72811
kep
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]

Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
  • PetruZ
    A tévés változatban jópár helyen komplett fehér képernyők vannak másodpercekig. :) Én igazából a BD-t meg sem vártam, már hamarabb kaszáltam. Jó ötlet, tűrhető kivitelezés, de billegő logika és kibírhatatlan főszereplő. Ganta azóta egyfajta viszonyítási alap, ha picsogásfaktorról van szó. ;)
  • Ruley
    Ha már itt tartunk, mi van ezekkel a címekkel is az elmúlt évben?

Nasuyuki, Natsuiro, HanaIro, AnoHana, AnoNatsu, Mashiro-iro...
  • Ruley
    Dehogy Natsuiro Kiseki helyesbítés: Natsuyuki Rendezvous
  • Ruley
    "Mégegy halott barátnős sztori, mi van ezzel a szezonnal?"

A következőre is van már kettő, a szellem/vámpír párosítós shonen Blood Lad, és egy halott férjjel szerelmi háromszöges josei, a Natsuiro Kiseki.
  • Ruley
    A puskák fekete lyukakat lőnek az emberekbe, olyan.
  • armageddon666
    Köszi az infókat. És mennyire cenzúrázott a Deadman? :) Csak mert úgy láttam a manga eléggé GORE, és általában ezt az adaptációk fekete képernyővel jutalmazzák. :(
  • Malakai
    Pár első rész:

Medaka Box — Nem különösebben szimpatikusak a főszereplők, de akár érdekes dolgokat is ki lehetne hozni belőlle, főleg ha Medaka "bálványát" lerombolnák kissé és picit emberibbé tennék a karakterét. Ha átmegy harcolós shounenbe (ha minden igaz) meglátjuk milyen lesz.

Natsuiro Kiseki — A "csoda" ellenére teljesen átlagos iskoláslányos, inkább drámás, mint humoros slice of life. Semmi extra, legalábbis eddig.

Haiyore! Nyaruko-san — A történet így első részben itt se hordoz újdonságot, viszont a vidám hangulat hamar berántott, tetszett a sok viccelődés a Cthulhu mítosszal és a szerepjátékkal. :)

Sankarea — A téma mint tudjuk elég beteg, halálhoz vonzódás, nekrofília, halálvágy. Viszonylag komoly az egész, poénok csak elvétve. Pont emiatt én speciel azt várnám, hogy elsősorban problémaként kezelje az anime a gyerkőcök lelki állapotát és ne az legyen az elsődleges mozgatórugója a történetnek, hogy hogyan teremtsen magának egy oszladozó, beleit markoló csajt, akibe szerelmes lehet. Persze nem tudom ezután mi lesz és lehet nem csak az utolsó részre hagynak jellemfejlődést. Vagy csak az én toleranciám alacsony ezzel szemben, hogy nem tudom kellőképpen komolytalanul venni a poénhalmaz nélkül.

Accel World — Ja nem néztem a dupla pre-airt, szóval csak az első részt láttam. Tetszik az ötlet, jó eséllyel a történet is fog. Még a főszereplővel sincs bajom, a már tárgyaltakon kívül, amihez csak hozzászokok idővel.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Az időmegállítós logikázásokban is lánték fantáziát, ha ott zajlana több "akció", a robotruhás-avataros világban majd meglátjuk mi lesz.

Nazo no Kanojo X — Hát ez is furi, bár a nyálmánia még mindig normálisabb fétis, mint a nekrofília és jelentősen egészségesebb. Azt viszont még nem tudom, hogy ezek a különc karakterek mennyire fognak lekötni hosszútávon. Az első rész picit unalmas volt.

Tasogare Otome x Amnesia — Mégegy halott barátnős sztori, mi van ezzel a szezonnal? :) Azért még mindig jobbnak tűnik a korábbinál. Eléggé élőnek tűnő kísértet van, és ami a lényeg, hogy nagyrészt humoros, és nem karakter abberációra fixál, hanem egy rejtélyre. Nekem eddig tetszik.

Upotte!! — Múltkor nem listáztam, úgy tűnt nem fordítják a webripet, de mégis. Ecchi, vagy mi, fegyvermániásoknak, talán. :) Sztori nincs, iskolai slice of life, csak néha szétlövik a berendezést.
  • BEAST #52580
    Az utóbbi két héten megnéztem a Queen's Blade sorozatok egy részét és rá kellett jönnöm egy dolog zavar jobban a túlzásba vitt ecchinél és annál, hogy folyamatosan az arcomba tolnak hatalmasabbnál hatalmasabb melleket. Ez pedig nem más, mint az amikor felhőkkel meg pacákkal kitakarják ezeket. -.-
  • Zomil
    Jormungand: Egész érdekesnek tünik, egyelöre tetszik :)
  • Lelouch
    Szerintem egyáltalán nem lesz 2. évad. A Manglobe-nak nem éri meg csinálni, és amekkora kudarc lett, nem hiszem hogy bármelyik más stúdió átvenné.
  • Prof William
    Dr. House látogatta meg és herélés után extra adag EMOrint és ANGST2000 -es vakcinát fecskendezett bele.

Valamint a gerincét is sikeresen eltávolította.
  • LasDen #52576
    már ki volot herélve :D
  • Seth
    Nekem,akinek a manga általában kimarad, tetszett. Bár a főszereplő tényleg egy kiherélnivaló alak, de egyik kedvencem filmekben is ez a Menekülő ember, vagy most a legfrissebb ,Hunger games típusú sztorik. Várom a 2. évadot, nem tudom lesz e a közeljövőben
  • Prof William
    Valamint az anim is ki van herélve. Komplett szereplőket hagyta ki stb...
  • Győri Devi
    főszereplő rohadt idegesítő/10
  • armageddon666
    Deadman Wonderland mennyire gáz? :) Mert valahogy ráakadtam az openingjére, és már nem is tudom hanyadszorra hallgatom :D
  • armageddon666
    Szóval valami tüzes erős furcsa varázslócsaj lesz a gonosz?
  • LasDen #52570
    kíváncsian várom...:D
  • BEAST #52569
    Nem kicsit, amikor azt olvastam hogy véletlen megnyalta a nyálát húztam a számat hogy pfej, de azért végignéztem... viszont nem hittem volna, hogy ez az egész sztori alapja, mármint a nyálkóstolgatás. Nálam egyelőre megy vésztartaléknak. -.-
  • BEAST #52568
    A "wish fulfillment" nem hinném, hogy akkora hátrány lenne egy animeben. Szerintem a legtöbb kedvencemben egy nyomoronc, vagy egy teljesen átlagos ember menti meg a világot kb. :D Számomra elég fontosak az álom egy animeben.
    Felőlem ez lehet a világ megmentése nulláról, eltúlzottan bonyolult és romantikus történet vagy akár a karakterek szenvedése, szeretem ha bele tudom képzelni magam.

A srác meg valószínűleg azért lett ilyen, mert ha a többi karakterhez hasonló stílusban ábrázolták volna, hogy mennyire nyomoronc akkor valószínűleg valahogy így nézne ki:

Így azért elég nehéz megszerettetni valakit a közönséggel, mondom ezt úgy, hogy külsőre én is inkább a képen látható úriemberre hasonlítok nem pedig a chibichubby-ra, vagy a kurtafarkú cybermalacra. :)
    Mondjuk Hirano-féle embert szívesen láttam volna a főszerepben.
  • Zomil
    Megnéztem még a Nazo no Kanojo X-et is...jájjj...hát nem tudok mit mondani erre, icipicit gusztustalan :D
  • Zomil
    Haiyore! Nyarlko-rol sem gondoltam volna, h ilyen szorakoztato lesz...várom a többi részt :D
  • LasDen #52565
    szebben mondjad...felületesek voltunk/unk...:D (kivéve persze én)
  • armageddon666
    Ha gonosz lennék felszínesek vagyunk. :) Bár szerintem nincs így, de akár ezt is le lehetne szűrni, hogy így megakadunk a külsőségeken. A karaktert nem kritizáltam meg, mert még nem ismerem. Majd ha lefutott a sorozat talán arról is nyilatkozom. Egyelőre csak a dizájnt látom, az meg szörnyen elüt a többitől.
  • LasDen #52563
    de ez is csak kezdeti....pár rész után megszokja az ember...
  • Lelouch
    Máshol is ugyanúgy kritizálják a főszereplő kinézetét.(AA, 4chan, Animesuki fórum pl...)
  • Ruley
    Nem az hogy "túlságosan", csak hogy egy furcsán specifikus irányban.
    Azt a másik, egyébként gyakoribb kritikát amit írtam, azt meg itt nem hozta fel szinte senki.
  • Zomil
    tulságosan kritikusok vagyunk :D
  • Ruley
    Egyébként érdekes, hogy a világon egyedül ebben az egy topikban olvasom hogy ilyen intenzíven panaszkodna mindenki a kinézete miatt, mindenhol máshol legfeljebb egy-két ember mondta hogy kicsit furán néz ki, a többség meg leginkább csak azt kritizálta az egész sorozatban hogy a főhős egy átlátszó wish-fulfillment karakter a lúzer otakuknak.

(amin meg szerintem egyébként hülyeség kiakadni, amikor a Space Brothersben van wish fulfillmet karakter, akkor bezzeg mindenki odáig van hogy "OMG, én is űrhajós akartam lenni, aztán unkanélküli salaryman lettem, hű de átérzem a történetet!" és ez nagyszerűnek számít.)
  • Malakai
    Szimbolizmussal nincs bajom, de ez egyszerűen zavaró.
  • Lelouch
    Olvastam egy olyan teóriát, hogy a főszereplő ábrázolása azt tükrözi, hogy hogyan tekint önmagára. Talán nem is olyan nagy hülyeség... :D
  • Zomil
    Accel World: jo lenne, ha más lenne a öszereplö...legalább normál méretü lenne...azzal nincs bajom, ha nem tökéletes alkatu, csak ne logna ki iszonyatosa a karakter dizájnbol...
  • Zomil
    jah most én is iszonyat sokba belekezdtem...pedig nem jellemzö :D

az 5perces hülységek nem voltak rosszak, ezért érdekel a sorozat
  • Lelouch
    Én nem terveztem elkezdeni, de /a/-n belenéztem pár thread-be, és nagyon felkeltette az érdeklődésem. :) Egy a gubanc, már így is túl sok tavaszi sorozat érdekel, muszáj lesz valami(ke)t kiszelektálni...
  • Zomil
    jah, örülök neki, mert mindig kiváncsi voltam mit lehetne 25perccel kihozni belöle :)
  • Máté94
    Rendesek lesznek. Ezt nem BDS csinálja.
  • Máté94
    Korezom? of Dead: Oh, what I have done...
    Nazo no Kanojo X: Hát, tényleg elég érdekes, fura darab.
    :)
  • Zomil
    Haiyoru! Nyaruko-sant látta már vki? :D
    Anno az 5perces részekböl párat megnéztem és nem tünt rossznak, csak 5percböl a tényleges rész volt kb. 1perc igy nem sok értelmét láttam nézni, ez meg végre teljes 25perces rész :)
  • Lelouch
    Ez is azt mutatja, hogy nem azonosan ítéljük meg a feliratok minőségét.
  • Zomil
    Nise-vel sem voltak olyan hatalmas gondok, az elején volt pár félreforditás, meg elirás, de aztán sztem nem volt olyan gáz...