Anime, manga és LN

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sadun Tryst
úgy éreztem, hogy ha ezeket nem osztom meg mindenkivel, akkor az kibaszás lenne. 😊

BLEACH KÉP 01
BLEACH KÉP 02
BLEACH KÉP 03

\"Bombing for paece is like fucking for virginity.\"

Sadun Tryst
nemtom miez, de gundam fanokat lehet érdekli, így kiaraktam: gundam seed destiny final plus 01

Malakai
Én is éppen azon vagyok, mert nemrég néztem meg az animeot és hát, nah, a vége, na mind1, amúgy addig rettenetesen tetszett... 😛

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Ottto
Az i-re pontot? Pont hogy nyitva hagyott sokmindent. Mai napig zavar, hogy nem tudom pontosan mi történt a végén. Ha több idõm lenne már rég a mangát olvasnám....

\"Say goodbye to your nails!\" ottto.gportal.hu

Bucser
JA jó hosszú pont.. már szinte vesszõ😄

Egyébként elkezdtem nézni a Memoirs of a Geisha... Hatalmas zavaró tényezõ van benne ami böki a szemem kegyetlenül... ANGOLUL BESZÉLNEK JAPÁN AKCENTUSSAL!!!!

Miért nem lehetett japánul hagyni az egészet??? És nem szinkronizált mert ha figyeled a szájukat angolt beszélnek a színészek... Ez nagyon zavar😞 Olyan jó lett volna japánul hallgatni... Abszolút nem illik ez a tört angol a környezetbe...

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

via_mala
Hát az i-re messze nem teszi fel a pontot, azt csak a manga végzi el.
Szóval kezdd el nézni a mangát, és kapaszkodj!

- Mi a különbség a tudatlanság és az apátia között? - Nem tudom, de nem is érdekel. %%%%%%%%%%% A System Shock 2 multiban is extázisba ejt! %%%%%%%%%%%

Ahhoj
jé most látom milyen szép új logó van :]

amúgy mostanában pótoltam be két súlyos lemaradást: Those Who Hunt Elves, és Vandred (S1, S2)... Hát aki nevetni akar, annak mindenképpen ajánlom ezeket 😄D

InfectedMann
köszi a tippeket 😉

http://www.avpuniverzum.hu AsRock A780GXH - AMD Athlon II X2 250 - 2GB DDR2 OCZ Reaper 1066Mhz - Sapphire HD4850 Toxic - 250GB+200GB Samsung SATA2 HDD - FSP 350W - Acer 19\"

Sadun Tryst
😊

ha már fullmetal, akkor inkább alchemist, azzal jobban jársz ^^
battle angel alitából pedig nehohgy kihagyd a mangát. nagyon ott van.

InfectedMann
Végignéztem a Berserk-et...az utolsó 2 rész nagyon érdekes volt... de feltette az i -re a pontot... nagyon nagyon nagyon tetszett ez az Anime... köv. az a Battle Angel Alita lesz aztán pedig a hellsing sorozat 😛 😊 aztán majd meglátom... talán a Full Metal Panic vagy a Neon Genesis Evangelion... nemtom még 😊

http://www.avpuniverzum.hu AsRock A780GXH - AMD Athlon II X2 250 - 2GB DDR2 OCZ Reaper 1066Mhz - Sapphire HD4850 Toxic - 250GB+200GB Samsung SATA2 HDD - FSP 350W - Acer 19\"

Bucser
Bleach 70 dattebayotol és Bleach ch 216LQ manga megérkezett Bleach7.com -on.

Happy downloading😊

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Ha tetszett olvasd el a Mangáját is! Sokkal részletesebb és jobb! Telejsen az elejétõl, Gats születsésétõl kezdi, és a sorozat vége után is fojtatja....
InfectedMann
áhhh ááááh ááááhh
ez a Berserk ez valami nagyon király... az Elfen Lied is nagyon bejött az emberi kegyetlenség bemutatása miatt, de a Berserk felülûbereli, de nem is egyszerûen...
most tartok a 15. résznél... de lehet, hogy ma még megnézek egy párat 😊
aztán nem is tudom mivel folytassam majd...

Jagi
Teljesen más az angol ritmusa és hanghordozása, mint a japáné. Az indulatok is sokkal erõteljesebbek, többek között ezért kedvelem annyira.

A jenkik meg ráerõltetik a szinkronra a saját mentalitásukat ami néha igen gáz.

"még a simma hümmögéseknek is iszonyat fontos jellentése volt." Na ja és ezeket természetesen elfelejtik. Kik csinálják ezeket a szinkronokat? Miért nem hozzáértõk. Visznylag amatõr, laikus is simán levágja, hogy valami nem stimmel...

Viszont az angol szinkronokban iszonyat gyengén szoktak szerepelni a színészek (néhány kivételtõl eltekintve), a hanghordozásukban a tizedéd nem közvetítik annak, amit az eredeti japán hangok próbálnak átadni. A Habane Renmei-ben pl. még a simma hümmögéseknek is iszonyat fontos jellentése volt.

"már csak azért is mert a japánok által használt angolt sok helyen jap-englishnek vagy minek hívják a sok szó végi toldó hang miatt. pl. adam-et, adamu-nak ejtik és írják is romanjiban."
Kicsit bonyolultabb. Ugyebár nincs egyértelmûen különbség náluk az R/L a V/B és még pár hangnál. Ergo kevesebb hangból kéne kigazdálkodniuk az angolhoz szükségeseket. Hát így sikerül nekik. Anno egy Sony küldötségrõl egy magyar cégnél csak este 6 körül jöttek rá, hogy egésznap angolul (próbáltak) beszélni hozzájuk 😊
A szó végén meg csak bizonyos hangzók után ejtik az U-t szerintem.

Jagi
Ja, az angol a kiejtésre visszatérve a Hack-ben visznylag jól nyomatják... ott is van 1-2 furcsán kiejtett szó, de elmegy

Jagi
ja 😄D

Bucser
"Ilyen kis helyen értelmetlen így kirántani a kardot..."

Jagi
Ja a banner meg kitály lett<#worship> felõlem is mehet. (na nem mintha számítana a véleményem : DD)

Jagi
Kitano egy másik mágus : ))) nagyon tetszenek a filmjei, a Zatoichi meg kolosszális! A kedvenc jelenetem, a kocsmában van a következõ mondat elõtt:
"Ilyen helyzetben értelmetlen így kardot rántani..." (vagy ilyesmi)

Sadun Tryst
zatoichi szinte alapmû (nem is, legyen alapmû ^^), a gés meg 1 órája töltöm 😊
sokanmondták h faja, szal nagy elvárásaim vannak.
meg zatoichi legjobb jelenete az, amikor a parasztok ritmusra kapálnak 😄

meg aki takeshi "beat" kitano-tól, a nagymestertõl akarnak filmet látni, azoknak a Brothers és Hana-bi (Fireworks) filmet ajánanám még a zatoichi mellett

mindkettõt láttam, mindkettõ fasza 😊

akkor már rakd fel a galériádba, ne törlödjön megint...

Bucser
Ma megnéztem a Zatoichi-t.. és nem találok szavakat😊 Nagyon tetszett.. néha mintha a Vagabond manga jelent volna meg elõttem mozgásban😊 Mintha egy anime-t néznék.. (ugye a kocsmáros és a 4 állandó vendég vagy a bolond gyerek a tante háza körül aki szamurájnak hiszi magát) komoly is vicces is és látványosak is a harcok.. mint egy animeben😊 10/10-es

Holnapi menü a Memoirs of a Geisha😊

Kellemes fogyasztást😊

Ottto
Kössz mindenkinek (:

Via_mala: Mindenképp Abe mûvet akartam, mert az efféle rajzolási stílus nekem rettentõen tetszik, és szerintem nem vagyok egyedül (:

Seth
Frankó, szvsz mehet ki

PSN ID.: Beegabor

via_mala
Szép! Lain után Haibane Renmei.

- Mi a különbség a tudatlanság és az apátia között? - Nem tudom, de nem is érdekel. %%%%%%%%%%% A System Shock 2 multiban is extázisba ejt! %%%%%%%%%%%

Tetszik!
Jöhet ez!

A Last EXile -ben is jó volt Moran Sherand bemutatkozása...

Átásai Morán Morán Setoránd!
Sadun Tryst
a ragnarok varázsszavai alapban durvák voltak mert nagyon a játékot hozta 😊
pl: "HILÜ!" 😄

a banner király lett, grat hozzá 😊
szal felõlem mehet ^^

Ottto
Szóval ezt hoztam össze:

Ottto
Bennem a Ragnarok angolul kiejtett varázslatai hagytak mény nyomot. Brrrr....

Banner: Megpróbálok egy újat összehozni, nemtudom mikor lesz kész. Vagy ha esetleg a régit akarnátok viszont látni akkor megpróbálhatom rekonstruálni, de itt nem ígérek semmit....

Én azon haltam meg amikor a FF7:AC trailerének a végén egy kemény japámn hang bemondta nagy komoran, hogy...

Finairiuu Fanatsiu Seven? Adventu Childrenu!

Kemény volt.

EVA: A 9 részben viszont szépen mondja a Guten Morgen-t.
Jagi
😄DDDD
Ihihi!

Seth
Evangelion 8. részében amikor Asuka németül aktiválja az EVA-t, hátõ. Jól tudok németül, de az az akcentus valami durva volt 😄

Jagi
szerintem jópofa az angol japán akcenttel 😄DD
"Bát hiíz blák" kb. a másik a Hawaii, na az is királyság : )

Sadun Tryst
persze, h van köztük. elég csak a last exile féle opening endingre gondolni. gyönyörûen beszéli mind az éneke és énekesnõ is az angolt.
de valljuk be, azért általánosággban nem beszélik szépen. (már csak azért is mert a japánok által használt angolt sok helyen jap-englishnek vagy minek hívják a sok szó végi toldó hang miatt. pl. adam-et, adamu-nak ejtik és írják is romanjiban.)

via_mala
Az azért túlzás, hogy irritáló, én inkább érdekesnek tartom. Egyébként van közöttük is néhány, aki elég tisztességes kiejtéssel beszéli az angolt (is).

Seth
hátigen, az angol kiejtésük szörnyû, a németjük katasztrófális 😄

Sadun Tryst
igen, ez már nekem is feltûnt 😊
de így legalább elkerülnek 1 még irritálóbb dolgot. idegen nyelven beszélni. ^^
(engem már az angoluktól is a hideg kiráz)

Bucser
NA tudom mi irritál engem ennyire a Blood+-ban... mindenki a világon japánul beszél.. a vietnamiak az amcsik és még az oroszok is...

Jagi
Guts az über Songokut is lenyomja! 😛 <#hehe>

InfectedMann
azért ne essünk túlzásokba 😄

más:
megnéztem a Berserk elsõ részét 😄 és 😊 😄 hátõõõ már nézem is a következõt mert assze mez nekem való anime 😊

Jagi
LOL

rágógumi
dragon ball da king 😄

~~o ~~o ((O))o~~ o~~

InfectedMann
ha a manga télleg annyira borzaszó akkor inkább nem olvasok el belõle egy részt sem mert a végén kiábrándulok a EL -bõl 😄

megnéztem a Ghost In The Shell 2. részét... hát... nemvolt rossz... tetszett... jók voltak benne az idézetek 😊
most szedem a Berserk -et sokak ajánlására 😊 aztán hnap bele is kezdek 😊 😛 😊
aztán majd visszanézek, hogy mit is ajánlottak itt nekem a profik 😊

Sadun Tryst
én elfennel úgy vagyok, elolvastam a manga elsõ fejezetét, és azt mondtam ez baromság. aztán lehet az anime tetszene, nem tudom.
de az biztos, h a manga egy borzalom...

Jagi
<ég mint a rongy>
Ezt benéztem... annyit Berserkeltem ma, hogy simán azt olvastam a Bleach helyett, gomen... még a chapter száma sem tûnt fel... LOL!

Jagi
EL: én is így vagyok vele...

Jagi
Az emlegetett "szamár" jón agy kmmm... karddal természetesen 😄