72793
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]
Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
-
#68707 Little Witch Academia: 2013-ban kezdődött az Animator Project-ben bemutatott egész pofás kis egyszeri művel, aztán jó egy éve volt belőle egy rövidebb film, most pedig itt a sorozat, ami azt mutatná be, hogyan is kezdődött a boszorkánykodás Akko-val és a többiekkel.
Azt kell mondjam, ami egybefüggő, egyszeri történetként működött, sorozatban nem megy. A csaj kifejezetten idegesítő, a fordulatok nagyon erőltetettek, én ezt nem fogom végignézni. -
#68706 Gabriel DropOut: Gabriel angyalka messze kitűnő eredménnyel végzi el a mennyei angyal iskolát és már csak az van hátra, hogy sok ezer társához hasonlóan eltöltsön némi időt a Földön, mint középiskolás lányka. Célja, hogy megismerje az emberek világát, hogy majd később, ha visszatér és teljes jogú angyal lesz belőle, békét és boldogságot hozzon rájuk. Felettesei mind fényes jövőt jósolnak neki. Eleinte minden szépen is megy, hősnőnk igazi mintagyerek, aki nem csak otthon és az iskolában, hanem a közösség érdekében is tevékenykedik. Aztán megtörténik a baj: rabja lesz egy webes MMORPG-nek... Osztálytársnője, Vigne, egy démonlány, aki meglepően érzékeny vele szemben és megpróbálja kirángatni ebből az állapotból (de nem igazán tudja, mit is kellene egy démonnak csinálnia), meg aztán ott van még Satanichia, a Pokol jövendő hercegnője és a világ ura (aki fél a kutyáktól és nagyratörő, gonosz terveibe mindig becsúszik valami apró baki), illetve Raphiel (barátainak csak Raphi), Gabriel régi ismerőse és osztálytársnője, aki... hát igazából neki sincs ki minden kereke, sőt...
Szokványos középiskolás lányos, vicces slice-of-life, angyalokkal és ördögökkel megcsavarva. Nem rossz, nézhető, bár kicsit erőltetettnek éreztem néhol. -
#68705 Inkább 2 perc az az 5... :D
A DLIVE-ban meg a srácból az a kilógó geci elég szarul néz ki. De amúgy is az egész olyan kicsit humoros, de inkább meeeh... -
Prof William #68704 Ez az alapfelállás nagyon tetszett. Eljött a végső csata és gonosz nyert. :)
Persze lesz visszavágó de érdekes "Mi lett volna ha?" helyzet.
Maga a lassan sötétségbe forduló világ kicsit a Dark Soulsra emlékeztet. Ilyen lehetett a az a világ is nem sokkal az után ,hogy kialudt a tűz. :)
-
#68703 Nyanko Days: Mint a címből is kitalálható, macskás sorozat. Ötperces minirészek, lányok x antropomorfizált macskák cukiskodás orrvérzésig, kb. ennyi az egész.
elDLIVE: Hősünk problémás és elég szerencsétlen srác, aki a suliban sem találja a helyét. Hírhedt arról, hogy időnként magában beszél valami hangnak, amit csak ő hall, ezért többen kerülik is. Mégis, valami oknál fogva őt választja ki a Földről az elDLIVE űrrendőrség, hogy újonc legyen, és mint kiderül, szimbiózisban él egy különös és igen ritka fajjal, akivel ha szinkronba kerül, emberfeletti dolgokra lesz képes.
Az évad első azonnali kaszája nálam, ritka gyenge a megvalósítás és a történet is.
Utoljára szerkesztette: PetruZ, 2017.01.08. 21:32:21 -
#68702 Érdekes dolgokat tartogat a jövő...
Netflix is recruiting for a Director in our International Originals group to be based either in Beverly Hills, CA, or in Tokyo, Japan. The Director will be a key member of the team, responsible for identifying and developing original anime content. -
#68701 Imádom a kis vámpírt. Az a nevetés és az az energia, nem lehet nem mosolyogni a jelenetein. :d -
#68700 Chain Chronicle: Haecceitas no Hikari: Ez a történet ott kezdődik, ahol más véget szokott érni: a jelentéktelen lovagból lett hős egy önkéntes sereget toboroz maga köré szerte a királyságokból és megostromolja a gonosz Sötét Király uralta fővárost - de az utolsó pillanatban elbuknak és a sötétség elkezd terjedni a világon. A sereg szétszéled, a megtört, harci tüzét vesztett hőst már csak maroknyi hűséges szövetségese követi a hazaúton, amikor találkoznak egy ismeretlen alakkal, aki talán új reményt jelent a számukra.
Heroikus fantasy, a jobbféle fajtából, bár elég sablonos történet. JRPG feldolgozás, de a szokásos bénázások nélkül, komorabb hangvétellel, és nem is néz ki rosszul, az animáció is elég jó. Van/lesz belőle három összefoglaló film is (ami négyesével fogja össze ezt a 12 részes sorozatot). -
#68699 Nekem is bejött. Bár eléggé alaptípusok a lányok, de szórakoztató karakterek és működik a kapcsolat a tanárral. Ami szintén üdítő, hogy most nem diák-diák kapcsolat van. -
#68698 Ez a Drifters nagy királyság volt, remélem hamar jön a folytatás. -
#68697 Demi-chan wa Kataritai: Az "ajin"-ok, más néven a "demi"-k, azaz a demihumánok már régóta köztünk élnek, de korábban sok üldöztetésben volt részük. Mostanára már jelentősen normalizálódott a helyzet és a demik megtalálják a helyüket a társadalomban, de még mindig sok a félreértés velük kapcsolatban. Hősünk egy középiskolában biológiát tanít és mindig is érdekelték a demik, de eddigi életében eggyel sem sikerült még találkoznia, pedig szívesen meginterjúvolná őket a készülő disszertációjához. Elindul az új év és meglepetésére mindjárt négy új demi lánnyal is összefut az iskolában: a diákok közt felbukkan egy energikus, állandóan szövegelő vámpír (aki imádja a paradicsomlevet), egy, a fejét hordozni kénytelen dullahan (aki szégyenlős és nehezen nyílik meg), és egy szende hólányka (aki hideg, mint a jég és fél, hogy másokat is megsebesít), ráadásul egy új matektanárnő is érkezik, aki szukkubusz - de mindig nagyon felöltözik és igyekszik kerülni minden kontaktust a férfiakkal...
Az új évadból eddig ez a legszórakoztatóbb és könnyed viccessége ellenére még érdekes is, akármennyire is bugyutácska néhol. -
#68696 Fuuka: Hősünk visszahúzódó fiatalember, aki szülei amerikai munkája miatt összeköltözik három lánytestvérével Tokióban és egy új középiskolába kerül. Mivel életét eddig is Twitteren és neten töltötte, nem különösebben zavarja az új helyzet, mégis felbukkan az életében egy furcsa, energikus lány, egy osztálytársnője, aki kissé felforgatja az életét. Ráadásul előkerül rég nem látott gyerekkori barátnője is, akiből időközben menő énekesnő lett - és pont véletlenül a másik lány nagy kedvence is. Csak még nem tudnak egymásról...
Seo Kouji (Kimi no Iru Machi, Suzuki) új munkája egyfajta folytatása az előzőeknek, csak új szereplőkkel, kis visszautalásokkal. Romkom szerelmi háromszögnek tűnik, szokásos félreértésekkel és pantyshot látószögekkel. A főhős csaj nem kicsit irritáló... -
#68695 Seiren: Ja, nekem is az Amagami ugrott be elsőre, olyannyira, hogy utánanézve még a fő karakter dizájner és az egyik animációs stúdió is ugyanaz. Nem annyira vészes egyébként, ha majd jönnek a váltások, általában jobban bejön, mint az évadokon át húzódó kínlódás. -
#68694 Spirit Pact: Hősünk huszonéves, se családja, se rokonai, szülei rég meghaltak, ő meg utcai jósként és számítógép javítóként próbál megélni. Pedig egy valaha híres exorcista családból származik, de mára már semmi sem maradt a hírnevükből és vagyonukból. Egy éjjel a városszéli szemétdombon keres új alkatrészeket, amikor szemtanúja lesz egy exorcista és egy démoni lélek harcának, nem sokra rá pedig balszerencsés baleset éri és meghal. Kísértetként újra találkozik a férfival, aki felajánlja neki, hogy legyen a szellemtársa, egyfajta segéd a spirituális síkon, amit persze hősünk nem akar elfogadni. Később mégis kényszerhelyzetbe kerül az újból felbukkanó démon miatt és nincs más választása, mint elfogadni az egyezséget, és ettől fogva együtt harcolnak a gonosz erők ellen.
Azt olvastam, pár hónapja már lement ennek a kínai változata (Soul Contract), szóval Japánba most utólag került át. Amúgy teljesen tipikus könnyű shounen. A kivitelezés és az animáció elég gyenge, nem hiszem, hogy végig fogom nézni. -
#68693 Urara Meirochou: Labirintusváros egy hely, ahol csak nők élnek. Hírnevét az adja, hogy szinte minden lakója képzett a jóslás ezernyi változatának valamelyikében, ezért a várost számos utazó keresi fel, hogy választ találjon sorsa kérdéseire. Hősnőnk a messzi, távoli hegyekben nőtt fel egyedül, vadon, mégis rendelkezik érvényes ajánlólevéllel, amellyel felkeresi a várost. Nem kifejezetten jósnő (urara) akar lenni, hanem keres valakit, a sors pedig hasonló korú, frissen megismert társaival egy urarához sodorja, ahol tanoncok lesznek és különféle furcsa és vicces hétköznapi kalandokba keverednek.
Szokásos cukormázas slice-of-life, ahol cuki tinédzser lányok cuki dolgokat csinálnak. Nem egy Gochiusa, de nézhető. -
#68692 Hát szebb is, mint az eredeti... -
#68691 Ha ez a Seiren olyan lesz, mint az Amagami v Photo Kano az nem jó, mert nem szeretem. Nem érzem, hogy bárminek is jelentősége lenne, ha 2 rész múlva már másra utazik. Bár amúgy sem nagy szám, de vannak benne vicces reakciók. Viszont látom előre, hogy ez az a sorozat lesz, ahol az MC csak úgy, minden ok nélkül vonzza a csajokat, mert az ilyesmihez nem kell ok... -
#68690 Mona Lisa japán verzió
-
#68689 Minami Kamakura Koukou Joshi Jitensha Bu: A Long Riders még véget sem ért, a Yowamushi Pedal új évada is itt van már lassan a kanyarban, de addig itt egy újabb középiskolás csajos-bicajos sorozat, igényesebb kivitelben. Remélem, nem az első részre sütötték el a büdzsé nagy részét, mert amúgy jól néz ki, bár a történet az elvárható szinten bugyuta és eléggé hasonlít a Long Riders-re is. Mondjuk ennek a végén van egy élőszereplős - és kissé fura - kis betét a bringázásról, bicajválasztásról, tudnivalókról is. Semmi extra, akinek bejött az LR, ezt se hagyja ki, annál messze jobban néz ki. -
#68688 Ao no Exorcist - Kyoto Fujouou-hen: Gyakorlatilag folytatása az előző évadnak, de új történettel. Most egy több száz évvel ezelőtt pusztító démon, a Tisztátalan Király jobb és bal szeme körül zajlik majd az élet. A bal szemet ellopja egy titokzatos alak és a jobb szem titkos helyét is támadás éri. Rin és az osztály Kiotóba utaznak, hogy megerősítsék a szem védelmét, de közben persze most először találkoznak újra az előző évad vége óta és hát finoman szólva sem szívlelik őt, mióta kiderült, hogy ő a Sátán fia.
Olyasmi, mint az első évad, kinézetre is. Meglátjuk. -
#68687 Youjo Senki: 1924, egy alternatív Európa. A birodalmi kétfejű sas megtépázva harcol a minden irányból őt szorongató ellenséggel és egyelőre sikerül a határon tartani a támadókat, de a helyzet egyre kétségbeejtőbb, a Fatherland tartalékai, legfőképpen emberi erőforrásai kimerülőben vannak. A legsúlyosabb a helyzet a rajnai fronton, ahol az egységek már elvesztették harcerejük felét. Csak abban bízhatnak, hogy csekély számú mágusaik legalább lelassítják az ellenség előretörését, míg visszavonulnak és rendezik soraikat. A mágusok egyik parancsnoka Tánya Degurecsov hadnagy, a "harctéri tündér", vagy más néven "a Rajna ördöge", a volt japán elit irodista*, aki egy isten átka miatt egy kislány testében született újjá. Rendíthetetlenül hisz a szabályokban, az optimális taktikában, de legfőképpen a Fatherland szellemében, ahol nincs helye lazaságnak és a parancsok áthágásának, ez teszi őt félelmetessé, néha egyenesen démonivá a harctéren még a sajátjai szemében is (pl. "a Birodalomnak nincsenek erőforrásai a gyenge katonákra" és hasonló kijelentések).
Érdekes, komoly(abb)nak tűnő cucc, bár ez a kislányos, mágusos, kegyetlenkedős dolog elég bizarr a világot tekintve. 5/10
(* Ez a leírásban van, az első részben még csak egy halvány utalásféle van erre.) -
#68686 Nemrég végignéztem a Drifters-t.
Igazi gyöngyszem, pláne a véres akció animék között. Nagyon hiányzott már egy ilyen.
Alapvetően minden a helyén van benne, és végig fenntartotta az érdeklődésemet, és történetesen, jobban tetszett nekem, mint a Hellsing Ultimate. Pedig Hirano lőfegyveres vámpírja se voltak piskóták.
Kezdve a kedvenc alaptémámmal (zsarnoki birodalom ellen, ellenállók harcolnak), a zseniális karakterekkel, az őrjítően badass hangulattal, és a színvonalas, véres csatákkal... röviden minden a helyén van benne.
Az opening pedig, számomra egy új kedvenc.
Akit érdekel, annak itt hagyom a részletes véleményemet.
-
#68685 Én ezt vártam...:D
Legalábbis érdekesnek tűnt leírás alapján, de a tűrés határomon belül.
Bár nekem ez a világ szégyene voltam és pár év múlva meg én vagyok az istenvilágcsászár fajta story nem a kedvencem és akkor még finoman fogalmazok:D
A szezonból még azt a japán irodista,magical girl,2world war dolgot várom.A shimonetta nagy csalódás volt, két rész után nem bírtam tovább nézni:( -
#68684 Majd meglátjuk. Kérdés, hogy pl. a végén a levél tőle származik-e, hiszen a nevet más is tudhatta korábbról. De vszleg ő lesz az, mert az támadás utáni beszólást felismerte. Lehet, hogy a névvel csak a srácot akarja újból "ledöfni", kicsúfolni, de a srác nem hiszem, hogy felveszi ezt és vhol itt fordulhat meg a csaj is majd.
Voltak azért jó pillanatai az első résznek, szerintem a csajjal is. :) -
#68683 Én azt nem látom még, hogy hogy akarják majd ezt a csajjal megfordítani? Egy bunkó ribanc, semmi más, még ha csak megjátssza magát vagy tököm tudja, így nem értem mivel akarják majd szimpatikussá tenni. Mert én így már az első percektől a pokolra kívántam. -
#68682 Masamune-kun no Revenge: Hősünk valamikor egy kövér srác volt, akit egy osztálytársnője megalázott és kigúnyolt a kinézete és reménytelen pipogyasága miatt. De hősünk nem csügged és évek kitartó munkájával tökéletesre gyúrja magát, emellett éltanuló lesz és verhetetlen a sportban, a lányok meg elolvadnak a szövegétől. Mikor újra hazaköltözik és egy osztályba kerül a szépséges lánnyal - akit az iskolában már csak Kegyetlen Hercegnőként ismernek karcos beszólásai és az őt randira hívók alapos megszégyenítései miatt - és az fel sem ismeri őt, hősünk készen áll a bosszúra...
Szokványos középiskolás romkom, eddig hozza a kötelezőt. 5/10 -
#68681 Befejezett animék soha nem lesznek túlnyomó többségben. Legalábbis amíg a piac ezeken az alapokon működik. A Committeek, még csak nem is a stúdiók, nem érdekeltek abban, hogy egy címet a végéig adjanak. Mivel nem is igazán az anime által termelt közvetlen pénz érdekli őket, hanem a kapcsolt termékek fontosak számukra. -
#68680 Igazán abbahagyhatnák már az egészet, hogy végre befejezett animák szülessenek, és örökre elfelejtsük őket.
Csak ne úgy tegyenek, mint Shongokuékkal... -
#68679 Igen esetleg a jelentős üzleti érdek hozhatja ezt is és jó lenne a látni hogy mi történik a továbbiakban ha nincs ez a fékező erő amit okozott.
Főleg mivel egyre bátrabbak a készítők minden téren.
Álmodni mindent lehet :) -
#68678 a nagy bejelentés az lesz, hogy véget ér a Darkness... de folytatódik a To Love Ru New Level mangával az egész tovább... :D -
#68677 Itt azért szeretnék megállni egy pillanatra, hiszen egy műfaj jelentős története, indul a végjáték felé.
Lévén Haruna bevallotta érzéseit Ritonak 237 fejezet után.
Mivel ez épp egy lényeges és történet felkavaró esemény közben történik, plusz 2 fejezet múlva nagy bejelentés következik, a többi már valószínűsíthető a folytatás szempontjából és a bejelentés mibenléte is. Mivel ez a vallomás húzza-vonnája volt a történet alfája és omegája.
És ha ez a most kialakult helyzet lesz a végkifejlet is akkor elég szomorú sorsa adatik egyes szereplőknek ha tovább gondoljuk a történet alkulását a végső fejezet után.
Bár illik megvárni mi lesz 2 fejezet múlva...
-
#68676 6,5-re gondoltam eredetileg, szóval ja, kerekíthettem volna lefelé is. -
#68675 legyen 6/10... -
#68674 Fate/Grand Order: Hááát.... Megér egy 7/10-et, de csak Caster miatt. -
#68673 Az idei első (bár már jó egy hete elindult):
Koro-sensei Quest: Assassination Classroom alternatív változat chibi szereplőkkel és fantasy MMORPG-szerű háttérrel. Igen, kb. olyan szörnyű, mint ahogy hangzik.
Utoljára szerkesztette: PetruZ, 2017.01.01. 13:10:38 -
#68672 Hm, az AniDB-n összenéztem én is azokat, amelyek adatlap szerint 2016-ban fejeződtek be, végignéztem minden epizódot, és legalább 7-es perm. vote-ot adtam rájuk:
- 7: Shougeki S2, Re:Zero, Berserk, Kabaneri, ReLife, Dia no Ace S2, BokuMachi, KonoSuba
- 8: Mob Psycho 100
A Drifters lesz még minimum 7 pontos, de ott még hátra van az utolsó néhány rész. -
#68671 Most ránéztem MAL-ra, hogy mik voltak a tavalyi év legjobbjai nálam... hát túl sok jó nem akadt...
Amanchu! (7/10)
Berserk (7/10)
Drifters (7/10)
Swagamoto desu ga? (7/10)
WWW.Working!! (7/10)
és ami mindent vitt: Working!!!: Lord of the Takanashi (8/10) -
#68670 -
#68669 Szerintem arra akart utalni, hogy egy szakajtónyi vincseszterrel vagy cd-vel járt a fickó
Utoljára szerkesztette: RelakS, 2017.01.01. 11:23:57 -
#68668 "és akkor most realizáld, hogy nézett ki a cucc. Igen. Bizony."
Ezzel, így most semmit sem tudok kezdeni...