72811
kep
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]

Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
  • LasDen #51467
    jah
  • Máté94
    Another Misaki-ja? :D
  • LasDen #51465
  • Máté94
    Én is! :D
  • LasDen #51463
    a szezon 2 mechája...

Rinne no lagrange 2 rész után
    történetileg egyik sem túl kiemelkedő, eléggé egyszerű alapokra építenekm de azt hiszem ebben ez jobb (lévén hogy az aquarion a régi újrázása). a hátterek és a robotok szépen néznek ki, a robók elég érdekesen vannak megtervezve, de tetszik. az első részben volt néhány szar zene választás, de a 2.-ban már nem találkoztam ilyennel. a főszereplő lány nem rinyál túl sokat csak amennyit kell és csinálja/próbálja tenni a dolgát. a harcok is jók voltak, bár mintha túl rövidre lettek volna vágva.

Aquarion EVOL 3 rész
    A történt a korábbi sorozat kvázi újra mesélése csak más szereplőkkel. ez nem gáz, de kicsit szomorú :D viszont sokkal szebb a Rinnenél, bár a robotok néha nagyon 3dsek. igazából minden tök klappolt, de volt egy transformerses power rangerses feelingje az első résznek. valahogy picit gagyinak éreztem, de tetszik, mert élveztem a 3 részt. jókat röhögtem, mondogattam közbe a magamét, tök fless volt :D
    próbálnak mélységet vinni a storyba de nem hiszem, hogy ez az a sorozat lesz...

még megfontolom az eredeti megnézését..:D
  • Zomil
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    hát a Studio M-esre én is gondoltam :)
    meg én arra gondoltam, h a csaj valahogy a halott lány leszármazottja, szoval, h nem halott vagy szellem, csak egyszerüen az osztály igy halottnak tekinti
  • LasDen #51461
    valahol írta valaki...
    hogy az osztály halottnak van tekintve és hogy a srác is a halált szimbolizálja....
    ja meg hogy a Studio M...mint Misaki(?)...
    nemtom lehet benne valami...vagy csak fasság...:D

• Zomil
    Another 2. rész...dat cliffhanger :O
    Basszus nagyon durva munkát végeztek akik a hangokat rakták össze...nem sürün fordul elö velem, de rendesen kiráz a hideg a sorozat közben...azok a géphangok meg nagyon durvák... :D
    Nem gondoltam, h egy anime lehet ennyire hátborzongato... :D

Mondjuk azt nem igazán értem, h most el akarták magyarázni, h mi a helyzet, erre meg a többiek lebeszélik...WTF...pedig végre megtudhattuk volna, h mégis mi a tököm ez az osztály...kezdek egyre kiváncsibb lenni, h mi a francért titkolozik itt mindenki és miért nem meri senki elmondani a gyereknek a dolgot...meg aztán itt van Mei is...
  • LeWyTy
    #51458 így már érthető
  • Zomil
    FMA-nál az elsö kb. a történet feléig követi a mangát, utána teljesen más fordulatot vesz(mert ekkor még nem volt befejezve a manga), az uj viszont teljesen a mangát követi.
    TTGL-böl nem tudom mit találtál, talán a filmekre gondoltál, ugy tudom ott történik máshogy 1-2 dolog.
  • armageddon666
    ??? Micsoda? :D TTGL-ből mit találtál?

FMA-nál meg van a régi, ami sok helyen eltér az eredeti storytól, és van a Brotherhood, ami egy mangahű adaptáció.
  • LeWyTy
    Am az miért van hogy van olyan anime amiből 2 is vagy több is van és csak kicsiben térnek el egymástól?
    pl FullMetal Alchemist vagy most találtam a Tengen toppa Gurren laggan nak is alternatív verziót... de gondolom van még.
  • Malakai
    Első részben nem sok mecha van még. :)
  • Zomil
    "izgul a szemkötőre mint zomil"
  • Lelouch
    Én az US-től a Rinne no Lagrange-t várom már. Néznék már egy kis mechát. :D
  • Máté94
    US siethetne már. :DD Egyik kedvenc az új szezonosak közül. :)
    Szerintem ne várj komoly magyarázatot. Max. a végére. :)
  • LasDen #51451
    ez az another jó lesz csak egy icitpicit pörgethetnének rajta, mert megalszik a tej.....
    viszont frusztrál, hogy a srác megy a lány után mint egy kutya, de hogy miért azt ő maga sem tudja...elmondhatnák, hogy miért...esetleg szerelem első látásra, izgul a szemkötőre mint zomil vagy mittomén...persze lehet, hogy a nagy megfejtés része lesz, hogy miért érdeklődött iránta ennyire...de korrekt volt. csak ne akarnák a legszimplább jelenetet is nyomasztóvá tenni....:D
  • Lelouch
    Valami HQ változatot azért még megnéznék belőle, még mindig csak ez kering a neten, amit egy stream-ből mentettek le.
  • Zomil
    hogy lehet egy egész jo trailert egy idiota zenével elbaszni... :D
  • PetruZ
    Hm, a Symphogear 2. része után nagyon Madoka-érzésem lett (az első rész első fél perce kezd értelmet nyerni).
  • Lelouch
    Jah, annyi már látszik, hogy CGI mechák lesznek, lesz egy lehetséges geass használó, meg egy Luluko... :D
  • LasDen #51446
    egy tökéletesen elbaszott előzetes....legalább látni lehetett hogy miféle lesz....:D
  • Lelouch
  • PetruZ
    Papa no Iukoto o Kikinasai (aka. "Papakiki"): Az új év első OreImo-szerű lolicon-marhasága, "kicsit" bonyolultabb családi hálóval, és az alaphelyzet is érdekesnek tűnik, szóval biztosan nézem tovább. :)
  • Zomil
    nem véletlen tettem idézöjelbe :)
  • LasDen #51442
    amíg itthon nem licencelt sorozatokról van szó, addig az nem warez...
  • Zomil
    figy, nekem nem azzal van a bajom, h tiltakozunk, mert igenis a google, a különbözö játékcégek és egyéb oldalak igenis tiltakozzanak és szervezzenek tömeget...de nemár egy lényegében "warez" dolgokkal foglalkozo AA tiltakozzon már ennyire nyiltan, meg hogy oldallekapcsolás...engem csak ez zavar :S
    Persze kell tiltakozni, de azért továbbra is tartom, h az online közösségek és oldalak együtt tul nagy falat ahhoz a vezetöknek, h csak ugy hollywood és a tobbi idiota mellé álljon a buta warez ellenes hülységükkel(mármint nem a warez ellenesség a buta, hanem ahogyan ök elképzelték). Nem igazán éreztem reális veszélynek a dolgot.
  • Ruley
    Obamát támogatták akiknek szarul jönne, de őt támogatták a kitalálói is, Hollywood és a többi hagyományos média, akik a kalózkodást akarják leállítani, és ezért az egész netet is betiltanák ha tehetnék. Épp az kezdte el az egészet, lényegében egy lobbiverseny volt az egész, kötélhúzás a két médiablokk között.

Az előbb belinkelt cikk írásakor például még kérdéses volt hogy Obama melyik nagy szövetségesét választja, és nem lehetetlen hogy épp az döntötte el a kérdést, hogy az egyik oldalt a nagy lobbi mellet pluszba egy dühöngő tömeg is támogatta (még ha nem is milliók, csak pár tízezer kocka), a másikat meg nem, és hát választási év van.

Egyébként más esetekben osztanám a véleményedet, pl a tavalyi Ishihara balhé idején nagy volt a fölösleges pánik, de akkor eleve semmitmondó volt törvénytervezet. Ez viszont tényleg egy egész olyan rendszert léptetne életbe, ami után olyan automatikusan kapcsolhatnának le egész oldalakat a netről, mint ahogy a youtube-ról vesznek le videókat, egyetlen formai hiba miatt.
  • LasDen #51439
    óóó bazz:DDDD
  • LasDen #51438
    én nemtom....
  • LeWyTy
    Senki?
  • Zomil
    WAAAAAT :DDDDDDDD
  • Zomil
    :)
  • Zomil
    értem én...persze...csak ugy nehéz, átmennie a szürön, h Obamát támogatták elég sokan akiknek ez elég szarul jönne...ott van maga a Google, akiknek elég nagy a befolyása ahhoz, h egy ilyen dolgot befolyásoljon. Valoban átment több szürön...mivel mindenki elképzelhetö 5letnek tartja, de attol még az elfogadásig nem fog eljutni. És igen, sztem fel van fujva, h már egy magyar anime oldal is ezzel foglalkozik, meg tüntet...meg, h mostmár .org, meg mostmá lekapcsoljuk 1 napra az oldalt...nem egy ilyen fogja eldönteni a dolgot, hanem a google, meg egy rakás nagy cég/játékfejlesztö/oldaltulajdonos(pl. faceboook) szava. Persze majd biztos elfogadnak egy ilyen dolgot a facebook és a google mellett. Nyilván...
    A tájékozottságot illetöen meg én már kb. 1-1,5éve(nem emlékszem pontosan mikor már) olvastam erröl mikor elöször kitalálták ezt a marhaságot, csak akkor még nem volt ennyire felkapva. Nem csak ez az egyetlen ilyen idiota törvény ami átmegy a szüréseken.

"Olyan ez, mintha otthon kigyulladna egy konyhaeszköz"
    Ez max. olyan, h a világ másikfelén kigyullad egy konyhaezköz, aminek minimális esélye van, h felgyujtsa a világ másik felén lévö házat, de ugyse tudja felgyujtani, mert hamar eloltják, csak néhány hülye nem vette észre azt gondolván, h jo lesz az a kis tüz legalább meleg lesz.
    De nekem itthon pánikba kell esnem, h jajj most mi lesz...
    Amugy meg nyilván pont a magyar anime közösség fog rola tenni, h ne valosuljon meg...háhá...nem...

Egyszerüen csak feleslegesnek tartom egy ilyen dolog ennyire fejfujását. Oké hirezni kell rola és informálni az embereket, h azért ne engedjenek már meg mindent a kormánynak...de azért tulzásba se kell esni.
  • Ruley
    Látom nem vagy képben, a törvényjavaslat már több szűrőn is átment, és úgy tűnik hogy a kongresszusi képviselők többsége támogatná.

Mondjuk most éppen úgy tűnik hogy tényleg nem fog ebben a formában átmenni, mert Obama viszont azt mondta hogy élni fog ellene a vétójogával, de ez csak most a múltkor derült ki, előtte néhány hétig tényleg jó esély volt rá hogy megszavazzák. Az hogy "0 esélye van", az viszont durva alábecsülése a helyzetnek.

Egyébként meg Obama is eleve csak azért reagált bármit is mert ennyi a tiltakozás ellene. Ha nem lett volna felfújva a dolog, akkor eleve fel sem tűnt volna senkinek hogy milyen problémák vannak vele (mert egyébként a megfogalmazása nagyon jól hangzik).

Olyan ez, mintha otthon kigyulladna egy konyhaeszköz, mire te meg azt mondanád hogy "Minek eloltani, egy ilyen kis konyhatűztől szinte soha nem szokott ház leégni". Tényleg nem, de éppen azért mert normális emberek időben eloltják. Ugyanígy elmebeteg törvények éppen azért nem valósulnak meg, mert vannak emberek akik felfújják.

Az oldal lekapcsolása meg úgy tiltakozás, hogy amikor a Wikipedia, a Reddit, a Wordpress, a Good Old Games, és mellettük egy rakás kisebb oldal is egyszerre leáll és helyettük egy tiltakozásra felszólító irat jelenik meg, akkor azok is észreveszik hogy komoly a helyzet, akik amúgy nem.
  • LasDen #51432
    parancsolsz?
  • Zomil
    off:
    jhajjj...látom AA is megtalálta a SOPA nevezetü baromságot...csak tudnám minek felfujni egy ilyen dolgot teljesen feleslegesen...persze, ha nagy eséllyel életbe lépne egy ilyen törvény akkor van értelme tiltakozni...de ennek a törvénynek kb. 0 esélye van...persze, majd pont az Usa fogad el egy ilyen törvényt(ahhoz tul sok olyan cég/oldal van ami ez ellen szol)...ez is csak egy ilyen politikai baromság amit sikerült felkapni...

arrol nem is beszélve, h az oldal lekapcsolása 1napra, h a fenébe tiltakozás ellene? :D
  • PetruZ
    Kár, hogy alapvetően nem is erről szól, de sebaj, megszoktuk. :)
  • Lelouch
    Jah, majd bejön a nen. Egyébként egyes vizsgázók már tudják használni.
    Mint például Hisoka. De ő is csak a vizsga után mutatja majd meg, hogy mire képes.
  • Zomil
    jah, h még külön képességeik is lesznek? :)
    jol hangzik