72814
kep
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]

Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
  • armageddon666
    SPOILER!!!

• armageddon666
    Én csak a hírhedt végét néztem meg.
  • Máté94
    Micsoda veréb lelkűek vannak itt. :D
  • LeventeV
    bennem is.
  • BEAST #40776
    Én ha előre tudom a végét bele sem kezdek. :(
  • Lelouch
    Én csak a hírhedt vége miatt néztem végig. :D
  • LasDen #40774
    első részt anno láttam de nem fogott meg hogy végig nézzem....a végét meg már úgyis tudom, úgyhogy mindegy is....
  • BEAST #40773
    Bennem örökre nyomot hagyott :/
  • Máté94
    Majdnem eltaláltam. :D
  • LasDen #40771
    ez inkább a School days és eléggé spoileres...a School rumble messze nem ilyen...bár én a Skl Dayst nem láttam...:D
  • Máté94
    Ez a kép School Rumble-ből van? Mert ha igen, akkor megnézem. :D
  • Auren
    Én vagyok vak, vagy télleg nincs a figurák közt Mio :(
  • armageddon666
    pfff, ki hitte, hogy szükségem lenne még rá :D
    egyébként használnám, csak nem emlékszem a jelszavamra :\
  • LasDen #40767
    Elemental pedig nagyon jó...:D
    d'Eon meg mondanám, hogy fenn van U-n, de úccse használod...
  • armageddon666
    Elemental Gelad első rész nagyon gagyi volt :S Nem tudom mi van velem mostanában...

Anirena meg behalt, legalábbis Isekaira 404-t dob ki...
    Le Chevalier d'Eon seeder nélkül van, pedig valami 20 tracker van mellette... COR verzió.

• Zomil
    Egy NGE-s nem lenne rossz :D
    Index sajnos elég gagyi :(
    Természetesen Saber+Rin is jöhet :D

mondjuk venni biztos nem vennék
  • Máté94
    Annyira elvetemült még nem vagyok, hogy ilyet vegyek. :D
  • LasDen #40763
    lehet válogatni...:D
    én viszem Nympht, Yuit és Elizabetht...:D
  • LasDen #40762
    1 részt láttam....nem tudom már mi volt benne, de elég volt annyi...:D
  • efti
    Nekialltam a Ray the animationnak. Egyenlore eleg semmilyen, de latok benne eselyt hogy jo legyen :)

Kozuletek latta valaki? Hogy tetszett?
  • Máté94
    Nagyon jó lesz. :)
  • LeventeV
    akkor megnyugodtam :)
  • Lelouch
    Részről részre egyre jobban összeáll majd a kép.
  • Seth
    Minden tiszta lesz nyugi :)
  • LeventeV
    4 reszt neztem meg a Baccanobol es eddig alig ertek valamit. nyugtassatok meg ,hogy kitisztul a kesobbiekben :)
  • efti
    befejeztem egy reg ota ptw-n ulo sorozatot, az Ouran High School Host Club-ot, aranyos tortenet volt, jo humorral, hiba volt ennyit varatni :)
  • LeventeV
    nincs problemam az angol nyelvvel, csak hat a magyar felirat altal nyujtott kenyelem...
  • IMYke2.0.0.0
    Megoldható: Sony Vegas és VirtualDub is tudja. Utóbbival sokat kell pepecselni, míg az előbbivel "seperc' alatt megoldható, ha van a gépeden egy Photoshop is.

Elkészítettem neked egy gyorstalpalót a Vegas+Ps-témában:

A GIF miatt ilyen szegényes a színvilága a képnek, PNG-ben túl nagy.
  • armageddon666
    A kódolás részével tisztában vagyok, az újrakódolás része zavar. Olyan kódoló algoritmus kéne, ami mondjuk felhasználja az előző kódolt kép változatlan részeit, és így legalább azoknál meg lehetne úszni a minőségromlást, illetve a változtatott részek meg ugye először kerülnek kódolásra, így azoknak is csak egyszer romlik a minőségük.

Egyébként nagy felbontású jpeg képnél azért vannak szemmel látható hibák, kerülöm is a használatát ha lehet. 2011-ben szerintem ideje lenne átszokni a png-re. Ami veszteségmentes, mégis roppant jól tömörít. Helyenként jobban, mint a jpeg, mondjuk ez szerintem ritka eset.
  • armageddon666
    Időszakos részben off reklám helye:
    Bleedman, Snafu-comics

Grim Tales
    Billy és Mandy kalandjai a Kaszással doujinshi!
    Illetve inkább Ifj. Kaszás és Minimandy kalandjai :D Vicces pillanatok mellett nagyban nézve sötét és szomorú történet. Igazából egy nagyobb story prológusa. Valószínűleg folytatni fogják. :)

Powerpuff Girls
    Pindúr Pandúrok douinshi!
    Nem kizárólag a három lánnyal. Cartoon Network Allstars! Mindenki benne van aki számít komolyabb-komolytalanabb szerepben, illetve vannak eredeti karakterek. Ez is komolyabb, mint a CN-s alapok, itt is van egy tragikus storyline.

Sugar Bits
    Ez meg eredeti. Csak most kezdtem el. Újabb oldalak alapján ez is eléggé sötétnek tűnik, ami nagyon kontrasztos az első néhány oldal rózsaszínes öröm-és-boldogság színvilágával.

Minőségi munkák, színezett oldalakkal. Félig off, mert manga-stílusban rajzolták. Található bennük mindenféle paródia. Jók. Olvassátok! :D
    A három együtt összesen 400 oldal kb. amiben vannak fejezet-borítók, szöveg nélküli részek, de mikor szöveg van akkor sem mintha regény lenne, mert nem az. Néha mondjuk van ilyen szöveggel telenyomott oldal, de az kell a történethez. :)
  • Prof William
    King of Thorns

Sokkal jobban jártak volna ha Mangáját követik. A végén már csak nyomokban emlékeztetett rá. Ez így olyan semmilyen volt. A Csipkerózsikás hasonlatot meg minek kelett elölteni ha már Mangában semm volt benne...
    Azt sem igazán értettem hogy a manga sokszínű szörnykínálatát miért kellett leváltani 2 ötlettelen típussal amiből csak 1 szerepel végig.
    Ha csináltak volna belőle a manga lapján egy 12 részes sorozatot azzal jobban jártunk volna.
  • PetruZ
    A videókódolás eleve veszteséges, szinte az összes eljárás ilyen, különben nem lehetne ilyen méretek között ilyen hosszú és nagy felbontású filmeket tárolni, csak GB/TB nagyságrendben. A veszteség persze többnyire nem észrevehető, de többszörös átkódolásnál már igen. (Pl. egy nyers képről készített kb. 70%-os jpeg szinte észrevehetetlen, miben tér el, de a mérete töredéke az eredetinek, ugyanakkor tovább kódolva, egy második 70%-os már szemmel láthatóan foltosodik néhol, zöldül, kékül az előzőhöz képest.)
  • Malakai
    Egyébként meg legalább tanulsz kicsit angolul. :)

@PetruZ: Nem azt tuti nem, de nem is láttam, hogy az is feltétel lenne. :)
  • PetruZ
    Ja, ilyesmire gondoltam. A normál szövegeket biztos jól megeszik, de a csicsás, formázott, elforgatott, stb. feliratokkal valószínűleg kézi segítség nélkül nem sokat tudnak tenni.
  • armageddon666
    Azt mondjuk nem vágom, hogy az újrakódolás miért jár mindenképpen minőségvesztéssel. Valószínűleg a kódoló-algoritmusban rejlik a titok, de szerintem biztosan lehetne olyat, ami hozza az újrakódolás előtti minőséget :\
  • Malakai
    Van hardsub ripre is programok, ami lényegében szövegfelismerő és megpróbálja kitalálni mi van odaírva. :) Persze ezek nem feltétlen 100%-osak. Pl.: AVISubDetector
  • LeventeV
    kosz a segitseget. akkor vagy kibirom azt a 10 sort reszeneknt amikor egybefolyik vagy nezem angol felirattal.
  • PetruZ
    Ha ráégetsz egy másikat, tovább rontod az eredeti képminőséget is az újrakódolással.
  • PetruZ
    Az "égetett" pont azt jelenti, hogy a videókép bitfolyamba már bele van kódolva, nem külön script, amit egyszerűen lekapcsolhatsz a konténer stream-ek közül. Gyak. úgy készül, hogy gyorsított lejátszás zajlik a háttérben, a képre rákerül a megfelelő időpontokban a szöveg és a képkockák újrakódolásra kerülnek, már így, ilyen állapotban, "beégetett" szöveggel. (Más néven: hardsub.)
    Ezt törölni már nem lehet róla, csak a szövegmező elmosásával, ami csúnya (hasonló, ahogy a screener-ekről, tévéfelvételekről eltüntetik a logókat, feliratokat), magát a szöveget visszanyerni és lementeni pedig csak valami nagytudású, a hátteret és a szöveget elkülöníteni képes on-the-fly optikai szövegfelismerővel lehetne, de én ilyenről nem tudok (bár biztosan van valami hasonló).
  • LeventeV
    es az megoldhato, hogy raegetek egy masikat de ugy hogylegyen fekete hattere?

mert tv-n nezem usb-n keresztul, es a tv-nel nem lehet beallitani, hogy legyen a feliratnak hattere.