72815
kep
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]

Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
  • Seth
    Nézi még valaki az Animaxot ?
  • LeventeV
    animax kezd megveszni. tegnap is és ma is 11 után nem mutatnak egy animét sem. ha mégis akkor annak a nagy része bleach és naruto.
  • Prof William
    Az 1-2 rész tényleg jó volt csak remélem hogy most nem fog átmenni valami 5-6 részes School Life -ba a dolog.

A Zombideszka 6 rész után erő mélyrepülésbe kezdett a számomra de ez jobbnak tűnik és tényleg komolyabbnak. Az ending zene meg nagyon tetszik.
  • Inquisitor
    Ja igen, a filmnek kb. annyi köze van vagy sincs az Anime verzióhoz, mint a Gantz filmnek. Például nincs benne ilyen marhaság, hogy egy elsüllyedt csatahajóból építik. Az idegenek meg inkább hasonlítanak protosokra mint emberere, stb.
  • Inquisitor
    Ha már a témánál vagyunk, engem a Yamato filmben az lepett meg, hogy a hajón igen sok angol szót használnak és ki is tudják ejteni őket :)
    Mást ne mondjak: Warp

Azért a legtöbb japánnak gondot okoz az angol, főleg ha különbséget kell tenni pl. R/L hang között. Amikor anno a Pólusba jött egy Sony küldöttség, csak este hat körül jöttek rá, hogy azok végig angolul beszéltek avagy próbáltak beszélni hozzájuk :)
  • Zomil
    pedig sztem vicces volt... :D
    föleg mikor megkapta az ultimate mahou shoujo szerelést... :D

amugy meg utána olvastam és egy elég érdekes részt hagytak ki...
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    nagyjábol meg van magyarázva, h mégis hogy sikerült a dolog, ha vkit érdekel leirhatom...
    amugy az okosok azt mondják, h valszeg késöbb lesz berakva flashback-ként
  • BEAST #47624
    Az első része nem volt rossz és ha a srác nem fog mahou shoujo szerelésben rohangálni akkor nálam messze lekörözi a zombie-t. :d
  • Zomil
    Hm valahogy nekem Itsuka Tenma no Kuro Usagi jön be a legjobban a mostani szezonbol...mondjuk nekem már a Kore wa zombie desu ka is nagyon bejött, ez meg kicsit ahhoz hasonlo, csak komolyabb hangvétellel ami tetszik :)
    Az ED zene is nagyon jo :)
    Kiváncsi vagyok mi lesz ebböl...

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    mondjuk arra kiváncsi lettem volna, h mitöl élt ujra a gyerek miután 7szer meghalt...
  • Seth
    Igen,azért írtam,hogy szép nagy az a bolygó, de az is lehet,hogy az egy bolygó alakú galaxis :)
  • BEAST #47621
    Szépek benne a csillagok is :)
  • Seth
    Kicsit nagy az a a bolygó, mi a gond vele? :D
  • IMYke2.0.0.0
    Hopp! Az elején máris megvan az a bizonyos hiba a Mátrixban:

• IMYke2.0.0.0
    Úgy döntöttem, elkezdem az összes Yamato sorozat+film megtekintését, hogy aztán a nagy filmmel (2010) bezárólag befejezzem.

Az 1. évad már lenn is van - este már nézem.

[Most megy az intro-ja a sorozatnak - belenézek - igazi harci induló :)]

[S mindezt imádott Elfen Lied alatt írom ]
  • IMYke2.0.0.0
    Tudják ők rendesen is ejteni hidd el.
  • Zomil
    jo persze ezt tudom...csak akkoris... :D
  • LasDen #47615
    japánok erősen odavannak az amcsi kultúráért (vagy valami ilyesmi) így az angol szavak is beolvadnak a nyelvbe....ugyanez itthon is megfigyelhető.....
  • Zomil
    jah...van olyan is nekik...csak ez a számon...olyan...nemtom :D
    nem hiszem el, h ne lenne saját szavuk erre :D
    mert ugye az arubaito az ugye a részidös munka...nem konkrétan a német arbeit, mint munka a jelentése

Arma: shaft-ra én madoka ota figyelek és szvsz meg is érdemli, h rá legyenek izgulva az emberek :D
  • Zomil
    nekem is ez a bajom vele...jo lenne, de a rész 3/4-e iskolai élet, majd után a kötelezö epizod vége elötti harc...semmi logikát nem látok benne
  • Malakai
    Blood-C#888"> :: 2
    Nem szimpi, hogy ennyire random minden harc, az epizód 90%-a meg gyenge slice-of-life.
  • armageddon666
    SHAFTra valahogy nagyon rá vannak izgulva az emberek, nagyon bele tudnak nyúlni a jóba :) Denpa Onnáról meg szépeket hallottam. Biztos lesz 2. évad. Addigra megnézem az elsőt is :P

(Válasz valaki olyannak menne, akihez passzol, de már nem keresem meg :D +-1 hsz amúgy)
  • Máté94
    Nem japánosítják, így tudják kimondani. Van német is Arbeit - "árubájto" - munka. :D
  • Zomil
    hm, jo igy hogy leirtad, már nekem is egyértelmü, de ne tudd meg mennyit agyaltam rajta, h mi a francot mondhatnak japánul...fail... :D
    hülye japánok és az idiota angol szavaik amiket japánositanak :D

Lelouch: majd akkor ugrok 100%-ra ha már bejelentik, h mikor adják :)
  • Lelouch
    Szerintem meg már 100% hogy lesz, jövő tavaszi szezonra saccolom.
  • LasDen #47607
    Számon...szerintem tök egyértelmű....:D
  • Zomil
    omg... :D
    de hogy ejtik akkor?
    hát soha nem jöttem volna rá... :D
  • LasDen #47605
    a Summon-ra gondolsz??? mert akkor azt mondják...:D
  • LeventeV
    Amatsukit kezdtem el a tegnap, eddig 7 részt néztem meg, de valahogy nem köt le. pedig szeretem a múlt Japánjában játszódó animéket, csak ez valahogy nem az igazi.
  • Zomil
    Ugy tudom, h egyrészt az eladások se voltak nagyon gázok(sajnos kiemelkedöek se) és a Shaft amugy is most tömve van pénzzel(hála a madokának), szoval sztem 90% egy 2. évad :)
  • Zomil
    Baka to test-ben mint mondanak mindig idézésnél? Mert probálok nagyon figyelni, de nem értem sosem tisztán :S
  • Lelouch
    Denpa Onna: Végig kellemes időtöltés volt, remélem nem kell sokat várni a 2. évadra.
  • Ruley
    Azon van itt a hangsúly szerintem, hogy a munkaerőpiacon nem jelennek meg, a vállalkozó meg valahogy mégis csak igen.

Úgy, mint ahogy egy csöves is NEET, pedig mondhatnánk hogy van munkája, a kéregetés-kukázás esetleg rablás, az az amit naponta csinál és megél belőle, de mégsem olyan munka mint a vállalkozás, inkább olyan pótlék, mint a Neet-detektívkedés.

• Ruley
    Nem biztos hogy értem a kérdést, de ugye az a szójáték megvan, hogy "It's the only NEAT thing to do." ?
  • Zomil
    hm...mit inditottam el... :D
    Amugy oké, persze a pontok alapján neet, de pénzért dolgozik(legalábbis gondolom onnan vannak ezek a hiperszupergigaüberbrutál cuccok :D )
    szoval végülis egy feketén dolgozo vállalkozo, ilyen alapon, azért messzebb van egy neet-töl, mint pl. a többiek(bár franc tudja, h azok honnan szedik a pénzüket, vagy alice-tol kapnak-e vmi fizetés szerüséget)
    áhhh, mind1 nemtom már mit akartam mondani... :D
  • armageddon666
    Ezt mondtam mikor először felmerült a NEET nyomozó.
  • efti
    Ha már itt tartunk a neet fogalmaba a vallalkozok hogy fernek bele? Nem alkalmazottak. Tulkepp Alice sem az, ugyhogy vegul csak neet :)
  • PetruZ
    Nem, a "NEET -> to neet" kapcsolatra utaltam.
  • PetruZ
    Melyik az a pont? Kiskorú, nincs még felsőfokúja (de láthatóan egyéb suliba sem jár), nem alkalmazott, hanem szabadúszó (!= employment), és gyakornoki állása sincs.
  • IMYke2.0.0.0
    A jerk szót ízlelgetted? :)
  • PetruZ
    Munkanélküli vagy, nincs pénz egyetemre, fősulira, nem alkalmaznak sehol, mert papíron alulképzett vagy és emiatt a gyakornoki állások is kiesnek, tehát "az egyedüli dolog, amit megtehetsz, hogy..." Nem igazán tudnék most magyar szót mondani egy angol betűszóra, amiből ige lett. :)
  • LasDen #47591
    hmm...nézegettem hogy milyen arcok lesznek Fiary Tailbe és nagyon úgy tűnik, hogy nemsoká beéri a sorozat a mangát....mondjuk nekem van még 2 arcom aztán leteszem egy időre, hogy megin felgyűljenek a részek....:D
    lehet rosszul látom, de manapság nem sok Natsuhoz hasonló főszereplővel találkozni....