72815
kep
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]

Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
  • LeWyTy
    köszi szépen
  • LasDen #51630
    hmm...jazz...aztat szeressük...
  • Ruley
    Igen, 60-as években játszódó Jazz-zenélős. Rendesen hypeolják is már az usákok, mert a Cowboy Bebop rendezője és zeneszerzője van mögötte, és már azt is a jazz miatt istenítették.
  • LasDen #51628
    ott van a menüsorban, hogy időzítés és ott kilehet választani, hogy merre, hogyan mely sorokat akarod tolni...
  • LeWyTy
    Na megvan de az egészet hogy tudom eltolni?
  • LeWyTy
    Gyorstalpaló hogy mégis hogy?
    Minden nyitva, csak ahol próbálom átírni nem engedi.
    És ha átírom akkor a többit is arrébb rakja?
  • LasDen #51625
    átidőzíted a feliratot Aegisubbal...:D
  • LeWyTy
    Gyors kérdés: Mit csináljak ha a kép és a felirat verziója nem paszol és el van csúszva az egész?... nem találtam azonos verziókat.
    Ha számít:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Kép: [Shinji-Nekomimi] Sora no Otoshimono
    Felirat:[HorribleSubs] Sora No Otoshimono
  • LasDen #51623
    ez ilyen zenélős izé lesz??? mer olyan érdekesen néz ki...
  • Ruley
    Sakamichi no Apollon PV

• LasDen #51621
    a szórakoztatás...:DD

szerintem tök jó lesz
  • Zomil
    omfg...ennek mi értelme? :D
  • Lelouch
    OK.

Code Geass: Nunally in Wonderland
  • Zomil
    elolvastam persze...de hát nemtudok mit mondani rá...
  • Lelouch
    Jól érzem egyébként, hogy nem olvastad el azt, amit a spoilerbe írtam? Mert akkor elég érdekes eszmecsere volt ez így. :D De ha ez áll fent, akkor majd a movie után visszatérhetünk a témára.
  • Zomil
    megértelek, engem is zavarna, ha egy jo történet helyett vmi hülységet találnának ki :S
    igazábol nem is értem, h egy ilyen anime-nel minek belerakni anime original marhaságokat, több poén nem lesz, több fanservice sem, legfeljebb azért mert legyen vmi epic harc a végén...sajnálom, h nagyon sok anime vége azért van elrontva mert eröltetik az anime original marhaságot
  • LasDen #51615
    hát én most ezen haladok...:D
    megvolt az eredeti 3 filme...most jön időrendben a war in the pocket, utána a stardust memory. esztán következik a Zeta Gundam 3 filme. még a ZZ előtt a Green Drivers és utána jöhett a ZZ sorozat...utána lenne a Chars counterattack, de azt már láttam, annak folytatása a Unicorn szintén folyamatban van és annak folytatását az F91-et is láttam. úgyhogy az UC utolsó sorozata a Victory marad a végére...bónusznak meg lehet a live action film, ami szintén az UC-ban játszódik :D
  • Lelouch
    Ez mind szép és jó, de ez nem változtat azon a tényen, hogy a manga olvasói számára felháborító lépést követtek el. De ismétlem, végítélet előtt megvárom míg látom saját szememmel a movie-t, valamint azt is, hogy mi lesz ebből a 3. évadban.
  • Zomil
    mivel nem igazán van viszonyitási alapom, mivel nem olvasom a mangát, igy ha csak nem vmi unalmas szar lesz béna poénokkal, akkor az anime original dolog nem nagyon tud zavarni :)
  • Jakuza001
    Elkezdtem nezni a The Mars Daybreak-et. Az elso 4 resz alapjan nem olyan rossz. Van hozza US felirat is.
    Amugy mecha-s anime, de nem hagyomanyos, hanem vizalatti robotokkal.
    Persze tortenetrol ilyen keves resz utan sokat nem tudok mondani es nem is lenne ildomos, a lenyeg az, hogy szepen rajzolt anime es eddig nezheto.
  • Lelouch
    Direkt nem említettem az egyéb módosításokat, változtatásokat... Azt hiszem már nem kell bemutatni mi a véleményem ezzel kapcsolatban az esetek nagyrészében, főleg ha egy kedvenc sorozatomról van szó... :D Viszont amit a spoilerbe írtam már tényleg nagyon nehéz lenyelni, de azért még megvárom a 3. évadot mi is lesz ezzel...
    Ez meg lehet hogy igaz, viszont az esetek többségében manga >>>>> anime, és így a néző is veszít... De ha neked megfelel majd egy esetleges Rosario Capu2 szintű hányadék is, akkor nem szóltam. :)
  • Malakai
    Lehet nekem is ezt kéne, sorozatoknak akartam már sokszor nekiállni, úgy az elejétől, de az meg spinoffokkal együtt kb olyan mennyiség mintha bleach+naruto összest végignézné az ember.
  • LasDen #51609
    nah hosszú idő után végre letudtam az eredeti Gundamot összefolaló 3 filmet...az első volt a leggyengébb és a 3. részre tette magát oda a sorozat. komolyan így a végén az jutott eszembe, hogy lehet, hogy animációban és grafikában a 00 film közelébe se ér, de minden másban bealázza azt. az egész történet a helyén volt, a karakterek minden stimmelt. iszony jól eltalált dolog volt tényleg...:D
    Amuro is elején még kisgyerek módjára nyivákolt folyton aztán szépen igazi emberré lett...

holnaptól(mától) meg jöhet a War in the pocket...meg az igloo közbe :D
  • Malakai
    Lassúsággal nincs baj önmagában, így a szezonátíveő hosszúságban sem, de itt untam, amit elém adtak.

És ha már szóba lett hozva, akkor a scifi aspektus. Hc scifit is imádom, tehát, ha minden jól ki van találva és ne adj isten még létező elméleti fizikai, asztrofizikai teóriákon is alapszik. De ez nem elvárás. :)

Itt az ilyesmi szerintem nagyon felszínes, a sisakos erre jó példa, hogy próbáltak valóság közelinek tűnő részletet belevinni. Ellenben nem sikerült, mivel a fickó a szemébe lógó hajjal mondja azt.
    Vagy utána az űrséta, amikor a lány ellebegett a hajó felszínétől vártam, hogy az űrruha vigye vissza, vagy valaki megfogja és rászólnak. Persze egyik se történt, simán úszkált az űrben. Persze meg lehet magyarázni, hogy az űrruhával mozgott, de ha más történés nem foglal le, az ilyenek is zavarnak. :)

Ahogy említettem mindezzel nem lenne baj, ha érdekfeszítőbb lenne, amit látok, de én nagyon ilyen scifi slice of lifenak éreztem ezt a 2-3-as részt. Az, hogy a scifi nem igazán sci benne azért annyira nem zavar, mint amennyinek ez itt lejöhet, csak jól kidolgozottnak sem tartom. :) És emellett hangsúlyozom, nem rossz az anime, csak egy hangyányit mást vártam.

A hiba meg nem volt direkt, egyébként se vagyok jó helyesírásból, de ezt most az alváshiányra foghatom (nem, a Mouretsu Pirates-en se aludtam be végül ^^).
  • Zomil
    Befejeztem a C3-at...sztem nagyon kellemes anime volt. Volt benne minden, igazi keverék volt. Szivesen látnék még többet belöle, mert gondolom nem volt az egész LN feldolgozva. Mondjuk az eladás nemtudom hogy sikerült, de ha jol emlékszem nem tul jol. A 2. OP meg sztem nagyon szép volt és a zene is jo volt alá.

Egyedül a végén:
    hogy random az a szemüveges csaj megmenekül, miután bezárják abba az izébe, totál marhaság sztem

De amugy tetszett. Egy olyan 8/10-et nyugodt szivvel adok neki :)
  • Ruley
    "űrhalyójukon"

Ez ugye direkt volt?

Egyébként meg attól még hogy lassú valami, attól nem Slice of Life. Ez itt például elég nagy hangsúlyt fektet a "worldbuilding"-re, pélául az űrhajózásuk módszereinek a bemutatására. Gondolok itt olyan részletekre is, mint ahogy a sisak felvétele előtt gondosan be kellett tűrniük a hajukat, mert utána már nem tudják. Az ilyen részletekből egy egész tisztességes űrhajós sci-fi légkör áll össze.
  • Zomil
    Mouretsu Pirates 26részes...igy sajnos sztem lassan fog beindulni
  • Malakai
    Három rész után, kerültem, de némi spoiler előferdülhet:

Danshi Koukousei no Nichijou — Vagy az egész népszerű angol cím, Daily Lives of High School Boys. Míg a második rész hozta az első színvonalát, vagyis nagyon tetszett, párszor röhögős volt, a harmadik rész már jóval gyengébbre sikerült, több mini-sztori is nulla lett. Remélem nem lefele ívelő görbe, hanem csak ingadozás. Ritkán maradok meg az ilyen kis mini-történetes animéknél, de ezt még nézem tovább. :)

Ano Natsu de Matteru — Ő továbbra is tetszik, az eseményekkel, ami egy ilyen enyhén scifis romcomban elvárhatóak egész gyorsan haladnak. Egyelőre azért nem nehéz vízionálni, hogy kb milyen jellegű főbb események lesznek a maradék 9 részben, de a kiszámíthatatlan történetvezetés sosem volt a műfaj erőssége. :)

Papa no Iukoto wo Kikinasai! — Már leírásból is emlékeztetett az Usagi Dropra, csak éppen belekevertek egy sztenderd tini romcomot azzal, hogy jóval közelebb állnak korban egymáshoz (a legidősebb lánnyal). Így persze a műsoridő nagyobbik részében jóval vidámabb hangulatú a NyusziBogyónál, és szerintem még az is kétséges, hogy mennyire fogja komolyan venni a témát, vagy hülyéskedik el a problémákat, egyelőre is-is.

Rinne no Lagrange — Alapvetően tetszik, bár egy ici picit lehetne komolyítani rajta. Egyrészt a harc megint olyan "elsusmákolt" volt... De ez betudható annak, hogy a főszereplőnek inkább az első rendes harca volt ez. De nem is a történet lehetne komorabb, hanem inkább a főhős lányka lehetne pindurit kevésbé ugri-bugri, gyermeteg, ami inkább felszínes hatást kelt bennem.

Mouretsu Pirates — Rá kéne kapcsolnia, vagy lehet ez a szájberharc — vagy mijaszösznek nevezték — izgalmas esemény akart lenni, azátn meg majdnem bealudtam a harmadik részen is. Tartok tőle, hogy 99%-ban Slice of Life anime lesz moe űrkalózokkal a szeretett suli-klub-kalóz-űrhalyójukon.

High School DxD — Én azért a harmadik rész történeti mélységét annyira nem éreztem, hisz csak az egyértelműt kaptuk (az egyház, vagy annak egy része a bukott angyalok csicskása), meg egy újabb "háremtagot" (OP alapján viszont valószinüleg tovább már nem bővül). De tény, hogy kevesebb lengő tőgyike volt. :) És habár Acceleratort se csíptem, de azért azt látom, hogy talán mit kedvelnek annyian rajta. Az itteni őrült-szadista-albínó klisén ezt nem látom, szerintem simán béna idióta volt idegesítő szinkronnal. :)

Brave 10 — Isanami aranyos, történet elmegy, harcok jól vannak megcsinálva, már az ilyen nem realisztikus, legalábbis a mindenki mindenféle ősi-lángnyelv-oposszum-támadást nyom stílusú nyinnyász animék közt. Egyébként semmi extra.

Another — Szó volt róla. Továbbra is jó a hangulat, de ha a harmadik rész fordulópontjából sémát csinálnak és leereszkednek a slasher horrorok szintjére, akkor köszönöm majd befejezem, mikor kifogytam a zombifilm antológiámból (amivel igen lassan haladok).

Amagami SS Plus — Én csíptem az Ayatsuji szálat az első szezonban, szerintem jó befejezése is volt, itt viszon nagyon semilyen lett szerintem. Ellenben már tudjuk, hogy itt is resetelik (vagy visszaugranak az első évad azonos routon abbahagyott részéhez), csak nem 4, hanem 3 részt kap minden karakter, és persze fele akkora a szezon is, így 6 helyett 4 karakter lesz.

Senki Zesshou Symphogear-nek még a második részére se tudtam rávenni magam, Inu x Boku SS-ről és a Zero no Tsukaima F-ről meg megfeledkeztem, mielőtt elkezdtem ezt írni, abból csak 2 rész ment le, vagy fordította a csapat, amivel néztem mostanáig, azokat majd külön. :)
  • Zomil
    lehet van egy határ, de ha valaki nem ismeri a mangát akkor nem hiszem, h bármit is levonna a movie/3. évad értékéböl :)
  • Zomil
    ezt még akkor irtam, mielött leeset, h ez az eddigiböl volt bevágva :D
  • Ruley
    Nem is úgy értettem hogy "Yuji" hogy tényleg az a neve, hanem csak hogy egy ilyen "Yuji Everylead" kategóriájú srác akinek nem jut eszembe a neve.
  • Lelouch
    Miből gondolod, hogy sok Tomoko lesz? Az csak az első évad OP-jából lett bevágva.
  • Lelouch
    Amúgy mivel pár jelenet nagyon furcsának tűnt nekem, elolvastam pár infót és véleményt a movie-ról. Szent ég...
    Óriási spoiler következik!!!
    Ha Hiyori tényleg meghal a movie-ban, és így kiíródik a folytatásból, akkor tuti nem leszek vevő a 3. évadra...

Azért van egy határ...
  • Zomil
    Nah látom lesz benne böven Tomoko :D

már csak 1honap és végre lehet nézni :)
  • Máté94
    Kouichi az, nem Yuji. :D
  • Lelouch
    ANN-en mikor megláttam azt hittem, lesz benne valami jelenet a 3. évadból, de semmi...
  • LasDen #51595
  • Zomil
    hát ezek után mostmár tuti ovatosabb lesz :D
  • LasDen #51593
    a spoilerezések alapján aszittem, hogy anotherben a srác sokkal passzívabb lesz, de elég értelmesen nyomta...bár talán sokkal körültekintőbb is lehetett volna. mer lazán odasétál bárkihez a nyílt utcán megkérdezve, hogy te ölted meg johnny kennedyt...
    oké, hogy érdeklődik, de lehetne óvatosabb is azé :D

a papakiki 3. része meg ugye elég szomorú volt érthetően, de ahhoz képest a gyerekek nem voltak nagyon oda, csak mikor eszükbe juttatták...de később meg teljesen lényegtelen lesz és gondolom a szülők se halltak meg végleg..:D
  • LasDen #51592
    Nakaiból milyen undorító karaktert csináltak a bakumanba....párszor fejbetudnám rúgni a hülyeségei miatt :DD