Anime, manga és LN
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Na oszt vótá fönn szombaton?! Heil Sogron!
PSN ID.: Beegabor
Furcsa én teljesen józanul néztem végig és utánaolvasva a kurvára sokminden érthetõ. Ráadásul a teljes sorozat a 12-es résztõl indul be igazán elõjönnek a problémák és hogy ki mennyire pótolható vagy pótolhatatlan kinek milyen gyermekkori traumája van és hogy miilyen választási lehetõségekkel kell szembenézni mert az élet nem pöttyös lányregény.
"Egy-két reklámszöveg, például hogy a rendezõ depressziós volt; némi vallási vonatkozás amit százféleképpen lehet értelmezni; némi félbehagyott pszichoanalízis; erõltetett, hirtelen karakterfejlõdés (van egy szó rá: "megõrülnek") és az ahhoz kapcsolódó mesterséges önmarcangolás, egy semmitmondó befejezés elvarratlan szálakkal, aztán bármit bele lehet magyarázni."
A rendezõ nem volt depressziós. Õ így látta akkoriban a világot. A sorozat gondolatébresztõ. Van akihez eljut a gondolat van aki ül továbbra is a sötétben. Félbehagyott pszichoanalízis nincsen, csak a Human Instrumentality Project (az eredeti sorozat utsó 2 része) amelynek során az emberekben létrejövõ belsõ változást követik nyomon shinji mentén. Hogy az életének tapasztalatai hogyan értek meg benne a sorozatban és az elõzményekben történtek mit váltottak ki belõle és képes-e változtatásra. hirtelen karakterfejlõdés sincsen. hisz a sorozatban az elejétõl fogva mindenkiben van egy csomó elfojtott vágy és a teher alatt szétesnek. Gendo mindvégig ugyanaz a számító dög marad például. Asuka mindig is egy önzõ pubertásban lévõ kis dög volt, annak jegyeiben evickél a teljes sorozat alatt (még amikor "megõrül" szerinted akkor is). Ayanami Rei pedig egy olyanvalaki akivel tipikusan nem törõdnek otthon csak egy eszköz és a létezése nem létezése teljesen mellékes mindenki számára (kivéve Shinji). ÉS még sorolhatnánk az emberi archetípusokat amik beleillenek a sorozatba.
" Vallási szimbolizmus, hivatkozások; vallási magyarázatok. Ennél rosszabb nincs"
Ha az emberiség létezésének értelmét próbálod megmagyarázni egy rajzfilmsorozatban akkor igenis van értelme. ÉS nagyon jó alapokhoz nyúlt vissza Anno Hideaki mester hisz akkor a vallásokban kell keresni int az elsõ ismert írott források a kiutat a civilizácionkhoz mint elsõ ókori krónikáink. mind a buddhizmus mind a shintóizmus mind a kereszténység a zsidó vallás és még némi mohamedanizmus is van beleszõve a rendszerbe. Utána lehet ovasni, hogy mi hogyan és miért történik vallási vonalon a soorzatban és nem ráégetni, hogy szar.
"- Hülye belemagyarázkodás, elbaszott szimbolizmus, pl. hogy a központi gép 3 procija mit szimbolizál. jajh"
Gondolom akkor Star Treket sem nézel és semmilyen sci-fi-t...
"- Buzizás"
hol buziztak? Jaaaaa hogy a Shinji és Kaworu barátságára gondolsz? Az nem buzizás, hanem barátság hisz egy felfordult világban úgy néz ki, hogy egyedül Kaworu érti meg Shinji-t és Shinji-nek mégis meg kell ölnie.
"- Teljesen hülye fõszereplõ."
Azért megnéznélek téged, hogy ilyen szülõkkel ilyen történésekkel te mennyire lennél zombi. Én sem szeretem Shinji állandó nyávogását, de egy átlag 14 éves így viselkedne ebben a helyzetben. Ha nem rosszabbul mert talán még össze is szarná meg húgyozná magát az EVA-ban...
"- Inkonzisztens minõség. A sorozat jellegének hirtelen váltása"
Ezzel nem értem mire gondolsz. Szerintem a sorozat az elejétõl haladva egyre jobb lett😊 Persze aki akció anime-t várt az rossz lapra tett😊 maradjon a DB Z-nél.
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
@
Death & Rebirth - szerintem fölösleges volt. (emlékeztetõnek a Death jó de a Rebirth 1 az 1ben az EoE eleje)
End of Evangelion - ez szerintem jó volt... a végével sem tudom mibajod... lehet azért mert befejezetlen? ha figyeltél végig akkor kitudsz valamit találni mi történhetett utána 😄
amúgy én a pénzhiányról úgy olvastam hogy a végére fogyott el, de aztán megint pénzhez jutottak vagy mi és akkro gyártották le a felsoroltakat.
Nekem beött hogy ilyen kis extra lett... jó lett volna persze ha a fõszereplõ normális meg kiveszik az ilyen pszihós részeket, de akkor egy tucat akcióanime lett volna ...
Mély filozófiai tartalom: bármibe belelehet mesélni a mély filozófiai tartalmat...
Még valami: Miért van az hogy az ilyen agyonhypolt cuccoknál ilyen éles határ van az emberek között? (konkrét példa: eva, elfen lied) szal egyik tábor imádja, másik utálja... egy "normál" animénél meg jobban megvan azért osztva és átmenetesebb...
@
A higurashi no naku koro ni összefüggö történet, nézd végig és rájössz. Az más hogy oda kell rá figyelni és a végén derül ki minden 😉
(az elején emiatt kicsit furán álltam hozzá, de kétségkivül összefüggéstelenül is király kis anime)
<< The first ten-something episode kicks ass. After that, it turns into a horrible, low-budget, low-quality pseudo-fraudian convulsion. It smells cheapness, especially the last few episodes, with several minutes of repeated 5-sec scenes and flashing texts, exaggerated "psychoanalysis", complete disregard of the characterization built up by the first half of the series, some half-assed religious explanation, idiotic religious references, etc.
The psychoanalysis SCREAMS that it is a forced thing to make the series look special. Its creator was allegedly depressed before/while making the series - this is the most miserable marketing attempt I've ever heard (but I must admit, it works).
Despite the low budget, they HAD money to make :
- Death & Rebirth (it sucks more than anything in this world)
- End of Evangelion (its ending sucks big time)
- Revival of Evangelion
- remastered series
- remastered End of Evangelion
- director's cut of episodes 21..24
Of course, why milk an overrated, hyped cow only once ? >>
Egy kis véleményt most is írtam:
A lényeg az hogy a sorozat felénél a büdzsé kicsit szûkös lett, aztán kitalálták hogy legyen valami jó zavaros pszichedelikus vacak belõle amit beszívva nagyon lehet élvezni. Egy-két reklámszöveg, például hogy a rendezõ depressziós volt; némi vallási vonatkozás amit százféleképpen lehet értelmezni; némi félbehagyott pszichoanalízis; erõltetett, hirtelen karakterfejlõdés (van egy szó rá: "megõrülnek") és az ahhoz kapcsolódó mesterséges önmarcangolás, egy semmitmondó befejezés elvarratlan szálakkal, aztán bármit bele lehet magyarázni. A rajongók meg gondolkoznak a nagy semmin, azt örülnek. A karakterek tûrhetõen ki vannak dolgozva a sorozat elsõ felében (bár sztereotípia rulez), aztán jön a második fele, ami olyan konstruktív mint egy robbantás az újszülöttosztályon.
Pár dolgot nem szeretek az animékben (és egyéb filmekben):
- A valóságtól túlságosan elrugaszkodott magyarázatokat fizikára, tudományra, mágiára, számítástechnikára, satöbbire. Vagy tolják a pofámba, hogy "így van bazz és kész", vagy pedig dolgozzák ki rendesen, hogy ne tûnjön fel hogy valami nincs rendben.
- Vallási szimbolizmus, hivatkozások; vallási magyarázatok. Ennél rosszabb nincs.
- Erõltetett, hirtelen karakterfejlõdés, OK NÉLKÜL. Folytonos karakterfejlõdés kell amit a részletekben gazdag történet alakít. Ha a fejlõdés meg problémákat, konfliktusokat okoz, azt ne a kaki evangelion pszichoanalízissel próbálják megcsinálni.
- Hülye belemagyarázkodás, elbaszott szimbolizmus, pl. hogy a központi gép 3 procija mit szimbolizál. jajh.
- Buzizás.
- Teljesen hülye fõszereplõ.
- Inkonzisztens minõség. A sorozat jellegének hirtelen váltása.
Persze az evangelionba minden amit utálok mesterien bele lett hányva.
Azt meg bírom hogy a rajongók papolnak a mély filozófiai tartalmáról, miközben szidják az intelligenciámat. De amikor rákérdezek hogy MI az a marha nagy tartalom, akkor
- hebeg-habog
- "ezt te nem értheted"
- "ezt te nem értheted, meg kell nézned / újra kell nézned"
ONE DAY IGNUS WILL KILL YOU ALL
...
Egyébként meg ha 3-4 év múlva is ugyanilyen szar sorozatnak tartod akkor lehet hogy nem változtál semmit és ugyanolyan éretlen vagy?😊
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
Egyszer leírtam ide angolul az érvelésemet hogy miért is szar, majd lehet hogy lefordítom.
Majd 3-4 év múlva nézd újra.
Szívbõl gyûlölöm az Evangeliont. <#violent>#violent>
A felújított változatban benne sincs, mert az eredeti japán képsoron csak végigpásztáz a kamera egy japán irományon 😄
sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE
Itt az ominózus epizód az Azumanga Daioh-ból, ...valaki... feltöltötte. Szép kis fair use claim-et is írt hozzá.
Blech: Hana
Talicskát mindenkinek, neked is nekem is másoknak is pirosat kéket feketét.Talicska mert menő:D \"SHADOWEYES7: pár kis tini pöcs nem fog szét kúrni 1 fórumot\"
@
(amugy nem sok pozitivumot mondtam rola, max hogy nevetve néztem végig. A többi meg pont hogy negativum)
Talicskát mindenkinek, neked is nekem is másoknak is pirosat kéket feketét.Talicska mert menő:D \"SHADOWEYES7: pár kis tini pöcs nem fog szét kúrni 1 fórumot\"
"Nagyon szar, de azért nézd meg, hátha neked jobban tetszik" vagy hasonló lenne a jó 😊
Egyébként tényleg egy fos hülyeség.
@
Nézd végig és megtudod 😛
Opening mint opening vagy az opening zenéje? ^^
@
Amugy Elfenlied és Air<#eljen>#eljen>
Ez a purupuru pururin valami kegyetlen, de nálam a Dokuro Chan OP-jeviszi a primet.
Tényleg eddig kinek mi(k) volt(ak) a kedven Openingje(i).
Hát ez a pipiru... jaijjjj O.o de nem csak ez a rész hanem az egész O.o gecc ... ez valami horror vagy pszichothriller vagy mi? O.o
NHKra is rákerestem jutubon de ebben nem találtam purupurut xD
aztán rákerestem hogy purupuru és :S ... megtaláltam -.- hágecc xD
Dokuro chanos 1 000 000 -szor rosszabb sztem xD hogy melyik megy jobban agyadra azt nem tudom xD
@
Bokusatsu Tenshi Dokurao-chan: pipirupiru pirupirupiii
vagy
NHK ni Youkoso: purupuru pururin
Ha a másodikkal ég nem vagytok tisztában, most már én is csak ajánlani tudom az NHK-t. Hangulatos társadalmi dráma, mindenféle defektes emberrõl és valódinak tûnõ problémákkal, az otthon kuksolótól az otakuig.
madfist.wordpress.com | madfist.spaces.live.com | madfist.googlepages.com Hallgass valami mást! sonicentropy.googlepages.com | www.silencefactory.com
Akárhányszor újra lehet nézni, sose unja meg az ember 😊
@
Aranykéz: Ero-ero? Mikor a tancinéni mesél a kalandjairól, aztán Chiyo beszól másnap reggel? XD
sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE
amvhell_3: haverokkal azért többször is meg lehet nézni, mert mindenki más részt bír benne (az amv hell 0-át ki látta?)
fafner: nekem az egésztõl folyamatos nge-remake fílingem volt, de azért tetszett
madfist.wordpress.com | madfist.spaces.live.com | madfist.googlepages.com Hallgass valami mást! sonicentropy.googlepages.com | www.silencefactory.com
@