72811
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]
Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
-
Engem nem zavart...az anime önmaga is amugyis egy nagy baromság... :D -
Akkor ne basszam péklapáttal pofán az u-shop tagjait, ugye?:
-
Hát igen - a valóságban az "emos" csajoktól (fiúktól -brrrrrrrr...rrrrr) kiráz a hideg.
-
az a baj, hogy ez a szembelógó haj csak az animékben néznek ki jól...:D -
Ezzel az egyik probléma, hogy a nézők 99%-a meg se látja a megjegyzesek.txt-t, vagy le is törli egyből, de utólag reklamálni tud, hogy valamit nem ért. Másrészről rengetegen kényelmesebbnek találják ezt így, ha visszafogottan van benne, mint ki-be lépegetni a programokból. Főleg az olyan júzer, aki az alt+tab-ot sem ismeri. Plussz nem minden dvd lejátszó játszik le txt-ket, bár még mindig több, mint mkv-ket. :)
De alapvetően ezek miatt terjedt el, nem csak heccből, vagy cool faktor miatt. -
Váááááá!!!! Nem csak nekem tetszik a mellékszereplő, hanem az egyik készítőnek is (reklám-vágókép)
-
Szerk.:
'A néz felidegesítése' -> A néző... -
Engem a rövidek/hosszúak egyaránt idegesítenek.
Ha érdekel valamiféle idegen/japán kifejezés (amivel vagy nem tudtak, vagy nem akartak foglalkozni a fordítók, és vették a fáradtságot a TL-hez), akkor azt szívesebben látnám egy "megjegyzesek.txt"-ben [DVD/médialejátszón is használhatók], mert semeddig sem tart - film szünet - megjegyzesek.txt megnéz - konstatál/röhög/ejnye-bejnye stb. - film tovább néz.
A néz felidegesítése a badarságokkal szerintem egyes fordítók vesszőparipája - az egy dolog, hogy helyesírásból bukta nem egyik, vagy hogy nyelvtankönyvvel kellene őket agyonverni (felkiáltó mondatok pontokkal lezárva, vesszők hiánya és sorolhatnám), de még fel is basszák az ember agyát.
-
több, hosszabb tlnote-nál jobb lehet, de 1-2 mondat még elfér... -
Még nem - azt mondjuk angolul kezdtem el.
-
Kämpfer (5. epizód, 02:14)
LasDen: Én jobban preferálom/nám (ha animéket fordítanék) a "megjegyzesek.txt" használatát - epizódokra lebontva tárolva benne a fordítói lőzungokat.
Nem mellesleg, mások munkáiból én ilyenbe szoktam tenni az arra érdemeseket, és az alaposan átnézett magyar feliratokhoz tenni.
-
Inquisitor #45011 Lol. Láttad már azt a magyar feliratot ami a Occult Academiahoz van, és a szöveg 90%-a magyarázat, ami a kép felét kitakarja állandóan? :D -
Lehet rajtam nevetni/röhögni - de a középen álló szőke csajszi nekem jobban bejön, mint a főszereplőnk. Így szembelógó haj jöhet ezerrel :)
-
én már el se szoktam olvaasni....max gintamanál...viszont ott meg a HR-nél nincs TL note csak rumblenél....
de fordításnál is próbálom kerülni és ha úgy van akkor valami érthetőbbre cserélni, ha engedi a szöveg...viszont egynéhányszor volt hogy nem tudtam kikerülni.... -
Kényelmi okokból tegnap magyar felirattal néztem meg 4 epizódott (Coalgirls ajánlásának megfelelő sorrendben) a "Kara no Kyuokai"-ból.
Amiért írok: az egyik részben az idióta (más nem jut eszembe róla/uk) fordító(k) a papás-mamás játékról is magyarázatot illesztettek a magyar szövegbe! Ráadásul, vagy 15 mp-ig volt a képernyő felső részében.

Mondanom sem kell - Aegisub elindít, sorok kijelöl, Törlés, mentés.
-
Most jött volna a Toujou-arc, de helyette jövőhéten megint filler... Ha nem számolom a 16. részt, akkor zsinórban a hetedik már... -
nah az viszont eléggé idegesit...mondjuk jöhetne vmi több részen át nyulo történet, mert ez az 1történet/rész kezd uncsi lenni. -
Hiába volt most mangás rész, ez is fel lett higítva pár hülyeséggel, pl. Alaindalon b*zulása a mangában benne sincs...
-
nem ismerve a mangát sztem jo rész volt... :D
végre Furuichi is tökös volt kicsit... :D -
Beelzebub 16.
Hát nem sokat időztek a mangás vonalon, jövőhéten már megint filler.
Remélem azért már nem fogják nagyon sokáig húzni Toujou-t...
-
nem volt rossz, de az előző jobb volt.....mondjuk a vége nagyon kész volt....:D -
LasDen! Kijött angolul a következő Gintama-Sket Dance fejezet... :D A multkori helyen megtalálod...(Gintama 349) -
Az összes olyan lányra gondoltam, aki bukik Hayatéra. Persze nekem is van olyan, aki(k)nek szurkolok, de mivel senkivel sincs bajom, így bizonyos szinten mindenkit sajnálnék... -
Jajj de kövezz meg Mariaról meg is feledkeztem :S -
lányoKAT? Én csak Hinagikut :D Meg Sakuyát :D De ő nem is emlékszem hogy szóba kerül-e ... -
végre vége a 6 napos terepgyakorlatnak, az új hsz-eket is végigolvastam.
fate/zero-nak nagyon örülök, várós nagyon.
armageddon: végul elkezdted a ga rei-t? -
jah jo csak azt hittem van vmi története, h mihez készült v ilyesmi :) -
aminek látszik....egy videó....egy paródia videó....:D -
mondjuk ideirhattad volna, h ez mi... :) -
Hayate no Gotoku 2nd season
Jó volt, de azért már most sajnálom a lányokat, hogy később majd még A-tan is belepiszkít majd a képbe...
Amúgy nem túlságosan örülök az újabb stúdióváltásnak, remélem a Manglobe nem fogja majd nagyon elszúrni a movie-t meg majd a 3. évadot... -
-
Hanasaku Iroha 6: megint egy kellemes kis epizod volt, meg mindig a szezon legjobb animejenek tartom -
A jo hir, hogy megtalaltam, a rossz, hogy overlay mixerrel sincs rajta :( -
jah hogy ja... :D -
amit hol lehet allitani ennel?
Szetb*** az ideg hogy a playerekkel valo ido 6 rohadt screenshotert epizodonkent tovabb tart mint a hozza tartozo bejegyzes megirasa.. -
ha kikapcsolom vegkepp nem lesz rajta :P -
Hogy rajta legyen?
Renderer függő, pl Madashi, vagy Overlay Mixerel felirattal menti.
De mégegyszer megjegyzem, KMPlayer helyett PotPlayert ajánlom én speciel, capture is jobb benne. -
kapcsold ki a feliratot? :D -
#44981 -
ha azt akarom hogy a kimentett kepen rajta legyen a felirat is a kmplayerben akkor mit kell mire allitanom?