kep
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]

Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
  • Malakai
    Három rész után, kerültem, de némi spoiler előferdülhet:

Danshi Koukousei no Nichijou — Vagy az egész népszerű angol cím, Daily Lives of High School Boys. Míg a második rész hozta az első színvonalát, vagyis nagyon tetszett, párszor röhögős volt, a harmadik rész már jóval gyengébbre sikerült, több mini-sztori is nulla lett. Remélem nem lefele ívelő görbe, hanem csak ingadozás. Ritkán maradok meg az ilyen kis mini-történetes animéknél, de ezt még nézem tovább. :)

Ano Natsu de Matteru — Ő továbbra is tetszik, az eseményekkel, ami egy ilyen enyhén scifis romcomban elvárhatóak egész gyorsan haladnak. Egyelőre azért nem nehéz vízionálni, hogy kb milyen jellegű főbb események lesznek a maradék 9 részben, de a kiszámíthatatlan történetvezetés sosem volt a műfaj erőssége. :)

Papa no Iukoto wo Kikinasai! — Már leírásból is emlékeztetett az Usagi Dropra, csak éppen belekevertek egy sztenderd tini romcomot azzal, hogy jóval közelebb állnak korban egymáshoz (a legidősebb lánnyal). Így persze a műsoridő nagyobbik részében jóval vidámabb hangulatú a NyusziBogyónál, és szerintem még az is kétséges, hogy mennyire fogja komolyan venni a témát, vagy hülyéskedik el a problémákat, egyelőre is-is.

Rinne no Lagrange — Alapvetően tetszik, bár egy ici picit lehetne komolyítani rajta. Egyrészt a harc megint olyan "elsusmákolt" volt... De ez betudható annak, hogy a főszereplőnek inkább az első rendes harca volt ez. De nem is a történet lehetne komorabb, hanem inkább a főhős lányka lehetne pindurit kevésbé ugri-bugri, gyermeteg, ami inkább felszínes hatást kelt bennem.

Mouretsu Pirates — Rá kéne kapcsolnia, vagy lehet ez a szájberharc — vagy mijaszösznek nevezték — izgalmas esemény akart lenni, azátn meg majdnem bealudtam a harmadik részen is. Tartok tőle, hogy 99%-ban Slice of Life anime lesz moe űrkalózokkal a szeretett suli-klub-kalóz-űrhalyójukon.

High School DxD — Én azért a harmadik rész történeti mélységét annyira nem éreztem, hisz csak az egyértelműt kaptuk (az egyház, vagy annak egy része a bukott angyalok csicskása), meg egy újabb "háremtagot" (OP alapján viszont valószinüleg tovább már nem bővül). De tény, hogy kevesebb lengő tőgyike volt. :) És habár Acceleratort se csíptem, de azért azt látom, hogy talán mit kedvelnek annyian rajta. Az itteni őrült-szadista-albínó klisén ezt nem látom, szerintem simán béna idióta volt idegesítő szinkronnal. :)

Brave 10 — Isanami aranyos, történet elmegy, harcok jól vannak megcsinálva, már az ilyen nem realisztikus, legalábbis a mindenki mindenféle ősi-lángnyelv-oposszum-támadást nyom stílusú nyinnyász animék közt. Egyébként semmi extra.

Another — Szó volt róla. Továbbra is jó a hangulat, de ha a harmadik rész fordulópontjából sémát csinálnak és leereszkednek a slasher horrorok szintjére, akkor köszönöm majd befejezem, mikor kifogytam a zombifilm antológiámból (amivel igen lassan haladok).

Amagami SS Plus — Én csíptem az Ayatsuji szálat az első szezonban, szerintem jó befejezése is volt, itt viszon nagyon semilyen lett szerintem. Ellenben már tudjuk, hogy itt is resetelik (vagy visszaugranak az első évad azonos routon abbahagyott részéhez), csak nem 4, hanem 3 részt kap minden karakter, és persze fele akkora a szezon is, így 6 helyett 4 karakter lesz.

Senki Zesshou Symphogear-nek még a második részére se tudtam rávenni magam, Inu x Boku SS-ről és a Zero no Tsukaima F-ről meg megfeledkeztem, mielőtt elkezdtem ezt írni, abból csak 2 rész ment le, vagy fordította a csapat, amivel néztem mostanáig, azokat majd külön. :)