72811
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]
Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
-
Hát sűríteni kell sajna:S -
Hoppá, most ahogy erre a belinkelt képre rákerestem, észrevettem hogy van egy normális grafikájú változat, ami eredetileg a PS2 port volt, de van olyan PC változat amibe bele-heckelték annak a grafikáját. DO WANT! -
Azért a Higurashi jobban sikerült adaptáció lett... Az is értheti, aki nem ismeri a VN-t. Az Umineko viszont kb. olyan, mintha csak a VN reklámja lenne. -
Akik ismerik az eredetit azok szerint mindig minden adaptáció rossz lett, főleg a lassabb tempójúak (könyv, vn, játék) a gyorsabbak (film, anime) felé, mert menthetetlenül le kell vágni a tartalomból.
Magát a Higurashit is szidják hogy sok mindent kihagyott az anime, de attól még önmagában élvezhető.
(Egyébként én le is szedtem a Higurashi VN-t, de azért nem vittem végig mert így néz ki. Az egész műfajnak ez az egyik előnye hogy ha már állóképekből áll akkor azokba több energiát lehet fektetni mint egy animébe, ne jöjjenek már ezekkel a mosottas fénykép-hátterekkel meg a chibi figurákkal!) -
Kono Minikuku mo Utsukushii Sekai, azaz This ugly yet beautiful world. Már a cím miatt tetszett az egész, de végül "csak" egy kis könnyed romantikus történetecske lett. Igaz a sok "angst" után kellemes érzés volt ilyesmit nézni. -
knightbali #33238 Köszi. Eddig én is a SEED-el szemezgettem a leginkább. Az jött be a legjobban az ismertetők alapján.
Wolf's Rain és FLCL után akkor jöhet a Gundam Seed. :) -
Túl badass lett mindenki egy nap alatt XD -
HOTD 5. része már valóban ismét jó volt :) -
De az animében nem lesz megmagyarázva a kapocs. De ezenkívül is elég sok dolgot nem mutatott be az Umineko, akik ismerik a játékot azok szerint elég rossz lett az anime adaptáció. -
Akkor beteszem a beszerzendők közé.
-
Nem tom. 
De van valami köze Higurashi-hoz :D -
Azt miért is?
-
köszi :)
nekem is ment ptw-ba :D -
Ment is plan to watch- ba, köszönöm. :) -
Sousei no Aquarion -
Akkor add hozzá még az Umineko-t is.:) -
Appleseed-ben valami hasonló (is) van - mecha ha nem is az óriás robotos témában...
-
kb. 7:48-tol az a mechás melyik? :) -
Én csak két Gundamot láttam, szóval lehet vannak jobb sorozatok is. (Gundam SEED/SEED Destiny meg a 00). Ha választanom kellene akkor mindenképpen a SEED-et nézném. Különösebben nem mozgatnak a mecha-k, de nagyon tetszik maga a világ, az emberiség kettészakadása és hogy nincs mindig egyértelmű jó/rossz oldal.
Azóta is vadászom az ilyen "világok hadakoznak de majd a szerelem erejével majd lesz valami" témájú dolgokat, de eddig csak a Yoake Mae Yori Ruri Iro Na-t találtam, ami jó pár árnyalattal különbözik. :)
Jaj és még valami, Tengen Toppa nem éppen kedvenc, de ha tetszett akkor szerintem nézd majd meg a Kurogane no Linebarrel-t. Mecha-s meg minden és nekem valamiért jobban tetszett, bár most hirtelen nem is jut eszembe miért. Lehet megint meg kellene néznem mindkettőt. :/ -
knightbali #33224 Én tegnap a Tengen Toppa Gurren Lagann-t fejeztem be. Nemigazán jönnek be a mechás animék de ez tetszett. Nemtudom van-e még anime, aminek ilyen epic lenne a vége (ekkora túlzások legalábbis biztos nincsenek):D.
Gundamok közül melyik a legjobb? Azt látom, hogy jó sokféle van, de max csak 1-et akarok megnézni, hogy tudjam miért olyan nagy szám a japóknál a gundam. -
Ez megnyugtató - mármint, hogy poénok :)
-
Ok, a specialokat nem számoltam, azok csak ilyen fél perces poénok, összesen az egész nincs olyan hosszú mint egy epizód. -
Adjuk össze együtt:
-
Berserk tegnap délutántól éjfélig 11 rész.
Kisiskolás koromat idézi - mikor vagy 10x elolvastam a Conan-t [a hatalmas kard + izomember engem helyből rá emlékeztet] egy nyár alatt.
Voltam vagy 12 éves.
Vágyam, álmom volt, hogy olyan hatalmas, erős hőssé lehessek, mint Conan. A könyv olvasása közben varázslatos világba cseppentem, és élveztem minden egyes percét a történetnek - nem véletlen, hogy közel egy tucatszor vetettem bele magam.
A Berserk valahogy olyan Conan-os, a maga módján, számomra. Számkivetett, magányos, cserzett és edzett hős, aki nem fél sem Istentől, sem ördögtől - de nem sérthetetlen a teste és a szíve sem.
De jó lenne újra 12 évesnek és naivnak lenni!!!
-
:D -
Azt már észrevettem, de hogy szerzel be nyolvanat ha ötvenöt van? -
Rohadt maximalista vagyok - ergo, az összes beszerezhető epizódot beszerzem = ~80 rész :)
Az utógondolat meg kifejezetten izgalmasan hangzik.
-
Az hogy? Van 26 első évados rész, 24 második évados (Kai), és 5 harmadik évados (Rei).
A Kai-ig egy kerek egész a történet, a Rei az inkább már csak egy utógondolat. -
Jézusom... ~80 Higurashi rész :)
-
Higurashi no Naku Koro ni Rei - ez lenne a 3. "sorozat" a maga 5 részével?
-
Higurashi No Naku Koro Ni - "Rena" máris szimpi nekem...
-
Én első résznél tovább nem jutottam, sőt az sem ment végig...
---
RelakS! :D Isten vagy :D Asszem megfejtettem a titkot :D Kumikyokuval találtam végre infot, és a másikat valszeg úgy csinálták, hogy hasonlóan hangzó szavakat vágtak ki animékből, aztán auto-tune meg hasonló trükkök :) Ezért voltak az ismerős hangok x))
Ez a Higurashis meg tök jó :D A szöveg is Higurashi xD -
a hárem részével sincs baj...eddig nincs komolyan előtérben így nem vészes : -
Az Asobi érdekes... Olyan hangulata van mintha egy teljesen újszerű alapműből készülne, amiről aztán egy rendező eldöntötte hogy már pedig tipikus hárem-komédiát farag belőle ha beledöglik is.
Mindenesetre üdítően eredeti, ahhoz képest ami. -
nem nézem így ezt nemtom :D de mikor animaxen is láttam, akkor is legjobban az op és ed tetszett (1. és 2.)....érdekes, hogy ilyen kiemelkedőek...furcsa mód Gintamánál 1-2 van ami bejön....bár inkább minthogy szar legyen a sorozat :D -
a legjobb dolog az animében talán :D megvan asszem az összes OP és ED single album ameddig néztem (mondjuk minden látott animéből megvannak :D) -
hallgattam mostanság Bleach openingeket és endingeket....szinte mindegyik nagyon jó :D -
Latod mar is meg volt az animevel kapcsolatban az elso pozitiv elmenyed, pedig meg bele se neztel. :D -
de ez az Asobi egyre jobban tetszik....:D de érdekes, hogy ez is meg a HOTD is ugyanolyan címeket ad a részeinek....tehát a HOTD-nál a DEAD mindig benne van a címben, addig az Asobinál az I've come to...-val kezdődnek a részek címei :D -
én is...kár érte...