72793
kep
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]

Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
  • CSOCSO
    Tobb rinya vegulis nem kell Shinjitol de a badd ass jelenetek kihagyasa avagy atirasa annyira nem jon be :(
    Megmondom az igazat en azt hittem, hogy ez a 3 resz van ossz-vissz. Ezert kezdtem el meglesni az egeszet most. Ruhellek eveket varni egy uj reszre. Sot meg 1 hetet se szeretek varni uj reszekre. Ezert nem szoktam on going sorozatot nezni.
  • shaddam
    Crunchyroll guest pass akit érdekel
    5UE4WCJ9KNJ
  • LasDen #67824
    az első két rész kiváló volt, míg a 3. már kevésbé. De úgy érzem a 4. soha nem fog elkészülni.....:D
  • armageddon666
    A lerövidített műsoridőbe nem férhet bele minden. A több bad ass jelenet még több Shinji-rinya rovására lehetett volna, illetve ha Shinji jobban szenved, akkor kevesebb látványos akció marad benn. Én úgy éreztem hogy nagyon jó arányt találtak el a kettő között.

De elfogadom a véleményed, viszont ha már kettőt megnéztél, ne mondj le a maradék kettőről. :)
  • CSOCSO
    Shinji szenvedese nem olyan mely mint a sorozatban. Ezenkivul egy csomo bad ass jelenet ki lett hagyva. Pl mikor a hatalmas raketat ralottek az angyalra. az kezzel megfogta es a raketa megroggyant. Avagy a masodik (2.22) reszben mikor shinji harcolt az egyik angyallal. Letepte az eva1 karjat amire az csak ujranott a semmibol. Az eredeti verzioban az angyal a szalag kezeivel bele akart vagni az Eva 1 be. Eva1 kitartotta a kezet es belekapaszkodott a szalagba. Oda huzta magahoz erobol az angyalt es kb megfejelte. Majd elrugta magatol es leszakitotta az angyal kezet amit odatett a sajat keze helyere es atalakult a kez, hogy hasznalhassa. Sokkal faszabb jelenet.
    Utoljára szerkesztette: CSOCSO, 2015.11.21. 01:44:25
  • LasDen #67821
    Nos úgy néz ki a Bones-FMP dolog kamu volt :D
  • RelakS
    Még a legelején voltak furcsaságok, pl a rakétából kijövő füst mintha valami szalag lenne, össze-vissza zoomolgat a kamera, egyszer Tessáról van egy közeli, ami átmegy olyan távoliba, hogy látszik az egész híd, de a legelején Tessán olyan vastagok a vonalak, mintha fatörzzsel rajzolták volna...
    Meg eleve a BD kiadás is csak egy upscale a veszteségmentesnek _látszó_ forrásból.
  • armageddon666
    Mi nem tetszik benne? Az első még eléggé egyezik a sorozattal, csak gyönyörűen néz ki (bár az eredeti sorozat szerintem még ma is megállja a helyét, nagyon igényes), a második már eltér, de nagyon jó néznivaló. Szerintem azt láttam a legtöbbször.

A hármat nem akarom elkönyvelni, hogy SZAR. Kivárom mit hoznak ki negyedikre. Biztosan van valami nagy terv A Mester fejében. :D Nem hiszem hogy csak simán tolt egy George Lucast. :)
  • CSOCSO
    elkezdtem nezni az uj Evangelion filmeket (1.11,2.22,3.33) de szerintem igy a 3.33 mar meg se nezem. Inkabb ujra lesem az egesz eredeti sorozatot. Bar a grafika , szinek kicsit kopottak de az egesz sokkal durvabb/faszabb mint az uj.
  • LasDen #67817
    Ezt is megértük. On-holdra raktam Gintamát...:O :D
    Utoljára szerkesztette: LasDen, 2015.11.19. 12:04:59
  • armageddon666
    Mire gondolsz konkrétan? Nem rég néztem újra, és emlékeimben szebben élt, de azért még így is tetszett. :)
  • RelakS
    Emlékeim szerint az első sorozatban volt 1-2 béna megvalósítás, szóval jöhet egy remake is :)
  • LasDen #67814
    New Full Metal Panic anime to be animated by Studio Bones and directed by Tomoki Kyoda (Eureka Seven)

Habár nincs szó róla, hogy folytatás v sem, de sokan remakeről beszélnek....
  • efti
    En 3 vagy 4 resz utan dobtam. Pont az vele a bajom hogy igazabol nem felnott sztori. Valahogy ez a nagyotmondos stilus engem taszit. Leginkabb a Baccanohoz tudnam hasonlitani es az se jott be.
  • Selminar
    Mondo-ban olvastam a Gangsta-től. 4 resz utan bejön, végignézem, tetszik a felnott sztori, legutobb talan csak a Monster volt ennyire jo. OK, az piszok jo volt :)
  • LeWyTy
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Animedancsópéter-san e vagy?
  • Rafanir
    Ezt most csak úgy itt hagyom nektek.

A Tokyo Ghoul kicsit másképp.

Vigyáz spoiler veszély!
  • LasDen #67809
    mert ő megtanult mindent a csontról és tudja. Többet nem kell tudnunk.
  • efti
    Engem az zavar a legjobban hogy repkednek az olyan kovetkeztetesek ami jeleit a nezo nem latja elotte, igy nem lehet elore agyalni. Csak jon a mindenkinel mindent jobban tudo foszereplo es mindenkinel mindent jobban tud
  • LasDen #67807
    Manglobe csőd eljárás 550 millió tartozással

szépet buktak....
  • IMYke2.0.0.0
    Na, akkor én sem fogom soha... az amcsi élőszereplőst is kerültem mindig.
  • DasIsFuck
    Akkor ezzel el is dőlt, hogy dobom:)

Ha van valami amit nem szeretek azok az ilyen heti ügyes nyomozós dolgok..
  • LasDen #67804
    adtam egy esélyt neki. Aztán még 2-t mielőtt elegem lett belőle...
  • BEAST #67803
    Pont ezért bele sem kezdtem, a Dr. Csontot se bírom. :)
  • LasDen #67802
    sakurako-san konkrétan egy Dr Csont anime. Még az egy rész egy eset vonal is meg van, csak több vizuális bullshittel....
  • DasIsFuck
    Ez a Sakurako-san első rész alapján nem tűnik túl érdekesnek, pedig ettől többre számítottam előzetesen.

Ellenben a Comet Lucifer egész kellemes annak ellenére, hogy agyatlan mecha.

Időközben meg csak belekezdtem az asterisk és cavalry animékbe, pedig itt is ekéztem a hasonló animéket:D
    Az asterisk kellemesebb, bár eddig a másikból csak az első részt láttam, de a női tsundere hercegnőnknek sokkal kellemesebb és elviselhetőbb hangja van:D

Tényleg befejeztem időközben a Saenai heroine-t, hát nem érte meg:D
    Parkolópályára tettem az Overlorldot. Igazából nem tudom lesz-e még ahhoz kedvem, de itt korábban volt róla szó, hogy mi a baj vele és nekem is pontosan ez volt a bajom vele.
  • knightbali
    Még teljes valójában nem szerepelt, csak az első és negyedik részben cameozott egy kicsit :)
  • EnxTheOne
    Én még csak a 2. rész láttam :D
    King már szerepelt benne?
  • knightbali
    Az új részben pedig a két rivális újra találkozott.
  • Count Adyn
    aza pulcsi b+ :D
  • xblades
    Naruto - The Last

Egyike volt azon animéknak amin belemerültem a japán kultúra ezen részébe, amit még szinkronosan kezdtem el.
    Majd a hosszúra nyújtott inkább szenvedő mint érdekes sorozatot meguntam, és más animéket kezdtem nézni, amiért még mindig áldom a sorsot. Hisz jelentős hatással volt az életemre.

Viszont most szembesültem vele hogy az alkotó lezárta a történetet bő egy éve már, és kiadtak hozzá egy utolsó mozit, ami Naruto és Hinata kapcsolatának beteljesedéséről szól.
    Ennek számomra ez a mozifilm tökéletesen eleget is tett. Még ha tartalmazta is a ilyenkor elforduló kliséket, mégsem lett elhúzva és el műdrámázva.
    Jól levezetett történet volt kettejük szerelmének révbe érésének, bár az előzményekből is illik tudni ezt azt, hogy teljes legyen a kép. A többi pedig egy jó körítés volt, sok más mozifilm üres vagy előzményt ismétlő történetével ellentétben.
    Ez alól talán Sakura volt kivétel mert neki kettőjük szerelmének rébe érésének volt jelentős behatása, kellet is valaki aki noszogatta és bátorította Hinatát és ráébresztette Narutot hogy ideje felnőni.
    Bár szinte mindenki kapott némi műsoridőt de szerencsére amire készült a film arról ezek nem vontak el jelentősen időt.
    Emellé még a kellő verekedős világmegmentős körítés is megvan ami egy shounen műfajban kell, pont a megfelelő mennyiségben.

Végre ezt a szálat is lezárták és nem csak valami pár perces záróképsorral hanem egy egész kellemes mozifilmet kaptunk.
    Bár az esküvőről néhány színes képet is elfogadtam volna, a végső záróképek a gyerekekkel viszont pont teljesé tették azt.
  • RelakS
    Anime GIF-ek hanggal
    Példa:

Némelyik enyhén beteg :D
  • LasDen #67794
    ez mindig ki készít...:D főleg a vége
  • xblades
    Nos ez egy marhaság, már bocsánat.
    Nem nehezebb az angolnál max az írás rendszere, de mindnek megvan a maga nehézsége.
    A kanjikkal is csak a lustaságom miatt vagyok elmaradva, elmondom egyik nyelvel sem "küzdök" jobban a másiknál.
    Ráadásul a japán közelebb áll a magyarhoz mint a japán az angolhoz, tehát nekünk még ez is könnyebbség.
    A többi akarás és idő kérdése:)
  • Nirz
    angol egyik legkönnyebb nyelv, míg japán az egyik legnehezebb nyelv a világon a koreaival és az arabbal egyszinten, talán csak elméletileg a kinai nehezebb.
    Szóval nem igazságos a megjegyzés :D
  • xblades
    He he erre meg az mondható hogy tanulj meg japánul:)
  • LeWyTy
    Tanulok én de az nem úgy megy
  • Nirz
    tanulj meg angolul? xD
    Sokkal idegesítőbb hogy amikor egy visual novel még angolra sincs fordítva és csak hold nyelven elérhető....
  • LeWyTy

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Gondoltam ekkor megnézem a The Idolm@ster Cinderella Girls-t. na az meg csak 3 részig van fordítva
    Miért van az hogy végre ráérek, és tetszik is valami... megnézném erre csak fele van meg
  • LasDen #67787
    nálam Comet Lucifer, Gundam, One punch, Shomin sample, Subete és a rövid Hakone-chan maradtak. A legjobban talán a Shomin samplet élvezem. Igazán elborult fasság :D