72811
kep
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]

Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
  • RelakS
    A Yotsuba To!-t én is olvastam egy ideig :D Nagyon ott van a kiscsaj
  • Bandi 18
    Igazad van. Nichijou meg Azunmanga a kedvenceim, de Excel Saga nem jön be. Most olvasom a Yotsuba&-t csak manga van belőle Kiyohiko Azuma rajzolt aki az Azumangát is. Fergeteges :D
  • Ruley
    Szerintem meg a Dokuro és az Excel volt elég gáz, de a Nichijou mag az Azumanga azok remekművek.

Többről van itt szó mint hogy agymenés ez is, az is, mindegyiknek megvan ezen túl is a saját humorérzéke, meg stílusa, ami vagy bejön, vagy nem.

• armageddon666
    Azért utolsó két rész (mármint a bónusz +1 előtti) szerintem elég komoly volt. Aztán lehet hogy csak a kontraszt miatt a többivel.
  • IMYke2.0.0.0
    Nekem bejön.
  • PetruZ
    Ugyan már, ez a KMB fényévekkel van a Nichijou mögött. Akinek a Nichijou tetszett (pl. nekem), a KMB max. egy szájhúzást és egy végignézést megér, de többet nem. Az Azumanga nálam a kettő között helyezkedik el.
  • Lelouch
    Van már trailer is hozzá, de sokakban elszállt a lelkesedés ezt látva:
  • BEAST #51220
    Kíváncsi leszek mit tudnak kihozni a Dragon Age-ből. Főleg, hogy a játékhoz képest előzmény lesz. :o
  • Zomil
    hát pedig az excel semmivel sem jobb, mint ezek, az is tömény faszság :D
  • LasDen #51218
    ellenkezőleg...excel nagyon jó, ahogy puemi, Cromartie, DMC vagy Dokuro is) de a nichijou meg azumanga lófasz ezekhez képest...:D
  • Zomil
    akkor gondolom neked az excel saga se jött be nagyon...(meg a többi hasonlo agyamentség) :D
  • LasDen #51216
    azon kívül hogy szar??? semmi...:D
  • Zomil
    mi bajod a nichijou-val... :D
  • BEAST #51214
    Na akkor már abba se kell belenéznem. Még erre a Highschool DxD-re leszek majd kíváncsi, de attól tartok nagyon bugyuta ecchit csinálnak belőle.
  • Máté94
    Óh, akkor nagyon jó lesz. :D
  • LasDen #51212
    fasság...5 perc elég volt...szerintem akinek a nichijou tetszett annak ez is fog....
  • Zomil
    és amugy vélemény 1 rész után? :)
  • PetruZ
    Kill Me Baby 1.: Egy high-school assassin, egy ninja, meg egy ütődött. Mindhárman high-school lányok. Akik high-school izéket csinálnak minden nap. :)
  • Ruley
    Mondjuk ez így fura, mert aminek van nagyobb cselekménye az mind úgy van megírva hogy az összes route együttvéve adja ki a történetet.
  • LasDen #51208
    én se vagyok nagy VN-es...sokkal játszottam / akartam játszani, de nem is szoktam annyira elmélyedni bennük...azzal a karakterrel végigtolom, aki szimpatikus, de a többi nem nagyon érdekel...viszont vannak nagyon jó történettel rendelkezők...:D
  • PetruZ
    Hm, sose játszottam még ilyen VN-t, bár animékban mindig feltűnnek ilyenek. Ezt most kipróbálom. :)
  • Ruley
    Legkorábban nyárra lesz magyar változat. Az első fejezet már most is kint van magyarul.
  • LasDen #51205
    még nincs de készül....hogy mér, passz...gondolom magyarok is résztvettek a fejlesztésben...:D
  • Zomil
    lol most nézem a hivatalos(?) honlapjának hogyhogy van magyar változata? :)
  • Zomil
    sztem egyáltalán nem buta...söt...csak hát "picit" örült szegény :DDD
  • Lelouch
    Akise másra hasonlít, de az már egy másik sorozat... :D
  • LasDen #51201
    engem az lepett meg, hogy a legtöbb csajban van valami szimpatikus. más játékokban van egy csaj, aki érdekes és a többi nem is érdekel utána...viszont itt szinte mindegyik sztorija érdekel...
    az animációk tényleg jóra sikeredtek...
  • BEAST #51200
    Tegnap este én is megnéztem, hasonló eredménnyel. :D

Nincs túl nagy tapasztalatom VN-ek terén, de egész aranyosak a szereplők. Különösen Lilly és Hanako voltak szimpatikusak. Végül Hanako storyját végig is játszottam, de nem hiszem hogy folytatnám a játékot. Elsőre ennyi elég is volt a vnkedésből.
    Viszont a játék animációi/átvezető filmecskéi és a grafika(itt inkább a háttérre gondolok) nagyon tetszettek.
  • Máté94
    És buta... hasonlítanak Akisével amúgy. Vigyorgás az már megy.
  • Lelouch
    Ez a Yuuno nagyon beteg...
  • LasDen #51197
    nah Katawa shoujoba elsőre egyből sikerült a legsemlegesebb befejezést elérnem...senkihez nem kerültem közel és jól megpusztultam :DD
  • PetruZ
    Ledaráltam a Shuffle!-t, meg a Memories utolsó extra chapterét (a többi az csak recap), összességében mondjuk 7/10. Na, szerintem ilyen a tipikus harem, nem a Boku Ha... :) Az első fele elég laposka, 5-6 között mozgott nálam, de a második fele felhúzza picit a démonvilágos - kisérletis - misztikusabb dolgokkal. És plusz pontot ért, hogy a főhős srác nem azzal jött össze, akire 5 perc után bárki kapásból rámutatott volna (még engem is megtévesztett), illetve hogy egyáltalán volt valamiféle vége (bár azért nyitva is maradt, de szerintem nem lesz folytatás).
  • Zomil
    Akise elég kellemes izt ad a Mirai nikki-nek(9. résznél járok) :)

Jo sorozat, de nagyon nem birom a 2 föszereplöt(yuno, meg yukki), igy a kedvencek közé biztos nem kerül be...
  • Malakai
    Külföldön ez nincs, csak annyi, hogy sokszor nem kezd bele egy csapat valamibe, ha nem tud mit hozzáadni a témához, értsd teszemazt már készül álltaluk is kedvelt csapattól minőségi fordítás.
    Viszont fújolás ott is megy csapatok közt, amikor egyet fordítanak. :D
    Vagy méginkább a házi-fan-jaik közt.
  • armageddon666
    Külföldi scenet nem figyelem, magyar nem érint, csak anno szóba került itt valami fordítási mizéria, talán AnimeAddicts-szal kapcsolatban. Azt próbáltam felidézni :)
  • armageddon666
    Amíg nem nagyban űzöd addig nem. De amikor a sceneben picsong mindenki hogy "jajj, te is azt fordítod amit én, mekkora egy görény vagy!!!!" addig igenis tessék szólni, BEJELENTENI hogy abbahagyod a fordítást. Mert ugye amíg úgy áll hogy te fordítod, addig gyakorlatilag érinthetetlen a sorozat.

Persze ha érettebben viselkednének t. fordítók, akkor nem lenne ilyen gond. :)
  • Malakai
    Film/sorozat fordításoknál ugyanez megy, vagy talán mégjobban, főleg a sorozatoknál.

Eszükbe nem jutna készíteni egy olyan oldalt ahol a felhasználónak van lehetősége a minőségi feliratot kiválasztani/megvárni, vagy a gyorsat lekapni, mindegyiknél jól láthatóan feltüntetve a fordítót is. Aztán lehet versenyhelyzet a fordítók között, úgyis van olyan aki értékeli a jó fordítást és olyan is, akinek elég, hogy gyorsan meglegyen. Így viszont vannak lassú és szar fordítások, behalt fordítások, amit nem szabad átadni, csak ha már fél éve várnak rá kb.
  • LasDen #51190
    neked is..:D
  • Zomil
    de legalább mondtad :D
  • Inquisitor
    Ezért tartottam hülyeségnek, hogy valaki kijelenti ő fordítja az X-et, és akkor senki más hozzá sem nyúl. Utána lesz egy halott projekt, és az X meg fordítás nélkül marad. érdekes módon van olyan cucc, amihez meg 3-4 féle fordítás is van.