a sorozatot befejeztem. Most a filmeket töltöm, amúgy a sorozatnak nem volt valami vérpezsdítõ vége (utolsó két részre gondolok), inkább csak leki tanulsága. Viszont maga a sorozat az fantasztikus. Voltak benne olyanrészek hogy totál lesokkoltam (pl mikor kiderül Rei titka, leájultam a székrõl, vagy hogy mi is az EVA valójában, vagy Adam)
Asuka tisztára olyan mint a hugom <#idiota> Na nem kinézete vagy az életcélja, hanem a modora, na az passzol 😄

via_mala
>"Ez valami boxos anime?"
Bizony! Makonouchi Ippo egy anyjával élõ, 16 éves, nyámlila kölyök, akit folyton püfölnek, megaláznak. Nincsenek barátai, barátnõi, önbecsülése. Úgy adódik, hogy az ígéretes jövõjû profi középnehézsúlyú box bajnok jelölt kihúzza egyszer a csávából, innen egyenes út vezet az edzõterembe, és elkezdõdik Ippo rohamos fejlõdése testben és lélekben egyaránt. <#boxer>
A sorozat 76 részes, éppen ezért én is csak nehezen vettem rá magam arra, hogy elkezdjem, de a Kenshin után gondolam kibírom. Ráadásul én sem vagyok oda a profi boxért, de ez a sorozat ennél jóval többrõl szól, tele van emberséggel, mély érzelmekkel, humorral(!!!), mégis lebilincselõ, pedig nincsenek benne varázslók, hacker-ek, mechák, démon-ok, vámpírok és ecchi jelenetek sem.
Csak anyit tudok mondani, hogy a GTO óta nem volt olyan anime sorozat, amit ilyen intenzitással néztem volna. Gyakorlatilag csak akkor hagyom abba az újabb és újabb részek elindítását, ha elfogynak a letöltött részek a vincseszterrõl, vagy elérem a hajnali 2 órát, és még ilyenkor sem szokott az unalomtól lecsukódni a szemem, mint már jópár más animénél elõfordult. Így általában 4-6 részt szoktam egy menetben megnézni, de tegnap este pl. 8-at sikerült.
És még egy pozitívum: gyakorlatilag nincsenek töltelékrészek. Kivétel a 31. és az 51. részek, amelyek amolyan összefoglalóként felelevenítik Ippo addigi csatáinak legjelentõsebb momentumait. A 31. részben egy box rajongó sportújságíró készít összefoglalót Ippo addigi, 2 éves pályafutásáról, az 51. részben pedig Date Eiji - a jelenlegi pehelysúlyú Japán bajnok - eleveníti fel Ippo küzdelmeit.

Tanácsom: nézd meg az elsõ 3-4 részt, és ha nem tetszik, akkor jegeld a témát. Én jelenleg az 57. résznél járok, és nem akarok poénokat lelõni, de ebben a részben volt idáig a legnagyobb dramaturgiai fordulópont. Sajnáltam is, hogy az óra már 1:58-at mutatott, pedig volt még 8 rész a vinyón, mert már egyszer sikerült azt a hibát elkövetnem, hogy a 4 napos hétvégére csak 8 következõ részt vittem haza belõle.<#falbav><#idiota>

- Mi a különbség a tudatlanság és az apátia között? - Nem tudom, de nem is érdekel. %%%%%%%%%%% A System Shock 2 multiban is extázisba ejt! %%%%%%%%%%%

Samurai 7 SPOILER!

Igen, az elég gáz volt, hogy együtt akart bukni Katsushiroval huszonvalahány epizódon keresztül, aztán meg belezúg a Kambeibe, aki persze nem hajtja el a faszba....Kicsit pedo érzésem van egy Kirara-Kambei párosnál, és persze az is zavar, h a nagy Senseiben annyi érzés nincs, h tekintettel legyen tanítványa érzéseire! Meg az a felpofozós jelenet....!
Többet vártam a szériától, mint kellemes kikapcsolódást! Na mind1, kedvenc nem lett nálam sem.

ilyenkor spoiler eleje vége helyett inkább használj font color fehéret, és akkor csak kijelölve látszik

Sadun Tryst
Samurai Camploo
Nekiláttam eme érdekes sorozatnak. És azt kell mondjam, h tetszik eddig. 😊
Hip-hop style 1800-as években. Elég érdekes, de nagyon jó.
A harcok királyak, a karakterek is hamar megkedvelhetõek.
Szal aki 1 könnyed harcos animét akar nézni, hát az ne habozzon. ^_^

Sadun Tryst
Samurai7
Nem volt rossz anime, de nem került a kedvenceim közé. Ennek több oka is van.

1, a párpeszédek néha közel sem voltak kivehetõek
2, idegesített az erõltetett falusi nyelvezet a parasztoknál (óó számuréj számáááá)
3, a történet vége sem volt az igazi

SPOILER

Katsushiro elment katonának, Kambeirõl pedig semmit nem tudni. A többiek meghaltak. Egyedül Momotaro vége volt normális. Visszament kedveséhez.
Kirara szerelem nélkül maradt, pedig a sorozat szinte teljes egésze alatt úgy nézett ki a dolog, h Katsushiroval jön össze, erre a 21. részben nem.
Szal voltak olyan csavarok a történetben, amik szerintem teljesen szükségtelenek voltak.

SPOILER vége

Pozitívumok:
-jók voltak a harcok
-akciódús volt a történet
-újfajta környezet a szamurájokál

Negatívum:
-idióta cg sok helyen (víz effekt, robotok)
-a már említett erõltette parasztos beszéd

Ottto
#4557+#4558 NGE: Értem. kössz.

#4558 Hajime no Ippo: Ez valami boxos anime? Boxot nem csípem annyira...

Factor_007
Egy egyszerû kérdés:
A Wolf's Rainhez van magyar felirat? Usteamen néztem meg, ott nem volt.

via_mala
Az End of Evangelion a sorozat alternatív lezárása, és sokkal jobban passzol a sorozathoz, mint az eredeti lezárás.

A Death & Rebirth pedig a teljes sorozat egy estés, sûrítet moziváltozata.

Hajime no Ippo

- Mi a különbség a tudatlanság és az apátia között? - Nem tudom, de nem is érdekel. %%%%%%%%%%% A System Shock 2 multiban is extázisba ejt! %%%%%%%%%%%

Bucser
A Dath and rebirth az 2 film összevágva a Death tulajdonképpen az elsõ a sorozat elsõ 24 részének az összefoglalója a Rebirth az End of eva elsõ 20 perce. És az End Of Eva egy alternatív a sorozatól eltérõ befejezés ahol az Instrumentality project el sem kezdõdik tehát negálja a 25. és 26. részt.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Ottto
wolfs raint meg fogom nézni, remélem most már jó lesz. Csak elõbb helyet kell csinálnom, NGE rohattnagy, 2 dvd-re fog rámenni a filmekkel együtt. Remélem nálatok is mert így lesz hozzá borító!
Apropó, NGEbõl két film van, melyik játszódik idõben elõbb? "Death & Rebirth" vagy az "End of Evangelion" ?
Hajime no Ippo-ról nem hallottam még, de utánnanézek majd...

via_mala
Örülök, hogy nem hiába "rugdostalak", látod, hogy csak jót akarok.

Most pedig a Wolf's Rain utolsó 4 részét is meg tudod nézni...

Ha pedig a magadba zuhanást kiheverted, elkezdheted a Hajime no Ippo-t. 48 rész után már biztosan állíthatom: magával ragadó!

Ottto
Úgy látszik így mûködik. Mai HiME legalábbis megy. Kössz 😊

via_mala
>> mpf_setup_0-17-0.exe
Az csak a Windows-os frontend. A lejátszó az ez:
MPlayer-mingw32-1.0pre6.zip
Ezt csak ki kell csomagolni és ugyanide kell telepíteni az emlegetett MPF-et, ami ezt használja. Próbáld csak ki!
A dokumentációja: itt.

Ottto
Az mPlayerem az USTEAMrõl letölthetõ verzió, és ezt igenis telepíteni kell (vagy lehet). Emellett vannak rajta csomagolt kiegészítések, nemtom ez nem hinném hogy bekavart mert ezt tényleg csak be kellett másolni.
mpf_setup_0-17-0.exe ez a telepítõ neve. Most még megfordult a fejemben, lehet hogy ez nem is az?

via_mala
Kizárt, hogy az mPlayer bármit is tönkrevágna a gépeden, uis. ez nem telepítõ, nem ír a registry-be, nem ír a Windows könyvtárakba, nem rak fel szir-szar dll-eket, csak fel kell másolni egy könyvtárba, ha meg nem tetszik letörölni. Tehát nincs install, reinstall meg uninstall.

Te valamivel kevered az mPlayert, vagy kezd a géped összerogyni és annak semmi köze az mPlayer-hez.

Scroll-ozás: föl-le, jobb-bal nyilak, PageUp-PageDown
Az input.conf állományban beállíthatók, hogy hány másodpercet jelentsenek, nálam:
RIGHT seek +10
LEFT seek -10
DOWN seek -60
UP seek +60
PGUP seek 600
PGDWN seek -600
És még felvettem ezeket is:
, seek -2
. seek +2

Aki nézi a Seed Destinyt, annak jó hír: 22 epizód megérkezett, és nagyon durva a vége! 😊

Bucser
Mivel a GUNNM (aza az Battle Angel Alita) Alapvetõen manga és szinte csak az elsõ néhány füzet tartalmát dolgozták fel a filmben ahhoz képest egész jól ikerült... a Mangát még a mai napig írják.. (elképzelheted milyen hosszú lett azóta😊)

Ottto
Néztem, nem ment

windows media player classic

http://www.sg.hu/letoltesportal.php?status=linkletoltes&refid=3368

Ottto
mplayer tönkrevágta a gépemen az összes codeccet, hiába reinstalálom, törlöm vagy bármi. Nemtom miért...Jelenleg le tudok játszani pár filmet, BSplayerrel de néhány .avit valamiért nem
Amúgy azért nem használom, mert nem tetszik annyira, nemtok rendesen scrollozni sem, szal bsplayernél maradnék...

via_mala
Ha csak az mPlayer-t használod, azzal mennie kell mindennek!
Nézz be ide kódek ügyben: Codecek vs Codec Packok
(A #29, #35 hozzászólások pedig az mPlayer-rõl szólnak.)

Sadun Tryst
pontosan.
a végén kellett 5 perc amíg úgy újra tudtam normálisan lélegezni, mert úgy elszorult a torkom a 29-es rész után.
erre a kenshin és az end of eva óta nem volt példa.
a durva életbe, még 2 ilyen érzelmes sorozat, és megnézek valami lány animé, h végre kisírhassam magam <#idiota>

Ottto
Basszus, mindjárt sírok D:

kenshin után egyenlõre nem merek belevágni nagyobb sorozatba
megnéztem battle angel alitát, amolyan kikapcsolodásképp
türhetõ, egyszer nézhetõ, de semmi extra
bõven lett volna még erõ a karakterekben, szinte alig tudunk meg valamit róluk - igaz, ez egy ora alatt nehéz is lenne

Félek, hogy ha ezt hollywoodban megcsinálják, akkor egy akciófilm lesz belõle ahol a harcolo robotokon van a hangsuly :/

via_mala
Na igen az utolsó 4 rész keményen odatesz! Anélkül is jó a sorozat, de a pontot az i-re mégiscsak az a 4 rész teszi fel. És a 30 rész után végighallgatni az ending song-ot az valami lélekbemarkoló!

Top10 helyett vezess be a top100-at, hehe...<#zavart1><#vigyor>

Sadun Tryst
jah. már én is eldobtam a listám.
ezek után: lesznek kedvencek, közepesek és szarok.
nem fogok rangsorolni. 😊

Bucser
Én ezért nem csinálok top tízet😊 mert valami módon majd mindegyik a szívemhez nõtt😊

Sadun Tryst
Wolf's Rain
Végre a végére értem. És a p!csába is, de ez megint egy nagyon jó sorozat volt. Komolyan mondom már annyi jó animét láttam, h nem is tudok lassan top10-es listát állítani.
A sorozatnak egyértelmûen a legjobb részei a legvégén vannak. A 27-30-as részek. Fõleg a 29, az nagyon durva lett.
S így aki eddig nem látta, az pótlja be, mert megéri, nagyon jó kis sorozat. Akciódús, jó a történet és még a szereplõk is ha úgy vesszük elég eredetiek.

Sadun Tryst
az a szõke majin srác nagyon beüt. 😊

Sadun Tryst
új bleach manga megérkezett. (171. fejezet)
bleach7.com-ról tölthetõ is. csak regisztrálni kell.

Ottto
De a régi részeket sem játsza le, amiker ezelõtt lejátszott!

Bucser
Hibás letöltés vagy rssz avi vagy nincs befejezve a fájl. Próbáld meg DivFix-el lezárni a fájl végét vagy az indexelést újra megcsináltatni

Sadun Tryst
nekem Asuka volt a kedvencem a sorozatban.😊

Ottto
EZT az üzenetet kapom ha megpróbálom lejátszani bármelyik Mai HiME részt. Néhány más .avinál is tapasztaltam, de nem mindegyiknél. Miért van EZ?????

Ottto
Hát kb olyan két hét múlva vége lesz....A Yesy rendesen subbol, nemigazán késnek!

18ig láttam a Himet, most már kivárom, amíg vége lesz, aztán megnézem egyszerre az egészet!

Ottto
Mai HiME 26 részes

NGE: Most tartok a 10ik résznél, hát vazz, rohattjó. Asuka nagyon ott van 😄DDD

Bucser
N A my Hime-be sem kezdek bele😊 ez hány részes lesz? Olyan mint a Bleach?

Sadun Tryst
van hime 24. epizód
(animesuki.com)

Ottto
köszi 😊 Megnézem majd
Idõközben elkezdtem az originalt, valamennyire sikerült megjavítani a codecceket, most legalább a bs player rendesen megy, de nem is kel több. Eddig 5 részt láttam az NGEból, és tényleg nagyon ütõs.

via_mala
Az NGE-s hangproblémádra:

Play a 6-channel AAC file with only two speakers:
mplayer -af pan=6:1:1:0:1:0:1:1:0:1:0:1:1

Ezzel bekevered a 6 hangcsatornát a 2 oldalra "egyenletesen". <#vigyor2>

Egyébként a remastered sorozatnak asszem sokkal nagyobb az aspect ratio-ja, azért is látszik élesebbnek. A magyar soft-sub-ot nem használtam, de nem azért mert el van csúszva, hanem mert az angol hard-sub bõven elég, a magyarokban általában sok a félrefordítás (tisztelet a kivételnek), és persze a hard-subra rátéve még egy feliratot már igen nehezen lehetett volna elolvasni, igaz pozícionálhattam volna a lap tetejére is, de akkor meg már túl sokat elvesz a feliratból.

A felirat elcsúszásokra van sok jó program, én egy magyar kis progit használok: EasySubtitler. (privátban küldöm a linket hozzá)

CSOCSO
nahja de meg a vetitesek napjan megjelent feliratosan a neten.. e sinkabb azt lestem meg itthun
Bucser
GITS2-t megnéztem volna moziban szívesen😊