72811
kep
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]

Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
  • armageddon666
    Tök más a manga mint az anime. A karakterek stimmelnek kb. Az anime kellemes volt szerintem, de fájó pont hogy egy kulcsmotívumot nagyon elszabtak benne.

A manga többet nyújt mint ecchi :)
  • Zomil
    Engem is egyedül az Sno változások érdekelnek más anime esetében csak simán élvezem amit animeként elém tolnak :)

Lelouch: most miért? :)
    tanulni is inkább ugy szeretek, h kinyomtatom magamnak az anyagot :)

Nem az olvasással van gondom, mert igényes jo müvet imádok olvasni, csak jobban szeretem ezt fizikailag megfoghato dolgokkal :)
    Hidd el, ha egy könyvtárbol ki lehetne kölcsönözni az Sno mangát már rég elolvastam volna :)
  • Ruley
    Arról mit kell tudni? Mert azt tervezem megnézni.

Szar az anime befejezés? Eleve csak a mangát érdemes elkezdeni, vagy csak a befejezés után kell rá áttérni?
  • armageddon666
    Sket 48

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    A Boldog Szülinapot sor még soha nem hatott ilyen erősen szerintem. :)

Most viszont sokat vesztett szerintem a potenciáljából a sorozat. Majd meglátjuk.
  • armageddon666
    No igen... a rosario+vampire.
  • Lelouch
    Én is így voltam vele régen, de aztán jött a Rosario + Vampire és megváltozott minden... :D
  • LasDen #52261
    engem bármilyen anime esetében hidegen hagy, hogy a manga milyen és hogy mennyire követi....
  • armageddon666
    A manga-original storyline a fontos nem a manga mint referencia. Animéket jobban szeretem, van benne zene, beszédhangok, hangeffektek. Ezek jók szerintem és szükségesek.
  • Lelouch
    Ez aztán a kifogás.

A Fortéban Chaos ellen Nymph nem azt használta, csak ugyanazt a hack mezőt, mint amit a movie-ban is(felerősíti vele Astraeát és Ikarost...), ez anime original képesség egyébként. Az Aphrodite-mód így néz ki.
    Amúgy bár felháborító volt, hogy a (mű)dráma kedvéért megint szétbarmolták a mangát, Hiyori "halála" azért tényleg könnyebben helyrehozható, mint Chaos... Bár az eltérő képesség még így is visszaüthetne a későbbiekben.

• Zomil
    Mert mindig csak addig jutok el, h na majd most nekiállok olvasni, de valahogy sosem tudom rávenni magam, nem szeretek a gépnél olvasni, inkább lefeküdni az ágyba/egy kényelmes fotelbe és ott olvasni :)
    Kinyomtatni meg kicsit drága lenne, ahogy megvenni is :(
    Mondjuk nem tudom, h angolul kiadják-e egyáltalán...

Lelouch: Nagyon köszi az összefoglalást :)
    elvileg ha jol emlékszem ez a powerup a chaos-al történö csata közben jött elö, ezért nem tudták ide belerakni, mert a két arc-ot felcserélték és jol összekutyulták. Amugy sztem van rá esély, h ez az arc még a 3. évadban be lesz rendesen fejezve ahogy a mangában is végetér. Amugy a képessége az idö irányitása volt, meg ugye volt a Time lapse képessége amivel pl. a kard-ot is visszaváltoztatta a korábbi formába, ezért sztem nem halt meg és ezt majd a 3. évad elején fejezik be.
    Azt meg nagyon sajnálom, h nem lesz belöle fontosabb szereplö :(

Kéne irni vmi peticiot, h ideje lenne a mangát szorosan követni és kijavitani az eddig elbaszott dolgokat :D
  • LasDen #52257
    ha ennyire fontos neked a manga mér nem olvasod??? :DD
  • Lelouch
    A koncepciójukat tekintve, sok értelme már nem lenne berakni őket. Bár amennyire törődnek a koncepciókkal, végülis lehet rá esély...

De ha kiváncsi vagy a kihagyott dolgokra, ajánlom a mangát a 35. fejezet végétől a 40. fejezetig. Ott többet nyújt a Hiyori arc, mint a movie-ban.
  • Lelouch
    Elég hosszú lenne mindent leírni. Azért néhány dolog, amit itt most felhoztál:
    A mangában Tomoki emlékei is törlődtek, de végül a harcnál már újra emlékezett Hiyori-ra, Sugatával és Soharával egyetemben. Egyébként a mangában Tomoki szeme előtt történt Hiyori elütése és eltűnése, utána miközben kérdőre vonta Nymph-et már el is szálltak az emlékei.
    A mangában Hiyori az időjárást irányította, az animében nem tudom miért módosították arra a valamire. (ja igen, így ki lehetett nyírni... ) Ott egyébként Tomoki-nak(és a többi városlakónak is) a Hiyori által okozott alacsony légnyomás okozta a fájdalmat.
    A mangában a harc egyébként nem tartott túl sokáig, és szinte teljesen máshogy zajlott. Az megvan, amikor Hiyori ellenhackelte Nymph-et? Ott Nymph powerup-olt, átváltott Aphrodite módba, és egyrészt visszaverte az ellenhackelést, másrészt meg felszabadította Hiyorit a Synapse mesterének irányítása alól. Hogy mi váltotta ki a powerup-ot azt már nem lenne olyan egyszerű normálisan átadnom, úgyhogy nem is teszem meg. Annyit azért hozzátennék, hogy ez elég nagy szemétség volt az anime készítőitől a Nymph-fanokkal szemben.
    Az epilógusban Hiyori elmondja hogy milyen hasznos az időjárás manipuláló képessége a farmerkodásnál... Valamint kilépett a klubból, azt mondva, hogy legalább már tudja kit kedvel Tomoki... A végén meg megcsókolja Tomokit, és mondja hogy majd találkoznak a suliban. Innentől kezdve már nem lesz olyan aktív, de szokott még szerepelni.

Végül elég sokat összeírtam, akkor lehet már kitérek a kihagyott dolgokra is.
  • Zomil
    Amugy remélem azok a jelenetek nem vesztek el amik a trailerben benne voltak, hanem bele lesznek rakva a 3. évadba :)

(naná, h ezt egy Sno banner alatt irom :D )
  • Zomil
    Sno mozi megnézve...10/10 lenne, ha az elsö 45perc nem kb. egy recap lenne :D
    Bár igazábol igy is élveztem végig jo volt felidézni a jeleneteket szoval 9.5/10 :)
    A vége viszont tul szomoru lett...olyan szépen fel volt épitve az egész...és végül ilyen szomoru vége lett...Ráadásul ugy tudom a mangában nem is hal meg Hiyori...bár talán a film végén lévö jelenet amikor Tomoki mosolyog remélem arra utal, h mégsem hal meg az anime-ben sem, mert elég nagy geciség lenne a készitöktöl :S
    Ráadásul ez a Synaps dolog is kicsit bonyolult...szoval az angyalok a földön leélhetnek egy "életet" ami igazábol nekik csak egy álom, és mikor meghalnak akkor ébrednek fel a synaps-ban.
    Meg jo lenne lassan tudni, h Tomoki miért ennyire különleges, h például a memoria törlés se hatott rá :O
    Esetleg el tudom képzelni, h Tomoki is valami angyal szerüség

A grafika jo volt, a zenék is, szoval hozta a szinvonalat :)

Aki képben van a mangával leirhatná röviden, h miket változtattak meg :)
  • Ruley
    Ez valahogy a Daicon IV-ra emlékeztetett nagyon, talán a közepén a FLCL rész miatt, ami maga is arra volt egy utalás.

• Zomil
    áh igaz :)
  • LasDen #52250
    1:29-nél, ahogy a padok közt fut...
  • Zomil
    nem semmi :O

bakemono hol volt benne? :D
  • LasDen #52248
    sokmindent...:D
  • RelakS
    egy ilyen megrajzolásához mit kell szívni? :D
  • LasDen #52246
    te jó ég....
  • LasDen #52245
  • Lelouch
    Most hoztam be 4 résznyi lemaradást.
  • piros mogyi
    Én egy ideje dango-ra vadászom. Ha olyant látnál...

• RelakS
    Megint japán kaja, csak ez olcsóbb, és gondolom, csak sushi
  • RelakS
    japán kajára valaki? Már nem sokáig elérhető (ha még egyáltalán)
  • Zomil
    köszi...
  • LasDen #52239
    subdesu....
  • Zomil
    Annak aki nézte az SnO filmet: kinek a feliratával néztétek? :)
  • Zomil
    baszott jo video :)
    kár, h 480-as csak :(

a zene meg :O
    utána is nézek ennek a Xandria-nak(odavagyok az ilyen melodikus/szimfonikus metál stilusért föleg, ha nö az énekes :D) :D
  • LasDen #52236
  • RelakS
    a múltkor is megosztoztunk, bár itt nem tudom, mennyi az az étel mennyiség, amit adnak
  • Inquisitor
    Meh, ne fájdítsd már a csórók szívét :D
    Így is esz a penész, hogy a szokásos februári Taico előadásra már vagy 10-ik éve nem futotta, hogy végre megnézzem.
  • LasDen #52233
    nem tudjátok, a Coppeliont teljesen kukázták vagy csak halasztották???
  • RelakS
    Egy kis japán kaja érdekel-e valakit?

Fuji étterem Budapesten
  • IMYke2.0.0.0
    Köszönöm szépen - ezeket az információkat még nem tudtam.
  • PetruZ
    Május 23. a DVD/BR megjelenés, szóval valamikor utána lesz belőle valami (és június 23-án jön a 2. film).
  • IMYke2.0.0.0
    No, 4:02-ig megnéztem.
    Az arcok tényleg elég "érdekesen hatnak".
    Na, majd a BD-rip...
  • Prof William
    Szerintem az hogy a közeli képeken is CGI-k, a fejük meg minden, elég nagy marhaság... Hol vannak már a gyönyörű kézzel rajzolt harcok/csaták/űrcsaták?

Mondjuk még ez sem zavarna, ha CGI müdban maguknak a karaktereknek nem lenne ilyen 10 évvel ezelőtti számítógépes fejük.

Csak szerintem gáz hogy pl a Valkiriában, Catherine-ben és Naruto UNS 2 c. játékokban -ben 90%-ban rajzfilmes hatást keltetett a CGI itt meg ezt kapjuk?