Anime, manga és LN

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Bucser
Kint van Lunar 43 és a Bleach 7 -tõl a 190-es chapter... (szerintem mindkettõ kicsit összecsapott lett(bár lehet csak inkább a manga)

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Ottto

\"Say goodbye to your nails!\" ottto.gportal.hu

Sadun Tryst
van új bleach rész @ animesuki.com

\"Bombing for paece is like fucking for virginity.\"

Sadun Tryst
mindenki amit nekem írt, ok vettem 😊
mikor visszaérek nyaralásról, megírok mindent. 😉
(ez 2 hét múlva lesz)

Ottto
Bazz ennyire látszik hogy este írtam? Sry mindenki
Betûstílusról tudok, de az a baj hogy egyes betûkészletek nem tartalmazzák ezeket a karaktereket. Bár néha annyira beleolvadnak hogy elsõ nézésre észre sem veszem.

Kössz hogy kijavítottál!

Ezt a X-re értettem egyébként 😊

Istenien hangulatos nyitó dala van szvsz!

Én szokásommal ellentétben feladtam az elsõ epizód után.

Bucser
tudom el vagyok maradva de jövõhét végre meglesz csak a gond, hogy kecsóra készültem megszervezkedtem magam is meg szigorlatozoma hónap végén😞 Csinálom ahogy tudom meg affinitásom van hozzá, csak néha nehéz kiférni az adott helyre😊

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

via_mala
Én anno a 3. részig jutottam el benne, valóban érezni rajta némi Hellsing-es beütést, valamint részemrõl némi Texhnolyze-os világképet véltem benne felfedezni. Sajnos tovább nem láttam, az ismert ASVA ténykedés miatt. Ha a végére jutsz, akkor kérek majd egy kis értékelést, hogy érdemes lenne-e folytatni.

Tegnap este belelendültem az X-be, a 10-14. részeket néztem meg, nagyon intenzív volt. Végre egy jó, szomorú, drámai anime, kellemes ellenpont a párhuzamosan nézett Excel Saga-hoz, ami meg egy jó idióta humorral átitatott anime.

- Mi a különbség a tudatlanság és az apátia között? - Nem tudom, de nem is érdekel. %%%%%%%%%%% A System Shock 2 multiban is extázisba ejt! %%%%%%%%%%%

via_mala
Ez a mondat nincs befejezve, ill. értelmetlen így:
"Egy nap, miután Claus, és Ravey átvette egy sérült pilóta küldetését, hogy eljuttassanak egy különös lányt, nevezett Arvis Hamiltont egy légi csatahajóra, a Silvanara."

Szvsz így helyesebb lenne:
"Egy nap Claus és Ravey átvették egy haldokló pilóta küldetését, hogy eljuttassanak egy különös lányt - név szerint Arvis Hamiltont - egy légi csatahajóra: a Silvanara."
Vagy így:
"Egy nap Claust és Raveyt egy haldokló pilóta megbízta azzal a küldetéssel, hogy juttassanak el egy különös lányt - név szerint Arvis Hamiltont - egy légi csatahajóra: a Silvanara."

Tényleg nem kötözködök, csak építõ jellegû a kritika: az "õ" és "û" betûk valami más font-készletbõl keveredtek oda, nagyon elütnek a többitõl, pl. a "jószívû" szóban az utolsó sorban.

- Mi a különbség a tudatlanság és az apátia között? - Nem tudom, de nem is érdekel. %%%%%%%%%%% A System Shock 2 multiban is extázisba ejt! %%%%%%%%%%%

via_mala
szabják a szabályokat!!!

Ottto
Namég mára egy Last Exile DVD Borító és kész. Jóéjt :o

Ottto
Gungravebe én is belekezdtem, de nem jutottam el a második részig....
Annyira nem fogott meg

Sadun Tryst
Bucser:
köv. Bleach fejezet mikorra várható?

Sadun Tryst
belekezdtem így nyaralás elõtt a GunGrave animébe.
eddig 2 részt láttam, és eddig tetszik.
eddig kevés derült ki a történetbõl ami így elsõre kicsit sablonosnak tûnik, de az akció elsõrandú. 😊
így lehet 1 Hellsing-típusú animét üdvözölhetünk új versenyzõnk személyében.
(még a fegyver és az öltözködés is hasonlít ^_^)
kicsit lassan jön a kép, de jön 😊

Ottto
Cowboy Bebop DVDborító a honlapomon

00
01
02

Jagi
Nem vitattam, csak lepõdtem a méreten asztem úgy Giga körüli tömöritetten "oszt nem" 😄

Sadun Tryst
én animében ugyan ez a történet mennyiség hány DVD lenne? hm?
10-12?
szal a manga sokkal kisebb helyet foglal... 😊

Jagi
Akkor még nem írom ki...

Bucser
igen nemrég jött ki az újabb 259-es chapter.

Jagi
Háááá! A Berserk manga egy fél DVD!
írják még amúgy?

Sadun Tryst
én is már inkább mangákat olvasok, minthogysem animét nézzek.
2 okból is.
1, sokkal hosszabbak a történetek így tovább élvezhetem kedvenc sorozatom
2, kisebb helyen tárolom az egészet 😊

Jagi
Úgy teszek. Az 5. fejezetet kezdem ma. 😊

A Manga sztem ezerszer jobb mint az anime.

Egy jótanács. Az elejérõl kezd olvasni mert dugig van olyan részekkel, ami a animeben nincs benne.
Jagi
valamit tudnak ezek... 😊

Jagi
Mióta megnéztem a Berserket, azóta golyózom rajta, hogy miért ilyen a befejezése...<#falbav>
Folytatása ugye nincs "marad" a manga, de basszus ém még annyi mindenre kíváncsi vagyok

Jagi
nálam elég csiga, de kivárom, ha a télapó is hozza 😛

Sadun Tryst
vááá!
pont most akartam beírni, h nem tud e valaki IZO letöltést! 😄
thx! ^_^

Jagi
Na... akinek esetleg kell az IZO...

Bucser
Nem tudom számomra a 7 szamuráj is nézhetõ volt)

Jagi
Pedig igen brutális... ajánlom,hogy hajtsál utána, sztem megéri.

Jagi
Már akinek... 😊

via_mala
negatív

Jagi
Az Izo nincs meg neked?

Vagy bárkinek?

"The Magnificent Seven-t a Shichinin no samurai alapján csinálták"
tudom, attól még sokkal jobbnak tartom az amerikai verziót, az még több évtized után is nézhetõ, mig a hét szamuráj nem

via_mala
Anyám! Ne szórakozz már: a The Magnificent Seven-t a Shichinin no samurai alapján csinálták, tehát az eredeti a japánoké! Ez persze nem jelenti automatikusan azt, hogy jobb is lenne, de Kurosawa azért nem csinált rossz filmeket. 😉 Azt, hogy FF és régi persze el kell fogadni, meg aztán a japán színjáték merõben eltér az amerikai/európai móditól. Ja igen, tényleg hosszú, és lassú, de ez is Kurosawa jellegzetesség, meg kell szokni, Toshiro Mifune pedig fenomenális.
Nálam 10/10-es a film.
Mellesleg megvan nekem (2 CD + magyar sub), de feltölteni nem tudok, esetleg BP-i szerencséseknek másolhatok belõle. Priviben lehet érdeklõdni/"zaklatni". Vannak más Kurosawa filmjeim is: Yojimbo, Rashomon, Ikiru, ...

Bucser
Hát bazze.. hogy te csak a rajzok miatt nem tudsz belefogni egy igan jó sorozatba😞.... Kb olyan jó (ha nem jobb), mint a VanDread volt....

Sadun Tryst
néztem róla képeket, de eddig a megrajzolás kicsit elriasztott 😊
ez nekem már túl "animés" lett 😄
majd a GunGrave után lehet letöltöm.

Bucser
Fogadjunk rá sem néztél még a SAbe Marionette-re?😊

Sadun Tryst
Most nézem újra a Full Metal Panic?! - Fumoffut és most is halálra röhögöm magam rajta! Szóval aki eddig nem látta, azonnal pótolja be! Igaz az elsõ sorozat ismerete nem lenne rossz hozzá, de ha nem látta valaki az se baj. A poénok miatt mindenképpen érdemes megnézni.

Jagi
THX! 😊<#worship>

Sadun Tryst
ez fasza élõ torrent - le fogom törölni az én 1 cdmet és innen szedem le az egészet én is, úgy döntötte ma. 😊

nekem nem jött be, tul lassu, tul régi, és a 7 mesterlövésszel össze sem hasonlítható
kicsit rétestészta, uncsi, meg az se tetszett hogy fekete-fehér
40 éve biztos remek film volt!

Jagi
Meg van a 7 samurai? Kellene nekem is! Az én torrentem meg sem mozdult(a fene vinné L)
találjunk már ki vmit légyszi

Sadun Tryst
hát. találtam torrenteket, de azok halottak. már 1 hete mennek minden nap, de eddig meg se moccantak.
szóval nekem is megvan az 1-10. kötet, és a 19. xD
de azóta is nagy erõvel dolgozik a hiányzó fejezeteken.
+ valaki esetleg nem tud Blade of the Immortal 14. kötettõl letöltést?
vagy itt tart jelenleg a manga? ehh. ez szörnyû. legalább 6-7 mangát olvasok most hetente/hónaponta... 😞

(meg amin megint nagyot néztem IMDB-n, hogy a Seven Samurai filmben szerplõ hõsök vannak a Samurai 7 animében is. nekem legalábbis meglepetés volt, mert az elõbbit még nem láttam, csak az 1es CD-je van meg <#idiota>)

Jagi
A Zatoichit meg is vettem, 1k a netpiacon.

via_mala
Az Oldboy koreai, sokkal "zûrösebb" a Zatoichi-nél, nekem az utóbbi sokkal jobban tetszett. Már csak azért is, mert az Oldboy-ban a fõszereplõ egy antihõs, a Zatoichi-ben viszont egyértelmûen pozitív szereplõ.
Azonkívül az elõbbiben a perverziós faktor is sokkal meredekebben tör az ég felé.

Jagi
Az Oldboy-t nem láttam, de a Zatoichi-t igen. Az Oldboy is Kitano film?

via_mala
Na igen, de ha beírod az imdb keresõbe: "Musashi", akkor még 1929-es fekete-fehér némafilmet is találhatsz. Nem meglepõ módon népszerû figura a japánok között, 26 találatot kaptam az imdb-tõl.
Az a filmsorozat, amit te kiemeltél, 49 részes, epizódonként egy órás, és szinte kizárt, hogy valaha is vetítse valamelyik magyar TV, de ha mégis, akkor sürgõsen értesítsetek, mert már 6 éve nem nézek TV-t, de ezért lehet, hogy hajlandó lennék leülni elé.
BTW: a Vagabond manga 11-... köteteit nem tudnád elérhetõvé tenni valahogyan?